Düşüncelerinizi paylaşır mısınız

Deneme5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2020
430
342
Merhabalar,

Düzenli giden bir ilişkim var ortama 4 yıl önce boşandım 1 yıl evli kaldım.
Erkek arkadaşı tüm süreci biliyor ve hiç sorun olmadı dile gelmedi. Olması gerektiği gibi..
Şimdi aileler tanıştı ve karşı tarafın davetiyle yemeklere vs gidildi. Bizim de çağırmamız bekleniyor sonrasında isteme olacak sanırım.
İlişkimiz ne zaman ciddi bir yola girecek bilmediğimizden hazır olduğumuz zamanı beklediğimizden o sırada benimle ilgili bu detayı paylaşmak istemedi. Süreci kestiremiyorduk bende sorun etmedim açıkcası.
İşler iyice ciddiye bindiğinden bunu ailenle paylaşacak mısın diye sorduğumda, sen ben biliyoruz gerisine gerek yok bence, hayatı paylaşacak olan biziz dedi. Kendi ailesi kendi kararı olduğundan peki dedim ve saygı duydum.

Şuanda herşey çok güzel, hiç bir sorun yok. Ailesiyle mesafeliyiz , birbirmizi sevdik. Erkek arkadaşımın kararına peki diyerek devam mı etmeliyim yoksa bu konuyu irdelemeli miyim. Söylememesinde asla kötü bir niyet yok eminim. İlk bu konuyu konuştuğumuzda bilmeliler mi bilmemeliler mi kararını vermediğini söylemişti. Herşey bir düzene oturduğu için bu noktadan sonra bilmeselerde olur diyerekte düşünüyor olabilir.

Bu arada ben kendi ailesi ve onunla ilgili bir durum olduğu için her kararına saygı duyacağımı en başından belirttim. Hangi kararı verirse versin dahil olmayacağımı, asla şahsıma hitaben bir imada dahil bulundurmayacağımı vs söyledim zaten oda söylettirmez.

Şimdi erkek arkadaşımın kararına en başında dediğim ve yaptığım gibi saygı duyup, kendi ailesi ve ben üstüme düşen herşeyi söyledim diyerek saygı duymaya devam mı etmeliyim yoksa illede söyle mi demeliyim.

Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın. Çok teşekkür ederim

Merhabalar,

Erkek arkadaşı tüm süreci biliyor ve hiç sorun olmadı dile gelmedi. Olması gerektiği gibi..
Şimdi aileler tanıştı ve karşı tarafın davetiyle yemeklere vs gidildi. Bizim de çağırmamız bekleniyor sonrasında isteme olacak sanırım.
İlişkimiz ne zaman ciddi bir yola girecek bilmediğimizden hazır olduğumuz zamanı beklediğimizden o sırada benimle ilgili bu detayı paylaşmak istemedi. Süreci kestiremiyorduk bende sorun etmedim açıkcası.
İşler iyice ciddiye bindiğinden bunu ailenle paylaşacak mısın diye sorduğumda, sen ben biliyoruz gerisine gerek yok bence, hayatı paylaşacak olan biziz dedi. Kendi ailesi kendi kararı olduğundan peki dedim ve saygı duydum.

Şuanda herşey çok güzel, hiç bir sorun yok. Ailesiyle mesafeliyiz , birbirmizi sevdik. Erkek arkadaşımın kararına peki diyerek devam mı etmeliyim yoksa bu konuyu irdelemeli miyim. Söylememesinde asla kötü bir niyet yok eminim. İlk bu konuyu konuştuğumuzda bilmeliler mi bilmemeliler mi kararını vermediğini söylemişti. Herşey bir düzene oturduğu için bu noktadan sonra bilmeselerde olur diyerekte düşünüyor olabilir.

Bu arada ben kendi ailesi ve onunla ilgili bir durum olduğu için her kararına saygı duyacağımı en başından belirttim. Hangi kararı verirse versin dahil olmayacağımı, asla şahsıma hitaben bir imada dahil bulundurmayacağımı vs söyledim zaten oda söylettirmez.

Şimdi erkek arkadaşımın kararına en başında dediğim ve yaptığım gibi saygı duyup, kendi ailesi ve ben üstüme düşen herşeyi söyledim diyerek saygı duymaya devam mı etmeliyim yoksa illede söyle mi demeliyim.

Bu konu kimseyi ilgilendirmez.evlendinde suç mu işledin.neden soylemelisin ya da soylememelisin kimseyi ilgilendirmez. Ama bu sorun olacaksa evlenmeden konuşup ona göre karar vermek gerekir

Merhabalar,

İçten içe sorun çıkaracaklarını düşünüyorsunuz gibi izlenim veriyorsunuz yapmayın farkında olmadan kendinizi aşağıya çekersiniz hiç karışmayın söylese de söylemese de aynı herkes her şeyi bilmek zorunda değil

ileride muhakkak kalabalık aile ortamlarında duyarlar ve bunu sonradan öğrenmek yok yere tavırlarını degistirebilir. şimdiden haberdar olsalar daha iyi diye düşünüyorum
ileride muhakkak kalabalık aile ortamlarında duyarlar ve bunu sonradan öğrenmek yok yere tavırlarını degistirebilir. şimdiden haberdar olsalar daha iyi diye düşünüyorum
İleride kalabalık bir aile ortamında duymuş olsalar bile bu konunun muhattabının ben olmadığımı düşünüyorum nedense.

Bu konu kimseyi ilgilendirmez.evlendinde suç mu işledin.neden soylemelisin ya da soylememelisin kimseyi ilgilendirmez. Ama bu sorun olacaksa evlenmeden konuşup ona göre karar vermek gerekir
Açıkcası ben sorun olacak mı olmayacak mı onu bilmiyorum. Kendimi bunu düşünerek yormakta istemiyorum.
Asla suç işledim vs gibi düşünmüyorum hayat insana neler getiriyor neler götürüyor sonuçta..

Aslında söylese daha iyi olur diye düşünüyorum. Başka bir şekilde başka bir yerden duyacaklarına sizden doğrusunu duysunlar. tepki vereceklerini düşündüğü için söylemek istemiyor gibi hissettim ben.
Aslında ilk kararı söylemekti. Ailesi en başından beri benim için çok istekli. Annemle annesi tanıştıktan sonra ne kadar yüz göz etmeyelim desek de annesi tanışmak falan istedi. O kısımı kontrol edemediğimizden plansız ilerledi ve şimdi gerek duymuyor bence

İleride kalabalık bir aile ortamında duymuş olsalar bile bu konunun muhattabının ben olmadığımı düşünüyorum nedense.

Evet tabii siz değilsiniz. Oğlu muhatapları.
Sizin gizlediğiniz bir şey değil ki. Bir iki kişiyse sorsalar yakın çevrenizden onu da öğrenirler.

Ben bu riske girmezdim.
Neden söylemiyor ki?
İnsan ailesine evleneceği kişinin özelliklerinden bahsetmeli bence.
Gidip megafonla akrabaya duyurmaya gerek yok ama annesi babası bilmeli.
Bu durum negatif olduğu için vs değil gayet normal bir durum ama insan ailesine ısı su bosanmis çocuğu var yada yok şu yöreden gibi gibi bahsedebilir.
Aileden kopuk başka ülkede yasamadiginiza göre ileride bir ortamda bayramda seyranda denk geleceksiniz orada lafı geçse siz üzülürsünüz.

Evet tabii siz değilsiniz. Oğlu muhatapları.
Sizin gizlediğiniz bir şey değil ki. Bir iki kişiyse sorsalar yakın çevrenizden onu da öğrenirler.
Ben zaten saklayalım gizleyelim modunda değilim.
Ben üstüme düşeni yaptım sonuçta. Sonsuza kadar aman öğrenmesinler diye mücadele de edemem.
Bir gün öğrenirlerse de aynı şekilde muhatabınız ben değilim derim

Merhabalar,

Merhaba benim eşim de yıllar önce bir evlilik yapmış. 6 ay kadar sürüp sonrasında boşanmış. Eşim bu durumu aileme söylememi istedi. Ben de babam ve annem bu durumu öğrendikten sonra önyargılı davranırlar eşimi istemezler diye söylemedim. 1.5 yıldır evliyim. Arkadaşlarım dahil hiç kimseye söylemedim bu durumu... Tercih meselesi

Bosanmak suc degil ki. Gayet normal bisey. Iki taraf anlasamamis bosanmis bunda buyutecek bisey yok. Sorun edeceklerini sanmiyorum ogrenseler bile.

Aynı durum bende de var şuan. 6 ay evli kaldım, 2 sene önce boşandım, 1buçuk yıldır da bir ilişkim var , erkek arkadaşım tabi ki herşeyi biliyor. Bizim de ailelerimiz tanıştı, beni de seviyorlar, ilişkimizi destekliyorlar, benim ailem de öyle. 2 3 ay sonra isteme düşünüyoruz biz de ama erkek arkadaşım benim evlendiğimi ailesine söylemedi henüz. O da sizin erkek arkadaşınız gibi , herkesin herşeyi bilmesine gerek yok diyor. Onların bir yerden duyma ihtimali de yok, çok uzak bir yerde yaşıyorlar, burada sadece erkek arkadaşım yalnız yaşıyor. İlk zamanlar söylemelisin diyordum ama artık hiç konusunu açmıyorum ben de, kendi bilir.

Ben zaten saklayalım gizleyelim modunda değilim.
Ben üstüme düşeni yaptım sonuçta. Sonsuza kadar aman öğrenmesinler diye mücadele de edemem.
Bir gün öğrenirlerse de aynı şekilde muhatabınız ben değilim derim

Sizi anlıyorum. Sakladığınız bir şey yok elbette. Sorun çıkmaması gereken bir şey yok zaten.

X