Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar bugün doktora gittim en son salı günü hcg 3500 çıkmıştı ama kese görünmemisti. Bugün çok şükür gördük keseyi. 0.75 mm 4+6 ile uyumlu dedi doktor. Sat a göre 5+2 olmalıydı ama milimlik farklardan dolayı ilk haftalar böyle farklar normal dedi doktor. İçim biraz rahatladı ama şimdi de kalp sesi heyecanı ve korkusu başladı. İki hafta sonra gidicem inşallah çabuk geçer ve güzel sonuçlar alırım. Bu korku hiç bitmyecek onu anladım:KK43:
Gözün aydın canım şükür kese görüldü inşallah kalp atışını da duyarsın ❤️🤲🙏☺️
Canım ben kese için gitmedim. 6+3 te bebek için gittim. 5+5 çıktı kalbini de duyduk az da olsa. Dün tekrar gittim 7+2de aradaki gün farkı aynı ama hem büyümüş hem kalbi güçlenmiş çok şükür. Birkaç gün geriden gelip büyüdükçe tamamlıyormuş gününü. Stres yapmamaya çalış, kötüyü çağırma. İyi olacak:KK200:
Ohh şükür gözün aydın 🙏🤗❤️ maşallah 🧿🙏😍
Kızlar, Sohrab Sohrab , @PembeAnkaKusu özellikle siz ikiniz hatırlarsınız Ocak 5 de verdiğim kromozom analizi testi yeni çıkmış şaka gibi ben kan kayboldu vs diyordum iyiki boşuna önce gitmemişim resmen yeni çıkmış ama e nabızda detaylı sonuç yok tabi illa ile gidip öğreneceğim artık 😅
İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin canım 🙏🤲☺️ insalalh kötü birşey yoktur 🤲🙏🤗

Rahim filmini nerede çektirmiştiniz memnun muydunuz
İstanbula gidebilme durumun varsa echomar ve sanomedi tavsiye ederim. Selektif salpingografi yöntemini sadece onlar uyguluyor bildiğim kadarıyla. Ben Eskişehir’den gitmiştim. Gidemezsen Çektirirken C kollu cihaz varsa Ankara’da onu tercih et mutlaka. Hem boş yere anestezi almıyorsun hem de ağrılı çekimden değil.

Sohrab Sohrab çok şükür güncel bat verebilirim müsait olunca eklersin olur mu 1 Ekim 🎉😂dün yavaş yavaş gelmişti bugün söküldü şimdi doktora gidiyorum kan vermeye kendi doktorum bu zamana kadar hiç hormonlara bakmadı ben bari gidip bi baktırayım en son bu kaldı çünkü yapmadığım 😅

Sohrab Sohrab çok şükür güncel bat verebilirim müsait olunca eklersin olur mu 1 Ekim 🎉😂dün yavaş yavaş gelmişti bugün söküldü şimdi doktora gidiyorum kan vermeye kendi doktorum bu zamana kadar hiç hormonlara bakmadı ben bari gidip bi baktırayım en son bu kaldı çünkü yapmadığım 😅
Onlar da güzel cıksın, kafan rahat etsin 🤩
Ben de sabah kan verdim doktor 11 de gelcekmıs, eve donduk ogleden sonra gidicem geri, seminere gidicem 10 da 🙄

Öncelikle dış gebelik değilmiş çok şükür. Cihaz iyiyse yolk görünüyor. Ben ikisinde de başlarda göremedim çünkü ütüyle bakılıyor gibi😅 10undaki randevuda gümbür gümbür duyarsın inşallah kalbini😊 Hastanelerin işleyişi farklı farklı maalesef. Devletler bile uymuyor birbirine.
Ay inşallah 🙏 çok merak ediyorum gidişatımı kalbini duymak benim için o kadar zor oldu ki artık 😀 Evet 2.düşüğümde bebeğin kalbi durmasına rağmen 6+4 , 5+9 6+3 böyle farklı cihazlar farklı haftalarda ölçmüştü.

Keşke bizim ülkemizde çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin tüm testleri (özellikle düşüğü olanların) hemencecik yapılıverse. Ama sanırım bu testler vakit ve maliyet aldığından hemen her isteyene yapmıyorlar. Güzel olsun hepimiz için her şey :)
Ay inşallah 🙏 çok merak ediyorum gidişatımı kalbini duymak benim için o kadar zor oldu ki artık 😀 Evet 2.düşüğümde bebeğin kalbi durmasına rağmen 6+4 , 5+9 6+3 böyle farklı cihazlar farklı haftalarda ölçmüştü.
Canım kalbini duyup kaybetmek de çok acı. Ben günlerce kalp atışının attığı videoyu izleyip ağladım. Evet o bir eşik ama epey sağlıksız olacaksa hiç duymayalım daha iyi, kalp atışını duyunca insan ister istemez daha büyük bir kimlik kazandırıyor.

Onu mersinde ortadogu hastanesinde cektırmıstım canım, cok memnun kalmıstım, oradaki doktor da özel klinik acmıs, prof.dr.saffet dilek
Himm Mersin'e gidemem ben Ankara sanmıştim.
İstanbula gidebilme durumun varsa echomar ve sanomedi tavsiye ederim. Selektif salpingografi yöntemini sadece onlar uyguluyor bildiğim kadarıyla. Ben Eskişehir’den gitmiştim. Gidemezsen Çektirirken C kollu cihaz varsa Ankara’da onu tercih et mutlaka. Hem boş yere anestezi almıyorsun hem de ağrılı çekimden değil.
İstanbul a vakit yok gidemem de sorayım c kollu cihszi cok teşekkür ederim🙏

Canım öncelikle tekrar tebrik ederim, ben 5+1 de ilk kontrole gittiğimde sadece kese vardı, 7 haftada çağırmıştı doktor gittiğimde anca görmüştüm bebeği. Daha önce tatsız tecrübeler yaşadığımız İçin malesef bu bizde bir travma oldu, ne olursa olsun son gün doğuma giderken bile içimizdeki o korku hep var olacak. Dua edelim senin ve hepimiz için. Bulunduğunuz yerde başka bir doktor yok mu? O kısmı tam anlayamadım.
Teşekkür ederim canım 🙏 Normalde kayıp yaşamamış hamilelerin aklına bile gelmiyor kalbini duyacak mıyım duyamayacak mıyım diye kaçıncı haftada duyulur kaçıncı haftada duyulmazsa kötü ama bizim tecrübelerimiz maalesef öğretti😔 İlçede yaşıyorum burada iki doktor var birisi ilk görev yeri tecrübesi yok bebeğin kalbi durduğunda 2 hafta geçmesine rağmen anlamamıştı. 2.sinde de bi kere burada görünmek zorunda kalmıştım yine aynı şekilde anlamadı ben soruyorum kalbi mi durdu acaba diye benim cihazım böyle ölçüyor 2 hafta sonra gel diyor.O zman başka diğerine gittim progestan verdi 6 gün sonrasına düşmüştü zaten. Bi tane daha doktor var çok açıklama yapmasa bile tıbbi bilgisi var.Ama herkes ona yoğunluk gösterdiği için randevusuz almıyor oda. Hastane çalışanı birisi alabilir ama bizde kimseye söylemedik malum ilçe olunca biri duyunca herkes duyuyor. İle giderken de benim ehliyetim olmadığı için eşimle gitmek zorundayız oda dükkanı kapatıp gittiğimiz için her zaman kapatamıyor

Keşke bizim ülkemizde çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin tüm testleri (özellikle düşüğü olanların) hemencecik yapılıverse. Ama sanırım bu testler vakit ve maliyet aldığından hemen her isteyene yapmıyorlar. Güzel olsun hepimiz için her şey :)

Canım kalbini duyup kaybetmek de çok acı. Ben günlerce kalp atışının attığı videoyu izleyip ağladım. Evet o bir eşik ama epey sağlıksız olacaksa hiç duymayalım daha iyi, kalp atışını duyunca insan ister istemez daha büyük bir kimlik kazandırıyor.
Evet haklısın aslında benim önümde kalp atışı bi baraj gibi olduğu için o zman barajı geçtim yaşayacak gibi düşünürüm ama onun üstüne tekrar kayıp yaşamak yıkım olur

Evet beni de kese görmek tatmin etmezdi bu sefer. O yüzden 3 kez kan verip bekledim 6+3e kadar. Merak her zaman var, kalbini duyunca da devam edecek, doğunca da:KK51:İnşallah sağlıklı gebelikler yaşarız artık.

Evet beni de kese görmek tatmin etmezdi bu sefer. O yüzden 3 kez kan verip bekledim 6+3e kadar. Merak her zaman var, kalbini duyunca da devam edecek, doğunca da:KK51:İnşallah sağlıklı gebelikler yaşarız artık.
Bende normalde 6+5 te gidecektim. Ama randevunuz iptal edilmiştir diye mesaj gelince baktım doktor bi hafta yok sonrasına da bıraksam hiç gitmediğim için ertelemek istemedim kanda vermemiştim çünkü. İnşallah hepimiz sağlıklı gebelikler yaşarız bebeklerimizi kucağımıza alırız 🤲

Cok sveindim cnm darısı kalp atışına insallah💞iyi düşünelim iyi olsun ama inan o korku bitmiyor, kalp atışını duyunca da gelişimi nasıl olucak diyosun, e sonra 2li test, ayrıntılı ultrason.. Öyle devam ediyor, bi arkadasim var doğum yapti, o diyor ki doğunca da geçmiyor, acaba naptı hasta mi büyücek mi..
Kızlar bende 5 haftalık kalp atışı duydum ama 2 gün sonra belirtiler geçti 1 düşüğüm var yine mi kaybettim çok gerildim artık

Canım ben kese için gitmedim. 6+3 te bebek için gittim. 5+5 çıktı kalbini de duyduk az da olsa. Dün tekrar gittim 7+2de aradaki gün farkı aynı ama hem büyümüş hem kalbi güçlenmiş çok şükür. Birkaç gün geriden gelip büyüdükçe tamamlıyormuş gününü. Stres yapmamaya çalış, kötüyü çağırma. İyi olacak:KK200:

Merhaba belirtileriniz var mıydı bende göğüs hassasiyeti ve tansiyon oynaması olmuştu ama geçti 3 gündür bir düşüğüm var yine öyle oldu diye düşüyorum sizde belirtiler be durumda

Kızlar bende 5 haftalık kalp atışı duydum ama 2 gün sonra belirtiler geçti 1 düşüğüm var yine mi kaybettim çok gerildim artık
Belirtilerin azalması kesin olarak bebeğin kaybı anlamına gelmez canım, Kağan Kocatepe’nin bu konuyla ilgili pek çok videosu var birini açıp izle istersen insan iyi hissediyor. Belki önceden de belirler gidip geliyordu ama bizlerin daha önce kayıpları olduğu İçin vücudumuzu daha çok izlemeye başlıyoruz ister istemez. İyi düşün☘️

Bende normalde 6+5 te gidecektim. Ama randevunuz iptal edilmiştir diye mesaj gelince baktım doktor bi hafta yok sonrasına da bıraksam hiç gitmediğim için ertelemek istemedim kanda vermemiştim çünkü. İnşallah hepimiz sağlıklı gebelikler yaşarız bebeklerimizi kucağımıza alırız 🤲
Anladım canım, sen içini ferah tut. Birkaç gün erken olmuş sadece. Bu ay bereketli olacak inşallah:dua:

Merhaba kızlar nasılsınız? Eylül geldi içimde bir heyecan var 3 gündür. Modum çok yüksek kendimi iyi hissediyorum. Zaten sonbaharı çok severim o geliyor diye heyecanlıyım galiba. Sabahları işe giderken serin hava hissetmek falan iyi geliyor 😍

dün akşam eşim ile açık havada konsere gittik. Küçük çocuğu olan aile vardı çocuk bağır çağır kıyameti kopardı ailesi çıkmak zorunda kaldı. Şöyle düşündüm nasibimizde varsa zaten anne olacağım. O zaman bu zamanın da kıymetini bilmek lazım. Eşim ile başbaşa saat soğuk sıcak vs düşünmeden en güzel zamanlarımızı tadını çıkartarak yaşamaya karar verdim tekrar.

O kadar modum düşüktü ki 2 aydır. Eşim hadi seni bir tatile daha götüreyim demişti. İstemiyorum başka tatil falan demiştim. Hayattan kopmuş gibiydim. Oysa 4 senedir evliyiz ve yurt içi yurt dışı sürekli gezen bi çiftiz. Zaten bundan çocuk işini ertelemiştik hep. Eski ben olmuşum gibi hissediyorum kendimi birkaç gündür.

Kendime yıl sonuna kadar vakit verdim. Hayattan kopmadan doktor kontrolünde deneyeceğim. Eğer yine olmazsa tüp bebek sürecine başlarız yeni yılda Allah nasip ederse.

Karı koca başbaşa geçirdiğimiz günleri mumla arayacaksın diyor çocuklu arkadaşlar. E tadını çıkaralım o zaman daha da dimi. Korunmadan ilişki yaşıyoruz onun bile tadını çıkartmak lazım 😅😅🙈

böyle hislerimi paylaşmak istedim sizinle 😌

X