• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
merhaba bende cuma günü kürtaj oldum kese 7+6 bebek oluşmuş fakat gelimişi durduğu için kürtaja alındım. Kendi düşmesini bekleyemeyilm kese büyük dedi sedasyon anestezi ile 30 dk lık işlemdi operasyondan 15-20 dk sonra uyandım biraz kanamam oldu ama bugün işe başladım bir ik i damla kanamam var hiç acı duymadım
Çok geçmiş olsun.. Acısız işlem dahi olsa zor, rabbim yaşatmasın kimseye inşallah 🤲🏻

Merhaba canım bende düşük yaptım 2 gun önce ama doktorum ilk düşük oldgu için araştrmak istemıyo, ben kendım gidip yaptırıcam hangi testleri yaptrdın Lupus anti fosfolipid falan mı?
Düşüğün için çok üzgünüm Allah'ım bidaha yaşatmasın 🙏Eşimle birlikte kromozom analizi, Trombofili paneli, protein s , protein c, anti kardiyolipin antikor, lupus antikoagülan, anti Glikoprotein.. bunlar hatirladiklarim canım..

Düşüğün için çok üzgünüm Allah'ım bidaha yaşatmasın 🙏Eşimle birlikte kromozom analizi, Trombofili paneli, protein s , protein c, anti kardiyolipin antikor, lupus antikoagülan, anti Glikoprotein.. bunlar hatirladiklarim canım..
Amin canım hiç birimize inşallah🙏 Tesekkür ederim canım

Kızlar yaşadığım bu kanama adet kaynamasıymiş. Doktor önemli olan az olması değil adet olabilmem dedi. 3 ay içinde düzeliyormuş. En azindan ikinci adeti bekliycem bakalim onun miktarı nasıl olacak. Insallh yapisiklik vs yoktur bide o cıkmaz.

Geçmiş olsun canım Rabbim tekrar böyle acılar yaşatmasın. Bende 13 kasımda aynı sebepten kürtaj oldum. Aynı şekilde kanamam ve ağrım olmadı ama kendine çok dikkat et hem ayaklarını sıcak tut hem de temizlik bakımından daha fazla özen göster. Ben evde olmama rağmen enfekesiyon kaptım ve kürtaj sonrası antibiyotik kullanmama rağmen bir ay içinde tekrar antibiyotik ve fitil kullandım. Bu ay yine hafif yanma var fitil başladım tekrar:KK43: Bi kere mikrop kapınca kolay kolay geçmiyor sürekli tekrarlıyor sanırım.
Canım enfeksiyon nasıl belirdi. Bende de başlamıştı ilk basta yumurtlama akıntısı sandim. Sonra baktım degil. Sarı açık yeşil arası kokusuz sümüksü bi akıntı. Fitil vermisti doktor araya adet girdi. Düzelmiyormu ilaclardan sonra ya😣

Kızlar yaşadığım bu kanama adet kaynamasıymiş. Doktor önemli olan az olması değil adet olabilmem dedi. 3 ay içinde düzeliyormuş. En azindan ikinci adeti bekliycem bakalim onun miktarı nasıl olacak. Insallh yapisiklik vs yoktur bide o cıkmaz.
Oyle oluyor gerçekten cnm benim 4. Adetimde düzene girdi. Maşallah hemen hamile kalanlara valla 😆

Oyle oluyor gerçekten cnm benim 4. Adetimde düzene girdi. Maşallah hemen hamile kalanlara valla 😆
Seninde mi az oluyordu canim ? Valla maasallh ne zormus toparlanmak normale donmek. Benim normalde suan agridan ve kanamadan ayakta duramam lazimdi ama gunluk pede bile gerek yok oyle deyim. Sadece lavobaya gidince geliyor

Seninde mi az oluyordu canim ? Valla maasallh ne zormus toparlanmak normale donmek. Benim normalde suan agridan ve kanamadan ayakta duramam lazimdi ama gunluk pede bile gerek yok oyle deyim. Sadece lavobaya gidince geliyor
Yok cnm yogundu benim istersen soğan kürü yap ben yaptım ilk adetim de 2 3 gün baya söktü adetimi. Bende çikolata kisti var hemen sökülmuyo adetim soğan kürü yapıyorum arada

Merhabalar, öncelikle düşük yaşayan herkese başta çok geçmiş olsun. Bende üzücü haberi dün aldım.. Gelişimin durduğunu ve sağlıksız gebelik olduğunu söyledi doktorum. Metiler ve Monodoks ilaç yazdı, dün başladım. Bu ilaçları kullanan oldu mu acaba? Süreç nasıl ilerliyor? Dün beta 4295ti ne zamana sıfırlanır? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Merhaba, metiler doğumdan sonra da veriliyor. Rahimin kasılmasını ve toparlanmasını sağlıyor. Bu toparlanma kanamanın durmasına da yarıyor. Monodoks zaten antibiyotik, kürtajdan sonra iltahap falan olmasın diye lazım. Ben hemen içmeye başlamıştkm ilaçlarımı. Kanamam da olmadı çok kolay atlattım. 32.günde de adet oldum. Ağrım da olmadı güzelce geçti gitti.

Duanıza kalpten hepimiz için amiin diyorum 🤲🏻 Bildiğiniz yerden sorayım size de; kürtaj acı verici bir işlem midir? Ve fiyatları nasıl acaba? Yanıt verdiğiniz içinde çok teşekkür ederim. 🌸
Merak etme hiç anlamıyosun. Ben özelde anestezi ile oldum. Ne uyuduğumu anladım ne uyandığımı. Kürtajı duyunca olmucam ben kürtaj diye reddetmiştim. Baktım düşük başlamıyo 4gün sonra kürtaj olmaya kendim gittim. Sonrasında da çok rahat atlattım. Mesajlarımdan bulabilirsin yazmıştım bir yerlere. Hatta biri neden zihnine kazıncak o acıyı evde kıvranarak görerek geçirme hevesindesin diye yazınca kafama dank etmiştide hemen hastaneye gitmiştim:olamaz:

Merak etme hiç anlamıyosun. Ben özelde anestezi ile oldum. Ne uyuduğumu anladım ne uyandığımı. Kürtajı duyunca olmucam ben kürtaj diye reddetmiştim. Baktım düşük başlamıyo 4gün sonra kürtaj olmaya kendim gittim. Sonrasında da çok rahat atlattım. Mesajlarımdan bulabilirsin yazmıştım bir yerlere. Hatta biri neden zihnine kazıncak o acıyı evde kıvranarak görerek geçirme hevesindesin diye yazınca kafama dank etmiştide hemen hastaneye gitmiştim:olamaz:
Ben ilaçla düşük yaptım, cidden o acı zihnime kazındı 😔

Geçmiş olsun canım Rabbim tekrar böyle acılar yaşatmasın. Bende 13 kasımda aynı sebepten kürtaj oldum. Aynı şekilde kanamam ve ağrım olmadı ama kendine çok dikkat et hem ayaklarını sıcak tut hem de temizlik bakımından daha fazla özen göster. Ben evde olmama rağmen enfekesiyon kaptım ve kürtaj sonrası antibiyotik kullanmama rağmen bir ay içinde tekrar antibiyotik ve fitil kullandım. Bu ay yine hafif yanma var fitil başladım tekrar:KK43: Bi kere mikrop kapınca kolay kolay geçmiyor sürekli tekrarlıyor sanırım.
Rabbim ins hepimizin yüzünü güldürür evlat sahibi oluruz

Merhaba, metiler doğumdan sonra da veriliyor. Rahimin kasılmasını ve toparlanmasını sağlıyor. Bu toparlanma kanamanın durmasına da yarıyor. Monodoks zaten antibiyotik, kürtajdan sonra iltahap falan olmasın diye lazım. Ben hemen içmeye başlamıştkm ilaçlarımı. Kanamam da olmadı çok kolay atlattım. 32.günde de adet oldum. Ağrım da olmadı güzelce geçti gitti.
Öncelikle ayrıntılı bi şekilde sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ve geçmiş olsun. Benim 5. Haftanın içindeyken pıhtılı kanamam oldu, o gün düşük tehlikesi var dedi doktor iğne yazdı. Kanama durdu, beta takip ettik. Ancak gelişim de durdu bu yüzden ilaçları yazdı, kürtaja gerek olmaz belki diye. Bugün ilaçların ikinci günü henüz kanamam yok. Hafif sol bacağıma ağrı giriyor bu kadar. Sizce ne kadar beklemeliyim? Çok zor da kalmadığım sürece kürtaj olmak istemiyorum. İlaç bitiminde mi başlayacak kanama acaba bilginiz var mı?

Merhaba güzel kalpli anne adayları 🌸

Bebegimin kalbinin durdugunu öğrendiğim gece sadece sürüntü şeklinde 2 kez kahverengi akıntı gelmişti kanama olmayınca ben de düşük tehdidinden şüphelenmemiştim ta ki lekeleri görene kadar ve ağrım artana kadar. Ama bebeğimi kaybetmiş olabileceğim aklıma bile gelmemişti..

Kâbus gibi bi geceydi. Sabah kürtaj olmam gerekiyordu kan uyusmazligimiz var ve iki haftadır bebeğim benimleymis kalbi durmuş şekilde 😔 annesinin inatçı meleği, bırakmamış beni dedim. Zehirlenebilirdim..

Sabaha kadar uykusuz bi gece geçirdim, ağlamaktan mahvolmuştum. Ama hastaneye girdigim an bana bi güç geldi. Rabbim verdi o sabrı. Kürtaj için bir kaç saat test sonuçlarını, doğumhanenin hazır olmasını bekledim.
Içeri girip çatala çıktığımda deliler gibi ağlamak istedim. Bebeğimden ayrılacaktım. Ama dua ettim sadece dua ettim ve tuttum kendimi.

Pamuk gibi uyudum. Hemşireyim biliyosunuz, anestezi de büyük korkumdu. Ama çok güzel uyudum çok da güzel uyandım. 20 dakika sürdü odaya dönmem. Duygusallık vardı elbet ama allah kolayını verdi diyeyim.
Anestezi ile olduğu için hiç bir ağrı sızı olmadi hatta o gün kanamam bile başlamadı doğru düzgün. Bir kaç saat sonra da taburcu oldum.

Işlem olarak korkulacak bisey değil. Uyurken dua ile uyusun benim gibi kürtaj olmak zorunda olan güzel arkadaşlarım. 😔 Güzel şeyler düşünerek uyusun. Bundan sonrasının güzel olacağına inanarak..

Hastaneye bir dahaki girişimde sağlıkla gebe olucam diye içimden geçirdim hep.

Sonrası gözyaşı, bazen ümitsizlik bazen öfke dolu zor günler.. her gün biraz daha büyüdüm bu acıyla.

Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün. Aratmadan sağlıkla versin bize evlatlarımızı..🌸

Back