Gebeliğe Hazırlık Düşük yapan güzel anneler bizde toplanalım birbirimize destek olalım yeni melekler için :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Canım bazen çıkmıyor en doğrusu kan tahlili. Çünkü benim ilk gebeliğimde bi yaptım test negatif çıktı iki gün sonra yaptım pozitif çıktı akşamına gittim kan verdim 786 çıktı. Normalde ilk yaptığımda çıkması lazımdı ama çıkmamıştı. Dün bende test yaptım negatif çıktı bakalım bekliyoruz hayırlısı :)

Aynen devam canım hala korunuyoruz biz ilk adetimi oldum iki adet daha beklicem ben. Pıhtılaşma sorunum olduğu içinde biraz ilaçlarımı kullanıcam vücudum bi depoları doldursun.

Merhaba bendede pıhtışaşma çıktı yeni öğrendim çok korkuyorum beni ne gibi bi süreç bekliyor herşey git gide daha zorlaşıyor..
senin pıhtılaşma hangi gende acaba?
İğneden aklım çıkar bakamam bilr hatta ilerde nasıl yapacağım kendime bilmiyorum..

Merhaba kızlar... Kurban bayramında test yapmıştım. Hemn de kan testi 186 CIKMIŞ tı. Adet ime dört gun vardı. Neyse adet gunu adet oldum. 120ye düştü. Sonra gitti. Adet oldum. Ocakta da kürtaj oldum. Patoloji temiz dedi. Genel kan testi verdim. Her sey e bakılsın diye. Kan pıhtılaşma gözüküyor dedi. Dahiliye Dr corasprin verdi. Şimdi adet ime dört gun var. Ve test yaptım. Bi bakar mısınız

Coraspin kullanlar varsa bi sorum olacak günlük mü alıyorsunuz yada gün aşırı mı? Bene homozigot kan pıhtılaşması var ama gebelik öncesi gün aşırı kullan dedi doktor anlamadım herkes her gün yutuyormuş....
neden bu doktorlar hep farklı konuşuyor kimisi her gün kimisi gün aşırı diyor güvenemiyorum yanlış yapmaktan korkuyorum

Coraspin her gün mü kullanıyorsun ve hangi geninde pıhtılaşma çıktı heterozigot mu yada homozigot mu çıktı? Bende benzer durumsayım iki kayıbım var be her doktor başka şey söylüyor kime inanacağımı şaşırdım yanlız yapmaktan korkuyorum

Benim mthfr c677t homozigot mthfr a1298c heterozigot dr um bana vitamin folikasit ve coraspin verdi hamile kalınca da iğne yapıcam ben de biraz korkmuştum ilk öğrendiğim de ama şimdi korkmuyorum artık

O test sonucum henüz cıkmadan verildi. Patolojiden sonra soyledim. Gorünümü var dedi. Dahiliye Dr corasprin kullan dedi bende basladı m. Her gun 100 lk alıyorum.

Senin hangi genlerde homozigotluk var bu mthfr mutasyonlarında daha çok folikasit eksikliği yüzünden gebelik kayıpları oluşuyormuş ben hergün alıyorum ama gün aşırı alsakta olur onu kafana takma

Benim mthfr c677t homozigot mthfr a1298c heterozigot dr um bana vitamin folikasit ve coraspin verdi hamile kalınca da iğne yapıcam ben de biraz korkmuştum ilk öğrendiğim de ama şimdi korkmuyorum artık

Senin hangi genlerde homozigotluk var bu mthfr mutasyonlarında daha çok folikasit eksikliği yüzünden gebelik kayıpları oluşuyormuş ben hergün alıyorum ama gün aşırı alsakta olur onu kafana takma

Benimde mthfr c677t homozigot... bana da doktorım folidoce hergün ve coraspin gün aşırı kullan dedi. gebelik testi positif olunca iğne ye başlıcaz dedi.
Bende çok okudum bu gende pıhtılaşma olanlarda çoğunlukla folik asit, B6 ve B12 vitamin takviyesi gerekiyormuş.

Yüksek doz folik asit kullanmamız gerekmiyor mu sen hangi folik asiti yada vitaminleri kullanıyorsun?

Peki hangi dozda folik asit kullanıyorsun yada başka vitamin kullanıyormusun B6 B12 felan?
O test sonucum henüz cıkmadan verildi. Patolojiden sonra soyledim. Gorünümü var dedi. Dahiliye Dr corasprin kullan dedi bende basladı m. Her gun 100 lk alıyorum.

Ben de folbiol kullanıyorum aslında ben de coraspini gün aşırı alabilirim. Folbiol coraspin regenesis bana çinkoda vermişti ama açıkçası çok midemi bulandırıyordu kullanamadım onu bir de 15 günde bir b 12

Folbiolun dozu kaç acaba? Yüksel doz mu ve recetesiz alınıyor mu eczane den. Ve kullandığın B12 vitamini hangisi ?
Benim haftaya genetik doktorunda randevum var onunla sonucumu konuşacağım bakalım o nasıl bi yol gösterecek..

Ben hiç genetik dr una gitmedim ya. Haftaya bi kadın doğumcu proftan randevu aldım ona görünücem bir de hematolog a görünmeyi düşünüyorum göründükten sonra sonucu benimle de paylaşır mısın ona göre ben de gidiyim. Folbiol 5 mg evet yüksek doz normalde günlük 0,4 yeterliymiş. Dr yazınca almıştım ama alınıyordur canım reçetesiz de. B12 de dodex iğne

Bende kan verdiğim laboratuvar da ki genetik doktorundan randevu istedim öylelikle gşdeceğiö inşallah sonucu paylaşırım burada seninle de.
Hematoloğa da gittim cuma günü iki gün önce kan aldı diğer değerlerine de bakmalıyız dedi net bişey söylemedi ama sonuçlar çıkınca bakalım ne dicek. Onu da paylaşırım burda.

Herhalde sonuçlarıma göre b12 b6 takviyesi verilecek, hematoloğa da ben kendiö gittim kadın doktorum başka hiçbişey demedi folidoce ve coraspin harici. Bu da bana yeterli gelmedi başka doktorlarında görüşünü almaya çalışıyorum elimden geldiği kadar. Zaten kan pıhtılaşması olduğunı daha yeni perşembe günü öğrendim...

Anladım canım ikisini de paylaşırsan çok sevinirim valla. Benim gideceğim kadın doğumcu da artı bişey söylerse yazarım mutlaka. Kürtaj mı oldun sen ne zaman düşük yaşadın?

Anladım canım ikisini de paylaşırsan çok sevinirim valla. Benim gideceğim kadın doğumcu da artı bişey söylerse yazarım mutlaka. Kürtaj mı oldun sen ne zaman düşük yaşadın?
Mart ayında kimyasal gebelik yaşadım sonra Mayıs ayında yine hamile kaldım ve malesef Ağustos da 11 haftalıkken kalbi durdu. Genetik sonucu Triploidi 69xxx çıktı yani bebekte kromozom anomalisi varmış denildi. Hatta doktorum bebekten kaynaklı düşük çıkınca tıbben testlere gerek yok dedi. Ama ben ıstar ettim ve tersleri yaptırdım. Bu yüzden doktoruma olan güveni de kaybettim biraz, testleri kendim yaptırmasaydım belki yine önlemini alamıcaktım ve yine bi kayıp yaşıcaktım. Doktorum özel muayenesi olan bilinmiş bi doktor hatta ama güveniö kırıldı belki değiştiririm bilmiyorum daha..

Çok geçmiş olsun Allah ım hiç kimseye hiçbirimize bir daha böyle şeyler yaşatmasın inşallah. Evet başka bir dr a da danışmak gerek fakat farklı konuştukları zaman da insanın kafası karışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…