Dusunemeyen kaynanam !

Siz gitmek istememişsiniz,eşiniz zorlamamış.
Kvniz de bozulup,laf söylememiş.
Her hafta olan bir durum da değil sanırım.
Ne var bunda bu kadar kızacak ben anlamadım?

Ayrıca yarın işe gideceğini ve sizin evde beklediğinizi düşünmesi gereken kv değil eşiniz.
Kv ince fikirli olsa kötü mü olur?
Hayır.
Bununla birlikte eşinizin düşünmesi gereken konuları,kvye ihale ederseniz,
hem sonuç alamazsınız,
hem de gereksiz yere üzülürsünüz.

Ara sıra hepimizin yanımızda eşlerimiz olmadan,kendi ailelerimizle vakit geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bazen annem kurstayken sadece babamı alır,yemeğe götürürüm.
Baba-kız konuşur,dertleşiriz.
Bu hafta kahvaltıya gittim annemlere, kahvaltıdan sonra annemle mağaza gezmeye çıktık babam da arkadaşlarının yanına gitti.
Anneme bir kaç parça kıyafet aldım.
Bunlar aile bağlarımızı kuvvetlendiren şeyler.
Evlendik diye ailemizden kopmamız gerekmiyor.
Eşimin yeri ayrı,oğlumunki ayrı,
annemin-babamın-kardeşimin yeri ayrı.
Birine duyduğum sevgi ve gösterdiğim ilgi ne diğerinin muadili,ne de engeli.
Konuya böyle bakarsanız dengeleri daha iyi korur ve daha sağlıklı bir evlilik sürdürürürsünüz.

Ben pek sorun göremedim ya. Altı üstü bir gün geçirmişler. Çay içmelerinde ne var ki? Her hafta yapsa haklı olursunuz. Ayrıca bir yıl evlilik için uzun bir süre. Bir haftalık, bir aylık olsa neyse. Kısacası yok yere sorun etmişsiniz. Biraz anlayışlı olun bence.

Sürekli olmuyorsa bu şiddet, bu celal neden? Bir yillik evli olunca ne oluyor, nikahı dün kiymadi ya. Ertesi günkü işi bırakın işe gidecek adam düşünsün. Madem pazar günü evde değilmiş keyif yapsaydınız ya kv ye sinirlenmek yerine? Hem gitmemissiniz hem de kendi kendinize bileniyorsunuz. Biz insanlar anı yaşamayı hiç beceremiyoruz gerçekten. Koca evde değil mi ben sevdiğim bir yemek yapıyorum, sevdiğim ama eşimle izlemeyeceğim bir film açıyorum, güzel bir kitap alıyorum elime sonra ayaklarımı uzatıp keyifleniyorum. Of körolasi arkadaşlarıyla buluştu, su oldu bu oldu diye efkarlansam daha mı iyi? Yani kocanızı hayatınızın merkezine koymayın. Ayrıca annesine bir pazar gününü vermesi normal.

Ben bu konuda acayip doluyum. Normalde vardiyalı çalıştığım için ayda bir haftasonu izni denk geliyordu eşim de hep haftasonu izinli olunca benim için aşırı kıymetli o vakitler. Fakat daha günü gelmeden kv arayıp ne zaman bize geliyorsunuz diye sorup bütün keyfime turşu suyu sikardi ben de çok yufka yürekli bi insanım ailesi başka şehirde yaşıyor diye gidiyordum. Eşimle başbasa geçirdiğim haftasonu sayısı bir yada ikidir o yüzden. Hamileliğimde de vardiyadan çevirip haftada bir gün izin vermeye başladılar ben de doğal olarak cumartesi gününü seçtim eşimle vakit geçireyim diye, bu sefer yine ne zaman geleceksiniz diye aramalar biz gelmezsek bize gelmeler.. Daha evleneli benim de bir yıl oldu evlilik yildonumumu bile eşimin ailesiyle geçirdik. Ağzımı açıp kimseye bisi demiyorum kendimi telkin ederek öfkemi bastırmaya çalışıyorum, kendimce onlar da ana baba özlüyorlar herhalde diyorum.. Diyorum da diyorum ama birikiyor bende, bir patlasam tam patlıcam. O yüzden sana her türlü hak veriyorum içtikleri fazladan bir bardak çay bile benim eşimle geçireceğim vakitten çalıyor diye düşündüğümden batıyor, karnım burnumda bütün hafta eşim anasıyla çay keyfi yapsın diye çalışıyorum ben zaten 😤😡😠

Asıl bencil buradaki kadınlar valla Allah size böyle kaynana versin iyilik melekleri :KK70:

Yok sekerim yanlış olmuş.

Allah ım ben ne mükemmel bir insanım, Allah bana benim gibi gelin versin, diyeceksin.

Allah sana öyle evlat versin ki,

9 ay karnında taşı, için çıkana kadar kusa kusa, geleceği güzel olsun diye ise sis ayaklarla git,
geceleri sabahlara kadar basında bekle,
Gazıydı, savcısıydı, 15er dakikalik kısa uykularla hayatta kalmaya çalış.
Ona bakarken her şeyi bilenokolog olmak için kendini yırt.
Aman güzel beslensin diye yumurtayı zor kıran sen, masterchef ol, ekmeğine varana kadar kendin pişir.
Aman gelişimi nasıl olur diye o uyuduğun 15er dakikaları kendine zehir et.
Kartlar, kitaplar, şarkılar, tekerlemeler ezberle.
Içinde kalan elbiseyi almayinca, çocuğa daha yakışanı varken, ne gerek var..
Çocuğumun psikolojisi de, büyümeye başla, sorun çözmeyi öğren..
Yürürken etrafında pervane ol, ya düşerse diye.
Basamağa yaklaştığında yüreğin ağzına gelsin.

Bak canım daha bir yıl oldu. Ki onun bile 10 da birini yazdım.
Sonra neyse bu adan 30una gelsin.
Bir haftasonu yardıma gelecek diye karısı surat yapsın.
O yüzden, Allah size sizin gibi gelin versin.
Annesine bir haftasonu hizmeti çok gören-

Canım tam yazmamışsın bu durum hep mi oluyo ama kafana taktığına göre sık olan bir durum.. Ama sorun eşin benim kayınvalidelerde de tarla işi vardır eşim gider yardım eder ama beni sürekli arar canın sıkıldı mı geleyim mi ya da şu saatte gelicem istiyorsan hazırlan dışarı çıkalım diye bunu düşünecek olan eşin, kayınvaliden değil...

3 haftada bir tekrarlanan bir durum. Eşim ve haftanın 6 günü çalışıyoruz bir tek pazarımız var. Ben hafta sonu gelsin de kocamla dinleneyim diye dört gözle beklerken bu dusuncesizlikler bunaltiyor beni

ya bende mesela nişanlı bile değilim . yakın zamanda olacak. Nişanlımn diyeyim .. Nişanımn arkadasnn oğlunn asker eğlencesi vardı bastan gitmek istemedm çok fazla içlerinde olmak istemıyorum mesafeli olmak istiyorum hatta bnnla ilgili bi ufacık tartısma oldu neden gelmıyosun diye bende arkadasna pek ısınamadm fln dedim bize eksisi olmaz artısı olur onların dedi bende sinirlenmiştim sevmek zorundamyım diye.. (kızın bıraz ağzı bozuk ilk evine tanışmaya gittiğimde benmkıne kufurlu konusmustu garipsemiştim) amma açıkladım :KK70: neyse kısacası özü şu ;Gittim çok fazla muhatap olmadım yani konsuurlarsa konustum karısmadım cvp vermedm ama suratta asmadım muzıkler çaldı eğlendım kendı yerımde oynadım bnmkıde yanımdaydı ama kıza da belli etmedım hiçbişiy. . kendi kendime eğlendım guldum . .

problem edecek olan eşiniz siz değil
çünkü derdi çeken eşiniz
laf etmeyin annesinin kahrını çeksin
sizi zorlmaadığı baskı yapıp götürmediği için şükredin

3 haftada bir eşiniz annesini tarlaya götürüyor...
kusura bakmayın elbette götürecek....
yani biraz da siz fedakar olun....
bence siz de düşünemiyorsunuz...

Bir de eşinle vakit geçirmene müsaade etmedikleri için demişsin

Bu vakit Nasıl geçiriliyor

Alışkın değilsen tarla işi yapamazsın vs bu normal de eşin yaparken işi bırak gel kucak kucağa ağaç dibinde yatalım mı diyorsunuz

O tarlada iş yapar sen ayran yaparsın yanında durup konuşursun Zaman geçirmek Nasıl olacak başka

hizmetçilik değilde yardım olarak görürsen hem sen hem karşıdaki mutlu olur.yarın bır gün ortada ev,tarla vs kalınca kardeşlerden çok gelinler yarışa gırıyor bizim hakkımız diye. güzel düşünelim güzel görelim,güzel görelim hayattan lezzet alalım.

Eşim sabah saat 6 da evden çıktı ve taa esenlere annesini alıp Edirne'de ki tarlaya götürdü sabahtan beri tarlada oldukları yetmiyor az önce aradım çay icecez diyor daha ya biz daha 1 yıllık evliyiz hadi bir güzellik yaptık oy kullanır kullanmaz oğlun seni aldı tarlana götürdü akşam 5 gibi desene oğlum senin de yolun uzak hem yarın iş var dinlen hem karın evde bekler diye geçmiş kuşak çok bencil cokkk ( beni orada hizmetçi gibi çalıştırdıkları ve eşimle vakit gecirmeme müsade etmedikleri için gitmiyorum artık yoksa oralar çok güzel ama ortamin tadını cikarttiran yok) ekleme :
3 haftada bir tekrarlanan bir durum. Eşim ve haftanın 6 günü çalışıyoruz bir tek pazarımız var. Ben hafta sonu gelsin de kocamla dinleneyim diye dört gözle beklerken bu dusuncesizlikler bunaltiyor beni. Çalışmayan tüm hafta işyerinde bunalmayan arkadaşlar beddulara Allah sana şunu versin bunu versine başlamış benim oğlum olursa 18 yaşından sonra bağımsız bireydir aman oğlum geliniyle beni mest etsin diye doğuracak degilim

Alıntı
alıntıdan sonrasına cevap vermeyeyim dedim:işsiz:

1 pazar ne var annesiyle geçirsinvs diyenler başınıza gelirse anlarsınız. Ben 12 yıllık evliyim yemin ediyorum son 1 senedir yakamızdan zor attık. Her pazar her pazar mutlaka yataktayken arıyorlar gelecez. Dışardayız deriz tamm nezaman döneceksiniz diye taviz ederler. Gezdiğimizden de birşey anlamayız.Arkadaş oğlun izinli haftanın kaç günü e..şk gibi çalışıyor bırakta dinlensin. Analığın pazar günü mü geliyor aklına ? Hafta içi nerdesin ? Bende yine masumane sanırdım yaşlılık vs derdim ozamanlar takmazdım. Aonra kızı evlendi tabi yine pazar ve bizdeler . Kızı aradı saat 1. Bende aramak istemedim yatıyorsunuzdur pazar ya. :KK53:Ben şok .yine birgün çocuklar gidecekler halasına tabi pazar yine birlikteyiz” olmazz enişteniz evde dinleniyor” alın size anne tabiki yanında geçirecek diyenler. Art niyetli yaklaşıyorlar çünkü oğlana geline. Yoksa geçirsin annesi.

Son düzenleme:
X