• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük AMH, yüksek FSH, yumurtalık rezervinde azalma tedavi anketleri

Mamma-mia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
54
30
38
Kızlar, merhaba. Yumurtalık rezervinde azalma olup ta, tüp bebek yaptıranları davet ediyorum bu ankete. Hamile kalmak bizim için çok zor, tüp bebek tedavisiyle bile. Birbirimize yardım edelim. Soruları cevaplayarak en başarılı doktor ve tedavi yontemini buluruz belki.

Yaş,
Doktorun adı ve hastane,
Eşinin semen analizde sorun varsa, belirtın,
AMG, FSH değerleri,
Tüp tedaviden önce kullanılan vitaminler veya ilaçlar,
Tedavide uygulanan ilaçlar ve dozlar,
Tedavinin süresi,
Toplanan yumurta sayısı ve kalitesi,
Kalan embriyo sayısı ve kalitesi,
Kaç günlük embriyo transfer edildi,
Transferden sonra uygulanan tedavi,
Sonuç.

Şimdiden katılanlara teşekkür ederim. Ve bol şans dilerim!

Son düzenleme:
Güzel bir anket olmuş bizim için... İnşallah katılım fazla olur...

Ve ilk olarak ankete ben katılıyorum.

Doktorun adı ve hastane: Aydın Arıcı, ASM
Eşinin semen analizde sorun varsa, belirtin: morfoloji 1%, aktif hareket 0%
AMG, FSH değerleri: AMH 0,5; FSH 10,5
Tüp tedaviden once kullanılan vitaminler: elevit
Tedavide uygulanan ilaçlar ve dozlar: Puregon 450, orgalutran, ovitrelle
Tedavinin süresi: 12 gün
Toplanan yumurta sayısı ve kalitesi: 5 folikul, 3 yumurta, 2 iyi kalite
Kalan embriyo sayısı ve kalitesi: 2 embriyo. 2 hucreli orta kalite, 4 hucreli iyi kalite
Kaç günlük emriyo transfer edildi: 2 günlük
Transferden sonra uygulanan tedavi: progestan
Sonuç: NEGATİF.

Doktorun adı ve hastane : ILK 2 TEDAVI BURSA EUROFERTIL / ÖZER KUTLU - 3.TEDAVI ISTANBUL TUP BEBEK MERKEZI / ARET KAMAR - 4.TEDAVI / ÖZER KUTLU (TEDAVIDEYIM).

Eşinin semen analizde sorun varsa, belirtın, -

AMH, FSH değerleri : MAYIS 2015 AMH 0.18 - HAZIRAN 2015 AMH 0.71 - MAYIS 2015 FSH 14.73 (BAKTIRDIGIM EN YUKSEK DEGER).

Tüp tedaviden önce kullanılan vitaminler veya ilaçlar : EUROFERTIL / FOLIK ASIT,DOSTINEX - ISTANBUL TUP BEBEK / COSRASPIN,DEKORT,FOLIK ASIT.

Tedavide uygulanan ilaçlar ve dozlar : 1.TEDAVI 300 UNITE GONAL F (SON 3 GUN 375 UNITEYE CIKARILDI) - 2.TEDAVI 375 UNITE MENOPUR - 3.TEDAVI 1 KUTU KLOMEN - 4.TEDAVI 2 KUTU KLOMEN.

Tedavinin süresi : ILK 2 TEDAVI 12 GUN,3.TEDAVI 7 GUN,4.TEDAVI 8 GUN.

Toplanan yumurta sayısı ve kalitesi : 1.TEDAVI 1 YUMURTA 4 HUCRELI (IYI KALITE) - 2.TEDAVI 1 YUMURTA 6 HUCRELI(ORTA KALITE) - 3.TEDAVI 1 YUMURTA 4HUCRELI. - 4.TEDAVIDE CUMA OPU OLACAK.

Kalan embriyo sayısı ve kalitesi, -

Kaç günlük embriyo transfer edildi : 3 TEDAVIDE DE 2.GUN EMBRIYOSU

Transferden sonra uygulanan tedavi : ILK 2 TEDAVI CLIMARA FORT BANT,PROGESTAN FITIL,ADINI HATIRLAYAMADIGIM BIR IGNE GUN ASIRI. - 3.TEDAVI CLEXANA IGNE,CRINONE VAJINAL JEL,DEKORT,COSARPIN,FOLIK ASIT.

Sonuç : NEGATIF

Doktorun adı ve hastane : Medistate Kavacık-Prof.Oya Gökmen

Eşinin semen analizde sorun varsa, belirtın : Eşimde sıkıntı yok.

AMG, FSH değerleri: Amh bir kez yaptırdım 0,7 çıktı. Fsh ilk sonuç 11,89 daha sonra 14 olduğu zaman oldu en son dün yaptırdım bilgi amaçlı 13,35 :/

Tüp tedaviden önce kullanılan vitaminler veya ilaçlar: Folik asit kullandım sadece

Tedavide uygulanan ilaçlar ve dozlar: 1.Tedavi GonalF 450-Merional 150-Cetrotide

İkinci tedavi: Fostimon 150-Merional 75- Cetrotide

Tedavinin süresi : 2 tedavi oldum ikisi de yaklaşık 10-15 gün arası sürdü

Toplanan yumurta sayısı ve kalitesi: 1.tedavide 3 tane toplandı 1 tane transfer edildi 4 hücreli

Diğerleri kalitesizdi. İkinci tedavide 5 tane toplandı 2 tanesi 8 hücreliydi ve 2 tanes transfer edildi. Diğer üç tane kalitesizdi.

Transferden sonra uygulanan tedavi: Crınone Jel-Progestan iğne (beni mahvetti)- Estaderm-prednol

Sonuç. Maalesef ikisi de negatif sonuçlandı :KK43:

Doktorun adı ve hastane : ILK 2 TEDAVI BURSA EUROFERTIL / ÖZER KUTLU - 3.TEDAVI ISTANBUL TUP BEBEK MERKEZI / ARET KAMAR - 4.TEDAVI / ÖZER KUTLU (TEDAVIDEYIM).

AMH, FSH değerleri : MAYIS 2015 AMH 0.18 - HAZIRAN 2015 AMH 0.71 - MAYIS 2015 FSH 14.73 (BAKTIRDIGIM EN YUKSEK DEGER).

Tüp tedaviden önce kullanılan vitaminler veya ilaçlar : EUROFERTIL / FOLIK ASIT,DOSTINEX - ISTANBUL TUP BEBEK / COSRASPIN,DEKORT,FOLIK ASIT.

Tedavide uygulanan ilaçlar ve dozlar : 1.TEDAVI 300 UNITE GONAL F (SON 3 GUN 375 UNITEYE CIKARILDI) - 2.TEDAVI 375 UNITE MENOPUR - 3.TEDAVI 1 KUTU KLOMEN - 4.TEDAVI 2 KUTU KLOMEN.

Toplanan yumurta sayısı ve kalitesi : 1.TEDAVI 1 YUMURTA 4 HUCRELI (IYI KALITE) - 2.TEDAVI 1 YUMURTA 6 HUCRELI(ORTA KALITE) - 3.TEDAVI 1 YUMURTA 4HUCRELI. - 4.TEDAVIDE CUMA OPU OLACAK.

Transferden sonra uygulanan tedavi : ILK 2 TEDAVI CLIMARA FORT BANT,PROGESTAN FITIL,ADINI HATIRLAYAMADIGIM BIR IGNE GUN ASIRI. - 3.TEDAVI CLEXANA IGNE,CRINONE VAJINAL JEL,DEKORT,COSARPIN,FOLIK ASIT.

Baskilayici ve catlatma ignesini yazmadim genel olarak ayni diye. Ovitrelle de kullandim pregnyl de.

Yani, ilaçların büyük dozun düşük dozdan hiç bir farkı olmadı... Sonuç aynı... Çok teşekkür ederim, Bursa. İnşallah bu sefer pozitif sonuç alır, anketinde çok güzel düzeltme yaparsın :anneadayı:. Bol şans! Transferden sonra yatıyor musun, yoksa normal tempoyla devam? Ben ilk tedavimde yatmadım hiç. :KK51:

Doktorun adı ve hastane : Medistate Kavacık-Prof.Oya Gökmen

Eşinin semen analizde sorun varsa, belirtın : Eşimde sıkıntı yok.

AMG, FSH değerleri: Amh bir kez yaptırdım 0,7 çıktı. Fsh ilk sonuç 11,89 daha sonra 14 olduğu zaman oldu en son dün yaptırdım bilgi amaçlı 13,35 :/

Tüp tedaviden önce kullanılan vitaminler veya ilaçlar: Folik asit kullandım sadece

Tedavide uygulanan ilaçlar ve dozlar: 1.Tedavi GonalF 450-Merional 150-Cetrotide

İkinci tedavi: Fostimon 150-Merional 75- Cetrotide

Tedavinin süresi : 2 tedavi oldum ikisi de yaklaşık 10-15 gün arası sürdü

Toplanan yumurta sayısı ve kalitesi: 1.tedavide 3 tane toplandı 1 tane transfer edildi 4 hücreli

Diğerleri kalitesizdi. İkinci tedavide 5 tane toplandı 2 tanesi 8 hücreliydi ve 2 tanes transfer edildi. Diğer üç tane kalitesizdi.

Transferden sonra uygulanan tedavi: Crınone Jel-Progestan iğne (beni mahvetti)- Estaderm-prednol

Sonuç. Maalesef ikisi de negatif sonuçlandı :KK43:
İlginç, daha düşük dozda daha fazla yumurta toplandı. Progestan iğne çok fena, katılıyorum sana :KK35:. Umudumuz hiç eksilmesin

Yani, ilaçların büyük dozun düşük dozdan hiç bir farkı olmadı... Sonuç aynı... Çok teşekkür ederim, Bursa. İnşallah bu sefer pozitif sonuç alır, anketinde çok güzel düzeltme yaparsın :anneadayı:. Bol şans! Transferden sonra yatıyor musun, yoksa normal tempoyla devam? Ben ilk tedavimde yatmadım hiç. :KK51:

Aynen canim 375 unite bile vurundum yine 1 yumurta,hap ictim yine 1 yumurta. Insallah bu defa 2si de dollenir.
Ilk 2 tedaviden sonra ilk 4 gun sadece yemek yemek icin kalktim. 3.tedavide doktorum yatirmadi. Kan dolasimi fazla olsun diye agir is yapma ama hep yatma da dedi. Hic yatmadim,kendimi de yormadim ama.

Bilmiyorum ama benim hiç umudum kalmadı. Allah isteyen herkese hayırlısını nasip etsin.

Umutsuzluk yok canim. Allaha dua edip hep isteyecegiz. Dibe vurdugumuz anlar olsa da yeniden yola devam edecegiz. Bir filmde duymustum ve hosuma gitmisti : DIBE VURDUYSAN GIDECEGIN TEK YÖN YUKARISIDIR.
Biz de allahtan umudumuzu kesmeyecegiz.

Zemberek, yaşın kaç? Kaç yil evlisin?

37 yaşındayım 2,5 yıllık evliyim.

Umutsuzluk yok canim. Allaha dua edip hep isteyecegiz. Dibe vurdugumuz anlar olsa da yeniden yola devam edecegiz. Bir filmde duymustum ve hosuma gitmisti : DIBE VURDUYSAN GIDECEGIN TEK YÖN YUKARISIDIR.
Biz de allahtan umudumuzu kesmeyecegiz.

Dua ediyorum hemde çok hem kendim için hem isteyen herkes için ama çok yoruldum. Tekrar tüp bebek deneme şansım yok hem maddi açıdan hemde psikolojik olarak hazır değilim. Tekrar aynı şeyleri yaşamak korkutuyor beni :(

Dua ediyorum hemde çok hem kendim için hem isteyen herkes için ama çok yoruldum. Tekrar tüp bebek deneme şansım yok hem maddi açıdan hemde psikolojik olarak hazır değilim. Tekrar aynı şeyleri yaşamak korkutuyor beni :KK43:

Kac defa tup yaptirdin?

Dua ediyorum hemde çok hem kendim için hem isteyen herkes için ama çok yoruldum. Tekrar tüp bebek deneme şansım yok hem maddi açıdan hemde psikolojik olarak hazır değilim. Tekrar aynı şeyleri yaşamak korkutuyor beni :KK43:
Senin AMH dibinde değil daha, son denemede 5 yumurta toplandı, yani durumun ümitsiz değil. FSH düşürmek için hayit tohumu kullan, ve doğal yolla denemekten vazgeçme asla. Biz burada ne hikayeler okuduk :rapci:
Tabi ki başarisiz denemelerden sonra yıkılıyorsun, falat başarmak için gücunu toparlamalısın. Ve denemekten asla vazgeçmemelisin:KK54:

Kac defa tup yaptirdin?

2 defa yaptırdım :/

Senin AMH dibinde değil daha, son denemede 5 yumurta toplandı, yani durumun ümitsiz değil. FSH düşürmek için hayit tohumu kullan, ve doğal yolla denemekten vazgeçme asla. Biz burada ne hikayeler okuduk :rapci:
Tabi ki başarisiz denemelerden sonra yıkılıyorsun, falat başarmak için gücunu toparlamalısın. Ve denemekten asla vazgeçmemelisin:KK54:

Şuan birkaç çeşit karışık bitki çayı kullanıyorum Kayınpederim yaptırmış.Ballı bitkisel bir karşım yaptırmıştı onuda kullandım. Bakalım nasibimizde varsa olur. Ablam 41 yaşında 3.çocuğuna hamile şuan. Allah ne derse o olur.Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum gücüm yettiği sürece.
Destekleriniz için çok teşekkür ederim.

2 defa yaptırdım :/

Şuan birkaç çeşit karışık bitki çayı kullanıyorum Kayınpederim yaptırmış.Ballı bitkisel bir karşım yaptırmıştı onuda kullandım. Bakalım nasibimizde varsa olur. Ablam 41 yaşında 3.çocuğuna hamile şuan. Allah ne derse o olur.Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum gücüm yettiği sürece.
Destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Maddi olarak dedigin icin soyleyecek bisey bulamiyorum. Sadece yoruld ve yeniden uzulmek istemiyorum deseydin birakma devam et derdim. Bak ben 4.tedavideyim
Yorulmadim mi yoruldum ama yeniden motive ettim kendimi.
Ama maddi dedigin zaman bisey diyemiyorum.

Maddi olarak dedigin icin soyleyecek bisey bulamiyorum. Sadece yoruld ve yeniden uzulmek istemiyorum deseydin birakma devam et derdim. Bak ben 4.tedavideyim
Yorulmadim mi yoruldum ama yeniden motive ettim kendimi.
Ama maddi dedigin zaman bisey diyemiyorum.

İlk sırada maalesef maddiyat var ilk denemeyi kendimiz yaptırdık ikinciyi aile destekleri ile :( Sonuç negatif çıkınca baya üzüldüm zor toparlandım. Şimdi bitkisel kürler vitaminler v.s ile doğal yolla olması için dua ediyorum.
Allah bu yolda herkesin yardımcısı olsun.Gerçekten zor ve meşakkatli bir süreç.

Back