Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet gonalf daha uygunmuş şimdi 1700 lira. Benim doktor da 4000 e yapıyormuş. Bakalım özel sağlık sigortası işe yararsa belki biraz daha uyguna denk gelir. Aman hayırlısıyla tutsun ve sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalim inşallah da para elbet hallolur. Bu arada sen kan sulandırıcı falan kullanıyor musun nasıl gidiyor
Cidden gonal f artmış hadi aşılama çoğu yerde değişiyor zaten, inşallah sağlıkla tutarda bunları düşünmezsin bile, ben 0,4lük oksapar ile coraspirin kullanıyorum şu zamana kadar bir sıkıntı olmadı şükür son aylara doğru kiloya göre iğne dozunu arttırabilirim dedi

30 Ağustos zafer bayramımız kutlu olsun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Ben tıbbi düşük ve kürtaj olalı 26 gün oldu hikayemi birçok kez yazmıştım. 10. Gün kanamam bittikten sonra hiç korunmadım. Normal döngüm 24-25 gün. Aslında bu aralar adet olmuş olmam lazım ama kürtaj sonrası 40 günü bulabilir demişti doktor. Yüksek beklentide olduğum için kendimce ilk aydan hamile kalmayı istiyorum 😓 dün ve evvelsi birkaç gün arka arkaya gebelik testi yaptım (erken test değil) ve tek çizgi çıktı. Bu aydan ümidimi yitirmeliyim dimi kızlar birşeyler diyin bana 🫤

Ben tıbbi düşük ve kürtaj olalı 26 gün oldu hikayemi birçok kez yazmıştım. 10. Gün kanamam bittikten sonra hiç korunmadım. Normal döngüm 24-25 gün. Aslında bu aralar adet olmuş olmam lazım ama kürtaj sonrası 40 günü bulabilir demişti doktor. Yüksek beklentide olduğum için kendimce ilk aydan hamile kalmayı istiyorum 😓 dün ve evvelsi birkaç gün arka arkaya gebelik testi yaptım (erken test değil) ve tek çizgi çıktı. Bu aydan ümidimi yitirmeliyim dimi kızlar birşeyler diyin bana 🫤
Geçmiş olsun çok yeniden hemen istiyor insan çok iyi anlıyorum seni 4 oldu benim kaybım. Ama bi toparlanma süreci iyi gelir.

Sen nasılsın canım ☺️ hastane ısını ne yaptın?
İyiyim sağol canım sen nasılsın?
Korunmayı bıraktık bu ay.
Tıp fakültesine başladım canım muayene oldum çok güzel ilgilendi herşeyi sordu tek tek doktorum her ayrıntıyı anlattırdı. Tekrar hormonlar, sperm testleri yapıldı.

İyiyim sağol canım sen nasılsın?
Korunmayı bıraktık bu ay.
Tıp fakültesine başladım canım muayene oldum çok güzel ilgilendi herşeyi sordu tek tek doktorum her ayrıntıyı anlattırdı. Tekrar hormonlar, sperm testleri yapıldı.
Hayfı guzel haberler gelsın tez vakitte saglıcakla ınsallah ❤️ herhangi bir sebep soyledı mı dıs gebelık ile ılgılı?

Geçmiş olsun çok yeniden hemen istiyor insan çok iyi anlıyorum seni 4 oldu benim kaybım. Ama bi toparlanma süreci iyi gelir.
Çok haklısınız ama işte o psikoloji.. :KK43: sizin de kayıplarınız için çok üzgünüm :KK43:

Kızlar aranızda aşılama yaptıran var mı ? Ben son kürtajdan sonra iki ay klomen üç ay da femara demedim ama olmadi yumurta gelişmedi. Gerçi sanırım prolaktin yüksekliği nedeniyle böyle olmuş ama doktor artık asilama öneririm dedi. Sorun şu ki benim yumurtlamam olduğu ay hamile kalıyorum şimdiye kadar hep öyle oldu. Ama pkos olduğum için yumurtlama olmuyor. Yani doktor iğnelerle yumurtayı geliştirip çatlatma iğnesi verip evde deneyin demek yerine neden aşılama diyor. Eşte sorun yoksa aşılama mantıksız geliyor yanlış mı düşünüyorum
Bende önceden ilaçla düşük yaptım 6 ay korundum. Sonra 2 kere femara çatlatma iğnesi denedim 11-12 ay daha olmadı aşılama yapacaktık gebe kaldım oda boş gebelik oldu. Genetik test vereceğim onlar çıktıktan sonra Aşılama düşünüyorum artık 2 yıldır istiyoruz çünkü.

Son düzenleme:
Hayfı guzel haberler gelsın tez vakitte saglıcakla ınsallah ❤️ herhangi bir sebep soyledı mı dıs gebelık ile ılgılı?
Hayır herşey normal gayet güzel gözüküyor dedi. Perşembe tahlilerimize bakıcak. Önce bi femarayla foliküllerim cevabına bakabilirim, sonra aşılama yaparız rapor hakkın çıkar sonra da tüp dedi. İnşallah çok uzamadan olur.😊
Ben baktım tahlillere de anti tpo diye değerlerim yüsek çıkmış biraz da prolaktin yükselmiş. Amh falan iyi 3 civarıydı.

Hayır herşey normal gayet güzel gözüküyor dedi. Perşembe tahlilerimize bakıcak. Önce bi femarayla foliküllerim cevabına bakabilirim, sonra aşılama yaparız rapor hakkın çıkar sonra da tüp dedi. İnşallah çok uzamadan olur.😊
Ben baktım tahlillere de anti tpo diye değerlerim yüsek çıkmış biraz da prolaktin yükselmiş. Amh falan iyi 3 civarıydı.
Femara, klomenden daha etkili galıba deıl mı, ben Hıc ilac kullanmadım bılmıyorum onları.. Hep igne kullandım.. Insallah tupe gerek kalmadan gelir guzel haber🙏🏻❤️

Femara, klomenden daha etkili galıba deıl mı, ben Hıc ilac kullanmadım bılmıyorum onları.. Hep igne kullandım.. Insallah tupe gerek kalmadan gelir guzel haber🙏🏻❤️
İnşallah kuzum. Bakalım nasıl olacak .
Evet klomenle hamile kalamamıştım femara ile kalmıştım kimyasal oldu gerçi.

Seni çok iyi anlıyorum kuzum..
Kayıp olunca insan yeri hemen dolsun acısı dinsin istiyor..
İnşallah sağlıkla nasip olaun tekrardan 🌿❤️

30 gun oldugunda doktora git canim.Tekrar hamile kalman icin rahmin temiz mi görünüyor baksin. Adetin olmadigini da soyle. Hemen dusunuyorum dedigin icin adet getirmesi icin hap yazacağım ama önce gebelik testi yapacağız demisti bana. Hemen kalamayabilirsin cok normal canim kisiden kisiye değişir.Allah saglikla kucagina alacagin gebelik nasip etsin canim 🙏

Kızlar kontrole gittim bugün. daha da geriye düşmüş kese boyutu. Bugün 6+4 olması gerekirken 5+5 çıktı. Ve en önemlisi kalp atışı yok 😔 7.haftaya girmişken çok daha iyi gelişmeler beklerdim dedi. Çok olumlu konuşamayacağım, cumartesi tekrar bakalım hala bi gelişme yoksa pazartesi, salı kürtaj yapmamız gerekecek dedi. Eğer bu bebek de sağlıksızsa hiç zaman kaybetmeden tüp bebeğe yönlendiricem sizi çünkü belli ki ya yumurta ya da sperm geninde bozukluk var ve ancak tüple sağlıklı embriyo elde edebiliriz dedi. Sanırım önümüzdeki hafta kürtaj olacağım. Az önce de kanama başladı, doktorla konuştum progestanı 3 e çıkardı, oksapara devam et ama coraspini bırak dedi. Neden hemen kürtaja almıyor ki?
Ah kuzum benim 🥺 çok geçmiş olsun dilerim...

Merhaba güzel kadınlar
Şubat anneleri grubundan buraya transfer oldum. 12. Haftada ultrasonda kistik higroma ve birçok anomali sonrası CVS DNA testiyle trizomi 18 tanısı aldı bebeğim. Ultrason görüntüsü çok kötüydü ve birçok anomalisi vardı bebeğin, heyetin karşısına çıktım ve tahliye kararı alındı. Malesef çok üzgünüm, daha bir hafta oldu. Tanısı, kararı vermesi ve işlemin kendisi hepsi apayrı bir travmaydı. Ama bir evladım var Allah ona uzun ömürler versin diyorum. Kolay hamile kalamayan bir kadınım, o yüzden doktorum en az 3 ay dese de ben hemen çalışmalara başlamak istiyorum.
Merhaba canım birçok anomali nedeniyle bende 23. Haftada bebeğimi kaybettim okurken sanki benmişim gibi geldin. Brnimde bir evladım var, Allah evladına güzel ömürler versin. Bende çok kolay hamile kalabilen biri değilim. Ama 3 ay beklemen bence en iyisi, çünkü tahliyeden sonra kendine gelmen bile vücuden zor oluyor, beslenmene dikkat et takviyelerini ve folik asistini muhakkak kullan istersen 2 ay sonra Bi doktora git rahmine baktı. Tekrar danış. Çok geçmiş olsun dilerim...

30 gun oldugunda doktora git canim.Tekrar hamile kalman icin rahmin temiz mi görünüyor baksin. Adetin olmadigini da soyle. Hemen dusunuyorum dedigin icin adet getirmesi icin hap yazacağım ama önce gebelik testi yapacağız demisti bana. Hemen kalamayabilirsin cok normal canim kisiden kisiye değişir.Allah saglikla kucagina alacagin gebelik nasip etsin canim 🙏
Teşekkür ederim yorum için 🍀🍀🍀🍀 mutlaka gideceğim doktora haftaya ♥️

Merhaba canım birçok anomali nedeniyle bende 23. Haftada bebeğimi kaybettim okurken sanki benmişim gibi geldin. Brnimde bir evladım var, Allah evladına güzel ömürler versin. Bende çok kolay hamile kalabilen biri değilim. Ama 3 ay beklemen bence en iyisi, çünkü tahliyeden sonra kendine gelmen bile vücuden zor oluyor, beslenmene dikkat et takviyelerini ve folik asistini muhakkak kullan istersen 2 ay sonra Bi doktora git rahmine baktı. Tekrar danış. Çok geçmiş olsun dilerim...
Senin de başın sağolsun canım 😓 Allah evlatlarımıza sağlıklı uzun ömür versin 🙏 siz ne zaman kaybettiniz, yeniden gebelik düşünüyor musunuz

Korunmamanın bi zararı olurmu. Acaba doktorum üç ay dedi çevremdekilerde kürtaj sonrası sağlıklı gebelik şansının daha yüksek olduğunu söylüyor napsam bilemedim
Kürtaj olalı 2 ay geçti şubat annesi olacaktım benim doktorum da 3 ay dedi fakat internetten haddinden fazla doktor araştırdım dinledim 10 hafta altı kürtaj ve düşükte ilk adetten sonra veya 2 adetten sonra yapılabilir diyorlar reglim in bitmesine 2 gün kaldı 2. Regl içindeyim yarın kontrolüm var doktor eger yarın rahmin temiz derse korunmayı bırakcam. Bu arada benim kalp durma sebebi kan pıhtılaşması sebebiyle 9+1 de olmuştu. İlk gebelik ti.

X