• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Adetın 2.veya 3.gunu hormon testlerine bakılacak, onlar rutin olarak istenir, gebelık dusundugunuz ıcın d vitamininıze de baktırın üreme saglıgınde cok onemlı..
Pkoda yumurta çatlamayınca kiste dönüşüyor, o da adetle bırlıkte atılıyor, myom polip vs varsa da ultrasonda gorulur merak etmeyin 🌸
Myom ya da polip dokununca ele gelir mi acaba hemen bacak boşluğunda deri altında hissediyorum şişliği

Agrı oluyor mu? Sadece sıslık mı? Agrı varsa bir hafta beklemeyin
Dokununca ağrı oluyor zaman zaman ayağıma uyuşukluk veriyor. Acildeki doktor epey bastırdı. Sonra tomografiye gönderdi. Tomografide çıkmadı. Fıtıksa eğer yerine girmiş olabilir dedi ama şişlik duruyor. Kesin fıtık da diyemedi. Kontrastlı tomografi çekmek istedi. Üniversite hastanesinde randevum var deyince o zaman orada bakarlar dedi. Bulantı kusma ishal olursa acil gelin dedi. Bekliyorum şimdilik.

Dokununca ağrı oluyor zaman zaman ayağıma uyuşukluk veriyor. Acildeki doktor epey bastırdı. Sonra tomografiye gönderdi. Tomografide çıkmadı. Fıtıksa eğer yerine girmiş olabilir dedi ama şişlik duruyor. Kesin fıtık da diyemedi. Kontrastlı tomografi çekmek istedi. Üniversite hastanesinde randevum var deyince o zaman orada bakarlar dedi. Bulantı kusma ishal olursa acil gelin dedi. Bekliyorum şimdilik.
Insallah onemlı bısey deıldır, bizi de haberdar edin, kac gun sonra randevunuz?

Gecmıs olsun, Rabbım sabır versin..
10.gün kontrole cagırmıstır mutlaka, rahmın durumuna göre korun veya korunma der, genelde erken hafta düşüklerde 1 adet gectıkten sonra denemeye baslanıyor.. Sizin ileri hafta, doktorunuz rahmın durumuna gore soyler size..
Amin allah razı olsun inşallah 4 gün sonra gel dedi yarın kontrolüm var gidicem işte

Rabbim aynı şeyi bir kez daha yaşatmasın, bende kürtajdan bir hafta sonra çağırıp tekrar bakmıştı rahim ne durumda diye o araya kadar da antibiyotik vermişti enfeksiyon riskine karşı sizde kullanıyorsunuz değil mi, haftanız biraz ileri en iyisini doktor bilir benim tavsiyem duygusal davranıp acele etmeyin asla çok bekleyemem diyorsanız bari iki adet korunun çünkü bünyenizin de toparlanmaya ihtiyacı var
Amin allah razı olsun hiç birimize bidaha yaşatmasın rabbim inşallah evet antibiyotik verdi kullanıyorum 15 gün ilişki yasak demişti sadece daha pek bilgim yok bu konu hakkında

Siz de mi düşük olunca yaptırdınız. Yani ben ne olacağımı bilmiyorum. Rabbim kısmet ederse ilk defa gebelik olacak. Talep etmelimiyim bu testten bilemedim 🙄
Evet ben ilk düşüğümden sonra ıstemıstım. Hatta ilk dusuklerde de yapmıyorlar, ıkıncı kezolursa doktorlar kendısı istiyor.. Simdilik istemeyin, kotu seyler de dusunmeyin.. Tüp bebek doktorları uzun sure gebe kalamayanlardan talep ediyor ama sizde var mı oyle bır durum?

Evet ben ilk düşüğümden sonra ıstemıstım. Hatta ilk dusuklerde de yapmıyorlar, ıkıncı kezolursa doktorlar kendısı istiyor.. Simdilik istemeyin, kotu seyler de dusunmeyin.. Tüp bebek doktorları uzun sure gebe kalamayanlardan talep ediyor ama sizde var mı oyle bır durum?
Yoksa iki senedir olmuyor benim bebem. Gözden kaçan bir şey olmasın eksiklik olmasın diye her şeyi araştırıyorum canım. Kasığımda şişlik var doktora gittim bugun fıtık olabilir dedi inş hamileliği etkilemez 🙄🤦‍♀️

Yoksa iki senedir olmuyor benim bebem. Gözden kaçan bir şey olmasın eksiklik olmasın diye her şeyi araştırıyorum canım. Kasığımda şişlik var doktora gittim bugun fıtık olabilir dedi inş hamileliği etkilemez 🙄🤦‍♀️
Doktoruna danısabılırsın 2 senedir olmuyor genetik testi yaptıralım mı dıye..bagısıklık testlerini de yaptırabilirsiniz..

ozguss ozguss bak fıtık olabılır demısler arkadasımza da

Doktoruna danısabılırsın 2 senedir olmuyor genetik testi yaptıralım mı dıye..bagısıklık testlerini de yaptırabilirsiniz..

ozguss ozguss bak fıtık olabılır demısler arkadasımza da
Teşekkür ederim Sohrab Sohrab
P Papatyamnm merhaba geçmiş olsun, benim de kasığımda şişlik var 2 gün önce fark ettim fıtıktan şüphelendi acil doktoru. Size kesin bir şey söyleyebildiler mi ya da ne gibi bir tedavi önerdiler

Teşekkür ederim Sohrab Sohrab
P Papatyamnm merhaba geçmiş olsun, benim de kasığımda şişlik var 2 gün önce fark ettim fıtıktan şüphelendi acil doktoru. Size kesin bir şey söyleyebildiler mi ya da ne gibi bir tedavi önerdiler
İki tane hastaneye gittim ne olduğunu çözemedikler çok tuhaf. Sanırsın büyük değişik bir hastalık var. Kaşıkta şişlik oluyor arada elimle dokununca elime fındık gibi bir şey geliyor ve dokununca ağrıyor. Bazen iniyor bazen şişiyor. Bildiğin fıtık gibi. Ama ultrasonla baktılar fıtık görünmüyor dediler. Kafayı yicem napcam şimdi ben. Kim anlayacak bunun ne olduğunu nereye gideyim ben. Bir ay sonra da tüp bebek transferim var inşallah sorun olmaz. Fıtıksa eğer bu gebelikte sorun olur dedi doktor çünkü

Ultrason çekildim. Yarın bakacak doktor bakalım ne gibi tedavi isteyecek göreceğim. Ama içim rahat değil başka bir doktora daha gitmeyi düşünüyorum. Çünkü ne olduğunu tam anlayamadılar. Direkt ameliyat derse yarın doktor hemen kabul etmek bana doğru gelmiyor ameliyatı

İki tane hastaneye gittim ne olduğunu çözemedikler çok tuhaf. Sanırsın büyük değişik bir hastalık var. Kaşıkta şişlik oluyor arada elimle dokununca elime fındık gibi bir şey geliyor ve dokununca ağrıyor. Bazen iniyor bazen şişiyor. Bildiğin fıtık gibi. Ama ultrasonla baktılar fıtık görünmüyor dediler. Kafayı yicem napcam şimdi ben. Kim anlayacak bunun ne olduğunu nereye gideyim ben. Bir ay sonra da tüp bebek transferim var inşallah sorun olmaz. Fıtıksa eğer bu gebelikte sorun olur dedi doktor çünkü
Acildeki doktor bana eğer bu fıtıksa zorlamadan oluyor ıkınma, şiddetli öksürük, ağır kaldırma falan dedi. Ben gündüzünde spor yapmıştım dedim, ondan olabilir dedi. Ama 45 dakikalık Leslie yapmıştım o da çok ağır bir spor değil bakarsan. Anlam veremedim yani. Senin zorlaman olmuş muydu hiç. İnşallah sürecini olumsuz etkilemez. Bir de genel cerrahiye gittin değil mi yoksa kadın doğum mu baktı?

Ultrason çekildim. Yarın bakacak doktor bakalım ne gibi tedavi isteyecek göreceğim. Ama içim rahat değil başka bir doktora daha gitmeyi düşünüyorum. Çünkü ne olduğunu tam anlayamadılar. Direkt ameliyat derse yarın doktor hemen kabul etmek bana doğru gelmiyor ameliyatı
Farklı bir doktordan görüş almak faydalı olabilir

Kimdi acaba şuan nasılki
Evet benim canım 4.5 yaşında bir oğlum var ikici gebelik kimyasal oldu. Sonrasında tekrar hamile kaldım ama pıhtılaşma aklımıza gelmedi beş haftalıkken gelişim durdu kürtaj oldum. Pıhtılaşma testleri ve genetik test yaptırdım. Mtfr 677 ve pai heterezigot çıktı. Son gebelikte coraspin ve 0.4 Luk iğne kullandım ve sefer de 8. Haftada kanama başladı ve kalbi durdu yavrumun yine kürtaj oldum. Doktor hap fazla geldi dedi şimdi hamile kalana kadar iki günde bir coraspin hamile kalınca da hapı birakip her gün 0.4 Luk iğne kullanmami önerdiler. Deneme tahtası gibi bakalım inşallah tekrar aynı şeyleri yaşamam. Tabi önce hamile kalabilmem gerek. Prolaktin yüksek çıktı şimdi tedavi görüyorum

Acildeki doktor bana eğer bu fıtıksa zorlamadan oluyor ıkınma, şiddetli öksürük, ağır kaldırma falan dedi. Ben gündüzünde spor yapmıştım dedim, ondan olabilir dedi. Ama 45 dakikalık Leslie yapmıştım o da çok ağır bir spor değil bakarsan. Anlam veremedim yani. Senin zorlaman olmuş muydu hiç. İnşallah sürecini olumsuz etkilemez. Bir de genel cerrahiye gittin değil mi yoksa kadın doğum mu baktı?
Evet genel cerrahiye gittim hem devlete gittim hem özele gittim anlamadılar ve ben hep profesör doktorlara giderim. Anlamadım. Şimdi başka doktor daha bakıcam gidicem. Bence sende farklı doktora git derim. Bu devirde tek doktorla olmuyor güvenemiyorum ben anlamayana da var. Doktorlar farklı şeyler söylediği durumlarda oluyor. Bende bu durumdan rahatsız oluyor hangisinin dediği doğru acaba diye başka doktorlara da gidip duruyorum 🤦‍♀️ Bakalım yarın ne diyecek bu doktorda. 🤷‍♀️ Bu bende bayağadır var 20 yaşlardan beri, şuan 31 yaşındayım 🙄 daha öncede anlamadıkları İçin kalmıştı öyle. Yani basit bir şey gibi aslında anlaşılamayacak bir durum olacağını düşünmüyorum

Back