Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İyiyim çok şükür canım, mide bulantıları var biraz, büyüyor bebiş ☺️ doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdilik herşey normal haftasıyla uyumlu, ikiliyi bekliyorum. Kaybettiğim bebeğimden dolayı perinatoloji takibi ve amniyosentez önerdiler 17 de o biraz canımı sıktı. Bilmiyorum niye yani.. öyle işte kuzu 11 im neredeyse, sevinmekle böyle bı belirsizlik arasındayım🙏🌸 duanıza talibim
Peritanolog takibi iyi de neden amniyosentez ki, bence de doktorunu değiştir cnm,ilk etapta fetal dna yapılır sıkıntı çıkarsa amniyosentez olur, ben kızımı kromozom bozukluğundan kaybettim bana direk 2li test istedi ben istemedim ama yaptı doktorum, sıkıntı ciksaydi fetal dna yapicakti

kızlarr selam,
bende 25 şubatta kurtaj oldum tup bebek ıle mol gebelık gecırmıstım,
kurtaj sonrasında beta takıbım yapılıyor şuan ..
yapışıklık vs var mı yok mu acaba onu ılerleyen zamanlarda mı anlar doktor ?
belırtı verıyor mu ?
Ultrasonla kesin tanı konmuyor gülüm. Mesela gec adet olursan adet görmezsen yada her adetin az gelirse. Kürtajdan sonra hemen düzelmiyor zaten adet takip edeceksin. usg de incelme görürlerse rahim duvarında yada parlaklık film cekiyorlar öyle kesin tanı konuyor.
Düşmeye başladı mi betan baya yüksekti senin?

Ultrasonla kesin tanı konmuyor gülüm. Mesela gec adet olursan adet görmezsen yada her adetin az gelirse. Kürtajdan sonra hemen düzelmiyor zaten adet takip edeceksin. usg de incelme görürlerse rahim duvarında yada parlaklık film cekiyorlar öyle kesin tanı konuyor.
Düşmeye başladı mi betan baya yüksekti senin?
ozaman ara ara gıdıp baktırayım anladım kuzum,
ay cok sukur geçen hafta 447 ye düşmüş,
2354 tü ılk baktırdıgımda ..
ınsallaahh bu hafta da duser ve sıfırlanır :dua: :dua:

ozaman ara ara gıdıp baktırayım anladım kuzum,
ay cok sukur geçen hafta 447 ye düşmüş,
2354 tü ılk baktırdıgımda ..
ınsallaahh bu hafta da duser ve sıfırlanır :dua: :dua:
İyi cok şükür bayaa düşmüş.
Hiç öyle strese girmeyin cok gözüken bir sey değil rahim yapisikligi korkuluyor ama görülme olasılığı dusuk. Gerçi sizin şanssızlığını göz önüne alınca siz dikkat edin. Takip edin 3 ay sonra adet düzene girmeli girmezse gidersiniz. Zaten 1 sene korunma vermişlerdi size hsg de çekilir yapılması gereken tüm tetkik ve kontroller icin vaktiniz var.

İyi cok şükür bayaa düşmüş.
Hiç öyle strese girmeyin cok gözüken bir sey değil rahim yapisikligi korkuluyor ama görülme olasılığı dusuk. Gerçi sizin şanssızlığını göz önüne alınca siz dikkat edin. Takip edin 3 ay sonra adet düzene girmeli girmezse gidersiniz. Zaten 1 sene korunma vermişlerdi size hsg de çekilir yapılması gereken tüm tetkik ve kontroller icin vaktiniz var.
evet çok sukur ya,
aynen ben kendımden korkar oldum şanssızlık oluyor sürekli inşallah bu son dur ..
6 ay ya da 1sene korunma verdı doktorum, beta düşünce konuşacağız ..
evet hsg cektırırım artık eger sorun gorurler ise

evet çok sukur ya,
aynen ben kendımden korkar oldum şanssızlık oluyor sürekli inşallah bu son dur ..
6 ay ya da 1sene korunma verdı doktorum, beta düşünce konuşacağız ..
evet hsg cektırırım artık eger sorun gorurler ise
Enfeksiyon riski falan oluyor hiç kurcalamayın yine olursa zaten tüp bebek olmayacak mi o yolu kullanmayacak ki embriyolar 😃 siz 6 ay sonra korunmayı bırakın bi 6 ay deneyin olmazsa 1 sene sonra tüp bebeği yine yaparsınız mis. Belli mi olur ben cok gördüm burada da tüp bebek öncesi hamile kalan hazır embriyoları olup hamile kalan.allahim sağlıkla nasip etsin once sizin sağlığınız insallah sonra da sağlıklı bir bebis 💕

Enfeksiyon riski falan oluyor hiç kurcalamayın yine olursa zaten tüp bebek olmayacak mi o yolu kullanmayacak ki embriyolar 😃 siz 6 ay sonra korunmayı bırakın bi 6 ay deneyin olmazsa 1 sene sonra tüp bebeği yine yaparsınız mis. Belli mi olur ben cok gördüm burada da tüp bebek öncesi hamile kalan hazır embriyoları olup hamile kalan.allahim sağlıkla nasip etsin once sizin sağlığınız insallah sonra da sağlıklı bir bebis 💕
aynen enfeksıyon ıcın 4 gun hap kullanmıştım, o süreçte kontrolleri yaptırırım bakalım hayırlısı :)
dondurulmuş embrıyolarım var canım evet, ahhh keske dogal olsa saglıkla olsa :KK36: :KK200:
ınsallaahhh bende onlardan olurum, sağlıkla hayırlı evlatlar versın Allahımmm,amiinnn..
evet evet şuan kendi derdime düştüm, sağlıgım yerınde olsun da gerisi nasip

aynen enfeksıyon ıcın 4 gun hap kullanmıştım, o süreçte kontrolleri yaptırırım bakalım hayırlısı :)
dondurulmuş embrıyolarım var canım evet, ahhh keske dogal olsa saglıkla olsa :KK36: :KK200:
ınsallaahhh bende onlardan olurum, sağlıkla hayırlı evlatlar versın Allahımmm,amiinnn..
evet evet şuan kendi derdime düştüm, sağlıgım yerınde olsun da gerisi nasip
Herkesin bu hayatta sınavı ayrı sizin cok guzel bir teslimiyetiniz vardı diye hatırlıyorum rabbim sefaatciniz yapsın insallah kaybettiğiniz yavrunuzu💕 once siz iyi olun gerisi hallolur insallah sukur ki imkanınız var yani öyle düşünün Allah büyük geciktiriyorsa guzellestiriyordur 🌸

Herkesin bu hayatta sınavı ayrı sizin cok guzel bir teslimiyetiniz vardı diye hatırlıyorum rabbim sefaatciniz yapsın insallah kaybettiğiniz yavrunuzu💕 once siz iyi olun gerisi hallolur insallah sukur ki imkanınız var yani öyle düşünün Allah büyük geciktiriyorsa guzellestiriyordur 🌸
evett canım kesinlikle öyle,
herkes bir sınavdan geçiyor, Rabbim sınavlarımızı kolaylaştırsın :KK36: :dua:
amiiiiinnn ALLAH razı olsun,
çok doğru, geciktiriyorsa güzelleştiriyordur Allahım:KK200::KK36:

Kızlar merhaba aranızda
Yeniyim daha önceden de gebelik kayıplarım var ve dah 1 hafta bile olmadı teste göreli bu gün sümüksü kahverengi akıntı gördüm lavoboya giderken genetik testlerimiz güzel çıkmıştı pıhtılaşma testi de MTHFR(A1298C) heterozigot PAI_1 (4G/5G) 4G/4G çıktı iki genimde ama doktorlar iğneyle gerek yok diyor ve daha önceki gebeliklerimde hiç kalp atışı duymadım doktora gidiyorum kalp atışı duymadan ilaç veremem diyip yolliyorlar çok çaresiz hissediyorum kendimi😔

Kızlar merhaba aranızda
Yeniyim daha önceden de gebelik kayıplarım var ve dah 1 hafta bile olmadı teste göreli bu gün sümüksü kahverengi akıntı gördüm lavoboya giderken genetik testlerimiz güzel çıkmıştı pıhtılaşma testi de MTHFR(A1298C) heterozigot PAI_1 (4G/5G) 4G/4G çıktı iki genimde ama doktorlar iğneyle gerek yok diyor ve daha önceki gebeliklerimde hiç kalp atışı duymadım doktora gidiyorum kalp atışı duymadan ilaç veremem diyip yolliyorlar çok çaresiz hissediyorum kendimi😔
Benim de iki kaybım oldu cekinik olarak bile pıhtılaşmam yok bir seyler yapiyor olmak icin doktorumdan iğne istedim senin sıkıntın bu degil kızım kan sulandırıcı verirsem kanarsın sen bu çocuğa iyi gelicek bir sey değil dedi. Bu basın agriyorken mide ilaci içmen gibi bir sey dedi ikna oldum ben de kullanmadım şimdiki gebeliğim iyi ilerliyor.
Kaç kaybınız var embriyolari patolojiye gönderdiniz mi hiç?

Benim de iki kaybım oldu cekinik olarak bile pıhtılaşmam yok bir seyler yapiyor olmak icin doktorumdan iğne istedim senin sıkıntın bu degil kızım kan sulandırıcı verirsem kanarsın sen bu çocuğa iyi gelicek bir sey değil dedi. Bu basın agriyorken mide ilaci içmen gibi bir sey dedi ikna oldum ben de kullanmadım şimdiki gebeliğim iyi ilerliyor.
Kaç kaybınız var embriyolari patolojiye gönderdiniz mi hiç?
Benimki doğal gebelik tüp bebek falan değil 4 gebelik kaybım var dua ediyorum bu sefer iyi olsun rabbim büyük

Benimki doğal gebelik tüp bebek falan değil 4 gebelik kaybım var dua ediyorum bu sefer iyi olsun rabbim büyük
Yanı herkese iyi gelir mi bilmiyorum daha önce de yazdım burda ust üste 7 dusugu olan bir arkadaşım mfk nin adendo diye bi ürününü önerdi yumurta kalitesini arttırıp tutunmayı sağlıyor diye onu kullandım ve hamile kaldım ben hala devam ediyorum.
Benim de normal yolla oldu hep hemen de hamile kalıyordum ama devamı gelmiyordu.
Sizin 5 haftalık falan o zaman. Kese gözüktü mü?

Yanı herkese iyi gelir mi bilmiyorum daha önce de yazdım burda ust üste 7 dusugu olan bir arkadaşım mfk nin adendo diye bi ürününü önerdi yumurta kalitesini arttırıp tutunmayı sağlıyor diye onu kullandım ve hamile kaldım ben hala devam ediyorum.
Benim de normal yolla oldu hep hemen de hamile kalıyordum ama devamı gelmiyordu.
Sizin kac haftalık oldu her sey yolunda mi? Hayırlısı olsun sağlıkla gelsin inşallah allahim kucağınıza almayı nasip etsin
5 haftalık şu an o kadar umutsuzum ki artık rabbim yardımcım olsun dualarınızı esirgemeyin😔

5 haftalık şu an o kadar umutsuzum ki artık rabbim yardımcım olsun dualarınızı esirgemeyin😔
Bi kere umutsuzluğa kapılmayın artık gebeliklerin %60 inda kanama lekelenme gözüküyor diyor doktorlar. Benim arkadaşımda bir rahatsızlık vardı vücudu bebeği tehlikeli bir sey gibi görüp atmaya çalışıyordu acaba öyle bir sey mi var sizde? O iğne yapıyordu ama pıhtılaşma iğnesi degil başka bir sey antikor baskılayıcı gibi bir sey

Bi kere umutsuzluğa kapılmayın artık gebeliklerin %60 inda kanama lekelenme gözüküyor diyor doktorlar. Benim arkadaşımda bir rahatsızlık vardı vücudu bebeği tehlikeli bir sey gibi görüp atmaya çalışıyordu acaba öyle bir sey mi var sizde? O iğne yapıyordu ama pıhtılaşma iğnesi degil başka bir sey antikor baskılayıcı gibi bir sey
İşte doktorlar kese gözükmeden bir şey yapamayız diyip başından atıyorlar

İşte doktorlar kese gözükmeden bir şey yapamayız diyip başından atıyorlar
O bir Prof a gitmişti durumunuz varsa eğer öyle yapabilirsiniz ya da araştırılmak gerek yaşadığınız yerde üniversite varsa oraya gidebilirsiniz 4 kayıp az degil cunku.

Kızlar beş gün önce 12 haftalık bebeğimin kalbinin durması sebebiyle kürtaj oldum hiç beklemediğim bi durumdu herşey çok güzel ilerliyordu ve şuan hala atlatmıyorum bu durumu sürekli ağlıyorum ve hemen yeniden bi bebek sahibi olmak istiyorum kürtajdan ne kadar sonradan ilişki ve yeni bi hamilelik oluşabilir acaba ? Kürtaj olup hamile kalan var mı aranız da ?

Peritanolog takibi iyi de neden amniyosentez ki, bence de doktorunu değiştir cnm,ilk etapta fetal dna yapılır sıkıntı çıkarsa amniyosentez olur, ben kızımı kromozom bozukluğundan kaybettim bana direk 2li test istedi ben istemedim ama yaptı doktorum, sıkıntı ciksaydi fetal dna yapicakti
Bencede olması gereken bu yani ikilide sıkıntı çıkarsa fetal DNA düsunuyorum bende. Bakalım hayırlısı, diğer bebekte ikilide bile sıkıntı yoktu ki canım bende. Bakalım nolacak

Artık yeni makaleleri takip eden doktorlar okadar az amniyosentez öneriyorlar ki önermiyorlar bile hatta. Daha ikili test yapmadan ne amniyosentezi şaşırdım. Bence de doktorunuzu değiştirin siz bilirsiniz yine de ama benim de okadar kaybım var gitmediğim doktor da kalmadı bu arada Mardin aydın ve İzmir’de benimkini gören tanır yanı o derece 😃 hiçbiri de demedi amniyosentez falan. İçiniz rahatlıcaksa nifty mi ne onu öneriyorlar daha kesin diye.
Canım genetik birşey yoktu ki zaten diğer bebeğimde de, bunu da söyleyen zaten o grupta bahsettiğim devlette olan iyi bir muameleyi çok görendi, gerek görürse doktor ben nify yaptırırım diye düşünüyorum. Haklısın biraz kendilerini geliştirseler keşke..

X