• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşük kalite embriyolarım ve kararsız kalan ben.. yardım ve umut istiyorum arkadaşlar

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
BANA UMUT OLACAK ARKADAŞLARA İHTİYACIM VAR... BENİM DE EMRİYOM KÖTÜYDÜ AMA BEBEĞİM TUTUNDU DİYEN ARKADAŞLAR UMUT OLUN LÜTFEN

Kısaca durumumuzdan bahsedeyim.. eşimde azosperm var ve mikrotese yoluyla çok da kaliteli olmayan 17 sperm bulundu(çok şükür)
Tabi sperm kalitesi düşük olunca oluşan embriyo kalitemiz de çok iyi olmadı... ilk denemem negatifle sonuçlandı... Şuanda geriye kalan 3. gün dondurulmuş 2 embriyom var 6-7 hücreli olmak üzere ve doktorum bu embriyoların çok da kaliteli embriyolar olmadığını söyledi. Sonuçta çok da kalitesiz olsa dondurulamazdı orta kaliteliler yani...
Bu nedenle transferi embriyoları çözdürür çözdürmez vermek yerine 4. güne bekletelim eğer canlılığı varsa sana verelim diyor. 3. gün çözdürdüğümde gelişimini izlemeden verirsem hem seni 15 gün yatağa bağlamış olurum hem de maddi boyutu var dedi...

Ben de diyorum ki sonuçta 4. güne bekletmek te bir risk 2 embriyomda çöp olabilir ya da bir tane kalabilir sizce bu riski göze almalı mı yoksa herşeye rağmen ben embriyolarımı çözüldüğü gün 3. gün embriyosu olarak transfer edilmesini mi istemeliyim?

Doktorumun da demiş olduğu şey var ayrıca... çok kaliteli embriyo veriyoruz hastaya tutmuyor ama kalitesiz embriyo tutabiliyor bu da allahın işi buna da açıklama yapamıyoruz bizler dedi...

Lütfen bana yardımcı olun neyin doğru olduğunu bilmiyorum sonuçta embriyolarımın bana verilmeden çöpe gitmesi de beni çok üzecek herşeye rağmen riski göze alıp 2 sini birden almalı mıyım paranın hiç mi hiç önemi yok şu aşamada çünkü bu son şansım bu da olmazsa eşim tekrar ameliyat olacak ve tekrardan sperm bulunacak mı bunun da garantisi yok...

BANA UMUT OLACAK ARKADAŞLARA İHTİYACIM VAR... BENİM DE EMRİYOM KÖTÜYDÜ AMA BEBEĞİM TUTUNDU DİYEN ARKADAŞLAR UMUT OLUN LÜTFEN

Kısaca durumumuzdan bahsedeyim.. eşimde azosperm var ve mikrotese yoluyla çok da kaliteli olmayan 17 sperm bulundu(çok şükür)
Tabi sperm kalitesi düşük olunca oluşan embriyo kalitemiz de çok iyi olmadı... ilk denemem negatifle sonuçlandı... Şuanda geriye kalan 3. gün dondurulmuş 2 embriyom var 6-7 hücreli olmak üzere ve doktorum bu embriyoların çok da kaliteli embriyolar olmadığını söyledi. Sonuçta çok da kalitesiz olsa dondurulamazdı orta kaliteliler yani...
Bu nedenle transferi embriyoları çözdürür çözdürmez vermek yerine 4. güne bekletelim eğer canlılığı varsa sana verelim diyor. 3. gün çözdürdüğümde gelişimini izlemeden verirsem hem seni 15 gün yatağa bağlamış olurum hem de maddi boyutu var dedi...

Ben de diyorum ki sonuçta 4. güne bekletmek te bir risk 2 embriyomda çöp olabilir ya da bir tane kalabilir sizce bu riski göze almalı mı yoksa herşeye rağmen ben embriyolarımı çözüldüğü gün 3. gün embriyosu olarak transfer edilmesini mi istemeliyim?

Doktorumun da demiş olduğu şey var ayrıca... çok kaliteli embriyo veriyoruz hastaya tutmuyor ama kalitesiz embriyo tutabiliyor bu da allahın işi buna da açıklama yapamıyoruz bizler dedi...

Lütfen bana yardımcı olun neyin doğru olduğunu bilmiyorum sonuçta embriyolarımın bana verilmeden çöpe gitmesi de beni çok üzecek herşeye rağmen riski göze alıp 2 sini birden almalı mıyım paranın hiç mi hiç önemi yok şu aşamada çünkü bu son şansım bu da olmazsa eşim tekrar ameliyat olacak ve tekrardan sperm bulunacak mı bunun da garantisi yok...

Transfer edilecek embriyonun seçimi son derece önemlidir. Gebelik oranları ile transfer edilen embriyo sayısı ve kalitesi arasında çok sıkı bir ilişki vardır.Mesela yumurtalarında kromozom bozukluğu olması embriyo gelişimini olumsuz etkilemektedir. O yüzden bence doktorunu dinleyip sağlıklı gelişip gelişmeyeceklerine bak en azından tutunduğunda sağlıklı bir gebelik oluşsun. Daha sonra düşük olması seni daha çok üzer. Ya da bu doktoruna şöyle bir soru yönelt; kalitesiz olan bu embriyoları 3.gün çözünür çözünmez transfer ettiğinizde oluşacak bir gebelikte sorun olur mu? Belki de sorun olmaz diyecektir. Ona göre kararını verirsin.

hayatım benimde dün yapıldı transferim 3.gün dondurulmuş enbriyosuydu miniklerim ve biri 8 biri 9 hücreli doktorumun söyladiği şu 1 tane hücre 1 insan yapma kapasitesinde o yüzden kaç hücreli olduğu çok mühim deil ben 7.denememi yaptım 4 gebelikte 6 bebek kaybettim ve asla umudumu yitirmedim rabbime sığındım şunu düşün her ne olursa olsun sonucu keşke dememek için denemeye değer çözündükleri gün yaptır transferini allahtan umut kesilmez bakarsın rabbim ol demiştir ve bebeklerin sımsıkı tutunur
birde eğer 4.günü beklersen ve eğer canlı kalmazlarsa pişman olursun iyi düşün ve gücünü topla herşeye razıyım mucizem senin elinde allahım de ve transferini yaptır naçizane benim fikrim bu canım rabbim gönlüne göre versin muradını müjdelesin aminnnnnnnnnnnnnn

Biraz önce diğer bir topikte bir arkadaşın hikayesini okudum. Kendisi de burayı okursa sana yardımcı olacaktır zaten. Annesinin 4 embriyosunun geliştiğinden fakat bunların kalitesi olduğundan bahsetmiş. Doktor istersen bunları hiç transfer etmeyelim kalitesizler demiş. Fakat annesi transfer edilmelerini istemiş. Dördü de tutunmuş hatta biri bölünüp 5 olmuşlar. Daha sonra doktor yaşından dolayı beşiz hamileliği kaldıramayacağını düşünüp üçünü almış ve şu anda 4 yaşında ikiz kardeşi varmış. O yüzden doktorunla konuş ve en iyi kararı almaya çalış..Çözündükleri anda transfer olmak istediğini ilet kendisine bakalım ne diyecek ..

Öncelikle Allah gönlünüze göre versin bence şansınızı deneyin benim hiç bir zaman dondurulacak kadar embiryom olmadı 2 günlük 4 hücreli embiryo ile rabbim bana oğlumu verdi hakkınızda hayırlısı olsun sevgilerle

Bence de yaptırın transferinizi sonuçta embriyonun doğal ortamı rahim

konuya cevap veren arkadaşlarım ilginize çok teşekkür ederim... Bahçecide tedavi görüyorum ve bugün embriyologla görüştüm kafamdakileri sordum 3. gün mü alayım bu embriyoları yoksa risk almaya değer mi dedim... o da embriyoları çözdürdüğü ilk 5 dk. içinde hareketli olup olmadıkları hemen görünecektir fakat ilerleme kapasitelerini görmemiz o an için mümkün değil ben de sana boşa ümit vermeyeyim çözdürelim ve 1 gün sonra da embriyonda ilerleme varsa o zaman düşünürüz ki bu embriyo içeride de gelişimini sürdürebilir gebelik sağlayabilir...

artık net olmam gerektiğini düşünüyorum ve diyorum ki bunda da vardır bir hayır adamlar paranın peşinde değil benim cebimi de psikolojimi de benim kadar düşünüyorlar. Pazar günü emriyolarım çözülecek nasip olursa pazartesi transferim olacak mustafa hocanın da emriyoloğun da ayrı ayrı fikirlerini aldım ikisi de olaya böyle bakıyor...

Elimden gelen tek şey dua etmek ve rabbime sığınmak ne olur sizler de benim için dua edin... Allahım kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın....

Son düzenleme:
benim 5.gün ikiz olma ihtimali %70 olan embriyolarım tutunmadı 4 hücreli 2. gün embriyosu kızım şimdi yanımda uyumakta yeterki Rabbim ol desin .bence şansını dene Rabbim yardımcın olsun arkadaşım

Back