Gebeliğe Hazırlık Düşük yapan güzel anneler bizde toplanalım birbirimize destek olalım yeni melekler için :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bu arada bişeyi merak ettim kızlar benim şimdi pıhtılaşma sorunum var ya normal riskli gebelik kadın doktoruna gitmem yeterli olur mu yada yüksek riskli gebelik uzmanına mu gitmeliyim yani bir perinatolog‘a? Daha sıkı ve farklı takip oluyormuş...

Hepinize geçmiş olsun hanımlar, bende 27 temmuz ve 3 kasımda 2 tane düşük artı kürtaj oldum, ilk düşüğümde patoloji sonucu temiz dediler, ikincisinin sonuç çarşamba çıkıcak perşembe günüde kontrol için gidicem şimdi ben sırasıyla hangi testleri yaptırmam lazım yazarsanız çok sevinirim en azından şansa bırakmamış olurum

Merhaba arkadaşlar bende 7 ekimde kürtaj oldum normalde 8 haftalık olması gereken bebeğimin gelişimi 6. haftada kalmış ve kalbi durmuştu ama bana doktor en başından beri düşük riski var diyordu ilk başlarda yerleşim yeri iyi değil tüpe yakın dedi sonra yeri düzeldi bu sefer lekelenme vardı ve kalp atışı zayıftı 4 hafta doktorda yaşadık resmen gel git çok yıpratıcıydı düşünce çok üzüldüm ama doktor dediki tüpte olsa ve orda düşük olsa Allah korusun senin canına bile bişey olabilirdi ki oradaki kanama durdurulamıyor ve çoğu zaman tüp hatta rahim alınıyor. Şimdi şükrediyorum ki bunlarla sınanmadım. İlk adetimi oldum bitti hormonal testler yapıldı çok şükür birşey çıkmadı cuma günüde trambofoli için sıra aldım bakalım umarım yaptırabilirim sadece tiroidi hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. Hepimize çok geçmiş ve son olsun inşallah burda bebekleri konusuruz

canım ben tsh lh estradiol t3-t4 falan hormonal testleri yaptırdım adetliyken. Sonrada trambofoli paneli diye bir test var onu yaptırcam sende istersen bir doktoruna sor

canım ben tsh lh estradiol t3-t4 falan hormonal testleri yaptırdım adetliyken. Sonrada trambofoli paneli diye bir test var onu yaptırcam sende istersen bir doktoruna sor
Çok teşekkür ederim canım sorcam zatende bazı doktorlar biz ısrar etmezsek bişey yapmıyorlar malesef

Rica ederim canım aynen bana doktor gerek yok ilk düşük dedi ben ısrar edince yaptır o zaman dedi devletten sıra aldım bakalm yaptırcam
Haklısın canım benim b12 çok düşükdü mesala söylememe rağmen yazmadı bana düşük olduktan sonrada b12 eksikliği düşüğe sebep olabilir dendi bana

Canım ben de bufün o hormonları yaptırdım ama estradiol 97 çıkmış adetime 4 5 gün var ondan mı acaba senin kaç çıkmıştı bir de fah lh kaç?

Canım tekrarlayan düşüklerde ve pıhtılaşma gibi sorunları olanlarda perinatoloğa takip olmanda fayda varmış bugün banada aile hekimim söyledi

Canım ben de bufün o hormonları yaptırdım ama estradiol 97 çıkmış adetime 4 5 gün var ondan mı acaba senin kaç çıkmıştı bir de fah lh kaç?
Bana adetin ilk 3 günü yaptır dedi canm fsh 5.17 lh 3.24 E2 50 çıktı değerlerin çok iyi dedi gebelik adına hiç bir sıkıntı yok sadece tsh 4 küsürlerde zaten 8 aydır ilaç kullanıyodum onu arttırdık

Merhaba.benim değerlerim de seninkinin aynısı.tshım da 4.1.hamile kalmaya engel mi bu durum.
Ben eylül ayında hamile kaldim.o ay ilac kullanmadan 1.39 çıktı tahlilde.7 8 aydır uğraşiyorduk olmuyordu.tsh im 4 99 du hep.neyse eylülde hamile kaldim.6.haftada kalbi durmus.kasimin 1 inde kürtaj oldum.
Neden kalbi durdu anlamiyorum.ilk bebeğimdi.
Geçen gün tahlil verdim 4.1 çikti.sence ilaçlik bi durum mu.neden yükselmiş olabilir.

canım ben ilaç kullanalı hep aralık değerde oluyordu gebelikte yükselirmiş değer doktora sordum düşüğe sebep olurmu hayır dedi özellikle iki kere gittim endokrinoloji bölümüne benim şuan haşimato artık düzenli kontrol yaptırıyorum. Bildiğim kadarı ile gebe kalmayı zorlaştırabilir yazıyor okuduğum yerlerde ama ben karar verdiğimin 2. ayında hamile kaldım bakalım bu sefer ne olacak ama endişe etme hamilelikte daha önemli bebek zihin gelişimi için

Benim değerlerim de hamile kaldığım ay kötüydü canım.demirim 20 idi.neyden kaynaklandığıni bilemiyorum.ya tsh ya demir ya da kan pıhtılaşması diyorum.bakalım ne olacak.simdi bebek düsünüyormusun?

Kızlar tek tek hoşgeldiniz yazmıyim diye toplu olarak topiğime hoş geldiniz. Tek tek hepinize geçmiş olsun. Küçükte olsa büyükte olsa evlat kaybetmek çok zormuş insan yaşamadan anlamıyorum. Allahım hepimize tekrardan gebelik nasip etsin inşallah.

Bana gelince kistim soğan kürüyle gitmiş klomen başladık hayırlısıyla. Allahım kucaklarımızı boş çevirmesin. Kalbi güzel bu güzel annelerimizin karnınıda doldursun inşallah

Kızlar beni hatirlarsiniz 10 kasımda bebegimin kalbinin durması sonucunda kürtaj olmuştum. Bugün pıhtılaşma testi sonuçlarım çıkmış. Mthfr (c677t) _homozigot 677tt ve pai -1 değerinde heterozigot 4g/5g çıkmış bunlar ne anlama geliyor biliyor musunuz Genetik doktoru pıhtılaşmaya yatkınlık var dedi. Ama kadın doğum uzmanı degerlendirsin dedi henüz doktora gitmedim.

Canım ben hiç yaptırmadım bilmiyorum o yüzden ne anlama geldiğini. İnşallah yoktur canım ya ne zaman gidiyorsun doktora?

Canım ben hiç yaptırmadım bilmiyorum o yüzden ne anlama geldiğini. İnşallah yoktur canım ya ne zaman gidiyorsun doktora?
Canım haftaya pazartesi gidebileceğim en erken. En son gittiğim doktora sonuçları mesaj attım pıhtılaşma sorunu var bir sonraki gebelikte ilaç kullanmaniz lazım dedi ama detay görüşemedik henüz. Kısaca büyük ihtimal düşük nedeni buymuş.

Anladım canım. Varsa bile ilaç kullanıp çocuğunu kucağına sağlıklı alan çok insan var. Sakın sıkma canını. En azından sebebini öğrenmiş oldun çaresine bakıcaksın

Anladım canım. Varsa bile ilaç kullanıp çocuğunu kucağına sağlıklı alan çok insan var. Sakın sıkma canını. En azından sebebini öğrenmiş oldun çaresine bakıcaksın
Aynen canım. Iyiki testleri yaptirmisim diyorum şimdi. Bu ay korunmayı bıraktık ama hamile kalmaya korkar oldum valla

Kızlar ben 4 aylık normal Doğumla düşük yaptım ve tekrar gebe kalmak istiyorum. Benim gibi olan güzel annelerin hikayelerini dinlemek dertleşmek ve birlikte takip yapmak isterim
Canmm basna geçenlerin aynısı 2 ay önce bende oldu 6 aylk bebeğim bi anda sanci tuttu ve dogum oldu istemsizce rahmim kenldgnden açıldı ve ikincide bende dikiş attrcm sennki ne zman oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…