• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Düşük Sperm Sayısı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sperme bağlı derken ? 5 inci güne gitmesi için spermin nasıl olması gerekir? morfoloji düşük demek diyelim ki 2 yüzde 2 demek . 100 spermden 2 si normal demek.
tüp bebek te o 2 sperm yani en iyisi secilmiyor mu?

inşallah dediğiniz gibi olur . kocaelide degilim . bir arkadasım istanbulda ona tedavi oldu. bizde öyle duyduk.

Herkese merhaba. Neredeyse 4 senelik evliyim. İlk 2 sene bebek düşünmediğimiz için korunmuştuk. Sonraki sene korunmayı bıraktık, doğurgan haftaları denedik ama 1 sene boyunca hamile kalamadım.
Kendimde kist vardır gibi basit bir düşünceyle kadın doğuma gittim. Doktor eşimden de spermiyogram istedi. İşte her şey bundan sonra başladı.
Benim tüm sonuçlarım sağlıklı çıktı ancak eşimin sperm sayısı 0.1 yani 100bin çıktı. Tanı olarak oligospermi dediler Ayrıca çocukluktan kalan testis kalsifikasyonu varmış spermler dışarı çıkamıyormuş.
Bu süreci yaşayanlar bilir dünyam başıma yıkıldı, eşim de şaşkın bir halde kaldı. Doktorlar bunun bir tedavisi olmadığını ve normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı söylediler. Kendimize biraz süre tanıdık hem bu durumu sindirmek hem araştırmak için.
Sonrası tüp bebek merkezleri araştırdık gittik görüştük. Niyetimiz bu sene sonu tüp bebek denemekti.
Geçen ay adetim 8 gün gecikti. Normalde adetim düzenli gelir ama hiç ihtimal vermediğim İçin hep gelir diye bekledim. Baktım kasıklarımda devamlı bir ağrı var, adetim sökülmüyor kendi kendime dedim ki test yapayım negatifi göreyim ki adetim sökülsün. Ve testi yaptığım anda pozitif çıktı. Hayatımda bu kadar büyük bir şaşkınlık yaşadığımı hatırlamıyorum.
Doktora da gittim bebeğimin kalp atışı da oluştu. Eşim de ben de şaşkınız.
Ne yaptınız derseniz doktorlar bize tedavisi yok dediler ilaç vermediler sadece tüp bebek önerdiler. Ben sadece burda okuyup keçiboynuzu özü içirdim eşime. Korona dönemi boyunca 2 ay her gün 1 yemek kaşığı olacak şekilde. Sanırım bu işe yaradı. Bir de geçen ay ovülasyon testi yapıp günü bulup 3 günü değerlendirmiştik. İşte olmasa bile deniyorduk yumurtlama haftasını.
Çok uzun yazdım dilerim isteyen herkes bu haberi alır❤
Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inş🙏🏻Bizimde malesef 100 bin sperm çıktı tüp bebek dediler yaptırdık pozitif aldık ama kese oluştu bebek malesef oluşması bol gebelikti kürtaj oldum 😢psikolojim darmadağın bir tane daha dondurulmuş var ama korkuyorum artık ara vermek ve doğal yolları tekrar denemek istedik bu sayede biraz düzelirim duygusal olarak 😢keçiboynuzu özü demişsiniz ama pekmez değil mi aktarlardan almak gerekiyor sanırım 🤷🏻‍♀️Bilgi verir misiniz etkisi çok diyorlar sperm arttırıyormuş sanırım

Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inş🙏🏻Bizimde malesef 100 bin sperm çıktı tüp bebek dediler yaptırdık pozitif aldık ama kese oluştu bebek malesef oluşması bol gebelikti kürtaj oldum 😢psikolojim darmadağın bir tane daha dondurulmuş var ama korkuyorum artık ara vermek ve doğal yolları tekrar denemek istedik bu sayede biraz düzelirim duygusal olarak 😢keçiboynuzu özü demişsiniz ama pekmez değil mi aktarlardan almak gerekiyor sanırım 🤷🏻‍♀️Bilgi verir misiniz etkisi çok diyorlar sperm arttırıyormuş sanırım
Esim 3 ay proxeed plus ve İbrahim saracoglu ndan aldığı birnkuru kullandi..

3 ay önce ki sonuc
Sayi 17 milyon
Ileri hiz 0
Morfoloji 1.idi

Simdiki
Sayi 53 milyon
Ileri hiz %52
Morfoloji 2 oldu

Doğal yolla olmadi genede...tup bebek deniyoruz
.Sayi icin kullanabilirsiniz ve evet keçiboynuzu kuru de iyi geliyor

3 ay önce ki sonuc
Sayi 17 milyon
Ileri hiz 0
Morfoloji 1.idi

Simdiki
Sayi 53 milyon
Ileri hiz %52
Morfoloji 2 oldu

Çok teşekkür ederim🙏🏻❤️

Bizim sayı çok az artmıs hızımız hepsi sıfır dı su an yerinde hareket %5 olmus ileri hız hala sıfır. Biz bir şey kullanmadık, ama keçi boynuzu kürü tekrar verecem İnşallah hormon testi temiz çıktı çok şükür

3 ay önce ki sonuc
Sayi 17 milyon
Ileri hiz 0
Morfoloji 1.idi

Simdiki
Sayi 53 milyon
Ileri hiz %52
Morfoloji 2 oldu

İbrahim saraçoğlundan nasi bi kür aldı özel mi yaptılar

Merhaba kızlar çatlatma iğnemin 13.günü Buda testim sizce iğnemi hala

Eklentiler

• 3C5CB1B0-A517-4285-B005-1B9AA67CE739.jpeg
    3C5CB1B0-A517-4285-B005-1B9AA67CE739.jpeg
    128,7 KB · Görüntüleme: 37
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Yaşadıklarınız zor ve sancılı olmuş allah bir daha yaşatmasın🙏 ben özünü şu yüzden aldım eşime başta normal keçi boynuzu alıp kaynatıp suyunu içirmek istedim ama hiç sevmedi tadını. Ben de bir gün aktarın önünden geçiyordum. Girdim içeri keçiboynuzu pekmezi alacaktım başta. Sonra baktım ki keçiboynuzu özü de var ve aktar bunun içeriğinin daha iyi olduğu söyledi. Ben de o yüzden özünü aldım. Bize hiç bir tedavi önermediler de uygulamadılar da. Ben de burda forumlarda okuyup keçi boynuzunu öğrenmiştim. Madem eşime içiricem özünü alayım dedim kendime. 2-3 ay içinde etki etti.

Merhaba arkadaşlar.
Eşimin 2 ay önce verdiği semen testinde sperm sayımız iyiydi bi tık, ileri hız sıfırdı, ama en azından sayımız idare idi.
Bir kaç gün önce başka bir hastanede tekrar testi tekrarladı, inanır mısınız aşırı düşük çıktı 1 milyon bile değil :KK43:
Yani Ağır oligoastenoozospermi.
Gerçekten yıkıldık.
1,5 yıllık evliyiz, hemen tüp bebek için hazır değiliz.
Bu kadar düşmesi normal mi? Anlayamıyorum.

Doktor ilaç yazmıştı onu kullanacak. Bide hormon testi yapacak hormonlarda sıkıntı yoksa ona göre kür, macun vs kullanacağız.
Bu durumda olup da düzelen vvar mı?
Yardımcı olur musunuz :KK43:
Canım düşük sperm sayısının bir tedavisi var ya azospermi olsaydı yani hiç sperm hücresi olmasaydı beterin beteri var

Back