Düşünmekten kendimi heba ettim.. yardım eder mısınız?

Maddiyat herkes için önemlidir. Bu kız sonuçta kaçmamış düğün dernek evlenmiş .onunda hakkı erkek tarafından bilezik/ler takılması. Hadi diyelim eşinin ailesi size değer vermiyor oğluna da mı değer vermiyor onu anlamadım. İnsan utanma belası bilezik takar dost var düşman var . Seviyeli durun kv karşı çünkü onlar size tavrını koymuş..(aslında yalan dünya bu dünyalık heveslere hiç kapılmasak yine insanlık bizde kalsın diyenlerek kv karşı saygımızı sevgimizde kusur etmesek ama becerebilene ne âlâ)

Ailendeki kopukluklari firsata cevirmisler canim.akillarinca uyaniklik yapmislar.gorgusuzler.kim bu devirde sadece bitane altin takar gelinine.okadar muhim bi maddi sikintilari varsa paylasmalari gerekirdi.bi aciklama yapar insan hic olmazsa.karsilarinda cekinecekleri uatanacaklari aile gormemisler anlamislar bunu ve utanmadan yapmislar.sende hic esine gidelim falan deme bence.bide uste cikiyorlar aciyrm fln.2 bilezik diye kucumseyip aciycagina taksaymis pis firsatci.ben sinir oldum burda.nefret edyrm firsatci kaynanalardan.bitanede bende var

O değil de gerdek sabahı adamı küpe almaya mı yolladınız
He bir dr bütün gece ağladınız kısmı var.
Yazık etmişsiniz resmen, hatta daha doğru tabirle içine etmişsiniz günün de gecenin de.
Boyle dusunen insan cok. Biz de esimin kuzeninin dugun gecesinde aseton aramistik, neymis gelin hanim sevisecek de abdest aldiginda ojelerin altina su degmeyecek diye. Kendimi gerizekali gibi hissetmistim. Bana ne yahu boyle bir hassasiyetin varsa kupeni asetonunu al onceden. Erkek mi dusunmeli bunu? Sacmalik

Kendinize satılık bir mal gbi değer biçmişsiniz
Yok 5 bilezik bir set bilmemne
Bunlari dile getirmek ayıptır bir kere
Karsı taraf ne isterse onu takar
Bir set takılması uygundur evet ama siz bastan bunların peşine düşmüşsünüz
İki kere evlendim ikisinde de nişanlılarıma bana bunu taksınlar sunu taksınlar demedim
Yeni gelinim kolumda bilezik yok demişsiniz
Benim de yok ne olcak şimdi
3 bileziğim vardı toplamda 3 ünü de eşim issiz kaldıgında bozduk
Kulagımda benim de altım küpem yoktu
Aile bence sizi sinir etmek için yapmıs
Yaptıkları hoş değil ama sizin de kurban pazarından hayvan alır gbi kendnize bir değer biçmeniz yakışık değil
Abdest alırken küpeniz yokmus eşiniz gtmiş marketten almıs
Markette küpe mi satılıyor
Bekarken yok muydu küpeniz peki

Temi derken?
Ben de dahil bir kismimiz anlayamadik,arkadaslar acikladi sagolsunlar.
Burada gördüğüm Türkçemsi şeyleri yabancılara Türkçe öğretirken görmedim

Almasaydınız ihmalkarlığının bedelini sevişemeyerek ödeseydi

Degil miesimin gerizekaliligi. Ben de onun yuzunden suruklendim ordan oraya

Takı şan şeref mi gösterir:))))
Hanımefendi sene 2017 deyiz
Bedavaya mi gittin dedi
Siz de bu lafı söylettiniz mi
Ben satılık mal mıyım
Ev miyim arsa miyim
Gayrimenkul muyum
İnsanım bayanım kadınım eşim diyemediniz mi?

Burada gördüğüm Türkçemsi şeyleri yabancılara Türkçe öğretirken görmedim

Almasaydınız ihmalkarlığının bedelini sevişemeyerek ödeseydi

yalnız ben hala bakkal ve küpe bağlantısını çözemedim

22 senedir abdestsizmiyim ben yaaaa:)))))
Hiç küpe ile abdest almadım
Delikleri ovusturmak yetmez mi
E benim iki kulagımda 8 delik var
Her deliğe aynu küpeyi mi sokucaz
8 ayrı küpe mi lazım

yeter yahu ..
bilip bilmeden araştırıp öğrenmeden ahkam kesmeye bayılıyor herkes..
8 delikte masraflı zaten

8 ayrı küpe mi lazım
Evet 22 senedir oylesin.gercek muslumanim diyorsan acar ilmihali guslun farzlarina bakarsin.oyle muslumanlikta yarisina inaniyrm yarisina inanmiyorum diye bisey yok.he yok deilim diyorsaniz zaten kendi tercihinz saygi duyarz

Evet gercekten bilmiyorum gusul abdesti ile kupenin ne alakasi var?
Guslun farzlarindan biride vucutta igne ucu yer kalmayacak sekilde yikanmaktir.neti acar bakarsaniz ulasirsiz her yerde yazar.oyuzden kulak deliklerinide kupeyi oynatarak islatmak gerekir.tabi guslun farzlarini kabullenmek yada inkar etmekte kendi tercihiniz.inanlarin yapmak zorunda hissettigi bsey bu.inkar edenlerin deil

8 ayrı küpe mi lazım

Bi tane küpeyi 8 deliğe sokup çıkarsanız yeterli. Bu kadar alaya alınacak bi konu değil hassas çizgiler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…