Düşüncesi bile zor geliyorken ev kurmak..

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.266
3.777
198
Merhaba herkese

Daha önceleri mevcut sorunlarımla ilgili konu açıp fikirler almıştım. Uzun süredir uğrayamıyordum bugün bi konu hakkında hem danışmak hem de düşüncelerimi paylaşmak adına yazmak istedim. Okuyup fikir verecek olanlara çok teşekkür ederim.

21 yaşındayım, 2014 kpss puanımla haziran atamalarında Nevşehir'e memur olarak atandım. Ağustosta göreve başladım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki bana burda bi düzen kurup yerleştirecek, maddi destek çıkacak bi ailem yok. O durumda ve normal bi psikolojide bi ailem yok yani. Atandığım dönem, malesef babam olacak insan demek istemiyorum, o yaratığın tüm sülaleyi dolandırdığını öğrendiğimiz bi döneme denk geldi. Emeğimin karşılığını aldığıma, atandığıma tam anlamıyla sevinemedim her şeyi burnumuzdan getirdi ailemizi dağıtarak.. Neyse.

Özel sektörde bi süre çalışıp elimde olan paramla Ankara'dan Nevşehir' e geldim.Tek yandaşım valizim oldu. Öncelikli amacım burda bi ev tutup ufak tefek eşya alabilmekti. Ama şehri, olanaklarını tam bilemezken bunu yapabilmek benim için kolay değildi(ki hala değil) 2gün polis evinde kalıp kendimi bi apart dairesine atmıştım. 2 kız arkadaşımla beraber kalıyorum şuan. 425 lira kira + 30 40 tl elektrik su parası veriyoruz kişi başı. Teras ve çatı katı. Yakıt ve internet aparttan. Ama burayı hizmet odaklı değil para odaklı gördüğüm için bi an evvel çıkıp kendi evimi kurma fikrine dönüyorum sürekli. İstiyorum ki akrabalarım, arkadaşlarım geldiğinde misafir edebileceğim kendime ait bi evim olsun. Dairede kendime ait bi odam var. Oraya halı aldım, kitaplık aldım, takı dolabı aldım sırf kendi eşyalarımla oturayım aitlik hissedebileyim diye.

Öğle arasında da halam ve eşiyle konuştum. Eniştem emekli asker ve apart daire konusuna sıcak bakmadığını her fırsatta dile getirir. imkanlarımın ancak buna elverdiğini söylerim ben de her defasında. Pek kulak asmazdım bu meseleye ama ben de farkettim kendime ait sıcak, kutu gibi bi ev istediğimi.Üniversiteyi örgün okumadım, açıköğretim bitirip kpss ye hazırlanmıştım. Öğrencilik hayatım olmadı yani, yaşım da çok büyük olmadığından zorlanacağımı düşünmedim. Bi süre zaten para biriktiremeyeceğimin farkındayım, madem biriktiremiyorum en azından bi yere bağlayım paramın bi kısmını diyorum.. son günlerde ev kiralayıp eşya alma fikri var kafamda. Kazancımın bi miktarını annemlere de yolluyoken nasıl yaparım hiç bilmiyorum. En az 2 yıl burdayım hatta eş durumu vb gibi durumlar olmazsa (ki henüz düşünmüyorum evlilik) daha uzun yıllar da kalabilirim. Ya da memleket dışında başka bi şehire tayin isteyebilirim. Ne olur ne biter kestiremiyorum.. Kredi çekip ufak tefek eşyalarımı tamamlasam mı diyorum, sonra ışık hızıyla vazgeçiyorum. Hep bi düşünce, hep bi debeleniş içinde geçiyo vakitlerim.. Kaldığım yerin artılarını eksilerini düşünüyorum, bi evin sorumluluğunu da.. ama hiç bir sonuca bağlayamıyorum. Normal mi bu gelgitler, biraz daha beklemeli mi napmalı hiç bilmiyorum.. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Bence kendinize birazdaha muhlet verin.
Eminim sonrasında daha sağlıklı bir karar vereceksiniz gidişata göre..
Hayırlı olsun bu arada :)

nevşehirde 1+1 ev var mı?

yani gelir gider durumunu sen biliyosun. bi hesapla bakalım. yoksa apart saçma geldi bana da. tek oda filan...

Bence biraz daha zaman verin kendinize. hem bu sayede diğer ihtiyaclarınızı alırsınız.
Ev kiralarsaniz rahat gecersiniz.

Bi ev arkadaşı bulup 2+1 eve çıkabilirsiniz. Ama önce biraz para biriktirmeye çalış. Ben de 21 yaşındayım ama oğrenciyim hala okuyorum :) geçen sene evde kaldım eve 2 kişi eve çıkmak için kişi başı 2000 lira yeterli olur ilk etapta. Bazı eşyalarınızı da 2. El alırsanız uyguna gelir.

Tek kisilik apart yok mu? kardesim oyle bir yerde kaldi uzun sure, cok da rahatti, 1+1 esyali ev gibiydi misafiri falan gelip gidebiliyordu, camasir makinesi vs her seyi vardi (sadece bulasik makinesi yoktu) tum faturalar aidata dahildi. gayet rahatti yani. oyle bir sey dusunmez misiniz?
Cunku maddi durumlar sıkısıkken yeni bir ev kurmak hic kolay degil. evdeki hesap carsiya uymuyor, ivir zivir birsuru hesapta olmayan masraf cikiyor. biraz para biriktirmeden boyle bir seye kalkisip kendinizi zora sokmayin.

Eşya almaktansa eşyalı bir ev kiralamak daha mantıkşı değil mi? kalıp kalmayacağınız belli olmadığı için bu da bir seçenek bence.

Acele etme bence. Azar azar para biriktir. Vunku evdeki hesap carsiya uymuyot cogu zaman. Esya alacaksan da kaliteli mobilya falan alma. Bi arkadasim vardi ogretmen yalniz yasiyor. Onun evini com begenmistim. Mini portatif koltuk takimi ve sirin bir yatak odasi vardi.
Tabi bu isin beyaz esyasi da var..
(evidea.com adresinde uygun seyler bulabilirsin)

Esyali bi ev kiralasaniz. Kirasi belki daha fazladir tam olarak bilmiyorum. Ama siz eşya alacaksaniz daha pahaliya gelir. Bi de evlenmeyi dusunurseniz daha sonra aldiginiz esyalara boşa para vermiş olursunuz.araştırın derim

rezidansı var aynı apart sahiplerinin. 750 tl yakıt haric onun da . daha güzel döşenmiş ve de orası. ama en az bin tl harcamıs olucam. üstelik ödediğim taksit vs de olmayacak

Evi tutup döşeseniz bile 2 yıl sonra ne olacağı belli değil
Eğer yalnız yaşamaya karar verdiyseniz, tekrar ailenizin yanına dönmeyeceksiniz eşya alın
Aksi takdirde ziyan olur, emeğinize yazık
Geliriniz ne kadar bilemiyorum ama çok da zor değil
Çok pahalı olmayan işlevsel eşyalarla evinizi kurabilirsiniz, mühim olan ödeyeceğiniz kira ne kadar olacak, elinize ne kalacak ?

rezidansı var aynı apart sahiplerinin. 750 tl yakıt haric onun da . daha güzel döşenmiş ve de orası. ama en az bin tl harcamıs olucam. üstelik ödediğim taksit vs de olmayacak
niyetin para biriktirmek ve ailene de gönderebilmekse apartta kalman daha iyi değil mi?
elinde birikmişin de yok.
ev tutmak eşya almak baya bir masraf sonuçta.
ama maaşımı eve harcayacağım rahat etmek istiyorum diyorsan küçük bir ev tutabilirsin.
ama bana makul gelen apartta kalman ve bir süre birikim yapman.
sonra bir ev arkadaşı ile ev tutabilirsin

Normal ev kiralarinin ne kadar oldugunu bilmedigim icin kiyaslayamayacagim simdi... atiyorum 400 liraya bir ev bulup 400 lira da taksit öderim derseniz tabi ki bos eve cikin ama tuttugunuz eve de asagi yukari bu miktari verecekseniz, ustune de taksite girecekseniz odemeler sizi zorlamaz mi?

Kesinlikle belli değil.. İleriyi hiç kestiremiyorum. ilk ay kıst maaş aldım 1,5 aylık, ikinci ay promosyon aldım 3bin 3bin geçmişti elime. 2bini eve yollamıstım normalde maaşım 2350 şuan. gereksiz harcamalarım olmasaydı elimde birikmiş diyeceğim bi meblağ olabilirdi ama hakettim bunları diyerek atandıktan sonra elimdeki bi miktar parayı da tatil amaçlı yedim burada kızkardeşimle :) denizimiz yok ama otel havuzlarına götürdüm atv ye bindirdim bayagı gezdirmiştim onu. atama hediyesi olmuştu bana da onunla gezmek ehehe. kiram 400-600 arası bişey olur burda ev tutarsam, e eşya alıncak, şu elektrik su açma kapama olayları vs. vs. derken bayagı para gidecek evet. ama değecek mi onu tartıyorum suan. gerçekten istediğim bu mu onu düşünüyorum.

kaç kişi ile paylaşıyosunuz. 3 veya daha fazla ise bi ev arkadaşı bulup eve çıksanız? 2+1e.

2kişilik bi oda daha var. ama boşta. umarım kimse gelmez ben cıkana kadar. dedim ya para odaklı sistem.. gelen olursa alırlar buraya. şuan yurt gibi değil ama kalabalıkken tam bir öğrenci yurdu havası oluyo.

ev arkadaşı çok iyi oluyo evet ama onun yerine kendi evimde arkadaşımı ağırlama fikri daha mantıklı geliyo şuan. işte hesabım kitabım karışacak tek olunca da her açıdan külfetli ve zor. insan da zoru ister ya her zaman

3+1 ler var 400 e 500e. 2+1 de aynı fiyat neredeyse.. ben şuan telefon taksiti, faturalarım bi de aldıgım kitaplık, takı masamın vs kücük taksitlerini ödüyorum. bunlar bile gözümde büyüyoken bazen.. zorlayacak gibi haklısınız. Üstelik ehliyet + araba hayallerim de varken. yapılacak çok şey var ama imkanlar kısıtlı. of ki ne of :) memur bi bey bulup evleneyim bari en azından masraflar ortak olur eheheh. şakaydı :)

Konuyla ilgili bir fikir veremeyeceğim fakat yazmak istedim.sizin yasinizda burada aşk meşk konuları ile ilgili(sevgilim terk etti,hamilemiyim,o kıza neden baktı,vs şeklinde)bir yığın konu açılıyor.Sizse gayet aklı başında ve şimdiden kendi ayakları üzerinde durabilen akıllı ve olgun bir hanımefendisiniz.Ne güzel gurur duydum.))
Ülkemdeki bütün genç kızların işte böyle güçlü ve çalışkan olmasını ne çok isterdim.
Tebrik ediyorum sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…