Kızlar benım Kan pıhtılaşması Testinde Okuduysanınz kafam karışmıştı ne yapacağım
ı şaşırmıştım yaklaşık 5 doktora sordum gerek ınternette onlıne olarak cevaplayan doktor ,Özel hastanede elden gösterdiğim,Araştrıma hastanesinde yıne elden gösterdiğim Ve taa Ankaradakı arkadaşıma sonuçları yollayıp gazı unıversıtesıne sordurdurğma kadar.
Sadece bir tanesi hariç hepsi bir problem yok dedi...
Gebeliği engelliyecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi test sonuçlarımda ki sonuçlarda şöyleydi;
Faktor II G20210A (prothrombin)- NORMAL. Faktor V G1691A (Leiden)-NORMAL. MTHFR C677T-HETEROZIGOT. MTHFR A1298C-HETEROZIGOT. PAI-1 (5G/4G) - HOMOZIGOT. FxIIIA(V34L)-NORMAL.
Sadece Özeldeki tedavi olmam gerektiğini söyledi ve bende iğnelerin hasta değilken vurulmasının sağlıklı olmadığını okudum vazgeçtim yıne normal yollardan gebe kalmayı deneyeceğim Allah izin verirse ınternette sordugum doktorlardan bırı şu şekilde açıklama getirdi test sonucuma belkı sızede faydası olur yazıyorum.
Tek bir düşükten sonra trombofili testleri yaptırmanızın anlamı yok. Zaten sağlıklı bireylerin bile %50'sinde trombofili testlerinde heterozigot sonuçlar çıkar. Bu kişile düşük de yapmaz, tedavi de gerekmez. PAI, düşük ile ilgisi olmayan, kalp hastalıkları ile ilgili bir trombofili mutasyonudur. Bu sonuçlar olsun veya olmasın tedavi olmanıza gerek yok. Gittiğiniz doktorlardan hiç değilse çoğu doğru söylemiş.