Düşüncesizlik mi sizce

Kalbim660

Kimse ettiğini bulmadan ölmesin :!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2021
98
1
Geçen hafta yani 10 gün kadar önce anneannemi kaybettim. Acım hala taze. Ancak yanımda olmasını istediğim ya da bi baş sağlığı dilemesini beklediğim insanlar var ancak çıt yok. Mesela kaynana. Bizden uzak şehirde. Biz ise Balıkesir deyiz. Kp ailemi aradı. Ancak her ikisi de beni bi kez arayıp baş sağlığı dilemedi. Oğlu ile konuşuyor, soruyorlar sadece. Halbuki ben böyle durumlarda hep ararım. Pek sıcak ilişkimiz yok ama böyle durumda da aranmalı değil mi? Ben ne yapayım nasıl tepki versem kırgınlığımi dile getirsem mi?

Çok haklısınız, enerjimi yok ediyor bu durum düşündükçe. Halbuki ben mutlaka arat sorarım böylesi bir durumda en azından
Kayınvalidenle zaten çok sıcak bir ilişki yoksa, bu tür beklentilerin karşılanmaması maalesef daha olası. Bu durumda, enerjini seni daha çok önemseyen insanlara yönelt. Destek bulamadığın yerlerden destek beklemek, yıpratıcı olabilir. Sen de benzer bir durumda aynı şekilde davranırsın

bence cok gereksiz bir beklentiye girmişsin
annen onlarin dünürü, anneni arayip taziye dileklerini iletselerdi iyi olurdu ama onlarda o görgü yokmus demek
iyi olmus öğrendiğin
Halbuki ben böyle durumlarda hep ararım.
artik boyle bir durumlari olursa aman arayayim sorayim, isten izin alip gideyim, mevlutlerine de katilayim, yemekler de yapayim derdine düşmezsin. esine gecmis olsun taziyelerini iletir gecersin

Anneanneniz vefat etmiş yakinlarinizdan baş sağlığı beklemeniz çok doğal. Samimi olunmasa bile usulen dilenir. Onlar böyle yapıyorsa siz de bu şekilde davranın herhangi bir durumda eşinizden haber yollayin

bence cok gereksiz bir beklentiye girmişsin
annen onlarin dünürü, anneni arayip taziye dileklerini iletselerdi iyi olurdu ama onlarda o görgü yokmus demek
iyi olmus öğrendiğin
artik boyle bir durumlari olursa aman arayayim sorayim, isten izin alip gideyim, mevlutlerine de katilayim, yemekler de yapayim derdine düşmezsin. esine gecmis olsun taziyelerini iletir gecersin
Öyle yapacağım artık, Allah acı vermesin ama. İnsanlıktan nasibini almamış bir kadın maalesef.

Geçen hafta yani 10 gün kadar önce anneannemi kaybettim. Acım hala taze. Ancak yanımda olmasını istediğim ya da bi baş sağlığı dilemesini beklediğim insanlar var ancak çıt yok. Mesela kaynana. Bizden uzak şehirde. Biz ise Balıkesir deyiz. Kp ailemi aradı. Ancak her ikisi de beni bi kez arayıp baş sağlığı dilemedi. Oğlu ile konuşuyor, soruyorlar sadece. Halbuki ben böyle durumlarda hep ararım. Pek sıcak ilişkimiz yok ama böyle durumda da aranmalı değil mi? Ben ne yapayım nasıl tepki versem kırgınlığımi dile getirsem mi?
Sessizleserek ve onları aramayarak lafı olursa anneannem öldüğünde siz de beni aramadiniz oglunuzu aradınız ben de sizi oglunuza soruyorum dersin.

Öncelikle başınız sağ olsun, Allah sabır versin.
Bence boş verin enerjinizi böyle şeylerle yormayın. Arasaydi da cok goruşmuyorduk deyip rahatsız olurdunuz bence ve yüz göz olmak istemiyorum derdiniz. Bence anladığım kadarıyla aranız kötü olduğu için ne yapsa gözünüze batacak. Sevdiğiniz biri olsaydı unutmuştur veya eşi annemleri aradığı için aramaya gerek duymamıştır gibi düşünürdünüz. Sülalenizde de herkes sizi arayıp baş sağlığı dilememiştir eminim.
Bir de kimse bir sey yapmak zorunda değil, sizin yaptığınız gibi yapmak zorunda da degil. Bunu bu şekilde kabul ederseniz bence siz uzulmezsiniz.

Allah razı olsun haklısınız
Allah razı olsun haklısınız
Hiç canını sıkma acını yaşa hayatına devam et hayatım bizde teyzemi kaybettik yakın zamanda kv annem dışında diğer teyzelerini dayılarımı arayıp hep baş sağlığı dilemiş, bende kv sordum yani dedim bu kadar mı düşmansın ha düşman bile arar o ayrı dedim bunu söylediğimden 5 gün sonra annemi aramış annem açmamış. Tamamen dünürlük bağları bu sebepten koptu iyi ki koptu.

Bunu artıya çevir beybi görüşmeleri aramaları azalt kafanı dinle yüzde yüz haklı olduğun bir konuda hiç acıma.

Hiç canını sıkma acını yaşa hayatına devam et hayatım bizde teyzemi kaybettik yakın zamanda kv annem dışında diğer teyzelerini dayılarımı arayıp hep baş sağlığı dilemiş, bende kv sordum yani dedim bu kadar mı düşmansın ha düşman bile arar o ayrı dedim bunu söylediğimden 5 gün sonra annemi aramış annem açmamış. Tamamen dünürlük bağları bu sebepten koptu iyi ki koptu.

Bunu artıya çevir beybi görüşmeleri aramaları azalt kafanı dinle yüzde yüz haklı olduğun bir konuda hiç acıma.
Çok doğru, o kadar art niyetle yapılmış bir davranış ki.. hakliysam ki haklıyım acimayacağım gerçekten. Siz yine dile getirmişsiniz ne güzel

Çok doğru, o kadar art niyetle yapılmış bir davranış ki.. hakliysam ki haklıyım acimayacağım gerçekten. Siz yine dile getirmişsiniz ne güzel

Canım aslında ben de dile getirmeyecektim ama kendisi teyzeni aradım baş sağlığı diledim deyince ben de yani ayıp değil mi annemin yanında teyzemi arayıp başsağlığı dilemen hoş mu diye sordum yoksa ben de dile getirmezdim şimdiki aklım olsa onu duyduğuma rağmen yine dile getirmezdim sen de dile getirme boş ver görmezden gel🙏🏻

Bu balıkesirli ve balıkesirin suyunu içenlerin o aramadı bu aramadı muhabbeti de beni geriyor. (bende balıkesirliyim buna rağmen geriyor)
Yahu acınız içerisinde bunu nasıl düşünebiliyorsunuz. Benimde anneannem vefat etti kim aradı kim aramadı hatırlamıyorum bile. Hatırlasaydım da kimseye neden demezdim, arar arar, aramaz bana ne yahu. Acım bana yetiyor, o arayınca azalmayacak.

Bu balıkesirli ve balıkesirin suyunu içenlerin o aramadı bu aramadı muhabbeti de beni geriyor. (bende balıkesirliyim buna rağmen geriyor)
Yahu acınız içerisinde bunu nasıl düşünebiliyorsunuz. Benimde anneannem vefat etti kim aradı kim aramadı hatırlamıyorum bile. Hatırlasaydım da kimseye neden demezdim, arar arar, aramaz bana ne yahu. Acım bana yetiyor, o arayınca azalmayacak.
Öncelikle Balıkesirli değilim, burada iş sebebiyle ikamet ediyoruz. Şöyle söyleyeyim, elbette acım taze ancak bi dusunulmemek de insanı üzüyor ve yoruyor. Aslında 10 kişiye sorsanız evet aramasını beklerdim diyenlerin sayısı 7 den az olmaz

Öncelikle Balıkesirli değilim, burada iş sebebiyle ikamet ediyoruz. Şöyle söyleyeyim, elbette acım taze ancak bi dusunulmemek de insanı üzüyor ve yoruyor. Aslında 10 kişiye sorsanız evet aramasını beklerdim diyenlerin sayısı 7 den az olmaz
Bende diyorum ki beklenti insanı yoran bir şey zaten. Ama bu kadar derin acıda da beklentiye girilmesi durumunu anlayamıyorum. acınızı yaşayın ,insanları bırakın.

X