• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük tansiyon

nickjonas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
141
11
118
Çanakkale
Konuyu yanlış yere açtım ama acil oldugu için burda daha çabuk crvap alırım diye düşündüm. Dün mutfaktaydım işimi bitirdim banyoya gidip ellerimi yıkarken bir anda kendimi yerde buldum. Baygınlık geçirmişim. Ama uzun sürmedi. Sürekli ellerim ve ayaklarım soguk olur zaten, göz kararması, baş dönmesi sürekli hissederim. İnternetten araştırdıgım kadarıyla düşün tansiyon belirtisi bunlar. Yarın doktora gideceğim. Daha önce bu sorunu yasayan var mı? Düşük tansiyonun ilacı var mı? Bana neler önerirsiniz?

Son düzenleme:
Ben de dün hayatımda ilk defa tansiyonumu ölçtürdüm, 9-5 çıktı. Düşük tansiyon sınıfındaymışım. Kötü bişey mi, ne yapmak gerekir bu durumda ben de bilmiyorum?

Konuyu yanlış yere açtım ama acil oldugu için burda daha çabuk crvap alırım diye düşündüm. Dün mutfaktaydım işimi bitirdim banyoya gidip ellerimi yıkarken bir anda kendimi yerde buldum. Baygınlık geçirmişim. Ama uzun sürmedi. Sürekli ellerim ve ayaklarım soguk olur zaten, göz kararması, baş dönmesi sürekli hissederim. İnternetten araştırdıgım kadarıyla düşün tansiyon belirtisi bunlar. Yarın doktora gideceğim. Daha önce bu sorunu yasayan var mı? Düşük tansiyonun ilacı var mı? Bana neler önerirsiniz?
Benim tansiyonumda hep düşükte hatta ailece hep düşüktür.Ellerinizin,ayaklarınızın sürekli soğuk olması kansızlık olabilir,baş dönmesi vertigoda olabilir.

bence kansızlık belirtisi canım... düşük tansiyon elde soğukluk yapmaz.:31: geçmiş olsun

Düşük tansiyon sorun olmuyor benimde normalde hep 8-5 falan ilaç kullanmıyorum bir sorunum da olmadı baygınlık vs gibi. Kansızlık yok ama ben de çabuk üşürüm bilemiyorum alakası var mı

geçmiş olsun tabiki ilaçları var antihipotansif diye geçerler..... vücudunuzda dolaşan kan miktarı az olabilir, kalbinizin atımı güçlü olmayabilir , hormonal sorunlar olabilir , kullandığınız ilaçlar varsa onlar etkileyebiir vs vs vs... günün belirli zamanlarında ayaklarınızı kalp seviyesinden yukarıda tutun , eğer kalp sorununuz yoksa bol bol su için ama en iyisi dr a gidin :40:

geçmiş olsun tabiki ilaçları var antihipotansif diye geçerler..... vücudunuzda dolaşan kan miktarı az olabilir, kalbinizin atımı güçlü olmayabilir , hormonal sorunlar olabilir , kullandığınız ilaçlar varsa onlar etkileyebiir vs vs vs... günün belirli zamanlarında ayaklarınızı kalp seviyesinden yukarıda tutun , eğer kalp sorununuz yoksa bol bol su için ama en iyisi dr a gidin :40:

Peki sizce bana ilaç verebilir mi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende de elde ayakta sürekli sogukluk uyuşma halsizlik baş dönmesi sorunu vardı kansızlık çıkmadı ve benim tansiyonum 4e düştüğünde hiçbişey hissetmiyordum baş dönmesi dışında doktorda bazı kişilerin devamlı tansiyonu düşük oldugu için zarar vermez senin normal değerin bu dedi ama sizinki kansızlıktan kaynaklıda olabilir

Benimde hep düşüktür tansiyonum,şuan hamileliğim var hala aynı sanırım bünyem alıştı pek etkilemiyor beni :49: İlaç vereceklerini sanmıyorum

Benm de hep dusuk dr ilac filan vermez hatta sanslisin der yollar..cunku tehlikeli degil yuksek tansiyon gibi..belki dikkat edecegin seyleri soyler fazla ac kalma vs vs gibi

Umarım vermez çünkü bu tarz ilaçlardan hep korkmusumdur

İhmal etmeden git Dr.,büyük ihtimal kan idrar tahlili filan isteyeceklerdir senden sonucuna göre davranırlar ,kansızlık olabilir...Çok geçmiş olsun :107:

Göz kararması, baş dönmesi ve el-ayakların soğuk olması bende düşük tansiyondan çok kansızlık olabileceği düşüncesi uyandırdı hem de ilaç kullanmayı gerektirebilecek kadar düşük...
Benim de bir ara çok düşmüştü kan değerlerim yere istem dışı yığılıyordum ama bilincim açıktı sadece halsizlikten ayağa kalkamıyordum şu sıralar da benzer durumları yaşıyorum ve dr ilaç verdi. Bence bunu da düşünün demir ve/veya B12 vitamini eksikliğiniz olabilir.
Şayet sorun düşük tansiyonsa, bunun çaresi de baş dönmesi yaşandığı anda oturmak 5-10dk dinlenmek, su içmek (tansiyon düşük olsun yüksek olsun su iç demişti bir hemşire yakınımız), ayran içmek de olabilir. Tuzlu ayran önerilir genelde ama ben tuz yemediğim için tuzsuz da içebiliyorum o da iyi geliyor zira önemli olan vücuda sıvı girmesi.
Bir de tansiyon öyle birşey ki ani değişimler gösterebiliyor ama en doğru teşhisi dr koyabilir biz sadece varsayımlar üzerinden gidebiliriz. Bence yarın doktora gidin o size neyiniz olduğunu ve bu durumda ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir. Teşhis ve tedavinin en doğru yönlendirmesini dr.lar yapar biz buradan ne dersek diyelim her insan farklıdır ve aynı semptomları bile yaşasak tedavisi aynı olmayabilir.
Geçmiş olsun, sevgiler...:16:

Göz kararması, baş dönmesi ve el-ayakların soğuk olması bende düşük tansiyondan çok kansızlık olabileceği düşüncesi uyandırdı hem de ilaç kullanmayı gerektirebilecek kadar düşük...
Benim de bir ara çok düşmüştü kan değerlerim yere istem dışı yığılıyordum ama bilincim açıktı sadece halsizlikten ayağa kalkamıyordum şu sıralar da benzer durumları yaşıyorum ve dr ilaç verdi. Bence bunu da düşünün demir ve/veya B12 vitamini eksikliğiniz olabilir.
Şayet sorun düşük tansiyonsa, bunun çaresi de baş dönmesi yaşandığı anda oturmak 5-10dk dinlenmek, su içmek (tansiyon düşük olsun yüksek olsun su iç demişti bir hemşire yakınımız), ayran içmek de olabilir. Tuzlu ayran önerilir genelde ama ben tuz yemediğim için tuzsuz da içebiliyorum o da iyi geliyor zira önemli olan vücuda sıvı girmesi.
Bir de tansiyon öyle birşey ki ani değişimler gösterebiliyor ama en doğru teşhisi dr koyabilir biz sadece varsayımlar üzerinden gidebiliriz. Bence yarın doktora gidin o size neyiniz olduğunu ve bu durumda ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir. Teşhis ve tedavinin en doğru yönlendirmesini dr.lar yapar biz buradan ne dersek diyelim her insan farklıdır ve aynı semptomları bile yaşasak tedavisi aynı olmayabilir.
Geçmiş olsun, sevgiler...:16:

Çok teşekkür ederim sağolun fikirlerinizi almak istemiştim iyi geldi :)

Benimde hep düşüktür tansiyonum 5'e 2'yi görmüşlüğüm vardır. Doktor süründürür öldürmez biraz şekerli su iç hemen hastaneye gel bu kadar düşerse ama senin normalinde 8'E 5'E falan demişti. Korkma yani canım benim :3:

Yorumlarınız için teşekkür ederim gittim bugün doktora, genel olarak düşük tansiyonlu oldugumu söyledi. Tansiyonum 10a 6 çıktı. Betaserc diye bir ilaç verdi. Bu ilacı kullanan oldu mu daha önce ?

Yorumlarınız için teşekkür ederim gittim bugün doktora, genel olarak düşük tansiyonlu oldugumu söyledi. Tansiyonum 10a 6 çıktı. Betaserc diye bir ilaç verdi. Bu ilacı kullanan oldu mu daha önce ?

hangi bölüme gittiniz ilaç verilmeden önce tahlil yapıldımı ? bende yaklaşık 3 haftadır tansiyon düşüklüğü problemi yaşıyorum ama hangi bölüme gideceğimi bilemedim :(

hangi bölüme gittiniz ilaç verilmeden önce tahlil yapıldımı ? bende yaklaşık 3 haftadır tansiyon düşüklüğü problemi yaşıyorum ama hangi bölüme gideceğimi bilemedim :KK43:
Dahiliyeye gittim, kan ve idrar tahlili yapıldı. Doktor b12 eksikliginden şüphelenmişti ama tahlil sonucları temiz çıkınca ayrıca bir ilaca gerek görmedi. Mutlaka doktora gidin geciktirmeyin. Geçmiş olsun :)

Bence kardiyolojiye gidin
Tansiyon onlarin baktigi bir hastalik
10 6 ya betaserc kullanilmasi gerektigini dusunmuyorum
Yillardir dusuktur tansiyonum
Bir kere 8-3 e dustu bayildim cokta zor kendime geldim
Yine de verilmedi su icmemi ve ac kalmamami onerdi doktor, basim dondugunde de dumduz yatmami onerdi

Back
X