• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de bu ayki sürecimden bahsedeyim ☺️ 2 ay ara vermiştik tedavilere, ilaçlara. Bu reglimde çok övülen bir doktora gitmeye karar verdim. İyi ki de onu seçmişim. Hiç kimsenin 2 yıldır ilgilenmediği kadar ilgilendi. Sadece 20 dk hikayemi dinledi, yorumladı vs. Sonra reglimin 2.gününde vajinal ultrasonla baktı. Bir de (ilk defa çok şükür birisi gerek gördü) hormon testleri istedi. Sonuç FSH 9, lh 9 muş. FSH için ne iyi diyebilirim ne kötü dedi. Ama ilaçsız yumurta gelişmesi zor gibi dedi. Ayrıca daha önce femarayla 2 kez gebelik olduğu için verilen diğer ilaç ve iğneleri çok gereksiz ve zaman kaybı olarak buldu. O zaman biz femarayla geliştirelim ve bir kez daha aşılama deneyelim dedi.
Ama 10.gün mutlaka görmek istediği için ve o gün pazara denk geldiği ve ertesi gün de izinli olduğu için aşılamayı riske atmak istemedi. Çok sıkı takip etmek istiyorum hatta bi dahaki reglinde ücret ödemeden gel bana dedi, canım benim 🥰😁 yani ilk defa baştan savma bir muayene olmadı, ben çok güvenerek ve rahatlamış çıktım oradan. Ağustosta kısmetse aşılama denicez yani. Çok uzun oldu biliyorum affedin 🙏
Yaaaa çok güzel kuzum çok sevindim 🥰 ne güzel Bi doktormuş Allah razı olsun 🤲🌸 inşallah herşey çok güzel ve yolunda ilerler senin için ❤️

Kese geçen güne göre yine büyümüş ve kanamam da hala mevcut. Yemin ederim çığlık atıp dağlara taşlara koşasım var içimde bir Volkan kaynıyor. Cuma yine gel dedi bakacak vücut atmışsa sıkıntı yok aksi durumda kürtaj yapacaklar o da haftaya kalacak 😔
Çok ama çok geçmiş olsun arkadaşım, çok can sıkıcı üzücü ve zor bir süreçten geçiyorsun, Allah dayanma gücü veriyor yine de atlatıyorsun inan ki.. Senin için en zararsız şekilde atlatmanı dilerim 🌸🤲

Çok ama çok geçmiş olsun arkadaşım, çok can sıkıcı üzücü ve zor bir süreçten geçiyorsun, Allah dayanma gücü veriyor yine de atlatıyorsun inan ki.. Senin için en zararsız şekilde atlatmanı dilerim 🌸🤲
Amin canım çok teşekkür ediyorum süreç uzadıkça insan daha da yıpranıyor. Tekrarı nasip olmasın gerçekten çok zor 😞

Kızlar merhaba. Buraya daha önce de yazmıştım Mart ayında bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum adetim düzenli hormon testlerim iyi çıkıyordu fakat beta 40-50 arasında gidip geliyordu kürtajdan 3 ay sonra bile. Başka bir doktora gittim ve iyi ki gitmişim içerde pıhtı kaldığını ve kürtajdan sonra rahim duvarına yapışan bazı hücreler yüzünden değerimin sıfırlanmadığını söyledi. Kürtajı yapan doktorum da yeni gebeliktir bu eski gebelikten kalması imkansız demişti hatta tebrik etmişti yeni gebeliğin hayırlı olsun diye:) Yeni doktorum geçen haftaki kontrolde de pıhtıların atılmadığını görünce histeroskopi yapmaya karar verdi ve iyi ki yapmış meğerse içerde pıhtı dışında plasenta kalıntıları varmış onları temizledi tüplerim yumurtalıklarım vs iyi durumdaymış onlarda sıkıntı çıkmadı. Şuanda düşünüyorum ya histeroskopi olmasaydım ne olurdu acaba? Dikkatli ve her ayrıntıyı inceleyen doktor bulmak çok önemliymiş bunu anladım.

Kızlar merhaba. Buraya daha önce de yazmıştım Mart ayında bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum adetim düzenli hormon testlerim iyi çıkıyordu fakat beta 40-50 arasında gidip geliyordu kürtajdan 3 ay sonra bile. Başka bir doktora gittim ve iyi ki gitmişim içerde pıhtı kaldığını ve kürtajdan sonra rahim duvarına yapışan bazı hücreler yüzünden değerimin sıfırlanmadığını söyledi. Kürtajı yapan doktorum da yeni gebeliktir bu eski gebelikten kalması imkansız demişti hatta tebrik etmişti yeni gebeliğin hayırlı olsun diye:) Yeni doktorum geçen haftaki kontrolde de pıhtıların atılmadığını görünce histeroskopi yapmaya karar verdi ve iyi ki yapmış meğerse içerde pıhtı dışında plasenta kalıntıları varmış onları temizledi tüplerim yumurtalıklarım vs iyi durumdaymış onlarda sıkıntı çıkmadı. Şuanda düşünüyorum ya histeroskopi olmasaydım ne olurdu acaba? Dikkatli ve her ayrıntıyı inceleyen doktor bulmak çok önemliymiş bunu anladım.
Doktor secimi cok onemlı gercekten, ıcınıze sınmesıne sevındım, ınsallah gebelık haberimiz de yakındır 🙏🏻

İyi akşamlar kızlar 😊 uzun zamandır bakamadım bi zamanlar sürekli yazmasam da okuyordum. 2 düşük yaşadım ikisinde de sürekli burayı açtım yazdım, okudum, ağladım.İnsan yaşamadığı şeyi anlayamaz insanlar teselli etmeye çalışır ve hepsi boş gelir ama bana burada benimle aynı şeyleri yaşayanlarla dertleşmek hep iyi geldi çünkü benim halimden bi sizler anlardınız..Hiç kolay şeyler değil. Bazılarımız daha da zor süreçlerden geçti, geçiyor da. Şu an benimle aynı şeyleri yaşayanlar umudunu kaybetmesin diye yazmak istedim. 2 kere kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum. İlkinde küçücük bi lekelenmem bile olmadı ikincisinde lekelenme sonrasında kanamam oldu ve bi gece çok sancım oldu sabahında duşa girdim ve o kadar kanamam oldu ki banyodan zor çıkıp hastaneye gittik hastanenin tuvaletinde düşürdüm bakamadım bile çok zor bi gündü üstüne kürtaja alındım.(Lekelenme olması illa kötü bi şey olduğu anlamına gelmiyor hiç lekelenmem olmadan kayıp yaşadığım da oldu lekelenme yaşayarak sağlıklı gebelik yaşadığım da.)Hiç bi zaman umutsuzluğa kapılmadım ama giden canıma çok üzüldüm. 3.gebeliğimde 4.haftadan itibaren kan sulandırıcı kullandım bu defa da lekelenmem oldu ama şükür kalp atışını duymuştuk hep korktum sürekli bi şey olacak düşüncesi bırakmadı ama öyle böyle 9 ay doldu. Şükür oğlumu kucağıma aldım 2 aylık oldu bile 🤍 Hiç biriniz umutsuzluğa kapılmayın demek ki bir zamanı var hayırlısı böyle Allah inşallah en doğru zamanda bebeğinizi size gönderecektir. Allah hiç
birimizin kucağını boş bırakmasın karnımızda veya kucağımızda hiç birimizi evlat acısıyla sınamasın inşallah 🤲
5 aylık hamileyken kalbi durdu bebeğimin 😔 ne güzel umut oldu yazdığınız çok teşekkür ederim 🙏 Allah razı olsun sizin de dediğiniz gibi burada yazmak, okumak çok iyi geliyor. Evladınıza da güzel, sağlıklı ömürler dilerim.

Ahh canım benim sağolasın, amin 🙏🥰 sen nasılsın, pek görünmüyorsun buralarda
Ben kaçak güreşiyorum 🤣 iyiyim çok şükür, bebiş üzerine kararsızım Bayadır, bir yanın deli gibi isterken bir yanım korkuyor. O yüzden kendime zaman vermiştim fakat folik asit kullanımım 3 ay olacak o yüzden bu ay ve diğer ay Allah Nasib ederse Bi denim dedim bakalım 🌸 ama hep aklımda ve duamdasınız 😌🥰

Ben kaçak güreşiyorum 🤣 iyiyim çok şükür, bebiş üzerine kararsızım Bayadır, bir yanın deli gibi isterken bir yanım korkuyor. O yüzden kendime zaman vermiştim fakat folik asit kullanımım 3 ay olacak o yüzden bu ay ve diğer ay Allah Nasib ederse Bi denim dedim bakalım 🌸 ama hep aklımda ve duamdasınız 😌🥰
Çok iyi yapmışsın, iyi geliyor bazen ara vermek.. hadi inşallah bu sefer gönlünce, sağlıkla, en güzeliyle olsun 🙏❤️

Back