• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Sperm sayısını artırmak için kullanılan en etkili kür keçiboynuzu kürüdür. Ancak keçiboynuzu pekmezini kullanmak ile doğal keçiboynuzunu kullanmak arasında etkisi açısından büyük fark vardır.

Kaynatılmış keçiboynuzu suyu, keçi boynuzu pekmezine göre %70 daha etkilidir. Çünkü pekmezin ısıl işlemden geçirilmesinden dolayı etkisi daha azdır.

Sperm sayısını artırmak için kullan bir başka bitkide kerevizdir. Kereviz bizans döneminden bu yana sperm sayısını artırmak için tüketilen bir bitkidir. Ancak kereviz kullanımı konusunda bir noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. Yüksek tansiyon hastalarının kerevizi kullanmaması gerekiyor. Kereviz tansiyonu yükselttiği için yüksek tansiyon hastalarının kerevizin her halinden uzak durması gerekiyor.

Sperm sayısını artıran bazı meyveler de vardır. Bu meyveler arasında mevsiminde tüketilmek şartıyla trabzon hurması (cennet meyvesi) en etkili olan meyve olarak bilinmektedir

araştırırken buldummm paylaşmak istedimmmmm kerevizi bilmiyodumm yeni öğrendim.dilerim faydalııı olur

siz de bir an önce hamile kalıp bir çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu noktada hamile kalmak için birkaç noktaya sikkat etmeniz gerekmektedir.

1-Yumurtlama Dönemini Bilin

Hamile kalmak istiyorsanız ilk olarak yumurtlama döneminizi bilmeniz gerekir. Eğer yumurtlama döneminizi tam olarak bilmiyorsanız yapacağınız iki şey vardır. İlk olarak bir doktora danışarak bazı testler yaptırabilirsiniz. Eğer doktora gitmek istemiyorsanız eczaneden bir yumurtlama tahmin testi alabilirsiniz; fakat bu testin doktora gitmek kadar etkili ve kesin olmadığını mutlaka aklınızda tutun.

2-Erkek Sperm Sayısının Fazla Olduğundan Emin Olunuz

Erkek sperm sayısının düşmesine neden olabilecek birçok faktör bulunmaktadır. Bu nedenle eşinizin bir doktora gidip muayene olması en etkili çözüm yöntemi olacaktır. Eğer eşinizin sperm sayısı düşük ise endişelenmenize gerek yok; çünkü günümüzde sperm sayısını yükseltmek için kullanılan bir çok teknik mevcuttur. Örneğin kafein tüketimini kesildiğinde sperm sayısında inanılmaz bir artış gözlemlenir. Bu nedenle kahve tüketimi günde bir bardak ile sınırlandırılmalıdır.

3-Cinsel İlişkinin Ardından Yarım Saat Lavaboya Gitmeyin

Cinsel ilişki tamamlandıktan sonra yatakta 30 dakika kadar yatın ve bir yere kıpırdamayın. Eğer lavaboya gitmek için ayağa kalkarsanız spermleri kaybedebilirsiniz. Eğer hamile kalmada güçlük çekiyorsanız bu maddeye çok dikkat etmeniz gerekir.

bunuda paylaşmak istedimmmm:)

siz de bir an önce hamile kalıp bir çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu noktada hamile kalmak için birkaç noktaya sikkat etmeniz gerekmektedir.

1-Yumurtlama Dönemini Bilin

Hamile kalmak istiyorsanız ilk olarak yumurtlama döneminizi bilmeniz gerekir. Eğer yumurtlama döneminizi tam olarak bilmiyorsanız yapacağınız iki şey vardır. İlk olarak bir doktora danışarak bazı testler yaptırabilirsiniz. Eğer doktora gitmek istemiyorsanız eczaneden bir yumurtlama tahmin testi alabilirsiniz; fakat bu testin doktora gitmek kadar etkili ve kesin olmadığını mutlaka aklınızda tutun.

2-Erkek Sperm Sayısının Fazla Olduğundan Emin Olunuz

Erkek sperm sayısının düşmesine neden olabilecek birçok faktör bulunmaktadır. Bu nedenle eşinizin bir doktora gidip muayene olması en etkili çözüm yöntemi olacaktır. Eğer eşinizin sperm sayısı düşük ise endişelenmenize gerek yok; çünkü günümüzde sperm sayısını yükseltmek için kullanılan bir çok teknik mevcuttur. Örneğin kafein tüketimini kesildiğinde sperm sayısında inanılmaz bir artış gözlemlenir. Bu nedenle kahve tüketimi günde bir bardak ile sınırlandırılmalıdır.

3-Cinsel İlişkinin Ardından Yarım Saat Lavaboya Gitmeyin

Cinsel ilişki tamamlandıktan sonra yatakta 30 dakika kadar yatın ve bir yere kıpırdamayın. Eğer lavaboya gitmek için ayağa kalkarsanız spermleri kaybedebilirsiniz. Eğer hamile kalmada güçlük çekiyorsanız bu maddeye çok dikkat etmeniz gerekir.

bunuda paylaşmak istedimmmm:)

Canım paylaştığın bilgiler çok kıymetli, çok güzel. Şu 3. maddeyi bilmiyordum ben, bir de kerevizi de senden öğrendim, tşkler...

yağmurcum tebrik ederim canım
allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin
eşinin sperm değerleri nasıldı canım
bizde sayı az hız düşük morfoloji çok kötü
siz kür bitkisel şeyler denediniz mi canım yani neler kullandı eşin neler yaptınız
bu haber bizim için umut oldu....
tekrar gözün aydın....

Valla Dr gittik 15 milyon çıktı ve haraketlilik %30 dü
Bu ayın 21 ne randevu vermişti biz hiç kur kullanmadık Dr sadece klomen diye ilac verdi onu kullandık
Ve hamile kaldım bu ay bizde cok şaşırdık ama psikoloji olarak sakın hamile kalamam demeyin ben öyle yaptım şimdi hamileyim

canımmm öncelikllee allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsinnn.darısıda inşallah en kısa zamandaa bizlereee..gercekden umutsuz bir günümde mesajınla umut buldum ne yalan söylimm.inşallaa bizlerde senin yaşadığın bu mucizeyi yaşabilirizz..canım bize biraz anlatabilirmisin ne zamandır ugrasıyorsunn ve değerler nasıldıı son yaptınız testte ayrıca neler kullandınızzz ..??

İnan birsey uygulamadık esimin spermi daha once 100 bin di
Gecen ay 15 milyon çıktı ve klomen diye ilac verdi ve hareketliliği %30 dü ve haraketliligi artsin diye sudafed diye grip ilacı verdi yan etkisi haraketi arttırıyormuş bu kadar ama hiç umudunuzu yitirmeyin şimdide hamileyim

canımm tedavinizz hayırlı olsunn demet testosteron engelmiş sayıyaa çookmu düşükkk bizimde ilk yaptımız hormon testinde düşüktü testojel die bi ilaç laa normale döndü ama fsh bayagı düşüktü şimdide onla ugrasıyoruzz.bu beslenme listenizde neler varr ?

canım benim eşimin 76 milyondu spermi 1 ml'de, ama testosteron düşüktü. Başka bir doktor testojel vermişti. Kaan hocaya gitmeden önce bir daha test yaptırdık ve 9 milyona düşmüş :53::53::53:
biz şok tabi. fsh da düşmüş. Kaan bey dedi ki, henüz çocuk sahibi olmamış genç erkeklere direk testosteron verilmez, fshı düşürür, spermleri azaltır. bize testosteron salgısını tetikleyen iğne verdi, haftalık iğne. Hanımların çatlatma iğnesi olarak kullandığı iğneymiş bu. Ayrıca yarım doz klomen verdi. 1 ay kullanın test yapalım dedi.

Proxeed diye bir vitamin kompleksi verdi ayrıca, spermler için iyi geliyormuş. beslenme için de bol bol yeşil yapraklı sebze tüketin dedi. Ayrıca, incir, nohut ve keçiboynuzunu da şiddetle önerdi. Bir de kırmızı eti azaltın dedi. henüz yeni başladık ve sonuçları bilemiyorum :1::1:

Gecen ay 15 milyon çıktı ve klomen diye ilac verdi ve hareketliliği %30 dü ve haraketliligi artsin diye sudafed diye grip ilacı verdi yan etkisi haraketi arttırıyormuş bu kadar ama hiç umudunuzu yitirmeyin şimdide hamileyim

çok çok tebrik ederim sizi, sağlıkla kucağınıza alın :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

cnm bizde kullandık polen arı sütü bal, keçiboynuzu pekmezi ve kürü bu görüşmemizde bana dediki 4lü bal alın (propolis arı sütü polen bal)
ama pekmezi keçiboynuzunu bırakın kullanmayın balla pekmez beraber kullanılmaz dedi... bende tamam dedim...
etkileşiminden dolayıdır belki...

merhabalar benim eşimin fsh değeri 13.48 kaç tane üroloğa gitti hepsi hormonların normal değerlerde dedi.şaşırdım kaldım.bizimde sperm sayımız çok az.tanelerde.sebebi bu mu acaba?

merhabalar benim eşimin fsh değeri 13.48 kaç tane üroloğa gitti hepsi hormonların normal değerlerde dedi.şaşırdım kaldım.bizimde sperm sayımız çok az.tanelerde.sebebi bu mu acaba?[/QU
cnm bizede burda normal dediler kan sonuçlarına. sperm az hareket az ilaç yok tedavi yok sadece tüp bebek dediler..
yni ben araştırmasam bitkilerle falan yükseldiğini gerçekten inanıcam... bazen güvenmiyorum dr lara.
bizim sperm sayımız 8,5 milyondu başta 2 ay sonra sperm 0 oldu...
saraçoğlu hocam dediki fsh yüksekliğinden kaynaklanıyor bu ay baktırın tekrar farklı çıkar dedi..
bilmiyorum cnm drlar iişin kolay tarafına kaçıyolar bazen....

merhabalar benim eşimin fsh değeri 13.48 kaç tane üroloğa gitti hepsi hormonların normal değerlerde dedi.şaşırdım kaldım.bizimde sperm sayımız çok az.tanelerde.sebebi bu mu acaba?

kesinlikle doktor cok önemli benimde kafam bu konuda çok karışık acaba kaan hocaya mailmi atsak en doğrusunu o bilirr ama ben artık utanıyorum maille bişe sormayaa.henüz gidemedik ankaraya ama inş gidecez nisan sonunaa şu izinlerimizi bi ayarlayalımdaa

canım benim eşimin 76 milyondu spermi 1 ml'de, ama testosteron düşüktü. Başka bir doktor testojel vermişti. Kaan hocaya gitmeden önce bir daha test yaptırdık ve 9 milyona düşmüş :53::53::53:
biz şok tabi. fsh da düşmüş. Kaan bey dedi ki, henüz çocuk sahibi olmamış genç erkeklere direk testosteron verilmez, fshı düşürür, spermleri azaltır. bize testosteron salgısını tetikleyen iğne verdi, haftalık iğne. Hanımların çatlatma iğnesi olarak kullandığı iğneymiş bu. Ayrıca yarım doz klomen verdi. 1 ay kullanın test yapalım dedi.

Proxeed diye bir vitamin kompleksi verdi ayrıca, spermler için iyi geliyormuş. beslenme için de bol bol yeşil yapraklı sebze tüketin dedi. Ayrıca, incir, nohut ve keçiboynuzunu da şiddetle önerdi. Bir de kırmızı eti azaltın dedi. henüz yeni başladık ve sonuçları bilemiyorum :1::1:

çok çok tebrik ederim sizi, sağlıkla kucağınıza alın :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım biz testojel kullandık maleseff ama bizde değişmedi sperm sayısı hatta artış olduu.bizim fsh en baştan beri düşükdü ama oda son yaptırdımız testte biraz biraz düzelir gibi oldu.klomen kullanıyor eşimmm bakalım nisanda yeni bir test yaptıracazz sonuçlar ne alemde acaba merak ediyorumm

ayy inşallaa bizlerde kalırız hemencik hamilee bizim sayı 4 milyon ileri hareket yok ama yerinde 20..umutsuz şimdilikkk :(

kesinlikle doktor cok önemli benimde kafam bu konuda çok karışık acaba kaan hocaya mailmi atsak en doğrusunu o bilirr ama ben artık utanıyorum maille bişe sormayaa.henüz gidemedik ankaraya ama inş gidecez nisan sonunaa şu izinlerimizi bi ayarlayalımdaa

tabiki arkadaşlar dr çok önemli ama bize hiç tedavi vermediler.. bende çok araştırdım saraçoğlunun sitesi geldi önüme
orda yazan yorumları okuyunca msj attım sonrası geldii. allahım belki onu sebep kıldı bizim hakkımızda....

sabah aç karnıca ılıyınca akşam ise yemekten 15 dk önce içebilirsin eğer çalışan biriysen yemekten 15 dk önce ve yemekten 2 saat sonra içebilirsin günde 2 defa uygulanır.. Not: ayrıca zayıflatıyor soğan suyu işene yarar eğer fazla kilan varsaaa :34::34:

çok değilimmmm:)))sadece 55 kilocukkkk:)))bi adet olayım hemencik başlayacam vallaaa beklemediyim henüzzz keşke bendee bir mucize yaşasamdaaa olmasam bu ayyy:(

ayy ne güzel keşke bende 55 olsam :14::14: inş. canım rabbim hakkınızda güzel olanı versin bende adetimin bitimini bekliyorum inş. bitsin gene başlayacam sonucunuda güzel alırız inş. :49::49:
cnm bizde kullandık polen arı sütü bal, keçiboynuzu pekmezi ve kürü bu görüşmemizde bana dediki 4lü bal alın (propolis arı sütü polen bal)
ama pekmezi keçiboynuzunu bırakın kullanmayın balla pekmez beraber kullanılmaz dedi... bende tamam dedim...
etkileşiminden dolayıdır belki...

hmm ozaman bende öyle yapım zaten eşim sevmiyor ballı karışımı surar asa asa yiyiyor :9: :9: :9: yemesine gerek kalmadığını söyleyimden sevinsin adamcağız :9: :9:

canım biz testojel kullandık maleseff ama bizde değişmedi sperm sayısı hatta artış olduu.bizim fsh en baştan beri düşükdü ama oda son yaptırdımız testte biraz biraz düzelir gibi oldu.klomen kullanıyor eşimmm bakalım nisanda yeni bir test yaptıracazz sonuçlar ne alemde acaba merak ediyorumm

fsh sperm üretimini tetikleyen hormon onu kontrol altında tutmak önemli... inşallah sonuçlarınız iyi çıkar sizin de...

merhabalar, benim eşimin sperm sayısı 2,5 milyon. %43 canlı %18 hareketli,1. ve 2. derece varikoseli de var. artık tüp bebek için rapor işlemlerimizin tamamlanmasına bir kaç hafta kaldı. eşime düzenli olarak 3 ay ceviz, keçi boynuzu,incir, bal yedirdim.sigarayı minimuma indirttim. hatta bunlar yüzünden eni konu3-4 kilo aldı. ama sperm testlerinde hiç bir değişiklik olmadı. coenzyme q10'le multivitamin-mineral aldı 2 ay sonra sperm sayısı değişmezken canlı sperm ve hareketli sperm sayıları çok az bir şey arttı. şimdi bu hafta yurtdışından organik vitaminler satan bir firmadan getirttiğim bir kürü uygulamaya başladı. her gün 1 kapsül at kestanesi, 1 kapsül l-carnitine&acetyl l-carnitine, gün aşırı panax gingseng, arginine, propolis, çinko ve coenzyme b6-b2(vücutta daha çok emilen bir haliymiş) alıyor.multivitamin ve q10'ede her gün devam.tüp bebeğe geçmeden önce en kötüsünden belki sperm kalitesi artar diye deniyoruz. varikosele yönelik tedavide at kestanesinden çok ümitliyim. şayet bir fayda görürsek herkese duyuracağım.

arkadaşlar sakın ümidinizi kesmeyin biz bu ay şoktayız benim eşiminde sperm sayısı az ve haraketliliği yavaştı
ama bu ay baktığımızda doğal yoll hamile kaldım hiç beklemiyorduk eşimin bu hafta kontrolü vardı ama bir baktık ben hamileyim allahtan ümid kesilmez
bunu unutmayın

tebrik ederim arkadasım çok sevindim böyle haberleri duyunca insan çok mutlu oluyor ve umudu artıyor .ben hangi dr gittiginizi merak ettim

slm kızlar ....
eşimin sperm azlığı hareket sorunu falan vardı bilenler bilir :))
hep yazıyodum...
ibrahim saraçoğlunun sitesine msj atmıştım sizinle görüşmek istiyorum diye
bana randevu verdiler görüşmek için telde...
perşembe günü görüştük anlattım herşeyi önce 8.5 mil sonra sperm sayısı 0 oldu diye
kullandığımız kürleri...
anlam veremedi.. sonuçları faxlayın pzt ara beni dedi cuma günü gönderdik
bugün aradım görüştük tekrar.. tek sorun fsh yüksekliğindenmiş..
fsh : 10.3 tam on katıymış 1.1 olması gerekiyomuş en fazla oda...
önce bunu düşürcez dedi 2 ay dedi sadece :)) çok mutlu oldumm :21::21::21::21:
burdaki drlarsadece tüp bebek diyolardı..
saraçoğluda kızdı adamı azosperm yapcaklar dedi..
4 lü bal verdi arı sütü bal polen propolis bide 2 kutu evicap kullansın dedi
sadece bunlar dedi...
keçiboynuzunu bırakın dedi..
bide kızlar balla keçiboynuzu pekmezini aynı anda kullanmayın dedi bilginize....

merhaba sinemms bizde saraçoglunun kürlerini uyguluyoruz siz kaç aydır uyguluyorsunuz dr olarak herhangi bir dr a gittiniz mi?

ayy ne güzel keşke bende 55 olsam :14::14: inş. canım rabbim hakkınızda güzel olanı versin bende adetimin bitimini bekliyorum inş. bitsin gene başlayacam sonucunuda güzel alırız inş. :49::49:

ayy canımm ben varya 49 dum bi sene öncesine kadar sigarayı bıraktımm bu hale geldmm:))canım valla bende adet olmayı bekliyorumm normalde 28 veya 29 gün olurdum ama olmadııı budün 30.gün ağrımm fazlasıyla varr oldum olacakmışım gibii amaa bilemedim ki nie bu ay böyle olduuuu

fsh sperm üretimini tetikleyen hormon onu kontrol altında tutmak önemli... inşallah sonuçlarınız iyi çıkar sizin de...

evet yaa son yaptımız testte 4,5 du normale dönmeye başlamıştı testestoronda normaldi.ama eşim o kadar sıkıldıki bende üzerine gitmek istemiyorum bu konudaa o yüzden istediği zaman yaptırsın .en son şubat 1 de yaptırmıştık acaba ne alemdee:)

Back
X