• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
herkese merhaba.. geçmiş yorumları okudum sevindirici haberlerde vardı, üzücü olanlarıda umarım herkes mutlu sona ulaşır. arkadaşlar benim eşimin sperm sayısı medimaz ml'de 100 bin , toplamda 600 bin doktor bize tüp bebek dedi ilaç falan önermedi?? hormonlarında da problem çıkmadı bitkisel ilaçlarla istenilen düzeye ulaşırmı acaba doktor dediki ilaçla önemli bir artış olmaz hatta aşılama bile olmaz direk tüp bebek yapın :(
Slm canim ben bir ay once mlde 600 bin spermle hamile kaldim.ama sevincim 15gun surdu.gelismedmedi bebegim.kimyasal gebelikmis.umudumu kaybetmedim.denemeye devam.wwwwsizdede umut var.esin iyi bir urologa gitsin.vitamin destekli haplar veriyorlar.ayrica keciboynuzu kuru yap.macun yap ahmet maranki ve ermis aktarin tariflerinu birlestirip yapabilirsin. Doagal yolla olnasa bile tup bebek icin kaliteli spermlerimiz olur

Slm canim ben bir ay once mlde 600 bin spermle hamile kaldim.ama sevincim 15gun surdu.gelismedmedi bebegim.kimyasal gebelikmis.umudumu kaybetmedim.denemeye devam.wwwwsizdede umut var.esin iyi bir urologa gitsin.vitamin destekli haplar veriyorlar.ayrica keciboynuzu kuru yap.macun yap ahmet maranki ve ermis aktarin tariflerinu birlestirip yapabilirsin. Doagal yolla olnasa bile tup bebek icin kaliteli spermlerimiz olur

tavsiyelerin için çok teşekkürler umarım çok kısa süre içinde sende sağlıklı bir bebeğe kavuşursun.. Allah isteyen herkesin kucağını doldurur inşallah.

cnm eşim burdaki dr larla konuşmuyo görüşmüyo hepsi hemen tüp diyo oda sinirleniyo testi yaptırıyo sonucu alıp eve geliyo..
saraçoğluna gönderiyoruz sonucu o söylüyo napcamızı....
2 ay önce görüştüğümüzde fsh yüksekliğinden dolayı spermler değişir demişti bakalım yarın ne dicek..
saraçoğluyla görüşen bi arkadaşla görüştüm onun eşi azoymuş 3aylık kür hazırlamış onlara 3 milyon sperm oluşmuş onlarda tamm artık deyip bırakmışlar tedaviyi bu arada eşi askere gitmiş 1 yıl sonra tekrar azo olmuş... keşke diyo dondursaydık spermleri tedaviyi bırakmasaydık... cnm işte istikrarlı olmamız lazım hemen vazgeçmeyip uzun kullanmamız lazım
bilemiyorum kafamız çok karışık bizim...

evet canım istikrarı bırakmamak lazım benimde eşim ilaçları kullanmıyorda doktorada gitmiyor yaa nasıl edip ikna edecem bilemiyorumm ne durumdayız bilemiyorum hamile oldugumuu öğrendiğimde bırakmıştıkk ilaçlarıı şimdi kaç ay geçtii:((canım bende dualaraa çok inanıyorumm allah istedikden sonra hersye boşş bende selavatı tefriciyeyi okumaya başladım bir haftadır bakalım allah kabul eder inş hayırlısıyla dualarımızı

herkese merhaba.. geçmiş yorumları okudum sevindirici haberlerde vardı, üzücü olanlarıda umarım herkes mutlu sona ulaşır. arkadaşlar benim eşimin sperm sayısı az ml'de 100 bin , toplamda 600 bin doktor bize tüp bebek dedi ilaç falan önermedi?? hormonlarında da problem çıkmadı bitkisel ilaçlarla istenilen düzeye ulaşırmı acaba doktor dediki ilaçla önemli bir artış olmaz hatta aşılama bile olmaz direk tüp bebek yapın :(

bence bir merkezde yaptırdınız testi ve bir doktorun dedine inanmayın nasıl olmaz deyip kestirip atıolar anlamıyorum.bence en azından bir 6 ay bitkisel şeyleri denemeye değer.bide bence başka doktorada görünün bizde ilk gittimizde doktor tüp bebek bile bu degerlerle zor demiştii amaa 6 ay sonra normal yoldan gebe kaldımm..

kızlar geçmişe bir baktımda tesadüfen bi kaç arkadaşın hamile kaldını gördümmm altta çizelgeleri varr:))çok sevindimm yaa ama bizi bıraktılar hamiş kalıncaaa

EVRİMMMMM nerelerdesinn

Sık Sık Boşalma Sperm Kalitesini Artırır
Baba olmak isteyen erkeklerin, sperm kalitesini arttırmak için her gün seks yapması veya boşalması önerilmekte, böylece sperm kalitesini maksimize ettikleri bildirilmektedir.
Avustralya’da görevli infertilite uzmanı David Greening ve kliniği araştırmalarında: 118 infertil erkek hastanın meni örneklerini değerlendirdiler ve bu hastalarda SPERM DNA hasarı daha yüksek düzeyde görüldü.
Çalışmanın başında bu vakalarda %34 oranında “kötü” kalitede sınıflandırılmış sperm görüldü.
Erkeklerden her gün, yani haftanın yedi günü boşalmaları istendi. Herhangi bir ilaç veya yaşam tarzı değişiklikleri yapmaları istenmedi. Yedi gün sonra sperm testleri için yeniden örnek verdiler ve incelendi. Hasarlı sperm oranı ortalama % 26’ya düştü ve 'orta' kalite kategorisinde yerleştirilebileceği görüldü.
Greening bu bulgularını “European Society Human Reproduction” Avrupa üreme ve embriyoloji kongresinde, Amsterdam, Hollanda da sundu.
Tüm erkeklerin %80’inde Sperm kalitesinde iyileşme görüldü!
Erkeklerin yaklaşık % 80’inde sperm kalitesinde bir artış görüldü ve birçoğu 'zayıf' veya 'orta' kalite-kategori sperme sahipken, 'iyi kalitede sperm' sınırları içine taşındı. Ancak, yaklaşık % 20 erkekte, sperm kalitesinde bir düşüş görüldü.
Tedavi için sperm toplanan erkeklere bu örneklerini genellikle iki veya üç gün önceden başlayan cinsel perhiz ile vermeleri söylenmektedir. Ancak bu çalışmada bu yerleşmiş düşüncenin sorunlu sperm miktarını arttırdığını, tek sperm kullanılabilecek bir tüp bebek mikroenjeksiyon uygulaması için sorunlu sperm sayısının daha fazla olduğu numuneler ile çalışıldığını söyleyebiliriz.
Günlük Boşalmanın erkeklerde meni hacimlerini azalmış olsa bile vakaların çoğunda sadece sperm kalitesini artırmakla kalmayıp, ayrıca sperm hareketliliğinde arttırdığını böylece yardımcı üreme döllenme uygulamaları içinde daha olumlu örnekler verildiğini bildirmektedirler.

kızlar kaan hoca eşimden FSH ve Total testosteron hormonu testlerini istedi bunun için hangi bölüme gitmesi gerekir testleri mail atacağız .yardımcı olurmusunuz???

kan tahlili yapılıyor canımm hormonlara baktırmak için ürüloga sölemeniz yeterli bence hormon tahlili istedinizi bizz öle yapmıştıkk kaan hocaya göndermiştikk.

kızlar kaan hoca eşimden FSH ve Total testosteron hormonu testlerini istedi bunun için hangi bölüme gitmesi gerekir testleri mail atacağız .yardımcı olurmusunuz???

aynen cnm üroloji bölümüne gitsin ama aç olsun çünkü tok olunca değerler farklı çıkınca bi daha aç istiyolar.. eşin baştan aç gitsin kanı versin...

herkese merhaba.. geçmiş yorumları okudum sevindirici haberlerde vardı, üzücü olanlarıda umarım herkes mutlu sona ulaşır. arkadaşlar benim eşimin sperm sayısı az ml'de 100 bin , toplamda 600 bin doktor bize tüp bebek dedi ilaç falan önermedi?? hormonlarında da problem çıkmadı bitkisel ilaçlarla istenilen düzeye ulaşırmı acaba doktor dediki ilaçla önemli bir artış olmaz hatta aşılama bile olmaz direk tüp bebek yapın :(
bzdede sorun aynı
3 yıldır bırsey yukseltmedı
sebepsız azo bızımkısı :(
sız ne gıbı kur vede vıtamınler kullandınız
ınsallah tekrardan hamıle kalırsınız

arkadaşlar merhaba, az önce eşimin spermiogram sonucunu aldık. sayımız 50 milyon olmuş, ileri hızlı hereketli %36, yavaş ileri %11, morfoloji krueger %12, WHO %51. eşimde sağda 1. derece, solda 2. derece varikosel var. takviyelere başlamadan önce sayımız 2,5 milyondu hız %22, morfoloji de %10'du. 5 aydır coq10, sadece 2,5 aydır da bazı başka takviyeler kullanıyoruz. bitkisel kürler ve vitamin gibi takviyeler hariç her hangi bir tıbbi ilaç kullanmadık. 4 ay önce hastanenin tüp bebek bölümündeki doktor beni "bu sperm sayısı yükselmezmi, eşime neden hiç bir tedavi uygulamıyorsunuz" dedim diye neredeyse kovmaktan beter etmişti, gittiğimiz ürologların hiç biri tüp bebek hariç en ufak bir tedavi önermemişti. ama inanınca, üstüne üstüne gidince oluyormuş, sayı da, hız da, morfoloji de düzeliyormuş. lütfen inanın ve isteyin her şey mümkün...

maşallah canım yaa işte azmin zaferi doktorlara kalsa zaten hemen tüp diolar.inşşş hemen hamilede kalırsınnn.cnm sen takviye olarak neler yaptınnn anlatsana bizede

maşallah canım yaa işte azmin zaferi doktorlara kalsa zaten hemen tüp diolar.inşşş hemen hamilede kalırsınnn.cnm sen takviye olarak neler yaptınnn anlatsana bizede

buralarda hep söylüyorum ben her şeyi aynı anda kullandım desem yeridir. doktorlar bize o kadar umutsuz konuştu ki ahdettim oturdum günlerce okudum. türkiye, amerika, ingiltere, çin her yerde yapılmış tıbbi makaleleri okudum, ne neye iyi geliyormuş not aldım. üstüne de burada forumlarda incik boncuk her şeyi okudum desem yeridir. o yüzden buralarda kullandıkları kürleri yazan ve yardımcı olan herkese sonsuz minnettarım. sonunda şöyle bir kür yarattım kendi kendime.

eşim varikosel olduğu için önce bunu olabildiğince iyileştirmemiz gerekiyordu. varikosele at kestanesi iyi geldiği için kapsüllerini aldık. gnc ve solgarda satılıyor. 1 kapsül sabah alınacak. ağrısı varsa ya da bütün gün ayakta falan durmuş yorulmuşsa o zaman akşam da bir tane verilecek. yoksa tek kapsül yeterli. varikoselli damardaki kan akışını rahatlatıp kullanıldığı süre boyunca semptomatik olarak ısıyı azaltıp, kanlanmayı azaltıyor. yani daha az sperm ölüyor ya da deforme oluyor. isterse kapsül olarak isterse kapsülü kırıp aşağıda saydığım karışımın içine konabiliyor.
ikinci olaraktan kendi kendime bir macun yarattım. sabah bir çorba kaşığı kadar bala 1x 520 mg panax gingseng, 1x 500mg l-arginine, 2x 100 mg Coq10, 2x 650mg l-carnitine+acetyl l-carnitine, arı sütü, 1 çay kaşığı deve dikeni karıştırdım yedirdim. yutması kolay olsun diye isterseniz suyla inceltilebiliyorda. haftada 2-3 defa da 1 kapsül propolis koydum. bu karışımı başta balla değil keçi boynuzu pekmeziyle yapıyordum. ama sonradan saracoğlunun keçi boynuzu kürünü uyguladığım için bala döndüm.coq10 ler daha iyi emilsin diye bazen omega 3 balık yağı verdim bazen vermedim. ama haftada 3-4 gün muhakkak kulanmıştır.
ayrıca dediğim gibi her gün saracoğlunun keçi boynuzu kürünü yapmaya başladım. ama 3 dak kaynatıp ocağı kapattıktan sonra içine ayrıca bir tatlı kaşığı ısırgan otu tohumu, 1 tatlı kaşığı da çakşır koydum. bazen deve dikenini de yukarıdaki macuna koymayıp bu suya atıyorum. ılıyınca süzüp tüm karışımı epey büyük bir bardağa koyuyorum. eşimin aç karnına içince midesi bulandığı için sabah kahvaltısından sonra ve akşam yemeğinden sonra yarımşar bardak içiyor.
son olaraktan da her gün 1 tane a,b,c,e vitaminleri, folik asit, çinko ve selenyum içeren bir multi vitamin mineral verdim. kesinlikle özel bir marka değil.her bittiğinde ne ucuz bulursam onu aldım. ama hep one a day tarzı günde tek bir tablet içildiği halde saydığım vitamin ve minerallerin tüm günlük ihtiyacını karşılayan bir ürün seçtim. arada bir kaç defa bittiğinde yenisini alıncaya kadar 3-4 günlüğüne idareten ace selenyumla benim folik asitlerden ya da evikapla benexol verdim.

ha bir de beslenme yönünden en önemli değişiklik olarak çok fazla antibiyotik ve hormon içerdiğinden dolayı(ki bence kısırlığın bu kadar çok çoğalmasına en büyük sebep) asla marketlerde satılan tavuklardan ve normal yumurtalardan yedirmedim. arada kasapta normal yetişmiş köy tavuğu bulursak yedik yoksa yemedik. yumurtaları da organik yumurta aldık. sebzeleri de hep sirkeli suda yıkadım ki tarım ilaçlarından arınsın.

bu şekilde sperm sayısı tam 20 kat yükseldi ki bence her şeye değer. şu son günlerde at kestanemiz bitiyor, içinde at kestanesiyle birlikte kan damarlarına yardımcı başka bitkilerin de olduğu yeni bir takviye buldum. bakalım onu da deneyeceğim. sonuçta allahın takdiri bu, zamanı belli olmaz ama, hemen hamile kalmasam da hedef 70 milyon.

buralarda hep söylüyorum ben her şeyi aynı anda kullandım desem yeridir. doktorlar bize o kadar umutsuz konuştu ki ahdettim oturdum günlerce okudum. türkiye, amerika, ingiltere, çin her yerde yapılmış tıbbi makaleleri okudum, ne neye iyi geliyormuş not aldım. üstüne de burada forumlarda incik boncuk her şeyi okudum desem yeridir. o yüzden buralarda kullandıkları kürleri yazan ve yardımcı olan herkese sonsuz minnettarım. sonunda şöyle bir kür yarattım kendi kendime.

eşim varikosel olduğu için önce bunu olabildiğince iyileştirmemiz gerekiyordu. varikosele at kestanesi iyi geldiği için kapsüllerini aldık. gnc ve solgarda satılıyor. 1 kapsül sabah alınacak. ağrısı varsa ya da bütün gün ayakta falan durmuş yorulmuşsa o zaman akşam da bir tane verilecek. yoksa tek kapsül yeterli. varikoselli damardaki kan akışını rahatlatıp kullanıldığı süre boyunca semptomatik olarak ısıyı azaltıp, kanlanmayı azaltıyor. yani daha az sperm ölüyor ya da deforme oluyor. isterse kapsül olarak isterse kapsülü kırıp aşağıda saydığım karışımın içine konabiliyor.
ikinci olaraktan kendi kendime bir macun yarattım. sabah bir çorba kaşığı kadar bala 1x 520 mg panax gingseng, 1x 500mg l-arginine, 2x 100 mg Coq10, 2x 650mg l-carnitine+acetyl l-carnitine, arı sütü, 1 çay kaşığı deve dikeni karıştırdım yedirdim. yutması kolay olsun diye isterseniz suyla inceltilebiliyorda. haftada 2-3 defa da 1 kapsül propolis koydum. bu karışımı başta balla değil keçi boynuzu pekmeziyle yapıyordum. ama sonradan saracoğlunun keçi boynuzu kürünü uyguladığım için bala döndüm.coq10 ler daha iyi emilsin diye bazen omega 3 balık yağı verdim bazen vermedim. ama haftada 3-4 gün muhakkak kulanmıştır.
ayrıca dediğim gibi her gün saracoğlunun keçi boynuzu kürünü yapmaya başladım. ama 3 dak kaynatıp ocağı kapattıktan sonra içine ayrıca bir tatlı kaşığı ısırgan otu tohumu, 1 tatlı kaşığı da çakşır koydum. bazen deve dikenini de yukarıdaki macuna koymayıp bu suya atıyorum. ılıyınca süzüp tüm karışımı epey büyük bir bardağa koyuyorum. eşimin aç karnına içince midesi bulandığı için sabah kahvaltısından sonra ve akşam yemeğinden sonra yarımşar bardak içiyor.
son olaraktan da her gün 1 tane a,b,c,e vitaminleri, folik asit, çinko ve selenyum içeren bir multi vitamin mineral verdim. kesinlikle özel bir marka değil.her bittiğinde ne ucuz bulursam onu aldım. ama hep one a day tarzı günde tek bir tablet içildiği halde saydığım vitamin ve minerallerin tüm günlük ihtiyacını karşılayan bir ürün seçtim. arada bir kaç defa bittiğinde yenisini alıncaya kadar 3-4 günlüğüne idareten ace selenyumla benim folik asitlerden ya da evikapla benexol verdim.

ha bir de beslenme yönünden en önemli değişiklik olarak çok fazla antibiyotik ve hormon içerdiğinden dolayı(ki bence kısırlığın bu kadar çok çoğalmasına en büyük sebep) asla marketlerde satılan tavuklardan ve normal yumurtalardan yedirmedim. arada kasapta normal yetişmiş köy tavuğu bulursak yedik yoksa yemedik. yumurtaları da organik yumurta aldık. sebzeleri de hep sirkeli suda yıkadım ki tarım ilaçlarından arınsın.

bu şekilde sperm sayısı tam 20 kat yükseldi ki bence her şeye değer. şu son günlerde at kestanemiz bitiyor, içinde at kestanesiyle birlikte kan damarlarına yardımcı başka bitkilerin de olduğu yeni bir takviye buldum. bakalım onu da deneyeceğim. sonuçta allahın takdiri bu, zamanı belli olmaz ama, hemen hamile kalmasam da hedef 70 milyon.

vallahi harikasın canım nasıl umudlandırdın beni.... özeldende konuşmuştuk hatırlarsan hepsini uygulayacağız vitaminlerin bir kısmını speriş ettik bir kısmına bakıyoruz....bu arada lütfen preseed kullan istersen spermin içeride daha uzun kalmasını ve daha ileri gitmesini sağlıyor...... halen çok sewinçli ve umutluyum bence çok kısa zamanda hamile haberinide alacağız.....

vallahi harikasın canım nasıl umudlandırdın beni.... özeldende konuşmuştuk hatırlarsan hepsini uygulayacağız vitaminlerin bir kısmını speriş ettik bir kısmına bakıyoruz....bu arada lütfen preseed kullan istersen spermin içeride daha uzun kalmasını ve daha ileri gitmesini sağlıyor...... halen çok sewinçli ve umutluyum bence çok kısa zamanda hamile haberinide alacağız.....

sağolasın canım hatırlamazmıyım hiç. hatta sana yazdıktan sonra içimden dedim ki "yazdıklarımı okurken kesin bunalmıştır, bu kadar şey de kullanılırmıymış, ne bu böyle yok yok..." ama bak bu kadar yükselişi inan 3 ay bile değil tastamam 2,5 ayda kaydettik. zaten preseed almıştım. bu ay ilk defa kullanacaktık. tüp bebek randevumu da iptal ettim artık. bu takviyeler orada ucuz diye ben hepsini bir tanıdıkla amerikadan getirtmiştim. bugün yumurtlama dönemim başlıyor. allah büyük şu bir kaç ay içinde hamile kalırsam, temmuzda yine amerikadan bir tur daha gelecekti artık sizlere dağıtırım hepsini.

sağolasın canım hatırlamazmıyım hiç. hatta sana yazdıktan sonra içimden dedim ki "yazdıklarımı okurken kesin bunalmıştır, bu kadar şey de kullanılırmıymış, ne bu böyle yok yok..." ama bak bu kadar yükselişi inan 3 ay bile değil tastamam 2,5 ayda kaydettik. zaten preseed almıştım. bu ay ilk defa kullanacaktık. tüp bebek randevumu da iptal ettim artık. bu takviyeler orada ucuz diye ben hepsini bir tanıdıkla amerikadan getirtmiştim. bugün yumurtlama dönemim başlıyor. allah büyük şu bir kaç ay içinde hamile kalırsam, temmuzda yine amerikadan bir tur daha gelecekti artık sizlere dağıtırım hepsini.

cnm senin adına çokkk mutlu oldumm inankii...:46::46::46::46:
hepimize umut oluyosun bölece sönmüş umutlarımızı yeşertiyosun tekrardan farkına vardırdın bizleri.. sende yumurtalıklarını güçlendirmek için mutlaka incir ve havuç kürü yap..
allahım yüzlerimizi güldürür inş gönlümüzdekini hayır eyleyip karşımıza çıkarır innnşşşşşş ... kürlerini buraya tekrar yazarmısın cnm sıkılmassan unuttuğumuz bilmediğimiz bişey
varsa bizede yarar belkii gerçi benim eşim galiba azo oldu :43::43::43::43:

Back
X