• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

ya kararsızım şuan adetliyim 1 ay daha deneyelim dedik.sonra gidelim.bazen diyorum acaba vakitmi kaybediyoruz yoksa 2-3 ay daha bekliyeyimmi diye.ama beklemekde mahvetti beni.burada düşük yapıp doktordan destek alan varmı.

umarım canım ama sen bizim kadar stres yapmazsın.bir yavrun var.anneliği tadan o şanslı kadınlardansın.bazen okadar korkuyorum ki ya içimde bebeğimi hiç hissedemezsem.Allah böyle bi acı yaştmasın bana ve anne olmak isteyen hiçbir kadına.

hiç ümitsizliğe kaılma canım senin yasadıklarını cok evvelden bende yasamıstım ilkide hemen olmadı canım tasalanma allahım vakti saati geldiğinde seninde kucagını doldurur inşallah bol bol dua et canım ama umudunu asla yitirme:Saruboceq:

tuğbacım senin misafirin vardı dimi?
aylinde annesindeydi..
fundanında evlilik yıldönümü kocasının güzel bir sürprizi oldu herhalde.
kızlar girince hep beraber giriyosunuz girmeyince hiç biriniz girmiyosunuz.yerimseniben

ya kararsızım şuan adetliyim 1 ay daha deneyelim dedik.sonra gidelim.bazen diyorum acaba vakitmi kaybediyoruz yoksa 2-3 ay daha bekliyeyimmi diye.ama beklemekde mahvetti beni.burada düşük yapıp doktordan destek alan varmı.

kafadan atmadan bu iş olmuyo canım ne olucaksa olsun dediğin anda bi bakıyosun hamişsin dr için bence coookk erken

canım genelde doktor arkadaşlara bekleme vermemiş benim kürtaj diye biraz beklemem gerekti ama senin kendiliğinden düşmüş beklemene gerek yok bence.ümitsizliğe kapılma olumlu düşün :teselli:

çok sağol canım.bu ay öyle yapıcam.düşünmicem.öyle yaptığımda hamile kalmıştım.içimden bi ses olucak diyo niyeyse benim de içimden doktra gitmek gelmiyo.umarım ben de anne lurum yakında.be yatıcam teşekkürler desteğin için iyigeceler.

arkadaslar bende gecen kasım ayında dış gebelik yaşadım..ama amelıyat olmadan düşürdüm..hormon testi yaptırdım.prolaktınım yüksek cıktı..doktorum dostinex verdı onu kullanıyorum sımdı ıns bıtınce hamile kalırım..stres yapmalım arkadaslar.. birbirimize destek olalım..inş hepimiz hayırlısıyla hamiş kalırız..

kızlarrrrrrrrrrr nerdesiniz kimseden tık yok.....işiniz var dimi bu saatte sizi gidi sizikaydirigubbakcemile3

ay nilaycım, annemde iftardaydım ya ordan arkadaşlarımızla buluştuk sahura kadar dışardaydık, haberde veremedim kızlara beklerler beni ddmim ama dinlemedi beni :dilcikar:

merhaba arkadaşlar.ben yeni katılıyorum aranıza.2 yıllık evliyim. 11 aydır bebek istiyoruz.istediğimiz 4.ayda olmayınca dayanamayıp eşim ve ben tahlillerimizi olduk.herhangi bir sorun çıkmadı.zaten mayıs ayında hamile kaldım okadar sevinmiştimki.kan değerim 140tı.1 hafta sonra gel dedi doktor,gittik ama keseyi göremedk ve 2 gün sonra kanamam oldu düşük yaşadım.ve 3 ay oldu hala beklemedeyim.ama psikolojim çok bozuluyo ara ara.

hoşgelddddiiiiin canım merhaba ben aylin.
haklısın yaşadıklarımız zor şeylere ama düşünerek düşünerek kkurtulamayazı kiii :1hug
onun için Allahtan hep hayırlısını istemek gerekli. inşallah hepimizin sağlıklı bir hamileliği ve sevimli sevimli bebişleri olur a.s.

sizlerneler yapıyorsunuz.1 ay sonra 1 yıl olacak tekrar doktora gitmeyi düşünyrum belki yumurta takibi yapar ilaç verir.ne bileyim.sizlerde bu yöntemlere başuran varmı akıl verin bana.bir yandan doktora gitmek istemiorum sürekli.

ilk hamile kalmak istiyorum diye dr'uma gittiğimde bana yumurta takibi yapmıştı, gün aşırı gitmiştim ve yumurtamın büyüyüp büyümediğini, çatlayıp çatlamadığını kontrol etmişti.
doğumdan sonrada adetimin 21. günü progestron testi yaptı, onun sonucuda yumurtladığımı gösterdi. sonra 6 ay olmazsa hamilelik o zaman gel dedi.
ilk ay bakalım bekliyoruz kaydirigubbakcemile3

aylinde annesindeydi..
kızlar girince hep beraber giriyosunuz girmeyince hiç biriniz girmiyosunuz.yerimseniben

eveeet ne tesadüf olmuş, ama sizi kaçırmışım, güzel kaynatmışsınız gece.. :1hug:

arkadaslar bende gecen kasım ayında dış gebelik yaşadım..ama amelıyat olmadan düşürdüm..hormon testi yaptırdım.prolaktınım yüksek cıktı..doktorum dostinex verdı onu kullanıyorum sımdı ıns bıtınce hamile kalırım..stres yapmalım arkadaslar.. birbirimize destek olalım..inş hepimiz hayırlısıyla hamiş kalırız..

hoşgeldin yasemin, çok geçmiş olsun,ben aylin.
inşallah canım,Allah hayırlısını göstersin.
dostinex ilacını bana doğumdan sonra dr'um süt gelmesin diye vermişti, ama haftada 2 kere alabiliyorsun di mi o ilacı.
ben alana kadar göğüslerim davul gibi olmuştu sütler taşmıştı, sıtma ateş ölüyodum valla, çok zor bişeydi senağlama
günaydın kıslar ben bu ay kırmızı kartı gördüm ekime inş.hepinizi öptüm.

günaydın nesecriinn.
dersleri mi astın naptın şekercim, bu ay tam performans bekliyoruz o zaamaaann.. :1hug:

fundacıım nasıldı dün akşam evlilik yıldönümü kutlamanıızzz, gelde anlat şekercim..
tubiş misafirlerinide ağırladı yoruldun mu canım benimm..
yelizcim adete dönüştü mü senin lekelenme? merak ettim.
kızlaaarrr nerelerdesiniiiizzz?

Düşük veya erken doğum riskiniz var mı?

Hamile olduğunuz müjdesini duyduğunuz andan itibaren, tüm anne adayları gibi siz de bebeğinizin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için her türlü fedakarlığa hazırsınız. Ancak dikkatli olmalısınız çünkü hiç beklenmedik bir anda gelişen düşük veya erken doğum mutluluğunuza gölge düşürebilir. Riskli grupta yer alıyor olabilir misiniz?

Hamile olduğunu öğrenen her kadın için sorumluluk, endişe, en çok da mutlulukla örülü yeni bir dönem başlar kuşkusuz. Aileye minik bir üye katılacağı eşe dosta heyecanla müjdelenir, hemen her sohbette bebeğin gelişimiyle ilgili yaşanan detaylar, heyecanla dile getirilir. Anne ve baba adayının artık tek bir dilekleri vardır; o da bebeklerinin sağlıklı dünyaya gelmesi. Ancak kimi zaman kasık bölgesinde oluşan ağrı, kanama veya sancılarla, kimi zamansa herhangi bir sinyal vermeden gelişen 'düşük' veya 'erken doğum' bu mutluluğu aniden gölge düşürebilir.
Bu dönemde anne adayının taşıdığı risk faktörlerine büyük önem kazanıyor. Peki ya riskli grupta yer alıyor olabilir misiniz? Bu soruya daha net bir yanıt verebilmeniz için, bu ay Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cihat Ünlü'den aldığımız bilgiler doğrultusunda bir test hazırladık. Ancak her zaman dile getirdiğimiz gibi, bu testler hiçbir zaman doktor kontrolü yerine geçmiyor, sadece fikir sahibi olmanızı sağlıyor.
Riskli grupta yer alıyorsanız bile endişelenmemelisiniz. Çünkü Prof. Dr. Cihat Ünlü, erken tanı ve doğru tedaviyle çoğul hamilelik dışındaki tüm risk faktörlerinin tedavi edilebildiğine ve bu sayede sağlıklı bir hamilelik geçirebileceğinize dikkat çekiyor. Öyle ki düşük tehdidi tüm hamileliklerin yüzde 20-25'inde görülse bile, erken müdahaleyle bunların yüzde 80'inde gebeliğin devamı sağlanabiliyor. Üstelik hamilelik haftası ilerledikçe, düşük gelişme riski de buna paralel olarak azalıyor. Aynı şey, erken doğum için de geçerli. Yeter ki, yakınmalarınızı göz ardı etmeyip, zaman kaybetmeden doktorunuza başvurun!

TEST EDİN DÜŞÜK RİSKİNİZ VAR MI?

1)Kaç yaşındasınız?
A-35 -45 yaş arasında
B-30- 35 yaş arasında
C - 30 yaş arasında
2) Eşiniz kaç yaşında?
A -45 yaş üstü
B -40 yaş üstü
C -20-40 yaş arası
3)Sigara kullanıyor musunuz?
A-Evet, üstelik hamilelikte bırakabileceğimi sanmıyorum.
B-Günde 5-6 adet içiyorum.
C-Hiç içmedim / bıraktım.
4)Alkol tüketiyor musunuz?
A-Maalesef, her gün 2-3 kadeh almadan duramıyorum.
B-Günde bir kadeh alıyorum.
C-Sosyal içiciyiyim, ara sıra bir iki kadeh kullanıyorum.
5)Daha önceki hamileliğiniz düşükle sonuçlandı mı?
A-Evet, (2/veya daha fazla) hamileliğim de düşükle noktalandı.
B - Daha önceki hamileliğimde düşük yaptım.
C- İlk kez hamile kalıyorum / Daha önceki hamileliğim düşükle sonuçlanmadı.
6)Hormonal hastalıklarınız var mı?
A -Evet, hormonal hastalığım var, üstelik tedavimi de ihmal ettim.
B - Hastalığım nedeniyle tedavi görüyorum.
C -Hayır, herhangi bir hormonal hastalığım yok.
7)Kronik bir hastalığınız var mı? (Kalp, diyabet, böbrek hastalığı vb.)
A-Maalesef kronik bir hastalığa yakalandım ve kendime de pek dikkat edemiyorum doğrusu.
B - Kronik hastalığım var, ancak düzenli olarak tedavi görüyorum.
C- Hayır, son derece sağlıklıyım.
8)Herhangi bir jinekolojik hastalık tanısı kondu mu? (Rahimde şekil bozukluğu veya miyom gibi)
A -Tedavi oldum ve sorunum şu an için ortadan kalktı.
B - Halen tedavi gördüğüm (yumurtalık veya rahimle ilgili) hastalığım var.
C-Hayır, yapılan muayenede herhangi bir sorun tespit edilmedi.
9-Mesleğiniz nedeniyle özellikle civa veya asbest gibi zehirli maddelere maruz kalıyor musunuz?
A -Ne yazık ki mesleğim gereği sık sık zehirli maddelere maruz kalıyorum.
B -Ender de olsa zehirli maddelerle maruz kalabiliyorum.
C -Hayır, bu tür zehirli maddelerle hiçbir temasım olmuyor.
10 )Herhangi bir ameliyat geçirdiniz mi?
A-Yumurtalıkları ve/veya rahmi ilgilendiren bir operasyon geçirdim.
B-Karın içi, ancak yumurtalık veya rahimle ilgili olmayan sorunsuz bir operasyon geçirdim.
C- Hiç ameliyat olmadım / veya karın bölgesiyle ilgili olmayan sorunsuz bir operasyon geçirdim.
11) Evinizde kedi veya köpek besliyor musunuz?
A-Evet, üstelik sık sık sokağa çıkıyor ve aşısız.
B -Evet, ancak hiç sokağa çıkmayan bir kedim var ve aşılarını yaptırıyorum.
C -Hayır, kedim yok.

Değerlendirme ve haberin devamı bu ayki Formsante dergisinde....

ayrıca kızlar burda adı geçen prof. cihat ünlü varya benim gittiğim hastanenin profesörü.
hep oda ilgilendi ben hastaneye yattığım dönemlerde ama olmadı maalesef..

fundacıım nasıldı dün akşam evlilik yıldönümü kutlamanıızzz, gelde anlat şekercim..
tubiş misafirlerinide ağırladı yoruldun mu canım benimm..
yelizcim adete dönüştü mü senin lekelenme? merak ettim.
kızlaaarrr nerelerdesiniiiizzz?

ay canım valla yorulmusum yenı kalktım :1shok: gözler daha yumuk yuymuk hemen size kostum.kesın kaynatmısınızdır dünaksam ben yok tum cok üzüldüm hemen gecmişi okuycam tabı KK sorun vermesse :kızgın:
günaydın güzel hatunlar günaydın a.s.

YÜKSEK RİSKLİ GEBELİKLER VE GÖRÜLME SIKLIĞI
Yüksek riskli gebelikler ve bu gebeliklerin görülme sıklığı hakkında Prof. Dr. Madazlı, şunları söyledi: “Yüksek riskli gebelik deyince belki ikiye ayırabiliriz. Bazı gebelikler gebeliğin başında daha gebe kalmadan önce normal popülasyondan daha farklı bir risk taşıyor. Ama pek çoğu ise gebeliğin takibinde bir takım problemler ortaya çıkıyor. Ve bu problemler nedeniyle yüksek riskli gebelik haline dönüşüyor. Sıklığı dediğimiz zaman her bir problemin ayrı ayrı sıklığı var tabi ki. Ama genel anlamda gebeliklerin yüzde 5’i, 10’u olarak konuşabiliriz.”
DÜŞÜKTEN KORUNMA
Düşükten korunmak için nelere dikkat etmek gerektiğini Prof. Dr. Madazlı, şöyle anlattı: “Şimdi bu düşük olayı biraz ilginç tabi. Şöyle özetleyebiliriz. Canlı bir çocuğun dünyaya gelmesi aslında bir mucize. Dolayısıyla tek bir düşük, gebeliğin doğal sonucudur. Yani, iki tane hücreden 3.5 kilo bir çocuk doğuyor sonuçta. Ve bu çocuk da anne için yabancı olan bir çocuk. Yabancı bir cisim olarak anne karnında büyüyebiliyor. Yani, pek çok mekanizma var bu işin içinde. Bu mekanizmalardan birinin bozuk olması gebeliğin düşükle sonlanmasına neden olabilir. Dolayısıyla tek bir düşük neden oldu diye araştırmıyoruz. Ama bu üç olduysa, bu tekrarlayan düşük kavramı içine giriyor. Bir takım testler yapabiliyoruz. Bu bir takım testlerle de ancak nedenin yüzde 40’ını bulabiliyoruz. Yüzde 60’ını bulamıyoruz. Bulabildiğimiz nedenlerin de çok azına müdahalede bulunabiliyoruz. Üç tane düşük yaptıysa, şu anda da gebeliği devam ediyorsa, bu gebeliğn canlı, sağlıklı çocuk doğurabilme yüzde 60 dolayında. Normal takibini yapması yeterli. Yani ilave herhangi bir şey yapmaya gerek yok.”
GEBELİK AÇISINDAN RİSK BELİRTİLERİ
Gebelik açısından bir risk olduğunu gösteren belirtileri Prof. Dr. Rıza Madazlı, şöyle açıkladı: “Bunların başında kanama gelebilir. Yani, bir gebenin eğer vajinal yoldan kanaması varsa, bu bir problem demektir. Ne olduğunu araştırmak gerekir. Kasılmalar gelebilir. Özellikle erken doğum açısından... Erken doğum çok ciddi bir sorun. Pek çok bu anomalileri, gebelikte sorun yaratabilecek problemleri çözdük ama erken doğum üzerinde bütün dünya da uğraşıyor. O açıdan anne adaylarının dikkatli olması gerekir. Kasılmaları haber vermeleri gerekir. Çocuk hareketleri çok önemli bir belirti. Anne karnında çocuğun bir yaşantısı var. Yani, orası boşuna geçen bir zaman değil. Yeni doğmuş çocuk nasıl uyuyor, uyanıyor, hareket ediyorsa, aynı şeyler anne karnındaki çocukta da olmakta. Dolayısıyla çocuk hareketleri bunun bir belirtisi. Çocuk sağlıklıysa, keyfi yerindeyse, anne karnındaki düzenini devam ettirir. Bunun objektif bulgusu da günde on tane harekettir. Eğer hareketleri azalmışsa, mutlaka doktoruna başvurmasında fayda var. Özellikle bunun üzerinde duruyorum. Ne alete, ne doktora hiçbir şeye ihtiyaç yok. Anne ve çocuk, çünkü sonuçta biz gebeyi görüyoruz, bir ay sonra bir daha gel diyoruz. Ama bu süre içinde anne eğer çocuğunun yaşantısı hakkında fikir sahibi olursa, hareketlerinde azalma olduğunu, davranış biçimlerinin değiştiğini algılarsa ve bize başvurursa bir takım problemleri önleyebiliriz.”
KONTROLLER
Hamilelik döneminde rutin kontrollerin yapılmaması nedeni ile anne-bebek ölümleri meydana geldiğini belirten Prof. Dr. Madazlı, bilimsel olarak anne adaylarının hangi sıklıkla kontrole gitmeleri gerektiğini şöyle açıkladı: “Bir takım mantıklar var. Bunları bir şablon olarak koymak değil de, mantığını da ortaya koyarak söylemekte fayda var. Bir, kişi gebe kaldığı zaman öncelikle gebeliği tesbit etmemiz gerekir. Bu gebelik rahim içi bir gebelik mi, onu tesbit etmemiz gerekir. Çocuk canlı mı değil mi onu tesbit etmemiz gerekir. Bu ilk 8 haftada olur. Daha sonra 12., 13. haftadaki gebeliği görüyoruz. Anomalileri ve down sendromu açısından bir takım taramaları yapmak için... Daha sonra 18., 20. gebelik haftasında çocuğun bütün anomalilerini ortaya koymak için, 24. gebelik haftasında çocuğun eşinin fonksiyonlarını değerlendiren bir tarama testi ve gelişimi için. Ondan sonraki sıklık ise mevcut probleme bağlı olarak tekrarlanabilir. Yani, 28’de, 32’de, 36’da, 38’de mevcut probleme göre devam edilebilir. Şimdi, burada iki şeyi birbirinden ayırmak lazım. Hiçbir gebe takibi yapmadan kişiler tarlada da doğurabiliyor. Dolayısıyla her gebelik problemli olacak diye bir şey yok. Belki doktora hiç de ihtiyaç yoktur. Ama olayın öbür yanından baktığımız zaman, örneğin gebelikte tansiyon yüksekliği. Bizim kliniğimiz için anne ölümlerinin yüzde 70’inin nedeni bu gebelikte tansiyon, albümin hastalığı diye söylenen hastalık. Bunun erken tanısı, iyi yönetimi anne ölümünü önleyecek bir yaklaşım. Bunun trajik yönü de şu. 18 yaşında bir kadın, çocuk sahibi olmak istiyor. Gebe kalıyor ve sonunda ölüyor. Yani, çocuk sahibi olmasa, gebe kalmasa ölmeyecek. Hiçbir problem yok. Gebeliğin oluşturduğu bir hastalık bu. Dolayısıyla tansiyon takibi son derece önemli gebelik takibinde. Tabi, bunu daha da çeşitlendirebiliriz.”

kızlar burda dediği yüksek tansiyon falan varya benim hastalığım işte direkten döndüm yani, doğum yaptığımda tansiyonum 21 'di :(
Düşüğü tekrarlayan anneler için, nedenin nasıl saptandığını Prof. Dr. Madazlı, şöyle açıkladı: “Tekrarlayan düşüklerde kromozom bozuklukları, yani anne ve babadaki kromozom bozuklukları. Bunlar dengeli kromozom bozukluklarıdır, ki anne baba yaşıyor, çocuk sahibi olabilecek belli bir yaşa gelmiş. Ortalama yüzde 100 dolayındadır. Yani, anne ve babanın kromozomuna bakabiliriz. Ama daha belki de önemli olan şey şu... Bize de böyle çok hasta geliyor. Bir çocuğu doğurmuş, ölmüş. Ve sonra tekrar gebe kalıyor, bize geliyor. Bu çocuğumda da ne olacak, diye bizden yardım istiyor. Bizim o aileye yardımcı olabilmemiz için ön koşul ölen çocuğunun probleminin ne olduğunu bilebilmemiz. Özellikle genetik bir hastalıktan dolayı öldüyse, genetik hastalığın net olarak ismini bilebilmeliyiz. Çünkü mevcut gebeliğinde tanı koyabilmemiz için özellikle genetik hastalıklarda gen düzeyinde daha önceki indeks vaka dediğimiz vakanın çalışılmış olması gerekiyor. Her ölmüş çocuğa bir kere otopsiyi öneriyoruz, ne olduğunu anlamak için. Ama gen düzeyindeki hastalıkların tanısında genetik çalışmaların yapılması gerekli. Tabi her ölen çocuğa genetik çalışma yapılsın demiyorum, öyle bir şey söylemiyorum. Ama mesela bir çocuk doğmuş, metabolizma hastalığı var. Ve klinisyen, çocuk doktoru bir hastalıktan şüpheleniyor ve çocuk ölüyor. Şimdi şüphe üzerine biz anne karnındaki çocuğa müdahalede bulunamayız. O şüphesini mutlaka gen düzeyinde teyit ettirmiş olması gerekir ki, biz anne karnındaki çocukta araştırma yapabilelim.”

biraz uzun olmuş ama güzel bilgiler var..
bu rıza madazlı varya oda beni muayene etmişti hamileliğimde inşallah sonuna kadar dayanırsın demişti bana:(

ay canım valla yorulmusum yenı kalktım :1shok: gözler daha yumuk yuymuk hemen size kostum.kesın kaynatmısınızdır dünaksam ben yok tum cok üzüldüm hemen gecmişi okuycam tabı KK sorun vermesse :kızgın:
günaydın güzel hatunlar günaydın a.s.

günayddııın canııım hoşgeldiiinnnn..
ooh dinlenmişsin işte ne güzeelll..
bende kimse yok yalnız kaldım diyodum, şimdi düşükle ilgili bilgiler bulup yazıyodum buraya:)

merhaba arkadaşlar.ben yeni katılıyorum aranıza.2 yıllık evliyim. 11 aydır bebek istiyoruz.istediğimiz 4.ayda olmayınca dayanamayıp eşim ve ben tahlillerimizi olduk.herhangi bir sorun çıkmadı.zaten mayıs ayında hamile kaldım okadar sevinmiştimki.kan değerim 140tı.1 hafta sonra gel dedi doktor,gittik ama keseyi göremedk ve 2 gün sonra kanamam oldu düşük yaşadım.ve 3 ay oldu hala beklemedeyim.ama psikolojim çok bozuluyo ara ara.
canım öncelıkle gecmiş olsun psikolojinin bozulmasını anlıyorum ama bence kafanı en kısa zamanda boşaltmaya bakmalısın cünkü bu şekilde miniğin cok daha fazla gecikecektir.biz burdakı kader arkadasları anlıyoruz birbirimizi konustukca rahatlıyoruz çünkü bu sadece bizim basımıza gelmıyor oyuzden üzme tatlı canını oldumu şekerim.bak en azından hamile kalabılme şansın var.bunu en iyi şekılde degerleendırmelıyız dimi canım a.s.
aylinde annesindeydi..
evet canım misafirlerim vardı okeye dalmısız saat 1.5 du kalktıklarından sonrası malum kaydirigubbakcemile Şeniz yataga yatmam 2 5 u buldu nerdeyse.sabhata 12.5 kalktım :1shok:
gecmiş olsun canım,kesınlıkle katılıyorum mümkün oldugunca stresten uzak duralım meleklerımız daha cabuk gelsınler bize
günayddııın canııım hoşgeldiiinnnn..
ooh dinlenmişsin işte ne güzeelll..
bende kimse yok yalnız kaldım diyodum, şimdi düşükle ilgili bilgiler bulup yazıyodum buraya:)

ay valla canım baya dınlenmısım.dün anlamadım ama baya yorulmusum beeeee....... aksamda oturup okeye daldık 1.5da giittiler sonrası malum kaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile2 Şeniz yanı yatmam 2.5 u buldu nerdeyse artıkm gebermısım yorgunluktan -tatlicadiarzu- oh sende sahura kadar dısardaydın demek ne yaptınız bakalım

biz gezdik canım ya napalım, ilk önce kahve dünyasına gittik dondurma falan yedik kalabalıktık bayağı, sonrada sahile indik yürüyüş yaptık.
bişeyler yiyip eve döndük
bende geç uyandım.
eşim bugün çalışmıyor ama arabayı servise götürmüş evde yok, bende rahat rahat burdayım.

Back