• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

neslecim cnm isminiz hayırlı olsun,öncelikle sağlıklı bi gebelik ardındanda rahat bi doğum geçirirsin inşallah cnm:)
mahtuana cnm bizide çok üzüyon biliyonmu:( sanmaki bnde hamileyim çok rahatım artık stres bitti diye, nerde yok be cnm bitmiyor düşünce ve kaygılar bu cuma kontrolumuz var bakalım hayırlısı bizim için,
sizin içinde RABBİM bekletmz umarım,tmm tabi zor bi durum cnm bnde yaşadım kızlarda yaşadık artık üzülme olurmu cnm.
bu arada kızlar bnm gebelik sadece uykulu geçiyo,mide bulantısı az var bugun cnm eşim gezmeye götürdü kafa dağıtmak ve hava almak için nedense uyku ön plandaydı bnm için:D

canim cuma iyi haberlerle gel insallah.

uyku o haftalarda cok normal :) ikinci trimestrde de tam tersi uykun kaciyor ben her sabah hortluyorum. hepsi hormonlar yuzunden.

günaydın arkadaşlar. hepimizi hayırlı haftalar...
dün evdeydim ve daha önce yaptırdığım kan testleri ultrasonları aldım inceledim.
kan teslerim (hamilelikten önce) hep referans aralıklarında. Hormon testlerimde aynen. bebek 7. haftasında gayet iyi demişlerdi ama 8. hafta da karnımda ölmüştü. anlam veremediğim bir sorun yokken bebeğin ölmesi. ve birdahaki hamileliğimde de bunu tekrarlama riskinin olması beni üzüyor. bir nedeni olsa insan ona göre tedavi olur. ama herşey normalken yine aynı şeyi yaşarım dürtüsü var.

bir de size birşey sormak istiyorum, hamileyken Coraspin içiyormuydunuz? genelde düşükler kan pıhtılaşmasından olabiliyormuş ya. ben coraspin de içiyordum. yine de düştü. acaba hamile kalınca iğnemi vurulacağız biz de.?

canim ya benim ilkinde kalbini ndurmasindan 3 gun once doktordaydim, cok saglikli bir bebek demislerdi. 3 gun sonra kalbi durdu! ilk kaybim diye de hic bir seye bakmadilar. sonra Amerika'ya dondum burda hamile kaldim. burda zaten hic bir ilac vermiyorlar 3 kayip olmadan,hatta lekelenmem oldu hiiic bir sey vermediler, Allah'a emanet dedim. ayni korkulari ben de yasadim ilki gibi olursa diye,hala da yasiyorum maalesef. ama genelde Turkiye'de olan arkadaslar bir seyler kullaniyorlar.

tamam cancağızım minik kelebek kahve dedi.onu yapıcam.
ayaklarımın altına yastık koyucam bugün yarın.
ben 2 gün yaptım bugün 3.gün olacak.2side silikti.bakalım bugün ne çıkacak
sende kaçgün silik çıktı.testin faydası var dimi.
ama bişey sorucam bizim sperm sorunumuz var hergün olursa azalmazmı.

sperm sorunu varsa bir gun yapin diger gun yapmayin diyorlar canim. spermleri cogalsin diye..sert aci kahve icir esine iliskiden yarim saat once. testin iki cizgisi de ayni koyulukta oldugu gun mutlaka yapin,ben ertesi gunu de yapmistim. ondan sonra birakmistim.zaten sanirim o en koyu oldugu gunun 2 gun oncesiyle bir gun sonrasi araligi en yuksek sans olan zaman.

sperm sorunu varsa bir gun yapin diger gun yapmayin diyorlar canim. spermleri cogalsin diye..sert aci kahve icir esine iliskiden yarim saat once. testin iki cizgisi de ayni koyulukta oldugu gun mutlaka yapin,ben ertesi gunu de yapmistim. ondan sonra birakmistim.zaten sanirim o en koyu oldugu gunun 2 gun oncesiyle bir gun sonrasi araligi en yuksek sans olan zaman.

tamam inşallah.ben bu sefer çok ümitliyim.minik kelebekte ovulasyonla kalmış.ah bizede nasip olsa.sende dua et inşallah.
sen şimdi amerikadamısın

tamam inşallah.ben bu sefer çok ümitliyim.minik kelebekte ovulasyonla kalmış.ah bizede nasip olsa.sende dua et inşallah.
sen şimdi amerikadamısın

hep dua ediyorum zaten canim benim. insallah hayirlisiyla olsun.

ben Amerika'da yasiyorum canim burda tek basima hamilelik geciriyorum. esim de sehir disina gidiyor bazen bir kac gunlugune. zor oluyor ama elden gelen bir sey yok.

hep dua ediyorum zaten canim benim. insallah hayirlisiyla olsun.

ben Amerika'da yasiyorum canim burda tek basima hamilelik geciriyorum. esim de sehir disina gidiyor bazen bir kac gunlugune. zor oluyor ama elden gelen bir sey yok.

insan memleketini özler heralde. orda akraba biyakının varmı allah yardımcın olsun

insan memleketini özler heralde. orda akraba biyakının varmı allah yardımcın olsun

kocamdan baska kimse yok canim. herkes Turkiye'de. burda bir kac arkadasimiz var, kocam da is ariyor baska sehirde bulursa bir de sehir degisterecegiz hic istemiyorum doguma kadar cunku hem doktoruma alistim hem burda bir kac tane de olsa arkadasimiz var.
ailemi,annemi- kardeslerimi, arkadaslarimi cook ozluyorum, hele bu haldeyken. kurtajdan sonra da hemen buraya gelmistim o zaman yanliz kalmak iyi gelmisti, herkese dert anlatmak cok yormustu ameliyattan sonra.

kocamdan baska kimse yok canim. herkes Turkiye'de. burda bir kac arkadasimiz var, kocam da is ariyor baska sehirde bulursa bir de sehir degisterecegiz hic istemiyorum doguma kadar cunku hem doktoruma alistim hem burda bir kac tane de olsa arkadasimiz var.
ailemi,annemi- kardeslerimi, arkadaslarimi cook ozluyorum, hele bu haldeyken. kurtajdan sonra da hemen buraya gelmistim o zaman yanliz kalmak iyi gelmisti, herkese dert anlatmak cok yormustu ameliyattan sonra.

rabbim yardımcın olsun biz varız inşallah bak yanındayız.internetle yanıbaşındayız.çok sıkılırsan bize yazarsın
yiğenimizi kocaman öpüyoruz annesi

rabbim yardımcın olsun biz varız inşallah bak yanındayız.internetle yanıbaşındayız.çok sıkılırsan bize yazarsın
yiğenimizi kocaman öpüyoruz annesi

saol canim benim. sizler cansiniz zaten :)) sana da bol sans diliyorum denemelerinde canim benim, ovulasyon testi bende ise yaradi sende de yarar insallah.

canim ya benim ilkinde kalbini ndurmasindan 3 gun once doktordaydim, cok saglikli bir bebek demislerdi. 3 gun sonra kalbi durdu! ilk kaybim diye de hic bir seye bakmadilar. sonra Amerika'ya dondum burda hamile kaldim. burda zaten hic bir ilac vermiyorlar 3 kayip olmadan,hatta lekelenmem oldu hiiic bir sey vermediler, Allah'a emanet dedim. ayni korkulari ben de yasadim ilki gibi olursa diye,hala da yasiyorum maalesef. ama genelde Turkiye'de olan arkadaslar bir seyler kullaniyorlar.

canım Allah sana hayırlı doğumlar nasip eylesin bebeğini çok sağlıklı olarak kucağına alırsın inş...
bazen çok güçlü oluyorum tekrar olacak diyorum ama bazan da işte neden neden ben falan demeden duramıyor insan.
işin tuhafı biz çok geniş bir aileyiz. 4 tane ablamın 5, 4, 3, 2 tane çocuğu var. ablam 39 yaşında ve sakat haliyle 2 sene önce doğum yaptı Dr. şekerin çok çıkmış falan dedi ama oğluşu nur topu gibi.
birazda bu yüzden içerleniyorum hepsinin çocukları var benim yok. Allah'ım sabır versin, hayırlısı ile bana ve isteyen herkese nasip eylesin.

bende 10 gün önce düşük yaptım çok küçüktü cerrahi müdahale gerekmedi herşeyde normal dedi doktor ama 3 ay bebek yapmayın dedi bende anlamadım kürtaj olanlara 3 ay deniliyo ama ben kürtaj olmadım niye 3ay sınırı getirdi anlamadım

Mrb arkadaşım benimde aynı kesesi bile oluşmamıştı daha doktorum 1 ay dedi ama bi arkadaşım 1-2 yıl korunman gerekiyor doktor bana böyle söylemişti dedi bence 1-2 yıl çok uzun eltim de kürtaj olmuş ona da 3 ay demiş doktoru.

mrb arkadaşım benimde aynı kesesi bile oluşmamıştı daha doktorum 1 ay dedi ama bi arkadaşım 1-2 yıl korunman gerekiyor doktor bana böyle söylemişti dedi bence 1-2 yıl çok uzun eltim de kürtaj olmuş ona da 3 ay demiş doktoru.

canım öncelikle geçmiş olsun. Benimde 8 haftalıktı ve dr önce 6 ay dedi. Ben yaşımdan dolayı daha erken istiyorum diyince 3 ay korunmam yeterli demişti. Ve senin daha küçükmüş dolayısı ile dr bir ay dediyse bence yeterlidir.

canım öncelikle geçmiş olsun. Benimde 8 haftalıktı ve dr önce 6 ay dedi. Ben yaşımdan dolayı daha erken istiyorum diyince 3 ay korunmam yeterli demişti. Ve senin daha küçükmüş dolayısı ile dr bir ay dediyse bence yeterlidir.

evt cnm yaşa ve bünyeye göre farklılık gösteriyor olabilir, kişinin toparlanma süreci önemli burda.

anamm miniğim yaaa kızz sen nerelere geldin öylee oy oy yesin teyzesi onu ikili test zamanın nezaman gelmiş kızz daha dün gibi maşallahhh :nazar::nazar::nazar: rabim korusun hayırlı olsun iyi haberler için gelecek haberlerde sağlıklı olur inşallah çok mutlu oldum böyle güzel haberler gelince sanki kendim yada kardeşimin güzel haberini almış gibi oluyorum zaten burda insan kadeş gibi oluyor başka birinin güzel haberi insanı havalara uçuruyor güzel güzel haberler alalım inşallah sende yaramazına dikkate et. evet miniğim gerçekten çok zor dayanmak zor isyan etmiyorum zaten neden ben demiyorum ama bazen işte şeytan dürdüyor kendimi bazen neden ben derken buluyorum benim anne olmaya hakkım yokmu derken buluyorum sonra birden ne diyorum ben diyorum kendime geliyorum. eşim ilk kürtaj olduğumda bebek mağazalarının önünden geçerken bir bebek yada hamile geçerken beni lafa tutup aa şuraya bak aşkım ne güzel bi ayakkabı yada elbise derdi kapatmaya çalışırdı ben anlardım benim görüp üzülmemmi istemiyor diye onun öyle çabalaması beni çok üzüyordu hastanede daha hala gözümün önünden gitmez doktorun gelişme yok kese bozulmuş dediği anda eşimin yüzüne baktım ellerini kafasının arasına almıştı deli gibi odada dolaşıyordu doktor çıktı yanımızdan odama gelin dedi biz sarılarak ağlamaya başladık ne umutla gitmiştik kalp sesini duyacaktık duyamadık :43: buraya gelip konuşmasaydım bağrınıza basmasaydınız beni bende bukadar bile olamazdım burdaki destekler insanı rahatlatıyor aynı şeyleri paylaşmak birbirimizi anlamak çok motive edici......evet hamiş olup bu zamana gelmek 2 kayıptan sonra sana daha zor rabbim bu günleri gösterdi inşallah doğumuda gösterecek hayırlısıyla canım yok yok bu zaman bile hayaldi bak ikili testini yaptırdın doğumunuda göreceksin ilk eline alıp gözyaşlarıyla karşılayacaksın meleğini.. sağol canım inşallah duaların kabul olur hamişsin melek var karnında ona söyle kızım gelecek arkadaşlarına söyle annelerini bekletmesinler çabucak gelsinler dee ayyyy minik yaa ben kızın diye söylemişim yaa şimdi okuyunca farkettim :52::52::52: farkında olmadan yazmışım canım... bende biraz tuzlu oldu ama presed jel aldım ama kullanamadım yumurlamam olmadı bu ay kullanamak nasip olmadı deneyemedim o dediğin jelede baktım bi bunu deneyim bakalım artık..bende çok çok öptüm seni şekerim :54::54:
teşekkür ederim canım benim rabbim en yakın zamanda sizlere de sağlıkla nasip etsin yüzünüzü güldürsün amiiin
ilk 10 hafta çok zor geçti benim için zaman geçmedi,bi baktım şu bikaç hafta hızlıca geçmiş.inşallah dediğin gibi doğurduğumuz günleri de beraber kutlayıveririz :16:
bu arada benim içime de kız doğuyo ve herkes senin kızın olur sana kız yakışır diyolar ne alakaysa :1:
hayırlısı sağlıklısı olsun da pipisi veya kutusu farketmez artık :52:
zaten bizimkilerin hepsi doğsun yanyana koyup totolarını ısırıcam :52:

günaydın arkadaşlar. hepimizi hayırlı haftalar...
dün evdeydim ve daha önce yaptırdığım kan testleri ultrasonları aldım inceledim.
kan teslerim (hamilelikten önce) hep referans aralıklarında. Hormon testlerimde aynen. bebek 7. haftasında gayet iyi demişlerdi ama 8. hafta da karnımda ölmüştü. anlam veremediğim bir sorun yokken bebeğin ölmesi. ve birdahaki hamileliğimde de bunu tekrarlama riskinin olması beni üzüyor. bir nedeni olsa insan ona göre tedavi olur. ama herşey normalken yine aynı şeyi yaşarım dürtüsü var.
bir de size birşey sormak istiyorum, hamileyken Coraspin içiyormuydunuz? genelde düşükler kan pıhtılaşmasından olabiliyormuş ya. ben coraspin de içiyordum. yine de düştü. acaba hamile kalınca iğnemi vurulacağız biz de.?
canım ben 2. gebeliğimde coraspin içtim hem de hamile kalmadan başladım ve hamilelikte de devam ettim ama bana da fayda etmedi.
zaten o da kürtajla sonuçlanınca testlerde pıhtılaşma çıktı.
bazı doktorlar bu testi yapmadan da tekrarlayan düşüklere iğne veriyomuş
bazı doktorlar ise gerek duymuyolar.benim pıhtılaşma faktörüm çok riskli değil ama doktor bu defa böyle deneyelim dedi.
eğer mümkünse trombofili paneli denen testi yaptır canım devlet hast ücretsiz yapıyor
geçen bi tüp bebek doktorun gittim "bebeğin anne karnında kalbinin durma nedeni pıhtılaşmadır" dedi.ilk düşüğün pıhtılaşmaya benzemiyo dedi.ama 2. de bebekte kromozom sorunu yoktu.doktorum senden kaynaklanmış demişti.

minik kelebek canım çok sevindim hadi gözün aydın canım maşallah bebişinede sanada..
sağol canım benim çok teşekkür ederiz :54:

minik kelebek güzel tesellilerin için çok sağol.gerçekten rahatladım.
ovulasyon testlerine devam arkadaş bu 2.çizgibana bu testte bile gözükmüyor.
nesle sende ovulasyon testiyle hamile kalmışın 2.çizgiyi koyu görünce ogecemi çalışıyoruz ertesi günmü.

canım geç yumurtlicaksındır belki daha ondan çıkmamıştır sen aksatma dersini.
2. çizgi gördüğün gün çalış canım.ben hamile kaldığım ay tahminimden 2 gün geç yumurtlamıştım
meğer internetteki hesaplarda yanılma olabiliyomuş bizim hormonlar bi acaip

eğer mümkünse trombofili paneli denen testi yaptır canım devlet hast ücretsiz yapıyor

cANIM BU TESTİ HANGİ DR A YAPTIRMALIYIM? KADIN DOĞUMCU MU YAPAR, YA DA KİM?

cANIM BU TESTİ HANGİ DR A YAPTIRMALIYIM? KADIN DOĞUMCU MU YAPAR, YA DA KİM?

ben kendi kadın doğumcuma gittim,testleri de gittiğim hastanede yaptırdım canım.
ama devlet hastanesinde sanıyorum genetik bölümüne gidip söylüyomuşsun onlar yapıyolarmış.doktorunun istek yapması gerekiyor mu onu bilmiyorum ama.istersen doktorunla bi konuş.pıhtılaşma nedeniyle bebeklerini kaybeden kızların topiği var orda bunları çok detaylı paylaşmışlar sağolsunlar.nerde yapılır nasıl yapılır hangi testler yapılır diye.
bazı arkadaşlar da ilk düşükte yapmadıkları için 3 düşüğüm var deyip yaptırmışlar testleri.

ben kendi kadın doğumcuma gittim,testleri de gittiğim hastanede yaptırdım canım.
ama devlet hastanesinde sanıyorum genetik bölümüne gidip söylüyomuşsun onlar yapıyolarmış.doktorunun istek yapması gerekiyor mu onu bilmiyorum ama.istersen doktorunla bi konuş.pıhtılaşma nedeniyle bebeklerini kaybeden kızların topiği var orda bunları çok detaylı paylaşmışlar sağolsunlar.nerde yapılır nasıl yapılır hangi testler yapılır diye.
bazı arkadaşlar da ilk düşükte yapmadıkları için 3 düşüğüm var deyip yaptırmışlar testleri.

saol canım. açıkcası bende Dr a gidince 3 düşüğüm var demeyi düşünüyordum. Allah2ım yalan söyleyen biri değilim ama bir kez daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum hem zaten 30 yaşındayım yaş ta geçiyor.... bileydim evlendiğimde hemen çocuk isterdim.:)

saol canım. açıkcası bende Dr a gidince 3 düşüğüm var demeyi düşünüyordum. Allah2ım yalan söyleyen biri değilim ama bir kez daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum hem zaten 30 yaşındayım yaş ta geçiyor.... bileydim evlendiğimde hemen çocuk isterdim.:)

canım hem kadın doğum hastanelerinde(devlet hastanesi ama hepsinde yok) hemde üniversite hastanesinde tıbbi genetik diye bölüm var oraya git kadın doğum doktorum yönlendirdi pıhtılaşmadan şüphelendi de.ben ilk düşüğümde yalan söylemedim ama anneminde düşüğü var benimkininde kalbi durdu dedim geetik bi durum olabilir falan dedim yaptılar ama bazı yerler sorun çıkarıp ilkinde yapmıyormuş sende 1 düşük yaptım bide kimyasal gebelik yaşadım falan dersin olur biter

canım hem kadın doğum hastanelerinde(devlet hastanesi ama hepsinde yok) hemde üniversite hastanesinde tıbbi genetik diye bölüm var oraya git kadın doğum doktorum yönlendirdi pıhtılaşmadan şüphelendi de.ben ilk düşüğümde yalan söylemedim ama anneminde düşüğü var benimkininde kalbi durdu dedim geetik bi durum olabilir falan dedim yaptılar ama bazı yerler sorun çıkarıp ilkinde yapmıyormuş sende 1 düşük yaptım bide kimyasal gebelik yaşadım falan dersin olur biter

saol canım bilgilendirme için.önce bunu yapacak bir hastane bulmaya başlayayım. bir de bu test kan alınarak yapılıyor galiba, acaba hangi gün gitmek gerekir bir de açmı tok mu farkeder mi? (ayy çok cahilim)

Canım bu arada sen testi yaptırmışsın sonuç nasıldı kötü bişey yoktur inşallah?

Back
X