• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşüncesi bile zor geliyorken ev kurmak..

2kişilik bi oda daha var. ama boşta. umarım kimse gelmez ben cıkana kadar. dedim ya para odaklı sistem.. gelen olursa alırlar buraya. şuan yurt gibi değil ama kalabalıkken tam bir öğrenci yurdu havası oluyo.

2+1 eve, ev arkadaşı ile çıkmak mantıklı gibi.

Sizin eski konularınıza baktım. Ailenizle sıkıntılı durumlarınız var gibi görünüyor.. Bence her ne olursa, olsun. Ailenizin olduğu şehire gitmeyin. Kendinize yeni bir hayat kurun.. Eğer ilk 5 sene Nevşehir de kalmaya niyetliysen, küçük bir ev tut. Minimum eşya al. Az öz ve işini görecek eşyalar.. Hemde evine istediğin gibi misafirini de alırsın, evini ve yaşadığın yeri de benimsersin..
Ve size şu tavsiyeyi de vermek istiyorum. Ne kadar maaş aldığınızı, maddi durumunuzu ailenize söylemeyin. Tamam ailenize ihtiyaçları olduğu müddetçe para gönderin. Ama maaşınızın bir kısmını da, kötü gün için kenarınıza atın. 2350 lira maaş alıyorum demişsiniz. 2000 lira aldığınızı düşünün 350 liranızla da altın, döviz alın. Vadeli hesaba koyun.Çünkü sizi düşünen, bir aile yok. Düşkün durum da olsanız, el uzatanın olmayacak..
Umarım herşey dilediğinizce, gönlünüzce olur..

Neredeyse ayni durumu yasamis ve tami tamina ayni durumu yasamis is arkadasi olan bir insan olarak;
Henuz bunun icin erken oldugunu dusunuyorum. Birkac ay daha disini sik bence. Evde tek basina kalmak cok kolay bir sey degil ne yazik ki, anladigim kadariyla senin arkanda ekonomik olarak destek olacak kimseler de yok. Birkac ay daha sabredip oyle ufak bir ev bakmayi dusunebilirsin. Ben evimin disinda bir sehre atandigimda apartta kaldim; ama benimki minyatur daire seklindeydi. Yani minik esyali ev gibi dusun, ilki 1+1di, ikincisi ise 1+0. 14 ay kadar kaldim, sonra da es durumundan Ankara'ya geldim.
Es durumu tayini olamayacak olan bekar arkadaslarim ise birkac ay yurt gibi olan bir apartta kalip daha sonra eve cikmayi tercih ettiler. Ama eve cikarken acayip masraf oldu onlara, bir tanesi sanirim ailesinden destek aldi, digeri ise kredi cekti. Ancak kredi ceken ayin sonunu zor getirdigini, masraflarinin cok oldugunu, odemelerinin oldugunu vs soyluyordu.
Hem ailenize para yollayip hem de ev masraflarini cikartmaniz zor olur bence. Parayi illa baglamak istiyorsaniz birikim hesabi acip belli bir miktari otomatik odeme ile aktarabilirsiniz. Bir nevi kredi odemesi gibi yani. Hem ufak ufak esya alarak da ev esyalari bitmez inan ki...

Hiç gerek yok bence. Şuan ödediğiniz miktar çok cüzi. Ev çok fazla para tüketecek. En güzeli ufaktan ufaktan yatırım yapmak...

Apartin ne kötülüğü var onu anlamadım? koskoca insanlar maaşları ev tutmaya ve eşya almaya fazlasıyla yetecek olmasına rağmen apartlarda kalıyor benim çalıştığım yerde. Bir süre idare edebilirsin bence, şehri iyice tanı, alış. Sonra evine de çıkarsın.

Eski konularinizi bilmiyorum. Sorunlu bir aileden bahsediyorsunuz. Su gecen iki ayda maasinizin yarisindan fazlasini ailenize gondermissiniz. Bu sekilde alistirmasaniz cok daha iyi olur. Aileye de yardim yapın ama daha sembolik rakamlar olmali bence.
Birkac aydan sonra ev arkadassiz ev öneririm ben :) esyalari ikinci el alabilirsiniz belki. Bir yatak odasi bir oturma odasi seklinde. Cok masraf olmaz sanıyorum ki.
Aslinda cok ekonomik satan yerler var. Bir kose takimi,bir hali bir perde cok da fazla tutmaz sifir almak isterseniz de.
Yalniz bu durum oyle aileye binlerce lira göndererek olmaz. O tarafa bir sınir koymazsaniz ev isi hayal olur.

21 yaşında üniversite mezunu olmana takıldım bende.
2 yıllık mi okudun.

Back