- 10 Eylül 2015
- 321
- 581
- 103
- 37
- Konu Sahibi Fairy-tale
Amin Çok zor bir durum gerçekten kimsenin yaşamasını istememRabbim ayni aciyi tekrar yasatmasin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin Çok zor bir durum gerçekten kimsenin yaşamasını istememRabbim ayni aciyi tekrar yasatmasin.
Tamam canim herkesi uyarma ihtiyacı hissediyorum kimse bu acıları yaşasın istemiyorum.en kısa zamanda bebeğine kavusman dilegiyleBen baktırmadım ama parçayı düşürdüm hiç bölünmemiş öylece düştü. Dış gebelik değil ama 1 ayı dolduğunda alttan ultrasonla baktılar dış gebelik ihtimaline karşı. sadece küçüktü o da geç yumurtlamadanmış.
Fairy-tale
Allah yazdıysa, ne zaman hayırlı gördüyse ve zamanı gelince inşallah anne olucaksın diyerek sözlerime başlamak ve kısaca kendi hikayemi anlatmak isterim.. Hani belki umut olur diye..
Evliliğimizde 4.yılı bitiriyoruz 3 gün sonra biz.. Evlendik evleneli de hiç korunmadık,hep çocuk istedik.. Ciddi anlamda 3-4 ay sonra başladık ve yalan olmasın tam hatırlamıyorum ama 5. ya da 6.ayda hamile kaldım.. O heyecan ve mutlulukla hemen hemen herkese söyledik ve 7.haftanın bitimine doğru düşük yaptım.. Boş gebelik sebebi ile.. Müthiş bir ağrı ve kanama ile başlayan kötü son..
Vazgeçmedik.. Çok isteyerek devam ettik.. Hiç korunmadık.. Üzerine tam 1 sene geçtikten sonra 2.hamileliğim gerçekleşti.. Tabi korku ve endişe var, ilk seferden acı bir tecrübe var ya kimseye söylemedik bu kez.. Sadece aileler biliyor ama yine 7.haftada yine boş gebelik ve yine aynı acılarla düşük..
Özel hastanede yaptırmaya kalksam 3.000 tl civarı tutan bir dolu genetik,hormonel testler yapıldı.. Sorun ne diye.. Çünkü genelde genetik sorundan oluyor boş gebelik.. Düşen keseden parçalar alındı,incelemeye gitti.. Hiç bir sonuç yok,hiç bir problem yok.. Sorun yok.. Hani her şeyin normal olmasına sevinemedim bile,ya bir daha olursa düşncesinden..
Bu kötü olaydan bile iyi yön buldum kendime ben.. Her iki düşüktede kürtaja gerek kalmadı mesela.. Ağrım acım çok oldu ama rahim kendi kendini temizledi ve o zamanlar satılan ama şu an yasak olan bir ilaçta buna yardım etti..
2.düşüğün üstüne 4 ay geçtiydi ki 3.hamilelik haberi geldi.. İnan bana sevinç,mutluluk gibi duygular o korku,endişe ve acabaların yanında ufacık kalmıştı.. Önemini yitirmişti nerdeyse.. Yine bebek yok mu?Boş gebelik mi?Dış gebelik mi?O mu bu mu derken 7.haftayı zor ettim.. Ama nasibi varmış oğlumun,gördük kalp atışlarını.. Şimdi 1.5 yaşına doğru ilerliyor kendileri.. O kalp atışı anını ilk duyduğumuz günü ömür boyu unutabileceğimi sanmıyorum.. "En güzel günüm" olarak geçti tarihe..
Üstelik ben pko'yum.. Yani yumurta tembelliği var.. Birazda fazlalık olan kilolarla bağlantılı bu.. 1.düşükten sonra çıktı ortaya,öncesinde böyle bir şey yoktu..
Önceki düşüklerim için doktorum "sorununuz olmadığına göre,kadere tesadüfe bağlayacağız" demişti.. Öyleymiş cidden.. Bu da benim sınavımmış demek.. Sabretmek,isyan etmemek ve her şeyden önce hayırlısını,sağlıklısını dilemek gerekmiş.. Ben bu uğurda bunu öğrendim.. "Neden ben" diye asla sormamak gerek,sorgulamamak gerek.. Dünyada her zaman senden daha kötü olan,daha kötüsünü yaşayan birileri var çünkü.. Şükretmek gerek..
Çok isteyince beklemek zor gelir,sabretmek işkencedir.. Seni çok iyi anlıyorum @Enyalios ama inan bana Allah zamanı gelince veriyor.. Sen elinden geleni yapmaya devam et,gerisini Allah'ın takdirine bırak..
Baya uzatmışım farketmeden ama umut olur belki sana ve okuyan,anne olmak isteyen arkadaşlara.. Dilerim ki bu isteğin en hayırlı zamanda,en kısa sürede gerçekleşsin..
Tamam canim herkesi uyarma ihtiyacı hissediyorum kimse bu acıları yaşasın istemiyorum.en kısa zamanda bebeğine kavusman dilegiyle
Canım ben 3 aylıkken kürtaj oldum bebeğim ölmüştü icimde ... iki adet sonrası.hamile kaldım... simdi senin bebek küçük.rahmine alet hadevat girmemis tertemiz rahmin yani allahın izniyle bi.sıkıntı olmaz
Canım benim içinde yaşattığın acıları tahmin bile edemiyorum. Allaha şükür sonu çok güzel bitmiş Allahım bebeğine herkesin bebeğine uzun sağlıklı huzurlu ömürler versin. İnşallah bana da hayırlısını nasip etsin. Bana da 6 ay çok gibi geldi çünkü herhangi bir müdahale yapılmadı bana. Beklicez 1 ay artık ne yapalım. ÇOK ÇOK GEÇMİŞLER OLSUN SANA DA.
Yok daha neler..
Kürtaj olanlar bile 3 ay korunuyor..
Arkadaş kürtaj olmamış üstelik,1 ay yeterli ya da en fazla düşük sonrası ilk adetinden sonra..
Benim ki senin ki kadar değildi canım. çok geçmiş olsun. Hayırlı olanında yaşatsın Allahım.
Ya şimdi evham yaptim bende. Ben düşük yapacağım zaman yaptormistim betam 3 binlerce 3 yüzlere düşmüştü sonra düştü 2 ay sonra da gittim tipere her yere baktı tertemiz dedi ama tekrar beta yaptirmadim sifirlanmistir dimiTamam canim herkesi uyarma ihtiyacı hissediyorum kimse bu acıları yaşasın istemiyorum.en kısa zamanda bebeğine kavusman dilegiyle
Canım bende ilk gebeligimde aynı 7.hafta bitiminde kalbi durdu bebegimin kurtaj oldum.üç adet korundum sonra hemen hamile kaldım buseferde dış gebelik ( nolur korunmayı bırakmadan önce tupler hasarlimi saglam mi çok iyi bir doktora kontrol ettir ve testlerini yaptir.en ufak bir skntin bile varsa tedavi olmadan hamile kalma.gözün korsun diye söylemiyorum tedbirini al diye söylüyorum.rabbim isterse zaten hiçbirşey yaptirmasanda gelir.ama tedbir al takdiri Allaha bırak.ben üç adet korunmam lazmmis.ama enaz 6ay korunmayı planlıyorum.Allahım yardımcımız olsun
Canım evham yapma sakin cnku ben dusuk ten on gün sonra r ahatsizlandim.senin iki ay geçmiş.bişey olsaydı şimdiye kadar çoktan ölmüştün:) ben dusuk ten sonra doktora gitmedim aslında a kintilarim tekrar başlayınca gitmem lazımdı.dusuktendir geçer dedim.sonra arttı kanamam.rahat ol.vücutta kötü bişey olduğu zaman mutlaka bir belirti verir.senin geçmiş Allahın izniyleYa şimdi evham yaptim bende. Ben düşük yapacağım zaman yaptormistim betam 3 binlerce 3 yüzlere düşmüştü sonra düştü 2 ay sonra da gittim tipere her yere baktı tertemiz dedi ama tekrar beta yaptirmadim sifirlanmistir dimi
Yok artik daha neler demek yerine neye gore bu yorumu yaptiniz deseniz ne iyi olurdu... Ben de dusuk yasadim kurtaj falan da olmadim. Ama sonrasinda rahmim toparlayamadi. Doktorum da 6 ay kadar beklesek iyi olurdu falan demisti. Ben de ona binaen dedim. Allah herkesin hakkinda hayirlisini versin.
Allah sağ saglimbebeklerimize kavuştursun canimKurtajdan sonra gittim güvendiğim bi doktora bi sıkıntı yok temizlenmis demisti ama patoloji sonucu sonradan geçti elime simdi onu da göstermek icin tekrar gidicem. Kurtaji yapan doktor Genetik dedi sonucu inceleyince. diger doktora gitmek istiyorum yine de.
Daha 5 aylık evliyim hemen hamile kaldım ama bu sekilde sonuçlandı o yüzden uzun bi süre korunmayi düşünüyorum. Nasip tabi Rabbim ne zaman murad ederse...
Ay şimdi rahatladım. Ya o kadar zor birsey ki bu insan evham yapmadan duramıyor Allah herkese nasip etsin inşallahCanım evham yapma sakin cnku ben dusuk ten on gün sonra r ahatsizlandim.senin iki ay geçmiş.bişey olsaydı şimdiye kadar çoktan ölmüştün:) ben dusuk ten sonra doktora gitmedim aslında a kintilarim tekrar başlayınca gitmem lazımdı.dusuktendir geçer dedim.sonra arttı kanamam.rahat ol.vücutta kötü bişey olduğu zaman mutlaka bir belirti verir.senin geçmiş Allahın izniyle
Ah canimmm Allah inşallah sana bir daha yasatmaz.ama ben ilk kaybimda Allahım daha beterinden koru dedim hep.ama daha kötüsünü verdi.evham ne kelime.doktorları kocami annemi delirttim resmen.kimse beni anlamıyor gbi geliyordu.coksukur dis gebelik konusunu da atlattım.rabbim kimseye yasatmasin çok zor şeyler.hamile kaldığına sevinememek kadar kötü bir duygu yok.Allahtan tek isteğim sağlıklı ve uzun ömürlü bir evlat.dusmanima bile bu acıları yasatmasin.çok zor.eminim daha kötüleri var ama herkesin yaşadığı kendine ağır..Ay şimdi rahatladım. Ya o kadar zor birsey ki bu insan evham yapmadan duramıyor Allah herkese nasip etsin inşallah
Canim benim yaa Allah en yakın zaman da sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin sana çok zormuş senin yaşadıkların Allah bir daha yasatmasin inşallahAh canimmm Allah inşallah sana bir daha yasatmaz.ama ben ilk kaybimda Allahım daha beterinden koru dedim hep.ama daha kötüsünü verdi.evham ne kelime.doktorları kocami annemi delirttim resmen.kimse beni anlamıyor gbi geliyordu.coksukur dis gebelik konusunu da atlattım.rabbim kimseye yasatmasin çok zor şeyler.hamile kaldığına sevinememek kadar kötü bir duygu yok.Allahtan tek isteğim sağlıklı ve uzun ömürlü bir evlat.dusmanima bile bu acıları yasatmasin.çok zor.eminim daha kötüleri var ama herkesin yaşadığı kendine ağır..