Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay sormayın ya geçen gün bu benim testle ilgilenen kadın aradı sonuç beklerken saçma sapan bir şey oldu kanımda bebeklerden birinin dna sı az çıkmış kanıma daha tam geçmemiş yani en az 2,8 oran istiyorlarmış 2,6 çıkmış testi yapamıyoruz diye mail atmışlar amerikadaki labdan dün tekrar kan verdim 🙄 birdaha 10-15 gün beklicez 🤦🏼‍♀️ Çok sinirlendim bana 9 haftadan itibaren kan verebilirsiniz demişti 10+4 te gittik garanti olsun diye bir gün daha olsa o bile değiştirirmiş. Olabiliyor böyle normal dedi bide… Doktorumla konuştum sorun yok geç kalmış olmuyoruz sonuçtan sonra gelirsin merak etme canım bebeklerin sağlığıyla alakası yok bunun dedi ama ben yine de huzursuz oldum şimdiye ikili taramayı yapmış olacaktık bu test olmasa. Parayı verdik düdüğü çalamadık yani. Randevum da iptal göremicem bebeleri 2 hafta daha 🤷🏼‍♀️ Cinsiyet çok merak etmiyorum zaten ikisi de kız gibi görünüyordu bence doğru çıkacak o doktorum görmese söylemez temkinlidir ama sağlıkları beni tedirgin ediyor 🙁 Ay çok konuştum kusura bakmayın ama dertliyim 🤦🏼‍♀️
Güzel sonuçlar olsun inşallah canım inşallah hayırlısıyla geçip gitsin bu süreçler sağlıcakla gelsin bebişler 🥰

Yok tanımadığınız bilmediğiniz insalar izole ediyordur diyorsunuz da bilemeyiz yani. Bilmiyorum belki de gitmiyordur inşallah gitmiyordur ben sadece ihtimal varsa mutlaka mutlaka test verilmeli diyorum.
arkadaşımın dediği gibi beni tanımıyorsunuz yargılayamazsınız.
allah kitap deniyor girmişsiniz olaya ama ne yaptıgımı kendimi koruyup korumadıgımı bilmiyorsunuz,
hamileyim bulaşma olasılığına karşı eşim ve ben daha dikkat ederz değilmi??????
insanlara olan öfkenizi bana ve arkadaşıma kusmanıza anlam veremedim. nerden bliyorsunuz izole olunmadıgını, ben yeni okudum yazdıklarınız bu kadar öfkenizin sebebi nedir.
burda benim yazıma beni bilen kişiler cevap yazdı ve benim de geçmişte düşüğüm var ve ne kadar hayatımda dikkatli oldugumu arkadaşlarım da az çok biliyorlar.
ama hiç tanımadıgım konuşmadıgım SİZ nasıl böyle ayıpladınız ?? yargıladınız ???? neler yazmışsınız anlam veremiyorum..
EŞİM İZOLE EVDE ÇALIŞMIYOR KORKMAYIN KOMŞUNUZA EŞİNİZE BULAŞTIRMAYIZ,,,
İŞTE OTOBÜSTE MEKANDA KARŞINIZA ÇIKMAYIZ EVİMİZDEYİZ? ANLATABİLDİM UMARIM....
Sohrab Sohrab kusura bakma canım benim yüzümden konuşma çok uzamış yeni gördüm mesajları.

Nisan annelerinde birisi yazmış erken olursa kana geçmiyormuş tekrar kan alma durumu oluyormuş diye. normal bir durum demek ki canım. Ben geçen perşembeden beri çarpıntılarla uğraştım. Yazılanları okudum ama okudularımı anlamadım bile. Aşırı stres vardı. Bugün de eşimle doktora gittik ilk defa. Doktor son görüşmeden beri nasılsınız falan dedi işte, iyi dedik. Gebe misin yine dedi. Ben de yaptık hocam bişeyler ama becerebilmişizdir inşallah bu sefer dedim. Son testin üzerinden 10 gün geçti mi dedi. Evet dedim. Hadi geç merak ettim dedi. Ben yattım ama o kadar umutsuzdum ki anlatamam. Kesin birşey çıkacak. Sonra karnıma koydu. Belli belirsiz bi nokta gördüm. Sesi açtı, derinden sesler geldi önce hani şekil çıkıyor ya kalp atarken onu gördük. Anlam veremedik bir süre. Biraz gezdirdi aleti. Var mı dedim. Yine sesi açtı 'var işte bak' dedi. Daha küçük 2,3mm yazıyor kağıtta sanırım o yüzden derinden geliyordu kalp sesi ama vardı yani duyduk. 6+3 benim hesapta ama ultrasonda 5+5 çıktı. İlk zaman geriden gelip sonra haftasını tamamlıyormuş sanırım. Hep öyle okudum burada. Haftaya çrş tekrar çağırdı. Şuan çok değişik hissediyorum anlat desen anlatamam. Allah hepimizin yardımcısı olsun, yaşanabilecek ne kadar güzel duygu varsa bu anlamda eksiksiz hepimize ve de en yakın zamanda tatmayı nasip etsin. O kadar içten yazıyorum ki bunu, şimdiye kadar bu kadar içten yazabildim mi emin değilim.
Maşallah 😍ultrasonda kucuk cıktığı ıcın geriden geliyordur, ilk aşama tamam çok şükür 🙏🏻❤️

allah kitap deniyor girmişsiniz olaya ama ne yaptıgımı kendimi koruyup korumadıgımı bilmiyorsunuz,
insanlara olan öfkenizi bana ve arkadaşıma kusmanıza anlam veremedim. nerden bliyorsunuz izole olunmadıgını, ben yeni okudum yazdıklarınız bu kadar öfkenizin sebebi nedir.
burda benim yazıma beni bilen kişiler cevap yazdı ve benim de geçmişte düşüğüm var ve ne kadar hayatımda dikkatli oldugumu arkadaşlarım da az çok biliyorlar.
ama hiç tanımadıgım konuşmadıgım SİZ nasıl böyle ayıpladınız ?? yargıladınız ???? neler yazmışsınız anlam veremiyorum..
Sohrab Sohrab kusura bakma canım benim yüzümden konuşma çok uzamış yeni gördüm mesajları.
Yok bebegım hallettik, o da kötü niyetle demedı eminim, kurtajın hemen arkasından covid gecirince daha hassas davranıyor, bizi tanıdıkça sevecek o da Melikeben Melikeben , kırgınlık küskünlük uzak olsun bizden 🙏🏻❤️ sen kendıne dıkkat et, belki covid değildir, bu aralar benım de boğazım agrıyo, az bı soguk su ıcsem karıncalanıyor..

Kuzum şu stresli döneminde gerilme zaten Sohrab Sohrab açıklayınca Melikeben Melikeben arkadaşımız da anladı hatta mimikler belli olmayınca daha sert bir anlam çıkıyor dedi. Bence karşılıklı anlayışlı olmayı en iyi biz biliriz çünkü hepimizi etkileyen türlü sınavlardan geçince bir tık daha hassas oluyoruz bazen de fevri 🤷‍♀️önemli olan bunu anlayınca sakinleşip karşılıklı halletmek 😉

Yok bebegım hallettik, o da kötü niyetle demedı eminim, kurtajın hemen arkasından covid gecirince daha hassas davranıyor, bizi tanıdıkça sevecek o da Melikeben Melikeben , kırgınlık küskünlük uzak olsun bizden 🙏🏻❤️ sen kendıne dıkkat et, belki covid değildir, bu aralar benım de boğazım agrıyo, az bı soguk su ıcsem karıncalanıyor..
kötü niyet olmasa sana yazdıklarında o kadar aşağılar gibi konuşmazdı kuzucum.. bu formdaki herkes düşük yaşadı kürtaj olduk başımıza neler geldi belki de ama kimsenin kimseyi kırdığını görmedim.. bende yaşadım aynı şeyleri...
hamileyim bende duygusalım hassasım diye de kullanmadım bu durumu.
neyse canım gerçekten bende çok yükseldim zaten stresliyim üstüne geldi buda.. iki muhabbet edeyim arkadaşlarımla dedim gerildim resmen.. her ne kadar allah kitap konuşuyor dese de sizleri seviyorum ve dualarımda sizlerle bilin ben kalbe inanıyorum kötüler uzak dursun...

Kızlaaaar şu benim yumurtlamamı en net gösteren test bir ara 55tl olmuştu 😳 bugün eşim bir yerde 35 TL görünce almış önümüzdeki aya hazırlık diye 😂bu adam en fazla tuvalet kağıdı, yağ gibi şeyleri indirimde görünce alıp gelen insandı ne hallere geldi indirimde ovulasyon testi kovalamak nedir 😂😂😂

Eklentiler

• IMG_20210826_131723.jpg
    IMG_20210826_131723.jpg
    46,6 KB · Görüntüleme: 20
Yani ben hassas davranmadım aslında bunlar başıma gelmemiş olsa da bir vatandaş olarak bunu sorma hakkıni görüyorum kendimde. Hakaret etmedim, ağır konuşmadım sadece bence şüpheniz varsa test vermemesi ayıp dedim ve dedigimin arkasindayim. Hanimefendi de eşine test ver demiss büyük ihtimal covid yazmış okudum. ben diyince mi ayıp anlamadim. Bu sinir ve ofke bende değil arkadaşınızda. Size geçmiş olsun .

Yani ben hassas davranmadım aslında bunlar başıma gelmemiş olsa da bir vatandaş olarak bunu sorma hakkıni görüyorum kendimde. Hakaret etmedim, ağır konuşmadım sadece bence şüpheniz varsa test vermemesi ayıp dedim ve dedigimin arkasindayim. Hanimefendi de eşine test ver demiss büyük ihtimal covid yazmış okudum. ben diyince mi ayıp anlamadim. Bu sinir ve ofke bende değil arkadaşınızda. Size geçmiş olsun .
:KK68:

Kuzum şu stresli döneminde gerilme zaten Sohrab Sohrab açıklayınca Melikeben Melikeben arkadaşımız da anladı hatta mimikler belli olmayınca daha sert bir anlam çıkıyor dedi. Bence karşılıklı anlayışlı olmayı en iyi biz biliriz çünkü hepimizi etkileyen türlü sınavlardan geçince bir tık daha hassas oluyoruz bazen de fevri 🤷‍♀️önemli olan bunu anlayınca sakinleşip karşılıklı halletmek 😉
biliyorum kuzum gerçekten burda kendimi açıklama yapmak zorunda hissettim o yazılanları okuyunca..
ben sanki ''pozitifiz hahhhahah herkese bulaştırıcaz ölsün herkes'' demişim gibi kötülenmişim.
mimikle alakası yok bunun..
biliyorum hepimiz neler yaşadık ama kırmadık sakince konuştuk birbirimizle yardımlaştık dertleştik. buranın olayı bu zaten... arkadaşlarımla dertleşmek için yazmıştım bende. :KK200:

biliyorum kuzum gerçekten burda kendimi açıklama yapmak zorunda hissettim o yazılanları okuyunca..
ben sanki ''pozitifiz hahhhahah herkese bulaştırıcaz ölsün herkes'' demişim gibi kötülenmişim.
biliyorum hepimiz neler yaşadık ama kırmadık sakince konuştuk birbirimizle yardımlaştık dertleştik. buranın olayı bu zaten... arkadaşlarımla dertleşmek için yazmıştım bende. :KK200:
Şu ciddi yorumunda bir an o tırnak içinde aldığın cümleyi okuyunca gözümde canlandı ve kahkaha attım ya 😂😂😂tamam boşver kapatalım bu konuyu ve bu cümlene doyasıya gülmem ile kalsın Rabbim seni hep güldürsün yüzünü düşürmesin😘😘 hadiii gerilmek yok hem hamilesin hem belli sıkıntılar ile uğraşıyorsun gün gerilme günü değil topiğin miniğini içeride rahatsız etmeyelim lütfen 😇

Bakin hanımefendi sizi tanımadığım için ne hakla bunları söylediğimi sorgulamışsınız siz de beni tanımıyorsunuz. Ofke sahibi olduğumu falan nerden çıkarıyorsunuz? Ameliyata 2 hafta var diyorsunuz. Ben delta varyantı olmuştum 22 gün karantina verdiler. Belki pozitif ve geçmeyecek. Ben karantina süresi bittikten sonra hala pozitif olan hastalar biliyorum
Ameliyatına giren personeline doktoruna yazık değil mi? Yani benim eşim doktor ben radyoloji teknikeriyim onkoloji hemşiresiyim. Benim bunu sormaya hakkım var tabiki. Ben de buraya geliyorum derdimi anlatıyorum soru soruyorum rahatlıyorum. Bunun için geliyorum insanlarla tartışmaya değil. Sadece dedim ki şüpheniz varsa test verin bu.

bi sorununuz mu var hanımefendi?
hala benle muhatap olmanız gerekirken arkadaşıma yazıyorsunuz.
muhatabınız benim ? açıklamam yeterli gelmedi mi?
evimizdeyiz izoleyiz siz korkmayın yetmedi mi?
sinir öfke sizde neler yazmışsınız sonra minik yok anlaşılmadı diyip geri çekilmişsiniz.
tabi ki bir şeyleri sorgulama hakkınız var vatandaş olarak. bende aynı fikirdeyim. sorgulayın da ama açıklama yaptım hala uzatyorsunuz amaç nedir?

Bakin hanımefendi sizi tanımadığım için ne hakla bunları söylediğimi sorgulamışsınız siz de beni tanımıyorsunuz. Ofke sahibi olduğumu falan nerden çıkarıyorsunuz? Ameliyata 2 hafta var diyorsunuz. Ben delta varyantı olmuştum 22 gün karantina verdiler. Belki pozitif ve geçmeyecek. Ben karantina süresi bittikten sonra hala pozitif olan hastalar biliyorum
Ameliyatına giren personeline doktoruna yazık değil mi? Yani benim eşim doktor ben radyoloji teknikeriyim onkoloji hemşiresiyim. Benim bunu sormaya hakkım var tabiki. Ben de buraya geliyorum derdimi anlatıyorum soru soruyorum rahatlıyorum. Bunun için geliyorum insanlarla tartışmaya değil. Sadece dedim ki şüpheniz varsa test verin bu.
ameliyata test sonucu çıkmadan almıyorlar ki zaten 2 defa amelıyat oldum sonuc cıkmadan adım attırmadılar:KK66:tabikide sağlık personelinin sağlığı hepimiz için önemli lakin öle gel hadi amelıyata alalım demezler sanırım.evde izole olduklarını yazmış zaten.amelıyat olcaksada gerekli tetkikler yapılır zaten eşiniz dr siz hemşiresiniz bunu daha iyi bilirsiniz zaten.sevgiler🥰

bi sorununuz mu var hanımefendi?
hala benle muhatap olmanız gerekirken arkadaşıma yazıyorsunuz.
muhatabınız benim ? açıklamam yeterli gelmedi mi?
evimizdeyiz izoleyiz siz korkmayın yetmedi mi?
sinir öfke sizde neler yazmışsınız sonra minik yok anlaşılmadı diyip geri çekilmişsiniz.
tabi ki bir şeyleri sorgulama hakkınız var vatandaş olarak. bende aynı fikirdeyim. sorgulayın da ama açıklama yaptım hala uzatyorsunuz amaç nedir?
Beni etiketlemiş arkadaşınız cevapla diyince ona yazdım. Beni yanlış anladığı için arkadaşınızdan af diledim ona karşı olan duurumu açıkladım olan bu. Hakkımda konuşulmaya devam edilince cevap verme ihtiyacı duydum münakaşa etmeyi sevmem çözüme götürdüğünü de düşünmüyorum. Izole oldu esim dediniz tamam sorun yok.

ameliyata test sonucu çıkmadan almıyorlar ki zaten 2 defa amelıyat oldum sonuc cıkmadan adım attırmadılar:KK66:tabikide sağlık personelinin sağlığı hepimiz için önemli lakin öle gel hadi amelıyata alalım demezler sanırım.evde izole olduklarını yazmış zaten.amelıyat olcaksada gerekli tetkikler yapılır zaten eşiniz dr siz hemşiresiniz bunu daha iyi bilirsiniz zaten.sevgiler🥰
Bazi durumlarda yapılmadığı oluyor ama evet ekseriyetle büyük şehirlerde özellikle yapılıyor. Geçmiş olsun size de🌸

X