Düşük tehlikesi kırmızı kanama proluton depot

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.715
1.426
Arkadaşlar merhaba 4+6 günlük hamileyim.
Pazartesi sabahı uyandığımda koyu kahve bir leke vardı gün içinde kırmızıya döndü.
Progestan 50 mg kabadan yaptırıp hemen hastaneye gittim kırmızı olduğu için düşük olduğunu düşündüler ama beta baktırdım çok şükür bebeğe bir şey olmadı dedi ama bu kanama riskli dedi doktor.

10 gün rapor verdi hiç kalkmak yok dedi.
Salı günü kanama devam ediyordu ama adet gibi çok değil az az. proluton depot bu iğneyi vurdurduk 5 günde bir vurul dedi.

Bugün sabahtan beri bir şeyim yoktu sadece tuvalete kalkıyorum zaten
Bir duş yapayım dedim hemen yattım sonra çok afedersiniz tuvaletimi yaparken yine sıvı şekilde kan geldi peceteye.

Progestan dex 25 mg kullanıyorum 2 tane her akşam vuruyorum göbekten ayrica

Onu bilemiyoruz alttan muayene mi ettiler sizi?
Ya hiç bir sebep yoktu birden kanama başladı gittim kan tahlili yapıldı beta ve progesteron bakıldı bebek çok küçük göremeyiz sen yat hiç kalkma dedi 10 gün istirahat verdi

Bende de kanama alani var. Plasentada kopma var ayni sizinki gibi 10 gun yerinden kalkmak yok dediler. Sizde kanamanin sebebi ne?
Ne demekmiş bu dedikleriniz Allah esirgesin kötü bir şeyler değildir insallah çözümü neymiş benim gelen kanama bildiğiniz kan, öyle pembe veya kahve rengi değil yani sizinde mi oyle 😢

Ne demekmiş bu dedikleriniz Allah esirgesin kötü bir şeyler değildir insallah çözümü neymiş benim gelen kanama bildiğiniz kan, öyle pembe veya kahve rengi değil yani sizinde mi oyle 😢
Bende kahverengi lekelenmeydi. Plasenta kopmasi şey gibi bebeğin yerleştiği kese var ya hani onun bi kismi kopmuş gibi. Bu yüzden kanama alani oluştu bende. Size doktor sebebini söylemedi mi? Başka sebeplerden de olabiliyor

Başka bilen yok mu arkadaşlar çok korkuyorum
Her kanama düşük tehlikesi olarak geçer. Yerleşme esnasında böyle kanamalar meydana gelebiliyor ki en çok düşüğün olduğu dönem yerleşme zamanı oluyor. Benim de 5+4 de kanama oldu. 2 ped doldurdu iki saat içinde. Düşük önleyici iğne oldum ve progestan verdiler. Ve size dedikleri gibi bol bol dinlen dediler. Bir hafta lekelenmem devam etti. Hiçbir şey yapmıyordum ama. Bol bol yattım. Sonrasında kanama olmadı şükür. Şu anda 9 haftalik oldum ve çok şükür kalp sesini dahi duydum. Duşa girdiğinizde bile oturarak duş alin. Yavaş hareket edin. Bebek sağlıklıysa Allah'ın izniyle hiçbir şeycik olmaz 🙏

Kanama ile acile gittim plesantada kanama var. Riskli dediler. 4 gün sonra kontrol var tekrar. Bebeğim yaşıyordur umarım hala😢😢😢😢😢😢
Beta bakıyorlar mı düzenli olarak
O kanama çok çok fazla var bu ara hayli kişide duydum
Bende de var ancak daha sebebi belli değil
Düşük önleyici iğne yapmadı mı o kanamayı azda olsa kesiyor
Önemli olan beta su an bizim haftalar icin

Beta bakıyorlar mı düzenli olarak
O kanama çok çok fazla var bu ara hayli kişide duydum
Bende de var ancak daha sebebi belli değil
Düşük önleyici iğne yapmadı mı o kanamayı azda olsa kesiyor
Önemli olan beta su an bizim haftalar icin
Betaya bakmaya gerek yok ki ben 14 haftalığım. Ultrason ile bakıyorlar bebeğe. Benim kanama iki saate kesildi. İğne oldum bir defa evet.
Benim kanama tehlikeli yerde plesanta ayrılırsa diye ve bebek oksijensiz kalır diye maaf oluyorum korkuyorum. İnşallah ikimiz için de iyi sonuç olur 😢😢😢

Betaya bakmaya gerek yok ki ben 14 haftalığım. Ultrason ile bakıyorlar bebeğe. Benim kanama iki saate kesildi. İğne oldum bir defa evet.
Benim kanama tehlikeli yerde plesanta ayrılırsa diye ve bebek oksijensiz kalır diye maaf oluyorum korkuyorum. İnşallah ikimiz için de iyi sonuç olur 😢😢😢
Ah kıyamam ben konunun detayını bilmediğim için aynıyız dediniz diye kendim gibi sandım dualarım sizinle Allah hayırlısıyla sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin amin amin amin 🙏🏻

Yerinizden kalkmayin sürekli dinlenin. İlaç vermedi mi doktor?

Arkadaşlar merhaba 4+6 günlük hamileyim.
Pazartesi sabahı uyandığımda koyu kahve bir leke vardı gün içinde kırmızıya döndü.
Progestan 50 mg kabadan yaptırıp hemen hastaneye gittim kırmızı olduğu için düşük olduğunu düşündüler ama beta baktırdım çok şükür bebeğe bir şey olmadı dedi ama bu kanama riskli dedi doktor.

10 gün rapor verdi hiç kalkmak yok dedi.
Salı günü kanama devam ediyordu ama adet gibi çok değil az az. proluton depot bu iğneyi vurdurduk 5 günde bir vurul dedi.

Bugün sabahtan beri bir şeyim yoktu sadece tuvalete kalkıyorum zaten
Bir duş yapayım dedim hemen yattım sonra çok afedersiniz tuvaletimi yaparken yine sıvı şekilde kan geldi peceteye.

Progestan dex 25 mg kullanıyorum 2 tane her akşam vuruyorum göbekten ayrica
Merhaba benimde aynı dediginiz gibi kanamaların var bazen normal kırmızı bazen çamur gibi bazen hiçbişey ama devamlı bi lekelenmelerim var bastan beri keseyi ilk gördüğümüzde kanama alanı vardı şuan 6+6 yim hala devam ediyo kalp atışlarını duyduk ama inşallah sağlıkla devam eder doktor kesin bundandır diye bisey demedi bol dinlen dedi,bide böyle olup sağlıkla doğuran çok var hem burda okuduğum hemde yakın bi akrabamız 9 ay kanaması vardı ve sağlıkla doğurdu inşallah bizimde öyle olur 🤲🤲

X