• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Babamın hastalığında falan böyle söylediklerinde çok sinir olurdum ama gerçekten beterin beteri var kuzum ya, Allah mükafatıyla, en güzeliyle verecek inşallah 🙏
Çok yakın bi arkadaşım 25.haftada doğum yaptı. 3 ay ayrı kaldı bebeğinden. Sonra gayet sağlıklıydı çok mutlu olduk. Çok zor zamanlardan geçti ama güzel günler gelince değer dedik. 6 aylık olmuştu bebeği. Bi anda haberi geldi ki uykusunda gitmiş kuzum 😔 bir de kendini suçluyor tabii uyuduğu için. Kıyamam şimdi ilaçlarla yaşıyor, perişan. Artık gerçekten hayırlı olmayacaksa verme Allah'ım diye dua ediyorum hep. Herkesin bi sınavı var hayatta, hepiniz o kadar sabırlı ve güçlüsünüz ki.. her şey çok güzel olacak ❤️ sadece biraz zaman var o kadar
Evet bunları hastane surecinde cok duydum, kendı doktorum da cok tembıhledı, illa dogsun dıye dua etme dedı, saglıklı olacaksa dogsun dedi, gozu gormez kulahı duymaz dedı, Baska problemler olur dedi, 28 haftalık olsaydı dedi hep, nasıp deılmıs, ınsallah zamani gelince en guzel sekılde nasıp olur. Dua edip beklemekten Baska elimizden bısey gelmiyor 🙏🏻

Çok teşekkür ederim arkadaşım, sen de üzülme ne olur. Olmayan şeylerde de bir hayır var hep bunu söylüyorum. Ama ne olur hayırlı olan da olsun artık diyorum, sonra isyan mı ediyorum acaba diye korkuyorum :KK43: Allah en kısa zamanda sağlıkla sağlıklı bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
Aminn canım, isyan deıl de, hayallerimiz yarım kaldı, onlara ozlem var cokca.. Insallah tez zamanda saglıkla hayırlısıyla nasip eder Rabbım 🤲🏻❤️

Evet bunları hastane surecinde cok duydum, kendı doktorum da cok tembıhledı, illa dogsun dıye dua etme dedı, saglıklı olacaksa dogsun dedi, gozu gormez kulahı duymaz dedı, Baska problemler olur dedi, 28 haftalık olsaydı dedi hep, nasıp deılmıs, ınsallah zamani gelince en guzel sekılde nasıp olur. Dua edip beklemekten Baska elimizden bısey gelmiyor 🙏🏻
Evet doğru dua etmek önemli gerçekten. Verdiğine de, vermediğine de şükretmek lazımmış 🙏 Allah yaşayanlara da sabırlar versin..

Kizlar yine mutsuz döndüm doktordan.Doktorun artik rahatlayabilirsin dedigi gunleri gorebilecek miyim ben 🥺
İyi haberler, kalp atışı iyi, buyuklugu tam haftasiyla uyumluymus.10 hafta 3.12 cm.5 gündür aktif kanamanın olmamasi iyi dedi.
Bir de ilk defa hareket ettigini gördüm iki eliyle yüzünü ovusturuyordu 💕
Kötü haber kanama alanlarım artmis .ustte vardı altta da olusmus . İlk resimde siyah alan da görünen kanama alani beni biraz korkuttu dedi doktor. Plasentaya zarar verebilir plasenta ayrilirsa siddetli kanaman olur zaten dedi.🥺doktora 12. Haftaya gelip rahatlasam artik dedi. Hayir yolumuz uzun 20. Haftalara kadar rahim sekli bozuklugundan kaynaklanan risk devam edecek dedi.🥺
Bol istiharat igne ve progestan devam baska yapacak birşey yokmus.

Eklentiler

• IMG_20220707_145830.jpg
    IMG_20220707_145830.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20220707_150908.jpg
    IMG_20220707_150908.jpg
    79,3 KB · Görüntüleme: 36
Kizlar yine mutsuz döndüm doktordan.Doktorun artik rahatlayabilirsin dedigi gunleri gorebilecek miyim ben 🥺
İyi haberler, kalp atışı iyi, buyuklugu tam haftasiyla uyumluymus.10 hafta 3.12 cm.5 gündür aktif kanamanın olmamasi iyi dedi.
Kötü haber kanama alanlarım artmis .ustte vardı altta da olusmus . İlk resimde siyah alan da görünen kanama alani beni biraz korkuttu dedi doktor. Plasentaya zarar verebilir plasenta ayrilirsa siddetli kanaman olur zaten dedi.🥺doktora 12. Haftaya gelip rahatlasam artik dedi. Hayir yolumuz uzun 20. Haftalara kadar rahim sekli bozuklugundan kaynaklanan risk devam edecek dedi.🥺
Sen tedbirini al içini rahat tut canım , bende içim rahat ama hep bi acaba diorum bugün kasıklarda ağrı sızı hafif bişeyler var, ama aonuç elden gelen bişey yok içini rahat tut dinlen çok ayakta durma olacak oluyor zaten, bize 12 den sonrada rahat yok ben 16 da kaybettim sanırım doğuma kdar rahat yok ama şükür diyelim halimize Allah beterinden korusun.

Sen gönlünü ferah tut yeterki nasibin olsun bunca olaya rağmen sağlıkla ilerler bak gör, zaten bilinçli bir şekilde takip ediliyor sen de elinden geleni yapıyorsun hiç kötü düşünme 💜

Sen tedbirini al içini rahat tut canım , bende içim rahat ama hep bi acaba diorum bugün kasıklarda ağrı sızı hafif bişeyler var, ama aonuç elden gelen bişey yok içini rahat tut dinlen çok ayakta durma olacak oluyor zaten, bize 12 den sonrada rahat yok ben 16 da kaybettim sanırım doğuma kdar rahat yok ama şükür diyelim halimize Allah beterinden korusun.
Evet malesef 20 .haftaya kadar düşük olur mu diye korkuyla duracağım. Erken dogum riskim var sonra da onun korkusuyle duracağım. İlk hamileligim ne güzeldi oysa korkusuz, bulantısiz,agrisiz. Onu 32. Haftada dogurunca o zmn cikti hersey gun yüzüne.(rahim sekli bozuklugum)

Arkadaşlarım yarın doktora gözükecektim ama izin verdi sorumluk grev var diye. Yarın gitmeyeceğim icin bugün tekrar usg çektirdim. Kalp atışı daha yok dedi. Ama dün kese 7.2mm idi. bugün 10.6 olmuş. 1 cm olmuş bebişim 😋 diğer keseden bahsetmedi hiç. Ben de sormadım sürpriz olsun. Nasipse bayramdan sonra kalp atışını duyucaz. Her şey yolunda. Yolksac oluşmuş dedi. Hepinize şimdiden iyi bayramlar diliyorum. Ben ailemin yanına gidicem nasipse 13 unde eşim gelicek. Sonra da allah kerim ♥️

Rabbim yardımcın olsun canım benim, bu sureci saglıcakla atlatırsınız ınsallah 🤲🏻❤️

Kızlar annemdeyim peceteye silince köyü sarı gibi somon rengi gibi bir şey geldi aklım cıktı. Koştur koştur doktora gittik
. Ultrasonda her sey normal kese yerinde kanama alanı yok dedi. Ne olur ne olmaz progestan verdi. Sabah öğle akşam. Iğne de yazdı kanamaya dönerse evde bulunsun diye veriyorum dedi. Eşim de orda doktora sormuş. Göstermiş fotosunu fizyolojik bu bir şeyi yok kullanmasın progestan i demis ne yapsam bilmiyorum ya çok kararsizim.

Kızlar annemdeyim peceteye silince köyü sarı gibi somon rengi gibi bir şey geldi aklım cıktı. Koştur koştur doktora gittik
. Ultrasonda her sey normal kese yerinde kanama alanı yok dedi. Ne olur ne olmaz progestan verdi. Sabah öğle akşam. Iğne de yazdı kanamaya dönerse evde bulunsun diye veriyorum dedi. Eşim de orda doktora sormuş. Göstermiş fotosunu fizyolojik bu bir şeyi yok kullanmasın progestan i demis ne yapsam bilmiyorum ya çok kararsizim.
İnsan nasıl herşeyden korkar oluyor değilmi, benimde bi gece ğeçeteye pulbiber büyüklüğünde bişey geldi ama öncesinde kabızdım zorladım muhtemelen başka yerden geldi ama korku işte dr sıkıntı yok kanama alanı yok dedi, progestana gelince ben hamileliğimi öğrendiğimden beri sabah akşma kullanıyorum ilk haftalar pruloton iğnede oldum onu kestik ama yedbir amaçlı progestan devam onuda bikaç haftaya keser dr,, kendi drun ne diyorsa onu dinle canım içini rahat tut

İnsan nasıl herşeyden korkar oluyor değilmi, benimde bi gece ğeçeteye pulbiber büyüklüğünde bişey geldi ama öncesinde kabızdım zorladım muhtemelen başka yerden geldi ama korku işte dr sıkıntı yok kanama alanı yok dedi, progestana gelince ben hamileliğimi öğrendiğimden beri sabah akşma kullanıyorum ilk haftalar pruloton iğnede oldum onu kestik ama yedbir amaçlı progestan devam onuda bikaç haftaya keser dr,, kendi drun ne diyorsa onu dinle canım içini rahat tut
Yani aslında annem de normal hamilesin hormonlar falan diyor ama ilk kayıptan sonra pimpirikli olduk iyice 😔 daha karar vermedim hangi doktora gideceğine açıkçası. Eşimin gelmesini bekliyorum bi karar vereceğiz nerde yaşayacağız ne olucak belli değil bizim işler. Burda özele gittim işte kadın kullan dedi. Ama eşim de kanamam yoksa boşuna ilaç alma dedi. Ordaki kadın doğumcu herkese de şeker gibi progestan veriyorlar. normalde progestan i erken doğumu engellemek için kasılmalar azalsın diye veriyoruz ilerleyen haftalarda etkisi olduğu söyleniyor araştırmalar var ama sizinki kanama değil fizyolojik demis. En azından bir hafta kullanıcam ya sanırım.

Yani aslında annem de normal hamilesin hormonlar falan diyor ama ilk kayıptan sonra pimpirikli olduk iyice 😔 daha karar vermedim hangi doktora gideceğine açıkçası. Eşimin gelmesini bekliyorum bi karar vereceğiz nerde yaşayacağız ne olucak belli değil bizim işler. Burda özele gittim işte kadın kullan dedi. Ama eşim de kanamam yoksa boşuna ilaç alma dedi. Ordaki kadın doğumcu herkese de şeker gibi progestan veriyorlar. normalde progestan i erken doğumu engellemek için kasılmalar azalsın diye veriyoruz ilerleyen haftalarda etkisi olduğu söyleniyor araştırmalar var ama sizinki kanama değil fizyolojik demis. En azından bir hafta kullanıcam ya sanırım.
Benim dr riskli gebelik uzmanı bana sende sıkıntı yok sen aslında riskli bir gebe bile sayılmazsın benim için diyor ama kullanalım 2 kimyasal bi 16 haftalık kayıp var diyor, adamda haklı neler neler geliyor kimbilir ne sıkıntılar çekiyor insanlar bu süreçte herkesin yarası acısı kendine ,,,
halimize şükürler olsun diyelim kızlar…

Benim dr riskli gebelik uzmanı bana sende sıkıntı yok sen aslında riskli bir gebe bile sayılmazsın benim için diyor ama kullanalım 2 kimyasal bi 16 haftalık kayıp var diyor, adamda haklı neler neler geliyor kimbilir ne sıkıntılar çekiyor insanlar bu süreçte herkesin yarası acısı kendine ,,,
halimize şükürler olsun diyelim kızlar…
Tamam devam edeceğim çok teşekkür ediyorum. Allah hepimize sabır versin gerçekten 😔

Kizlar hatirlarsaniz bir kac gun once kasigimda ve belimde agri vardi bugun doktora gittim ve doktor smear testi yapti umarimkotu bisey cikmaz 🙌

Sağlıkla ilerlesin inşallah tüm sürecin tüm olumsuzluklardan uzakta 💕

İnşallah geçer gider bu kanamalar. Bebeğin seninle inşallan sımsıkı tutunur ve tüm bunlara rağmen sağlıkla kucaklamak nasip olur. Rabbim şifa versin esirgesin 🤲🏻

İnşallah geçer gider bu kanamalar. Bebeğin seninle inşallan sımsıkı tutunur ve tüm bunlara rağmen sağlıkla kucaklamak nasip olur. Rabbim şifa versin esirgesin 🤲🏻
İnsallah canım.guzel duaların icin tesekkur ederim. İnşaallah hepimiz saglicakla kavusuruz yavrularimiza.

Back