- 31 Ocak 2022
- 4
- 10
- 31
- Konu Sahibi Manolya cicegi
Herkese merhaba. Bundan yaklasik 1 yil once adet duzensizligi sebebiyle doktora gittim. Doktor bir de amh degerine bakalim dedi. Tabi ben o zaman amh nedir vs hic bilmiyorum. Sonuclar xikinca doktor yuz yuze konusalim dedi. Bu arada guzel giden bir iliskim var fakat 4 aydir birlikteyiz. Erkek arkadaşımla hastaneye gittik. Doktor amh degerimin 0,15 oldugunu asla vakit kaybetmeden yumurtalarimi dondurmam gerektigini soyledi ve hemen bir profesöre yonlendirdi. Ayni gun erkek arkadasimla profesorun ozel klinigine gittik. Normal yolla hamile kalmamin binde 1 den de az bir ihtimal oldugunu yumurta donsurmanin dahi bende bir ise yaramayacagini cunku az yumurta cikacagini son carenin yumurta donorlugu oldugunu soyledi. Ben yine de denemeye karar verdim. Bu arada erkek arkadasimi cok seviyordum fakat cocugum olmayacagi icin ondan ayrilmam gerektigini düşünüyordum. Fakat o tum surecte yanimdaydi. Bu arada evli olmadigimiz icin tüp bebek yapamıyorduk, iliskimiz de yeniydi üstelik. Bu arada yasim 28 di. Yumurta dondurma islemi icin hormon iğnelerini oldum ve doktora kontrole gittigimde 1 yumurta büyüdüğünü onu da almaya degmeyecegini duydum. Paran bosuna gitmesin demisti kisaca. Bir kez daha hayal kirikligina ugradim. Bu arada baska bir doktora daha gittim. O bana umit oldu. Genc oldugum icin normal yolla 6 ay denemem gerektigini soyledi. Ve ben rutin kontrollere gittim. Bir ay bir yumurtlama dahi gormedi. Ama umidimi geri kazanmistim. Bu arada erkek arkadasimla normal yolla denemeye karar verdik vakit kaybetmeden. Bu arada doktor umid veriyirdu fakat aktif bir tedavi vs. Uygulamiyordu. Yalnizca bir hormon hapi vermisti. Sonra baska bir doktora daha gittik. O zaman sigata iciyordum once bir detoks serumu ve vitamin hapi verdi. Bu iki takviyenin bir katkisi oldumu bilmiyorum ama denememizin 6. Ayinda hamile kaldim :) tum bu surecte her gece agladim ve bu sitede benimle ayni durumda olan ve bana umut olan kadinlarin yazilarini defalarca okudum. Ve ben de benim hikayem de umut olsun diye yazmak istedim. Kizim simdi 2 haftalik gayet rahat ve saglikli bir hamilelik gecirdim. Dolayisiyla tip tan yararlanalim ama asla umudumuzu kaybetmeyelim...