• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük riski yardım!

Evde yatıyormusun sende ben işi gücü bıraktım yatıyorum yemeğimi bile kayınvalidem yapıyor
Aynen yatiyorum annem geldi banada :) zaten bir kac gundur bulantisiz tek anim yoktu ama bugun sadece sabah oldu bir dahada olmadi biraz kalkip hareket edebildim. Senin kontrol nasil gecti

Aynen yatiyorum annem geldi banada :) zaten bir kac gundur bulantisiz tek anim yoktu ama bugun sadece sabah oldu bir dahada olmadi biraz kalkip hareket edebildim. Senin kontrol nasil gecti
Şükür güzel geçti doktor Bayram’dan önceki hafta 2 ki tarama yapılacak dedi ona biraz heyacan yaptım

Ohh çok sevindim canim. O ikili tarama dörtlü tarama falan ben yaptirip yaptirmamakta kararsizim. Neyse o zamana geliyimde o zaman düşüneyim:)
Kaç haftadasın kuZum sen
Kızlar siz kendinizi hamile gibi hissediyr musunız ? Mide bulanmaları ve göğüs ağrılarınız ne durumda?

Mide bulantım oluyor ama yiyebiliyorum şükür
Göğüs ağrılarım baya var
Ayrıca mide ağrım hiç geçmiyor

Bizim gibi zor hamilelik geçirenlere Allah yardım etsin öyle çok bir tatille gitmek istıyorum ki ama imkansız
Allah’ım bebeğime sağlık versin de gerisi boş

Benimde 5 haftada kese görüldü , 6 haftada doktor kalbinin attığını söyledi ama dinletmedi bize
7 haftada kalbini dinledik
Şakın moralini bozma 1 hafta sonra inşallah sende duyacaksın
Bu arada duyduk tam 6 ya girdik kalp atışımızı hamdolsun senin kal haftalıktı kuzum su an. 6 hftalık ama kese içinde bebebeğimi görmedm ben çektiği ultrosan fotounda. Yeterşnce büyütmedi mi fotoyu anlmdım. Bi sorun Olsa kalp duyulmazdı yada söylersi dddimi kızlar?di

Bizim gibi zor hamilelik geçirenlere Allah yardım etsin öyle çok bir tatille gitmek istıyorum ki ama imkansız
Allah’ım bebeğime sağlık versin de gerisi boş
Canım Allah esirgesin inş.. ben dr sordum git dedi .. ruhum daraldı resöen bu evden bile...progestn kullanıyrm hala yoruşmadığın sadece sorun olmaz dedi. Onların sağlığı için psikolojımızde önemli sanki..

Bu arada duyduk tam 6 ya girdik kalp atışımızı hamdolsun senin kal haftalıktı kuzum su an. 6 hftalık ama kese içinde bebebeğimi görmedm ben çektiği ultrosan fotounda. Yeterşnce büyütmedi mi fotoyu anlmdım. Bi sorun Olsa kalp duyulmazdı yada söylersi dddimi kızlar?di
Kalp atışını duyduysan şimdi hamileliğin hayırlı olsun kuzum
Kalp atışını duymadan hamilelik başlamıyor derler
Daha çok minikler 12 haftaya gelelim Allah ım izni ile o zaman görmeye başlarız inşallah
Ben 9 haftalık gebeyim maşallah

Konuşmaları baştan sona okumaya çalıştım bir yandan mutlu oldum bir yandan psikolojim bozuldu kötü şeyler yaşayanlar gibi benim de başıma gelir mi diye açıkçası..
Bir de sürekli kan verenleri tebrik ettim açıkçası nasıl o enerjiyi bulabildiniz nasıl neredeyse hergün çıkıp kan verebildiniz ben daha 1 kere verdim o da zorunluluktan :))))
Son regl tarihim 3 Temmuz , Tahmini yumurtlama (ve son ilişki) 15 Temmuz. Beklenen regl tarihi 29 Temmuz idi.
29 Temmuzda regl olmadım.
Akşamına test yaptım silik çıktı. Ertesi sabah idrarı ile yaptım çift çizgi çıktı.
Ertesi gün yani tam 4 haftalıkken çok hafif açık pembe akıntım oldu.
Panik yaptım ertesi gün acile gittim.
Beta hcg ilk o gün bakıldı ve daha yaptırmadım başka.
4+1 gebelikte 500 küsür çıktı.
Pembe lekelenme için doktor düşük riski olabilir kimyasal , dış , boş gebelik olabilir dedi bir güzel korkuttu.
Alttan ve üstten ultrason ile baktı. Henüz küçük olduğu için kese görünmüyor 4 gün sonra yine gel dedi. Başka birşey demedi.
Düşük riski görmüş olsaydı müdahale eder iğne yapar ilaç falan verirdi diye düşündüm. Ve açıkçası tekrar tekrar kan vermek için hastanelere gitmeye üşendim. Yükselecek mı yükselmeyecek mı korkusu yaşamak yerine , direk kesenin görülebileceği haftada doktora gitmeye karar verdim.
Şu anda 4+4 olduk. O gün dışında başka pembe akıntım olmadı çok şükür. Bazı doktorlar gerçekten felaket tellalı gibi davranıyor. Benim babam da doktor. Henüz gebe olduğumu söylemedim ona. Sürpriz yapmak için. Söyledikten sonra iyi bir kadın doğumcu ayarlayacağına inanıyorum. Eşime de yarın sürpriz yapacağım. Tek isteğim sağlıklı bir gebelik olarak kalması. Allah hepimizin kucağını doldursun inşallah. Doktor düşük riski olabilir dediğinden beri hapşırmaya korkuyorum. Ama nasıl bir cesaret de varsa bugün çıktım 2 saat bisiklet sürdüm. Sanırım bir yanım korkarken diğer yanım da minik susama ve Allaha güveniyor. Dualarınızı eksik etmeyin kızlar. Allah kimseye yaşatmasın kötü şeyler . .

ama kasık ağrısı ve kahverengi leke her zaman düşük riskidir dedi
Çok emin ve net konuşabilirim bu konuda: kesinlikle ve kesinlikle yanlış bir bilgidir bu. Kahverengi lekelenme gebeliğin ilk haftalarında çok sık görülür rahim 'eski' kanı atar temizlenir. Onu geçtim şakır şakır kanayıp sağlıklı doğuran bile var doktorunuz sizi boşuna korkutmuş ingilizce ya da hollandaca arama yapıp makaleler okuduğumda az bir kahverengi akıntının hiçbir tehlike teşkil etmediğini okuyorum tabi doktora görünmekte fayda var ama %99 hiçbir sorun yok gayet normal. Bu bilgiler malesef türkçe arama yaptığımda bulamıyorum türkçe doğru dürüst bilgi yok ki her şey doktor hastane ilaç üzere her iki damla kahverengi akıntıya doktorlar progestan yazıyor bana da yazdı 9 haftalıkken sancılarım oldu adet olacak gibi ve biraz da kahverengi bordo rengi karışımı akıntı ben de düşük başlıyor sandım bana da düşük riski dedi ama internette araştırdıktan sonra kullanmamaya karar verdim. Hiç birşey olmadı. Kasık ağrıları da normaldir ilk haftalarda sakın endişe etme. Istiyorsan başka bir doktora görün ama bence sorun yok.

Back