Düşük riski olan yada düşük yapan bayanlar sohbet topiği

cerenkar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2013
3.656
1.903
34
Merhaba kızlar aranızda benim gbi düşük yaşayanlar vardır illaki.Zor bir psikolojik ve fiziksel süreç. Sizler nasıl atlattınız? Daha sonra hamile kalanlar varmı? Ne kadar sürdü?
Benim olayım pazartesi sabah doktora gittim 6+1 dedi ultrosonda kalp atıyor canlılık belirtisi var dedi biz duymadık. 1 hafta sonra gelin dedi. Rapor yazdı ve lekelenme için progestan verdi öğle aldım ilacı 2-3 saat sonra arttı leke.. akşamda kanamaya döndü acilden gittik doktoru da aradık gece gelmedi sadece serum takıldı öyle demiş sabah ta ultrosandan bakınca kese gitmiş dedi ne düşüneceğimi bilmiyorum çok ani oldu gece boyu sancım vardı. sabaha doğru kanama oldu yoğun. doktora ilaca yan etkim olabilir mi onu alınca kanamaya dönüştü dedim denk gelmiştir dedi.. hala inanamıyorum. Yapabileceğim birşey varmıydı bilmiyorum. sadece üzgünüm.. daha önce düşük yaşayıp şunu yapsaydın diyen var mı bilmiyorum belki de kısmet değildi.. Başka bebek kısmet olursa onda dikkat etmem gereken varsa yazarsanız sevinirim. özellikle lekelenme yaşayıp hamileliği devam edenler oluyor onların süreci nasıldı bilmiyorum. . inşallah bana da kısmet olur tekrar annelik bu ilk bebeğimdi..

Cok gecmis olsun. 2 dusuk 1 kimyasal gebeligim var. İlkinde ultrasonda gordum doktor bebegin olusmus dedi. Eve bi geldim yarim saat sonra dustu. Tabi kanamam vardim. 2. Dusukte merdivenden dustum belimi vurdum merdivene sabah polikilnige gittim 19mm kese 15 mm olmus kanamam falan yoktu tabi. Sonra kanamam geldi acile gittim kese boyutu ayni ama kese kenarinda kanama var dedi. 1 hafta yattim hastanede sonra o da dustu. Tabi bu arada kese kuculuyordu. Ayrica bebek kalp atisi falan yoktu.Kimyasal gebelikte adet gunu kanamam basladi 10-12 gun surdu onuda oyle kaybettim. Sizede gecmis olsun cok zor. İlki dustukten sonra her ay yasasydi su kadar aylij olucakti diye ay ay saydim psikolojik olarak cok kotu bi durum

sana da geçmiş olsun canım senin ilk gebelikte benim gibi olmuş.. bende sabah gördüm hatta kalp parlaması vardı ve ses. akşama kanama geldi ama benim progestan aldıktan sonra başladı öyle bir etkisi var mı bilmiyorum adet söktürücü olarakta veriliyormuş.. yada olacağı mı var bilemedim. kürtaj oldunuz mu? benim bitmezse haftaya öyle yapacak inşallah geçer..

Progestan kullandim . ama benim dusuk onleyici igneden sonra kanamam cogaldi. Hatta hemsireye dedim. 2. Gebelik icin doktora gittigimde. Siz bu igneyi vuruyorsunuz kanamam cogaliyor diye. Bana dedi ki olabilir ivindeki bi maddeye alerjin vardir. Eger bebek saglikliysa zaten seni birakmaz dedi. Oyle diyince inandim tekrar vurdurdum o da dustu 2 gebelikte kurtajla sonlandi

Çok geçmiş olsun kizlar banada polikistik over hastasi olduğum ve ilk gebeliğim olduğu için dusuk riskim var doktor iğne ve hap verdi çok agrim var korkuyorum çok umarim boyle birşey yaşamam eminim çok zordur normal hastalara nazaran düşük riskin çok daha fazla dedi hic bir is yapmiyorum biraz is yapsam çok agrim oluyor sürekli kontrol ediyorum kendimi kanamam varmi diye

Allah seni ve yavrunu korusun . saglicakla kucagina al bebegi.

ikimizde de aynı olmuş bana da doktor denk gelmiştir dedi araştıralım demedi...

kendine dikkat et inşallah tutunur bebeğin sağlıkla

bana da ağrı kesici vermedi bu hapın ağrı sancı yapacağını söyledi rahmin toparlanması için dayanman gerek dedi

Kızlar düşük sonrası kanama ve ağrınız ne kadar süre devam etti uzun sürüyormu acaba?

Merhaba geçmiş olsun düşük konusu görünce yorum yapmadan geçemiyorum. 4 yaşında bir oğlum var bu sene kardeşi olsun istedik ve Maalesef 8 ay içinde 2 kaybım var. İlkinde kalp atışı alamamıştık ve kese gelişimi yavaştı 8 haftalıkken 6+2 9 haftalıkken 6+4 göründü usg de dr haftaya gel tekrar dedi zaten ilgisiz bi dr du ve ben şüphelenmeme rağmen sürekli olabilir geç döllenmedir kese şekli böyle değiş diyip durdu. 4 gün sonra ağrı sancı ve hafif lekelenmelerle acile gittim. Kese rahim ağzına yaklaşmış düşük yapıyorsun dedi dr şok oldum. Zaten sonra kanama başladı ama hiç ilaç iğne vermediler. Eve geldim dayamadım gece tekrar acillik oldum serum takıp takip etcez kendisi düşmezse kürtaj dedi dr. Sabaha kadar kıvrandım berbat bi acı Rabbim kimseye yaşatmasın. Sabaha düştü ve antibiyotik ağrı kesici kullandım sonrasında. Kanamam 10 gün kadar sürdü. Araştırmak istedim tesadüf olabilir sağlıksız gebelik vb tepkiler hep . Neyse 3 ay korunduk 5. ay tekrar hamile olduğumu öğrendim ama hiç sevinemedim hep bi endişe korku dr a bile geç gittim 6 haftalıktım keseyi gördük dr herşey yolunda düşük riskin yok dedi lekelenmem falanda yoktu. 2 hafta sonra gel kalp atışı için dedi . Ama 2 gün sonra hafif leke oldu hemen aradım dr umu zaten panikle yaşıyordum oda gel bakalım bi dedi usg de yine kalp atışı duymadık erken ama düşük riskin var dedi bu sefer progestan 200 mg verdi ve iğne vurdurdum leke arttı kanamaya dönüştü yine aciller ve kayıp Bu sefer muhakkak araştır demeye başladılar yani illa 2. de kaybetmemi bekledik keşkeler fayda etmiyor maalesef şimdi Ünv Hast randevu aldım 11 ocakta testlere başlıcaz Rabbim kimseye yaşatmasın psikolojim düzelmiyor akşımdan atamıyorum ve kimse beni anlamıyor . Yine olur diyorlar yeniden olur elbet Allah büyük ama aynı şeyleri yaşama korkusu beni mahvediyor.

canım seni çok iyi anlıyorum biz pimpiriklikten araştırdığımızı sanıyorlar elbette Rabbim ömür verseydi olurdu ama kul da önce afedersin devesini sağlam kazığa bağlayıp sonra Allaha tevekkül etmeli madem bu kadar yaygın düşükler var eğer sıkıntılı bir durum varsa neden 2. nin de düşük olmasını bekleyelim diye düşünüyorum ben. en azından pıhtılaşma ve genetik vs gibi testler ilk düşük bile olsa yapılmasından yanayım. bu süreçte haberleşellim benim 10 gün oldu ama kanamam azalmıştı bugün duşta çok mu kaldım anlamadım arttı arada da ağrı oldu senin ne kadar sürmüştü 2. düşükte kanaman.bende kanamam bitince bi doktora gideyim diyorum sen de takip ettiğin süreçleri yazabilirsen sevinirim

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum Canımm çok yaygınlaştı ve bir çoğu kan pıhtılaşması çıkıyor benim 2. düşük 8 gün sürdü kanamam lekelenmelerle bitti 1 hafta oldu biteli ben kanamamın 3. günü dr uma gittim herşekilde muayne etti parça kalmamış 10 gün kanama hafif sancı normal dedi iltihap falan yok antibiyotiğe gerek yok ağrı kesici alabilirsin dedi. Oda ya kan pıhtılaşması yada eşinin sperm kalitesini ölçtür kalitesi düşük oldumu gebelikte düşük olabilir dedi bende çok fazla araştırıyorum bilmiyorum doğrumu yapıyorum ama herşeye hazırlıklı olmak lazım bilinçsizce beklemektense tedavisi neyse uygulayıp öyle gebe kalınmalı diye düşünüyorum Canımm sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım ama bence bi git den dr a kanaman bitmezse kontrole ihmal etme.

kanama benimde aklıma takıldı p.tesiye kadar bekleyeyim bakalım. özelden yazdım cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…