• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Biraz da Allahın taktori degilmi? 6 ay bekleyip yine düşük yapan da var, 1 ay bekleyip zaglıklı bebek doguranda canim2
Gittim gittim canım güzel rahim toparlamış kendini dedi ki kürtaj da olmadım ben sadece düşükle sonlandı gebeliğim. Kafam çok Karışık ya her geçen günü kayıp olarak görüyorum hayatımdan bebeğimsiz. Ama burdan 1 ay bekleyemezken yine rahim iyice iyileşmediyse yine düşerse en az 3-4 ay kaybederim onu da düşünüyorum :KK43:((( offfffffffff offffffff :KK43:((((

Dogru :( bende bebegimi 07.01 de aldirmak zorunda kaldim adetim geldi bitti bu gun. Ovulasyin olur olmaz deneyecegiz. Gerisi Allah'ım ın taktiri. Allah hepimize saglikli bebisler verir insallah
Öyle be canım orası öyle de çok sabırsız insanoğlu hep istiyo :KK43: sonunu bilemiyoruz ki bilsek ona göre önlem alalım dimi ama :KK43:

Öyle be canım orası öyle de çok sabırsız insanoğlu hep istiyo :KK43: sonunu bilemiyoruz ki bilsek ona göre önlem alalım dimi ama :KK43:
Yaa biz bi kaza yaşadık :( düşükten sora adet de olmadm ya tutarsa bebek olursa doktor şeker için ilaç da vermişti hamileysem diye onu da alamıyorm allahım muallak ne zor iş

Nasılsıniz kizlar
Bu patoloji sonucunda ne çıkıyor. Yani ne için yapiyorlar ki

Nasıl olalım be canım gün sayıp duruyorum ne zor şey şu beklemek :KK43: patoloji sonucunda Bebeğin pıhtılaşma vb. Sebeple düştüğü falan saptanıyordur heralde diye tahmin ediyorum. Ya merak ediyorum şimdi korunmasak da hamile kalsak düşme ihtimali daha mı yüksek olur acaba bu ay?? :KK43:

Bebekde trombofilili olup olmadığı

Kızlar selam,

Patoloji sonucunda ne yazıkki sadece mol gebelik geçirip geçirmediğine bakıyorlar, yani kromozom bozukluğu olup olmadığına, bebeğin neden düştüğüne bakmıyolar...

bu arada benim adet dönemim bitti sanırım :) en kısa zamanda drdan randevu alıp kontrole gidicem, adetin bittğinde gel kontrol edelim rahim toparlamışsa çalışmalara başlayabilirsin demişti :) şimdi düzenim şaştı tabi günümü nasıl hesaplayacam bilmiyorum ama yinede heyecanlıyım :)

bu arada benim adet dönemim bitti sanırım :) en kısa zamanda drdan randevu alıp kontrole gidicem, adetin bittğinde gel kontrol edelim rahim toparlamışsa çalışmalara başlayabilirsin demişti :) şimdi düzenim şaştı tabi günümü nasıl hesaplayacam bilmiyorum ama yinede heyecanlıyım :)
adet olmuşun oda iyi ben 33 deyim bugun hayırlısı artıl test sonuçların çıktımı

Yaa biz bi kaza yaşadık :KK43: düşükten sora adet de olmadm ya tutarsa bebek olursa doktor şeker için ilaç da vermişti hamileysem diye onu da alamıyorm allahım muallak ne zor iş
Test yaptın mı canım kan testi yaptır ilişkinin üzerinden 12 gün geçtiyse çıkar sonucu var olup olmadığı. Hayırlısı inşallah hakkınızda :)

Ama kızlar 12 gün geçmedi daha cuma günü doktor hcg istedi de tamamen hamilelik hormonu gitmiş mi onu görmek için şimdi yaptırcam görünür mü ki

Kızlar selam,

Patoloji sonucunda ne yazıkki sadece mol gebelik geçirip geçirmediğine bakıyorlar, yani kromozom bozukluğu olup olmadığına, bebeğin neden düştüğüne bakmıyolar...
selam canım nasılsın.ilk adeti olmuşsun maşallah zamanında
sıra bende arkandan geliyorum.
mol gebelik ne canım biliyomusun sen.kromozon derken anne babada olup olmadığımı çıkıyor.
yoksa sağlıksız yumurta yada spermden olduğumu.
gerçi yarın öğrencem ama merak ettim.

selam canım nasılsın.ilk adeti olmuşsun maşallah zamanında
sıra bende arkandan geliyorum.
mol gebelik ne canım biliyomusun sen.kromozon derken anne babada olup olmadığımı çıkıyor.
yoksa sağlıksız yumurta yada spermden olduğumu.
gerçi yarın öğrencem ama merak ettim.

Mol gebelik cıkacagını sanmıyorum sende,
Beta hcg değerleri cunku anormal artış gosterıyor.. sende ole bişi yoktu diye hatırlıyorum..

Mol gebeliği nasıl oluşur?

Oosit (yumurta hücresi) fertilizasyon (döllenme) esnasında normalde içine tek bir sperm alır ve giriş kapılarını kapatır. İçeriye iki sperm birden girmeyi başardığında bu spermlerin 23'er kromozomdan oluşan genetik bilgileri oositin hücre çekirdeğine gider ve burada birleşerek oositin kendine ait genetik bilgilerinin yok olmasına neden olurlar. Bunun sonucunda fetusa ait hiçbir yapı içermeyen ve bol miktarda şişmiş villustan oluşan anormal bir gebelik ürünü ortaya çıkar. Buna komplet (tam) mol gebeliği adı verilir.

İçeri giren iki spermin genetik bilgisi ile oositin kendi genetik bilgisi birleştiğinde ise 69 kromozomlu anormal bir fetus meydana gelir. Fetusa ait yapılarla birlikte yine çok sayıda şişmiş villusun bulunduğu bu anormal gebelik ürünü ise parsiyel (kısmi) mol adını alır.

Back
X