Göz kararması, baş dönmesi ve el-ayakların soğuk olması bende düşük tansiyondan çok kansızlık olabileceği düşüncesi uyandırdı hem de ilaç kullanmayı gerektirebilecek kadar düşük...
Benim de bir ara çok düşmüştü kan değerlerim yere istem dışı yığılıyordum ama bilincim açıktı sadece halsizlikten ayağa kalkamıyordum şu sıralar da benzer durumları yaşıyorum ve dr ilaç verdi. Bence bunu da düşünün demir ve/veya B12 vitamini eksikliğiniz olabilir.
Şayet sorun düşük tansiyonsa, bunun çaresi de baş dönmesi yaşandığı anda oturmak 5-10dk dinlenmek, su içmek (tansiyon düşük olsun yüksek olsun su iç demişti bir hemşire yakınımız), ayran içmek de olabilir. Tuzlu ayran önerilir genelde ama ben tuz yemediğim için tuzsuz da içebiliyorum o da iyi geliyor zira önemli olan vücuda sıvı girmesi.
Bir de tansiyon öyle birşey ki ani değişimler gösterebiliyor ama en doğru teşhisi dr koyabilir biz sadece varsayımlar üzerinden gidebiliriz. Bence yarın doktora gidin o size neyiniz olduğunu ve bu durumda ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir. Teşhis ve tedavinin en doğru yönlendirmesini dr.lar yapar biz buradan ne dersek diyelim her insan farklıdır ve aynı semptomları bile yaşasak tedavisi aynı olmayabilir.
Geçmiş olsun, sevgiler...