maşallah canım yaa işte azmin zaferi doktorlara kalsa zaten hemen tüp diolar.inşşş hemen hamilede kalırsınnn.cnm sen takviye olarak neler yaptınnn anlatsana bizede
buralarda hep söylüyorum ben her şeyi aynı anda kullandım desem yeridir. doktorlar bize o kadar umutsuz konuştu ki ahdettim oturdum günlerce okudum. türkiye, amerika, ingiltere, çin her yerde yapılmış tıbbi makaleleri okudum, ne neye iyi geliyormuş not aldım. üstüne de burada forumlarda incik boncuk her şeyi okudum desem yeridir. o yüzden buralarda kullandıkları kürleri yazan ve yardımcı olan herkese sonsuz minnettarım. sonunda şöyle bir kür yarattım kendi kendime.
eşim varikosel olduğu için önce bunu olabildiğince iyileştirmemiz gerekiyordu. varikosele at kestanesi iyi geldiği için kapsüllerini aldık. gnc ve solgarda satılıyor. 1 kapsül sabah alınacak. ağrısı varsa ya da bütün gün ayakta falan durmuş yorulmuşsa o zaman akşam da bir tane verilecek. yoksa tek kapsül yeterli. varikoselli damardaki kan akışını rahatlatıp kullanıldığı süre boyunca semptomatik olarak ısıyı azaltıp, kanlanmayı azaltıyor. yani daha az sperm ölüyor ya da deforme oluyor. isterse kapsül olarak isterse kapsülü kırıp aşağıda saydığım karışımın içine konabiliyor.
ikinci olaraktan kendi kendime bir macun yarattım. sabah bir çorba kaşığı kadar bala 1x 520 mg panax gingseng, 1x 500mg l-arginine, 2x 100 mg Coq10, 2x 650mg l-carnitine+acetyl l-carnitine, arı sütü, 1 çay kaşığı deve dikeni karıştırdım yedirdim. yutması kolay olsun diye isterseniz suyla inceltilebiliyorda. haftada 2-3 defa da 1 kapsül propolis koydum. bu karışımı başta balla değil keçi boynuzu pekmeziyle yapıyordum. ama sonradan saracoğlunun keçi boynuzu kürünü uyguladığım için bala döndüm.coq10 ler daha iyi emilsin diye bazen omega 3 balık yağı verdim bazen vermedim. ama haftada 3-4 gün muhakkak kulanmıştır.
ayrıca dediğim gibi her gün saracoğlunun keçi boynuzu kürünü yapmaya başladım. ama 3 dak kaynatıp ocağı kapattıktan sonra içine ayrıca bir tatlı kaşığı ısırgan otu tohumu, 1 tatlı kaşığı da çakşır koydum. bazen deve dikenini de yukarıdaki macuna koymayıp bu suya atıyorum. ılıyınca süzüp tüm karışımı epey büyük bir bardağa koyuyorum. eşimin aç karnına içince midesi bulandığı için sabah kahvaltısından sonra ve akşam yemeğinden sonra yarımşar bardak içiyor.
son olaraktan da her gün 1 tane a,b,c,e vitaminleri, folik asit, çinko ve selenyum içeren bir multi vitamin mineral verdim. kesinlikle özel bir marka değil.her bittiğinde ne ucuz bulursam onu aldım. ama hep one a day tarzı günde tek bir tablet içildiği halde saydığım vitamin ve minerallerin tüm günlük ihtiyacını karşılayan bir ürün seçtim. arada bir kaç defa bittiğinde yenisini alıncaya kadar 3-4 günlüğüne idareten ace selenyumla benim folik asitlerden ya da evikapla benexol verdim.
ha bir de beslenme yönünden en önemli değişiklik olarak çok fazla antibiyotik ve hormon içerdiğinden dolayı(ki bence kısırlığın bu kadar çok çoğalmasına en büyük sebep) asla marketlerde satılan tavuklardan ve normal yumurtalardan yedirmedim. arada kasapta normal yetişmiş köy tavuğu bulursak yedik yoksa yemedik. yumurtaları da organik yumurta aldık. sebzeleri de hep sirkeli suda yıkadım ki tarım ilaçlarından arınsın.
bu şekilde sperm sayısı tam 20 kat yükseldi ki bence her şeye değer. şu son günlerde at kestanemiz bitiyor, içinde at kestanesiyle birlikte kan damarlarına yardımcı başka bitkilerin de olduğu yeni bir takviye buldum. bakalım onu da deneyeceğim. sonuçta allahın takdiri bu, zamanı belli olmaz ama, hemen hamile kalmasam da hedef 70 milyon.