Gebeliğe Hazırlık Düşük sonrası gebelik için hazırlanan anne adayları gelin burada konuşalım.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kürtajdan sonra hamile kalmak daha kolay diyorlar.ben 3.tüp denememde hamile kalmıştım ama maalesef olmadı.kasımda kürtaj oldum.şimdi yeniden tüp yaptırmaya ne maddi ne manevi gücüm yok.tek dileğim doğal yolla sağlı bir şekilde hamile kalmak.

Ayy çok sevindim çok güzel. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip ersin inşallah. Darısı başıma :)) kaç haftalıksın canım? Ne kadar zaman sonra hamile kaldın?

Darisi basina insallah Allah sanada nasip eder yeniden:)

Valla bende cok sevindim.
Bebegimin kalbi atmadi 8+4 gunlukken Ekimin 21 de kurtaj oldum.
kurtajdan sonra yurt disina ciktim bir ay kadar kaldim dondugumde yumurtlama tarihimi yakalayamadik aralik ayinda cok fazla umudum yoktu ama hamile kalmistim.
Benim tahminime gore 2+4 ama son adet tarihim 18 aralik adet tarihime gore 4+4 ediyor.
Ben cok cokkk erken ogrendim 8 ocakta ogrendim ama 5 ocaktan beri gariplikler vardi vucudumda hemen test yaptim cikmadi ucuz testlerden almistim. Sonra erken gebelik testleri var 6 gun oncesini gosteren. Orda belli belirsiz cikti tabi hemen clear blue aldim dijital test cikmadi. Neyse bekledim ayin 11 ne kadar clear blue test yaptim 1-2 haftalik cikti erken gebelik testi baya belirgindi cizgiler, ucuz test aldim onda silik bir cizgi vardi. Ev doktoruma gittim hemen kan testine yollamasini istedim guc bela yolladi ertesi gunu netice cikti 64 BHCG cikti tebrik etti ev doktorum. Ama yeniden kan vermeye yollamiyor hamilesin kendine bir ( verloskundig ) bul dedi hamile bayanlarin gitti merkez orda doguma kadar kontroller oluyor vs.gerek kalmadi ay sonu turkiyeye olacagim hemen dr giderim.
Simdi adet gunum gecti bugun yeniden test alacagim normal testte gecen hafta varla yok arasi silik cizgi vardi. Ama hamileyim yani umarim bu bebegim benimle kalir saglikla kucagima alirim. Biz daha kimseyede soylemedik cok korkuyorum ya kotu birsey olursa yine kurtaj olursam ben kaldiramam sanirim bunu:( o psikoloji cok zor cunki
Bebek isteyen herkese Allah nasip ettisin insallah.

Kürtajdan sonra hamile kalmak daha kolay diyorlar.ben 3.tüp denememde hamile kalmıştım ama maalesef olmadı.kasımda kürtaj oldum.şimdi yeniden tüp yaptırmaya ne maddi ne manevi gücüm yok.tek dileğim doğal yolla sağlı bir şekilde hamile kalmak.

Canim hamile kalamayanlari bos kurtaj ediyorlarmis diyede duymustum bir sorsan doktoruna bunu.
Insallah rabbim sanada nasip eder gonlundekini Allah buyuk umudunu yitirme lutfen.

Inşallah en kısa zamanda olur. Olumlu düşün.Şunu çok duydum 'ne zaman hamile kalmak düşüncesini kafasından atanlar hep o ay hamile kaldığını söylüyor'. Biraz rahata almak lazım sanırım. Ben geçen ay ki denemeden adetime kadar resmen kendimi yıprattım. Hamileyim gibi geldi ama değilmişim. Çok kızdım kendime böyle yaptığım için

Darisi basina insallah Allah sanada nasip eder yeniden:)

Valla bende cok sevindim.
Bebegimin kalbi atmadi 8+4 gunlukken Ekimin 21 de kurtaj oldum.
kurtajdan sonra yurt disina ciktim bir ay kadar kaldim dondugumde yumurtlama tarihimi yakalayamadik aralik ayinda cok fazla umudum yoktu ama hamile kalmistim.
Benim tahminime gore 2+4 ama son adet tarihim 18 aralik adet tarihime gore 4+4 ediyor.
Ben cok cokkk erken ogrendim 8 ocakta ogrendim ama 5 ocaktan beri gariplikler vardi vucudumda hemen test yaptim cikmadi ucuz testlerden almistim. Sonra erken gebelik testleri var 6 gun oncesini gosteren. Orda belli belirsiz cikti tabi hemen clear blue aldim dijital test cikmadi. Neyse bekledim ayin 11 ne kadar clear blue test yaptim 1-2 haftalik cikti erken gebelik testi baya belirgindi cizgiler, ucuz test aldim onda silik bir cizgi vardi. Ev doktoruma gittim hemen kan testine yollamasini istedim guc bela yolladi ertesi gunu netice cikti 64 BHCG cikti tebrik etti ev doktorum. Ama yeniden kan vermeye yollamiyor hamilesin kendine bir ( verloskundig ) bul dedi hamile bayanlarin gitti merkez orda doguma kadar kontroller oluyor vs.gerek kalmadi ay sonu turkiyeye olacagim hemen dr giderim.
Simdi adet gunum gecti bugun yeniden test alacagim normal testte gecen hafta varla yok arasi silik cizgi vardi. Ama hamileyim yani umarim bu bebegim benimle kalir saglikla kucagima alirim. Biz daha kimseyede soylemedik cok korkuyorum ya kotu birsey olursa yine kurtaj olursam ben kaldiramam sanirim bunu:KK43: o psikoloji cok zor cunki
Bebek isteyen herkese Allah nasip ettisin insallah.
Amin canım inşallah isteyen herkese nasip etsin annelik duygusunu. Olumsuz düşünme güzel şeyler düşün. Bencede henüz kimseye söylememen en doğrusu. Benimde olursa 3 ay dan önce kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Saglikla al inşallah kucağına.

Amin canım inşallah isteyen herkese nasip etsin annelik duygusunu. Olumsuz düşünme güzel şeyler düşün. Bencede henüz kimseye söylememen en doğrusu. Benimde olursa 3 ay dan önce kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Saglikla al inşallah kucağına.

Soylememek en guzeli yoksa her kafadan bir ses cikiyor insan durduk yere stres oluyor umarim esim soylemez cok fazla tembih ettim ailene ve kimseye soyleme diye umarim dinler beni.
Birde benim durumum yuksek riskli gebelik alanina giriyor.
Az once yine test yaptim erken gebelikte cikti cok net ama ucuz testte cikmadi silik bir cizgi oda isin altinda zar zor seciliyor anlamadim gitti:KK43: ucuz testte ayin 12 ve 13 de gozle gorulur cizgi cikmisti gittikce siliklesti ama erken gebelikte hala cok net kirmizi cizler var ,acaba tutunamadimi hcg hormonumu dusuyor da cikmiyor aklimde bin turlu soru var.birde clear blue aldim onuda pazartesi gunu yaparim orda kac haftalik oldugunu soyluyor yada ben cok aceleci davraniyorum.
yarin ev doktorumu arayip beni yeniden kan testine yollamasini isteyecegim umarim yollar umarim hersey yolundadir.

Ozurdilerim hep Kendi sorunlarimi yazdim seni hic sormadim ? Senin hikayen nedir canim?

Soylememek en guzeli yoksa her kafadan bir ses cikiyor insan durduk yere stres oluyor umarim esim soylemez cok fazla tembih ettim ailene ve kimseye soyleme diye umarim dinler beni.
Birde benim durumum yuksek riskli gebelik alanina giriyor.
Az once yine test yaptim erken gebelikte cikti cok net ama ucuz testte cikmadi silik bir cizgi oda isin altinda zar zor seciliyor anlamadim gitti:KK43: ucuz testte ayin 12 ve 13 de gozle gorulur cizgi cikmisti gittikce siliklesti ama erken gebelikte hala cok net kirmizi cizler var ,acaba tutunamadimi hcg hormonumu dusuyor da cikmiyor aklimde bin turlu soru var.birde clear blue aldim onuda pazartesi gunu yaparim orda kac haftalik oldugunu soyluyor yada ben cok aceleci davraniyorum.
yarin ev doktorumu arayip beni yeniden kan testine yollamasini isteyecegim umarim yollar umarim hersey yolundadir.

Ozurdilerim hep Kendi sorunlarimi yazdim seni hic sormadim ? Senin hikayen nedir canim?
Canım senin beklenen adet tarihin ne zamandı? Çift çizgi çıktıysa hamilesindir.
Kan testi falan yaptır beta hcg artıyorsa sıkıntı olmaz inşallah. Bende geçtiğimiz yaz başı hamile kaldım. Ama kalp atışını duyamadık. Boş gebelik dendi. 3 farklı doktora gittim hepside aynı şeyi söyledi. 9. Hafta da mecburen kürtaj oldum. 3 ay korunduk. Rahim toparlasın kendini diye. Ilk gebeliğimdi. Doktorda ilk gebeliklerde böyle olabiliyor o yüzden araştırilmıyor dedi. Sorun neydi bilmiyorum. İkı ay önce bıraktık korunmayı. Inşallah bakalım ne zaman olursa artık. Ama bu süreç oldukça zor tabi. Çok yıpranıyor insan.

Merhaba kizlar. Ben de 2 yildir bekledigimbebegimi dusurdum. henuz 4 haftalikti. Degerler yukselmedi ve kanama basladi. Doktor 2 ay korun dedi. Ama dusukten hemen sonra hamile kalma ihtimali cok fazla diye duydum. Ne yapmaliyim

Kan testi falan yaptır beta hcg artıyorsa sıkıntı olmaz inşallah. Bende geçtiğimiz yaz başı hamile kaldım. Ama kalp atışını duyamadık. Boş gebelik dendi. 3 farklı doktora gittim hepside aynı şeyi söyledi. 9. Hafta da mecburen kürtaj oldum. 3 ay korunduk. Rahim toparlasın kendini diye. Ilk gebeliğimdi. Doktorda ilk gebeliklerde böyle olabiliyor o yüzden araştırilmıyor dedi. Sorun neydi bilmiyorum. İkı ay önce bıraktık korunmayı. Inşallah bakalım ne zaman olursa artık. Ama bu süreç oldukça zor tabi. Çok yıpranıyor insan.
Canim benim beklenen adet tarihim 15-18 ocak idi zaten kan testinde 64 hcg cikmisti ama cumartesi gunu kahverengi leke gelmeye basladi ve kirmiziya dondu simdi hala kanamam var arastirmalarima gore kimyasal gebelik oluyor.
Ev doktorumu aradim dusuk yapiyorsun gelmene gerek yok rahim kendini temizler dedi. Zaten ekimin 21 de bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj olmustum yeniden kisa surede hamile kalma fikri beni cok sevindirmisti ama husranla sonuclandi malesef.:(
Senin durumuna cok uzuldum kurtaj insani pskolojik olarak yikiyor resmen. Yumurtlama gunlerini iyi takip et.
insallah allahim sana bebek nasip eder arada haberleselim guzel haberlerini bekliyorum.

Merhaba kizlar. Ben de 2 yildir bekledigimbebegimi dusurdum. henuz 4 haftalikti. Degerler yukselmedi ve kanama basladi. Doktor 2 ay korun dedi. Ama dusukten hemen sonra hamile kalma ihtimali cok fazla diye duydum. Ne yapmaliyim
Gecmis olsun canim uzuldum bebegini kaybetmene. Yenimi dustu bebegin?
Ben su anda dusuk yapiyorum:(
Evet dusukten sonra cabuk hamile kaliyorsun ben ilk bebegimden sonra hemen kaldim ama tutunamadi iste gidiyor buda:KK43::KK61::KK61:

Gecmis olsun canim uzuldum bebegini kaybetmene. Yenimi dustu bebegin?
Ben su anda dusuk yapiyorum:KK43:
Evet dusukten sonra cabuk hamile kaliyorsun ben ilk bebegimden sonra hemen kaldim ama tutunamadi iste gidiyor buda:KK43::KK61::KK61:
Evet canim. Kanamam suruyor hala. Napal hersey allahtan. Ama sadece korunmak isteniyorum. Kurtaj olmadim. Ilkti bu. 2 yildir istiyordum. Esim varikosel ameliyati oldu. Doktoru 6 ay somra ol.a ihtimali cok yuksek demisti. Bende bir sorun yoktu. Esimjn degerleri de yüksekti ve ameliyatin 4. Ayinda hamile kaldim. Nasip degilmis. Rabbim tez zamanda yenisini nasip etsin. Benim de kanamam devam ediyor. Kurtaj olmadigim icin korunmama gerek yok gibi geliyor. Sizce ne yapmaliyim

Evet canim. Kanamam suruyor hala. Napal hersey allahtan. Ama sadece korunmak isteniyorum. Kurtaj olmadim. Ilkti bu. 2 yildir istiyordum. Esim varikosel ameliyati oldu. Doktoru 6 ay somra ol.a ihtimali cok yuksek demisti. Bende bir sorun yoktu. Esimjn degerleri de yüksekti ve ameliyatin 4. Ayinda hamile kaldim. Nasip degilmis. Rabbim tez zamanda yenisini nasip etsin. Benim de kanamam devam ediyor. Kurtaj olmadigim icin korunmama gerek yok gibi geliyor. Sizce ne yapmaliyim
Gecmis olsun canim bence hersey yolundaysa korunma zaten hemen tutup tutmayacagini allahtan baska kimse bilemez, varsa kismetinde gelir dunyaya yoksada allahtan gelen hayir olsun ne diyelim.
Zaten dusuklerin hepsi sagliksiz gelisemeyen bebekler tutunamiyor iste hayirlisi olsun.
Kanaman bitince yinede doktora gorun bir tam temizlenmismi rahim diye.
Insallah guzel haberlerini alirim canim ben onumizdeki ay korunmayacagim bakalim.
Ayrica folik asit birakma duzenli ic hergun

Canim benim beklenen adet tarihim 15-18 ocak idi zaten kan testinde 64 hcg cikmisti ama cumartesi gunu kahverengi leke gelmeye basladi ve kirmiziya dondu simdi hala kanamam var arastirmalarima gore kimyasal gebelik oluyor.
Ev doktorumu aradim dusuk yapiyorsun gelmene gerek yok rahim kendini temizler dedi. Zaten ekimin 21 de bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj olmustum yeniden kisa surede hamile kalma fikri beni cok sevindirmisti ama husranla sonuclandi malesef.:KK43:
Senin durumuna cok uzuldum kurtaj insani pskolojik olarak yikiyor resmen. Yumurtlama gunlerini iyi takip et.
insallah allahim sana bebek nasip eder arada haberleselim guzel haberlerini bekliyorum.
Canım çok çok üzüldüm yaa :( çok geçmiş olsun. Inşallah bidaha böyle bişey yaşamazsın. Demekki sağlıklı gebelik değilmiş.dikkat et kendine. Istersen bir kaç ay korun. Rahim kendini toparlasın. Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim inşallah hepimiz en kısa zamanda sağlıklı bebeklerimize kavuşuruz yumurtlama günlerini takip ediyorum. Akıntıya göre değerlendiriyorum bakalım hayırlısı artık.

Canım çok çok üzüldüm yaa :KK43: çok geçmiş olsun. Inşallah bidaha böyle bişey yaşamazsın. Demekki sağlıklı gebelik değilmiş.dikkat et kendine. Istersen bir kaç ay korun. Rahim kendini toparlasın. Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim inşallah hepimiz en kısa zamanda sağlıklı bebeklerimize kavuşuruz yumurtlama günlerini takip ediyorum. Akıntıya göre değerlendiriyorum bakalım hayırlısı artık.
Insallah canim Allah bebek isteyen hepimize nasip eder saglikla sihatle kucagimiza almayi.:KK15:

Gecmis olsun canim bence hersey yolundaysa korunma zaten hemen tutup tutmayacagini allahtan baska kimse bilemez, varsa kismetinde gelir dunyaya yoksada allahtan gelen hayir olsun ne diyelim.
Zaten dusuklerin hepsi sagliksiz gelisemeyen bebekler tutunamiyor iste hayirlisi olsun.
Kanaman bitince yinede doktora gorun bir tam temizlenmismi rahim diye.
Insallah guzel haberlerini alirim canim ben onumizdeki ay korunmayacagim bakalim.
Ayrica folik asit birakma duzenli ic hergun
Folik asiti bırakmıyorum canim. Persembe gunu kontrolum var doktora gidicem. Aonrada acikcasi istemiyorum korunmak.gerci yumurtlama zamanlarimi bilemicem o yuzden nasil olur bilemem ama bakicaz bakalim. Rabbim herseyin hayirlisini versin hepimize

Canım aynı şeyi yaşamışız ben patokijye gönderdim sonuö genetij degil ince damara tutunmuş beslenemiş dendi. Dr sordum tekrarlarmı diye malesef olbliyomş ve bnm rahmim kalp şeklindeymiş bi da okursa tıraş ederiz dedi ay o kdr çok korkuyorum ki size anlatamam sürekli allahım bi daha yaşatma aynı acıyı diyorum ve kafamdan atamıyorum

Canım aynı şeyi yaşamışız ben patokijye gönderdim sonuö genetij degil ince damara tutunmuş beslenemiş dendi. Dr sordum tekrarlarmı diye malesef olbliyomş ve bnm rahmim kalp şeklindeymiş bi da okursa tıraş ederiz dedi ay o kdr çok korkuyorum ki size anlatamam sürekli allahım bi daha yaşatma aynı acıyı diyorum ve kafamdan atamıyorum

Uzulme canim allah korktugunu getirmesin basina.
Benimde ilk bebegimin kalbi durdugunda patalojiye yollamisti doktorum kanser olabilir vs diye olup olup dirilmistim o hafta sonra sonuc cikti temiz cok sukur.
Asiri odemliymis falan yaziyordu kagitta.
Simdide kimyasal gebelik yasadim dusuk oluyor tutunamadi iste.
Aslinda rahmine tras dedigi bos kurtaj bazi hamile kalamayan hanimlar icin bos kurtaji duymustum.
Cok fazla kafana takma hersey allahtan iyide kotude bir zamani vardir bekliyordur gelmeyi kucagimiza birde boyle dusun:KK200::KK39:

Uzulme canim allah korktugunu getirmesin basina.
Benimde ilk bebegimin kalbi durdugunda patalojiye yollamisti doktorum kanser olabilir vs diye olup olup dirilmistim o hafta sonra sonuc cikti temiz cok sukur.
Asiri odemliymis falan yaziyordu kagitta.
Simdide kimyasal gebelik yasadim dusuk oluyor tutunamadi iste.
Aslinda rahmine tras dedigi bos kurtaj bazi hamile kalamayan hanimlar icin bos kurtaji duymustum.
Cok fazla kafana takma hersey allahtan iyide kotude bir zamani vardir bekliyordur gelmeyi kucagimiza birde boyle dusun:KK200::KK39:
Açıkcası şu sıralar saglıklı düşünemiyorum. Bende kendime böyle tesellileri veriyorum ama bi an böle aklıma geliyo yaşadıklarım kötü oluyorum rabbim bi daha yaşatmasın.

Kizlar. Düşük sonrasi kontrole gittim bugun. Vajinal ultrasonda herseyin yolunda oldugunu gördük. Iceride parca falan kalmamis. Zaten beta da dustu. Bu arada kurtaj olmadim ben. 4 haftalikti ve kendi dustu. Yogun bir adet gibi. Simdiii. Asil soruna geliyorum. Sorun diyorum cunku aklim almıyor . Hicbir sorunum yokken doktor bana 3 ay korun dedi. Ama neden? Rahim iyi durumda. Ben paikolojik olarak iyiyim. Ne yapayim sizce cok kararsizim

Canim bende kurtaj oldum 23 ekimde ustunden 3 adet gordum simdi basladim bakalim hayirlisi
5 gün önce 12. Haftamın içindeyken 8+4 bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim apr topar kürtaj oldum. Tekrar hamile kalmayı çok istiyorum ve önümde 2-3 aylık bir süreç var benim gibi olan arkadaşlarım varsa burada süreci beraber atlatabiliriz belki.

Back