Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Korkma canım bence onla alakası yok ama arayıp hastaneyi bağlat de sonuç alıcam sadece zaten 8 ay oldu randevu da bulamıyorum gelsem verir misiniz de. İnsanlar neler yapıyor ya odaya dalıyorlar çat diye sen de gitsen ben uzaktan geliyorum sadece sonuç alıcaktım bilemedim randevu alınacağını lütfen yardımcı olun zaten 8 ay bekledik desen hayır git diyecek adam da tanımıyorum yani 🤷🏼‍♀️
Zaten bizzat gidip alacağım verecekler başka çareleri yok 🤷‍♀️

Benim normalde kahverengi ile başlar aynı gün dökülürdü ama kürtaj sonrası böyle oldu tanıyammıyorum vücudumu. Lekelenmenin 15, günü yumurtlama göremedim ona takıldı aklım. Bakalım sökülmenin kaçıncı gününde göreceğim. İnşallah er ya da geç yumurtlarım tabi 🙏

Lekelenmeyle sökülme arasında 2 gün olunca bilemedim ya herkes farklı biliyor. Ebru ceylan da sayfasında sökülme 1. Gündür yazmış. Yumurtlamayacak mıyım diye 3,5 atıyorum 😂 doktor randevum iptal olmasaydı az çok anlardım bir şeyler
İnşallah böyle şeyleri takip etmediğimiz günleri de görürüz ya 😅

Kızlar geçen ay benim adetim 24 ağustosta peçeteye gelen kahverengi akıntıyla başladı 25 ağustosta kahverengi kırmızı lekelenme oldu 26 ağustosta da normal adet başladı. Şimdi benim adet başlangıç tarihin 24 Ağustos mu 26 Ağustos mu?
26 agustos, aktıf kırmızı kanama olması gerek

Benim normalde kahverengi ile başlar aynı gün dökülürdü ama kürtaj sonrası böyle oldu tanıyammıyorum vücudumu. Lekelenmenin 15, günü yumurtlama göremedim ona takıldı aklım. Bakalım sökülmenin kaçıncı gününde göreceğim. İnşallah er ya da geç yumurtlarım tabi 🙏

Lekelenmeyle sökülme arasında 2 gün olunca bilemedim ya herkes farklı biliyor. Ebru ceylan da sayfasında sökülme 1. Gündür yazmış. Yumurtlamayacak mıyım diye 3,5 atıyorum 😂 doktor randevum iptal olmasaydı az çok anlardım bir şeyler
Yaa, sakın kafanı karıştırmak istemem canım. Benim bilgimin bilimsel bir dayanağı yok. O kadar çok şey oluyor araştırıyoruz ki aklımda öyle bir şey kalmış, buradaki diler tecrübe arkadaşlarımız daha iyi bilirler. Geçen ay sen bi şeye baktırmıştın sanki yumurta çatlamış mı diye dimi ? Neydi o?

Doktor hemen istedi ama ben bir ay dinlenmek istedim bundan önce 4 kez mi ne femara 2 ay estrofem derken bünyem şaştı aşılamada da vereceği bu kez iğne geçen ay histeroskopi yüzünden bu ay da kendi tercihimle az hormonsuz bünyem bir kendine gelsin dedim hemde maddi olarak hazır değildik
Anladım. Ekim ayı size uğur getirsin 🥰
Bugün nasılsın 🙃 test ne zaman yapılacaktı tekrar
Yarın gelecekler çok şükür atlattım teşekkürler 🙏 ama yumurta dönemini de kaçırdım 🤦eşime dedim ama çok korkuyor kendine bulasacak diye 😂 sağlık olsun senin sağlığın daha önemli çocuk illaki olur diyor😂 halbuki benim birşeyim kalmadı 😂

Nisan ayına geri ışınlanıp cahilliğime geri dönsem keşke🤦🏼‍♀️ Mazallah hemen hamile kalırım diye 3,5 sene ölesiye korundum. Ona yanıyorum. Keşke keyfimize baksaymışız😂😂😂
Aynen ya aklım cikiyordu hamile kalırsam diye. Sanıyordum ki o kadar kolay oluverir. Hep bu dizilerde tek gece ilişki de hoop bebek oluyor ya bizi onlar yanılttı 😂😂

Yaa, sakın kafanı karıştırmak istemem canım. Benim bilgimin bilimsel bir dayanağı yok. O kadar çok şey oluyor araştırıyoruz ki aklımda öyle bir şey kalmış, buradaki diler tecrübe arkadaşlarımız daha iyi bilirler. Geçen ay sen bi şeye baktırmıştın sanki yumurta çatlamış mı diye dimi ? Neydi o?
Progesteron testi canım o yumurtlamadan 7 gün sonra baktırılıyor. 5 in üzerinde bir değer çıkarsa döllenebilir yumurta oluşmuş demekmiş dediklerine göre ama 10 un üstü bir değer daha iyi diyorlar.

Ama ben birkaç yazı okuduğumda progesteron testi ile yumurta anlamak çok sağlıklı olmuyormuş usg den daha doğru bir bilgi oluyor diyorlar. Oradaki değer Çatlama mı demek onu bilmiyorum ama. Anladığım kadarıyla zaten bizim çatlama dediğimiz şeye doktorlar yumurtlama olmuş diyor. Hani belli boyuta gelip salınması ve tüplere geçmesine yumurtlarmış diyorlar. Ovü testinde çatlama görüldüğü zaman bu zamana eş değer geliyor gibi. Umarım saçmalamıyorumdur😅😂😂

Anladım. Ekim ayı size uğur getirsin 🥰

Yarın gelecekler çok şükür atlattım teşekkürler 🙏 ama yumurta dönemini de kaçırdım 🤦eşime dedim ama çok korkuyor kendine bulasacak diye 😂 sağlık olsun senin sağlığın daha önemli çocuk illaki olur diyor😂 halbuki benim birşeyim kalmadı 😂
Doğru demiş senin sağlığın daha önemli. Vücudun kendini toplar bu sürede ekim ayında da güzel haberler gelir inşallah 🙏 sevindim iyi olmana 🙏

Hepsini çok detaylı bilmiyorum ama Paı homozigot bunu benim doktorum pıhtılaşma olarak kabul ediyor ama etmeyen de var , MTHFR olan 2 gen heterozigot bunu da pıhtılaşma dan ziyade b12, d vitamini ve folik asiti farklı bir formda alman gerek diyorlar mesela folik asiti folat formda almak gerekiyor bünye anca kabul ediyormuş, diğer heterozigot olan geniniz ile farklı sonuç veren genleri bilmiyorum sizinkiler benim sonucumdan daha detaylı
Bende de mthfr var hiç duymadım o vitaminlerin farklı formlarını. Ben folik asidi Metilfolit formunu kullanıyorum. Acaba yanlış mı o formu daha iyi sentetik değil diye

Bende de mthfr var hiç duymadım o vitaminlerin farklı formlarını. Ben folik asidi Metilfolit formunu kullanıyorum. Acaba yanlış mı o formu daha iyi sentetik değil diye
O benim de aklıma takıldı. Diofol kullanıyorum ben de. Tek gende MTHFR de heterozigot var. Yanlış mı kullanıyorum. Ha-ri Ha-ri Kendi doktorum harici Osman develioğluna instagramdan sormuştum kullanabilirsin demişti.

Kızlar bugun okulda maskeni tak demekten yoruldum, benım okulumda sınıflar max 25 kiişi, daha kalabalık okulları dusunemiyorum bile.. 15 gün sonra vaka sayılarındakı fırlamayı gorün siz
Kapatırlar yakında yine zaten yazın serbest heryer insan kaynıyor turistler maske mesafe hak getire kışa kapanmalar başlıyor

Nisan ayına geri ışınlanıp cahilliğime geri dönsem keşke🤦🏼‍♀️ Mazallah hemen hamile kalırım diye 3,5 sene ölesiye korundum. Ona yanıyorum. Keşke keyfimize baksaymışız😂😂😂
Al benden de o kadar 2 yıl aman Allahım nasıl bir özen gösterdik sanki hanımefendi ceket atılsa hamile kalıyor da neyin korkusu al şimdi yusuf Yusuf mod on😂😂😂

Evet bu formu olması gerekiyor doğru aynı şeyden bahsediyoruz bence diğerlerini bende hiç denk gelmedim ama folik asiti zaten çoğu doktor doğru veriyor şuan bu formu iyi diye

O benim de aklıma takıldı. Diofol kullanıyorum ben de. Tek gende MTHFR de heterozigot var. Yanlış mı kullanıyorum. Ha-ri Ha-ri Kendi doktorum harici Osman develioğluna instagramdan sormuştum kullanabilirsin demişti.
İnternetten baktım da o da folat formda zaten😇benim ki de oecan methyl folat

Al benden de o kadar 2 yıl aman Allahım nasıl bir özen gösterdik sanki hanımefendi ceket atılsa hamile kalıyor da neyin korkusu al şimdi yusuf Yusuf mod on😂😂😂
Yaaa😂 biz de 2 sene nasıl korunduk anlatamam, ertesi gün hapı kullanmıştım ya balayında, ay ya bi şey kaçıverdiyse diye. Ah! Ben de cahil beni özledim🥲

Progesteron testi canım o yumurtlamadan 7 gün sonra baktırılıyor. 5 in üzerinde bir değer çıkarsa döllenebilir yumurta oluşmuş demekmiş dediklerine göre ama 10 un üstü bir değer daha iyi diyorlar.

Ama ben birkaç yazı okuduğumda progesteron testi ile yumurta anlamak çok sağlıklı olmuyormuş usg den daha doğru bir bilgi oluyor diyorlar. Oradaki değer Çatlama mı demek onu bilmiyorum ama. Anladığım kadarıyla zaten bizim çatlama dediğimiz şeye doktorlar yumurtlama olmuş diyor. Hani belli boyuta gelip salınması ve tüplere geçmesine yumurtlarmış diyorlar. Ovü testinde çatlama görüldüğü zaman bu zamana eş değer geliyor gibi. Umarım saçmalamıyorumdur😅😂😂
Her güne yeni bir bilgi de bugün, progesterön arkadaşımız bizimle✌🏻😀 neler neler var ya araştırdıkça neler çıkıyor, ama ben usgde böyle top top gördüm yumurtaları, bence de en iyisi o. Ama ben yine taşınabilir usgnin üretilmesi gerektiğini düşünüyorum😂

Yaaa😂 biz de 2 sene nasıl korunduk anlatamam, ertesi gün hapı kullanmıştım ya balayında, ay ya bi şey kaçıverdiyse diye. Ah! Ben de cahil beni özledim🥲
O halimi bende özlüyorum cidden ama artık bizden geçti beynimiz dolu 😂

X