Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim de ilk hastane de koldan yaptılar eşime gösterdiler 4. iğneden sonra kendim yapmaya başladım.Benimde enox 4000.Bebeğin kalp atışını ne zaman duymaya gidiceksin?😊İnş. o güzel haberi de buraya yazarsın hep birlikte seviniriz🥰
Geçen perşembe gittiğimde sata göre 5+2 ama ultrasonda 4+6 çıktı ve keseyi ilk defa gördük çok şükür. Bu perşembe tekrar gidicem kontrol sürem dolmadan gitmek istedim. 6+2 olması gerekiyor duyabilir miyiz bilmiyorum ama dediğim gibi kontrol süremiz dolmadan gideyim dedim. Cuma günü de devlet Hastanesi'ne gideceğim. Memur olduğum için orada da kaydım olsun istedim :)

Ben bugün vazgeçtim artık bebek fikrinden. Hem çabalamaktan hem de insanların sürekli çomak sokmasından çok sıkıldım. Eşim defalarca sözde şaka yaparak vazmıgeçsek napsak (maddi açıdan) diye konuşunca artık bugün patladım. 2 kayıp, onca yaşanan ağrı sancı, hayal kırıklıkları, koşturmacalar, testler tetkikler filmler, ilaçlar.. Onca emek yaa, onca umut... Çok kırıldım ve bitti artık dedim bu konu kapandı. Bu ay olmamasını yürekten diliyorum ve yemin olsun ki hemen korunmaya başlayacağım dedim. O çok pişman oldu ama ben kararlıyım. O kızıyla yetinsin, ben oğlumla.. Bizim çocuğumuz olsun istemiyorum artık. Bunu bile çok görüyorlar çünkü.. Bıktım "ne gerek var" lafını da duymaktan. 15 eylülde buralardan ayrılacağım artık ama sizin güzel haberlerinizi takip edicem. Allah hepinizin güzel kalbine göre versin 🙏❤️
Belki daha zamanı gelmemiştir canım.Benim eşim de çocuk için hiç ısrar etmeyen biridir bi tane bize yeter derdi.Her erkek bir olmuyor. Çevremde tam tersi hep erkekler çok ister.Bana da garip gelirdi:) İkinizin bi çocuğunuzun olması güzel olurdu cidden kardeşlerini de bağlayıcı etkisi olabilirdi ama herşeyin hayırlısı olsun. Umarım bu ay kendiliğinden olur pozitifi görürsün.🙏❤️

Gidip test vermek de sorun deıl hızlıca yapıyorlar ama, o girdiğimiz kabinler ne kadar saglıklı.. 🤷‍♀️

Tüm köy mu karantina da 🙄 aman dikkat et, aşı oldugun ıyı olmus, ikinci dozu da olup denemelerde baslarsın yavas tan 🙏🏻

Onların test vermesi lazım asıl, semptom yok, hasta olduklarının farkına bıle varmazlar, bulastırırlar, velilerin de olması gerek o cucuklar dip dibe oturck..

Strafor mu dıyolar onun adına unuttum 2 Strafor, yanı 2 tüp te donduruldu, 3 +3..oyuzden üçü aynı anda çozulecek, 5. Güne gelen konulacak.. İnsallah 2 tane gelır.. Doktorum İlk transfer de de 2 tane koymustu, bekleme süremden ötürü katı davranmıyor o konuda canım, normal de yasal olan 1 🤩

Sen yol olayını sor mutlaka doktoruna, hergun hergun sorun olur mu dıye
Tüm köy karantinada , köyde 200 vaka varmış ve ufacık br köy Yani allahtan okul açılmadan alındı karantinaya da 🙏🏻 Ama umarım bir şey olmaz başladılar gözü kara ama korkutuyor bu manzaralar 😓

Süreç biraz yorucu oluyor zaman zaman hepimiz isyan ediyoruz bikiyoruz ama sağlıklı karar için duygulardan biraz arınmak gerekir. Öyle kestirip atmayın yani 🙏sizin 2 çocuğunuz mu var ne guzel imreniyorum 40 yaşına geleceğiz daha bir çocuğum bile yok diyorum.sonra Rabbim gönlümuze göre versin inşallah diyorum. Biraz zaman geçsin bir karar alacaksanız da bence sakınce yapmak en iyisi. Herşey gönlünüzce olsun inşallah 🙏
Ben çok uzun zamandır susuyorum zaten. Ya vazgeçicem ya da çok kalp kırıcam. Bizim ikinci evliliğimiz. Benim bir oğlum var ama eşimin kızını da ben büyütüyorum, aynı yaştalar zaten. Ortak bir bağımız olsun çok istiyorduk ama bu patavatsızlıklardan, düşüncesizce konuşmalardan çok yoruldum artık. İkinci kez anne olacağım ben 5.kez değil ki.. Ben bu kadar emek vermişken eşimin bu kadar rahat şaka yapabilmesini de kabul etmiyorum. Allah önce olmayanlara ve hakeden herkese annelik duygusunu yaşatsın, olacak tabii ki bebeğiniz neden olmasın 🙏

Ben bugün vazgeçtim artık bebek fikrinden. Hem çabalamaktan hem de insanların sürekli çomak sokmasından çok sıkıldım. Eşim defalarca sözde şaka yaparak vazmıgeçsek napsak (maddi açıdan) diye konuşunca artık bugün patladım. 2 kayıp, onca yaşanan ağrı sancı, hayal kırıklıkları, koşturmacalar, testler tetkikler filmler, ilaçlar.. Onca emek yaa, onca umut... Çok kırıldım ve bitti artık dedim bu konu kapandı. Bu ay olmamasını yürekten diliyorum ve yemin olsun ki hemen korunmaya başlayacağım dedim. O çok pişman oldu ama ben kararlıyım. O kızıyla yetinsin, ben oğlumla.. Bizim çocuğumuz olsun istemiyorum artık. Bunu bile çok görüyorlar çünkü.. Bıktım "ne gerek var" lafını da duymaktan. 15 eylülde buralardan ayrılacağım artık ama sizin güzel haberlerinizi takip edicem. Allah hepinizin güzel kalbine göre versin 🙏❤️
Canım, biraz sakinleşip tekrar konusun, inşallah Rabbım size de evlılıgınızın meyvesini gonderır, evet çok zor bi sürec bu, ben Hıc boyle tahmin etmemıstım, ilk denemede olur sanmıştım, üstünden 3 yıl gectı, acele etmeyin, zamana bırakın, bu ay olmaz 3 4 ay sonra olsun, eşinin de kendine göre belki haklı sebepleri vardır, maddiyat cok onemlı cidden hersey ates pahası..
İnşallah sakince konusup orta yolu bulursunuz 🙏🏻

Belki daha zamanı gelmemiştir canım.Benim eşim de çocuk için hiç ısrar etmeyen biridir bi tane bize yeter derdi.Her erkek bir olmuyor. Çevremde tam tersi hep erkekler çok ister.Bana da garip gelirdi:) İkinizin bi çocuğunuzun olması güzel olurdu cidden kardeşlerini de bağlayıcı etkisi olabilirdi ama herşeyin hayırlısı olsun. Umarım bu ay kendiliğinden olur pozitifi görürsün.🙏❤️
Hayır kendisi çok istiyordu zaten, hala da istiyor ama patavatsızlığa tahammülüm yok benim. Zaafım olan bir konuda şaka yapamaz kimse, hele ki eşim.. Neler yaşadağımızın birebir şahidi. Evet hepimizin ortak noktası, bağlayıcısı olacaktı o bebek.. Nasipte varsa olur bu ay, olmazsa da hayırlısı buymuş demek ki deyip çekilicem köşeme napalım...

Canım , şu an kırgın olduğun için fazla agrasif düşünüyor olabilirsin. Erkekler bazen ince düşünemiyor kadınlar kadar hassas olamayabiliyor. Bence eşinde seni anlıyordur ama erkekler işte daha farklı ve demişsin hatasını anladı diye … sakinleş daha sonra sakince konuşun bence ve rabbim umarım hayırlı zamanda versin neden istemeyesin 🙏🏻☘️

200 vaka mı 🙄 anacım ne yapmıs da bulastırmıs bunlar
Düğğnlerde halay çekmişlerdir 🙂 doğuda halay , düğün kalabalık bir de yaz boyunca her yerde olduğu gibi buralarda da düğün çok 🙂 bugün sınav görevi vardı maşallah benden başka kimsede maske yök desek olacak . Öğretmenler bile maske takmadan elini kolunu sallaya sallaya göreve geldi düşün 😓 rabbim yardım etsin 🙏🏻

Düğğnlerde halay çekmişlerdir 🙂 doğuda halay , düğün kalabalık bir de yaz boyunca her yerde olduğu gibi buralarda da düğün çok 🙂 bugün sınav görevi vardı maşallah benden başka kimsede maske yök desek olacak . Öğretmenler bile maske takmadan elini kolunu sallaya sallaya göreve geldi düşün 😓 rabbim yardım etsin 🙏🏻
Nerdesın sen canım, daha once sormus muydum hatırlamıyorum ınan

Geçen perşembe gittiğimde sata göre 5+2 ama ultrasonda 4+6 çıktı ve keseyi ilk defa gördük çok şükür. Bu perşembe tekrar gidicem kontrol sürem dolmadan gitmek istedim. 6+2 olması gerekiyor duyabilir miyiz bilmiyorum ama dediğim gibi kontrol süremiz dolmadan gideyim dedim. Cuma günü de devlet Hastanesi'ne gideceğim. Memur olduğum için orada da kaydım olsun istedim :)
Gayet güzel 😊benim de bi hafta gerideydi ama Dr. haftasıyla uyumlu demişti.Bence bebeğin oluşumuna bağlı. Büyüme düzenliyse bi sıkıntı yok demektir.:)

Canım, biraz sakinleşip tekrar konusun, inşallah Rabbım size de evlılıgınızın meyvesini gonderır, evet çok zor bi sürec bu, ben Hıc boyle tahmin etmemıstım, ilk denemede olur sanmıştım, üstünden 3 yıl gectı, acele etmeyin, zamana bırakın, bu ay olmaz 3 4 ay sonra olsun, eşinin de kendine göre belki haklı sebepleri vardır, maddiyat cok onemlı cidden hersey ates pahası..
İnşallah sakince konusup orta yolu bulursunuz 🙏🏻
Ben biraz fazla gururluyum kuzum yaa, bende geri vites yok ☺️ evet öyle çocuk büyütmenin zorluğunu en iyi ben biliyorum 1,5 yaşından beri tek başıma yetişmeye çalıştım ben oğluma. Ama kızdığım hatta çok içerlediğim nokta şu, eski eşiyle daha 1 haftalık evliyken bin pişman olmuş, eve gitmek istemiyormuş. Kadın tam bir ruh hastası gerçekten. Ve böyle bir kadından hiç düşünmeden çocuk yapmış. Şimdi o çocuğa da sahip çıkan kadından çocuk yaparken düşünüyor ama.. Ben bunu kendime çok büyük haksızlık olarak görüyorum. Amaaan çok derin duygular bunlar, birçoğunu da ifade edemiyorum zaten

Merhaba, yaşça benden büyük olduğunuzu anlıyorum. Sakın akıl vermek gibi algılamayın, yaşadığınızı özellikle hissettiğinizi ve sizin için en doğru kararı verecek olan sizsiniz bize söz düşmez ama iki kişi evlenirken aslında bebek için değil birbirini sevdiği için evleniyor değil mi? Bebek fikri sonradan oluşuyor yüzde 90. Belki siz çocuklar arasındaki bağı da bu bebekle kurmak istiyorsunuz o konuda çok haklısınız ama bizim hayır olarak gördüklerimizde kimi zaman şer çıkabiliyor. Bunu kendi özel hayatımda defalarca kez tecrübe ettim..

İnsanoğlu duyguları da inişli çıkışlı, bırakın bu ruh halinde biraz kalın ama sonra salim kafayla daha sakin düşüneceğinize eminim.

Çok sevdiğim bir laf var Bir şey olmuyorsa ya gerçekten olmaması gerektiği için ya da daha iyisi olacağı İçin olmuyordur. İnşallah burda hepimizin birer birer güzel haberlerine şahitlik edeceğiz, enseyi karartmak yok🤲☘️

kızlar , ben 27 ağustosta kürtaj oldum (2.kürtajım) bundan önce 29 nisanda da kürtaj olmuştum. Sorum şu , doktor kürtaj sonrası beklemene gerek yok ilk adetten sonra deneyebilirsiniz Bebek için dedi sağlıklısın olabilir vs vs diye sıraladı. Neyse hsg çektirmek istediğimi söyledim gerek yok dedi sizce başınıza geldiyse çektirmek gerekmez mi dış gebelikle uyumlu gelmişti 1. Kürtajdaki patoloji sonucu? Bu daha belli değil . Ben dedim ki ,
Hah çektirsem beklemem gerekir mü hemen kürtajdan sonra zaman geçmeden zararı olur mu ?
sonra hormon testi yaptırmadım onu yaptırsam .
Eşim soerm testi verse bunları bu ay içinde tamamlayıp diğer aya denesem mi ? İstiyorum ama korkuyorum da 3 ay beklesem en az diyorum ama sabırsızlıkta var 😓 gerçekten yorucu ya 3 ay pıt geçse rabbin bi kuş kondursa ne güzel olmaz mı ❤️‍🩹🌸🙏🏻☘️

Ben biraz fazla gururluyum kuzum yaa, bende geri vites yok ☺️ evet öyle çocuk büyütmenin zorluğunu en iyi ben biliyorum 1,5 yaşından beri tek başıma yetişmeye çalıştım ben oğluma. Ama kızdığım hatta çok içerlediğim nokta şu, eski eşiyle daha 1 haftalık evliyken bin pişman olmuş, eve gitmek istemiyormuş. Kadın tam bir ruh hastası gerçekten. Ve böyle bir kadından hiç düşünmeden çocuk yapmış. Şimdi o çocuğa da sahip çıkan kadından çocuk yaparken düşünüyor ama.. Ben bunu kendime çok büyük haksızlık olarak görüyorum. Amaaan çok derin duygular bunlar, birçoğunu da ifade edemiyorum zaten
Bu konuda haklısın canım, ne desem bilemedim, insallah hatasını anlar, sen de zamanla yumusarsın 🙏🏻 kazara falan gelse şu bebiş

Canım , şu an kırgın olduğun için fazla agrasif düşünüyor olabilirsin. Erkekler bazen ince düşünemiyor kadınlar kadar hassas olamayabiliyor. Bence eşinde seni anlıyordur ama erkekler işte daha farklı ve demişsin hatasını anladı diye … sakinleş daha sonra sakince konuşun bence ve rabbim umarım hayırlı zamanda versin neden istemeyesin 🙏🏻☘️
Çok sakinim zaten, hatta surat falan da yapmadım, normal devam ediyoruz günümüze uzatmadım ama bu konuda defalarca uyardım. İlk kez yapmış olsaydı evet şaka derdim ya da o niyetle söylemedi derdim ama defalarca söyledi her seferinde özür diledi, yine söyledi.. Demek ki kafanın bi yerinde var soru işareti? İstenmeyen bir çocuk mu doğuracağım? Kafanızı şişirmiyim yaa ben zaten çok doluyum ve duygusalım bugünlerde. Hakkımızda hayırlısı..

Tüm köy karantinada , köyde 200 vaka varmış ve ufacık br köy Yani allahtan okul açılmadan alındı karantinaya da 🙏🏻 Ama umarım bir şey olmaz başladılar gözü kara ama korkutuyor bu manzaralar 😓
200 vaka ha inanamıyorum.🙄 Kaç gün oldu peki? Sağ salim çıkarsınız inş.kendine çok dikkat et.Bu demek oluyo ki çevrende maske, hijyen ve mesafeye uymak gibi şeyler hiç yok.😬

Bu konuda haklısın canım, ne desem bilemedim, insallah hatasını anlar, sen de zamanla yumusarsın 🙏🏻 kazara falan gelse şu bebiş
Valla bu kızgınlıkla kürtaja bile gidebilirim ☺️ artık bu bebeği haketmediğini düşünüyorum çünkü. Çok kırgınım. Allah oğluma sağlıklı ömür versin, varsın olmasın napayım 🙏

X