Duşakabin İşkencesi

naznaznaznaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
288
3
46
İstanbul
Duşakabininizi nasıl temizliyorsunuz ?

Camlarında oluşan lekeler beni deli ediyor. Bilindik bir markanın kireç ve kir sökücü ürünüyle temizlediğimde mükemmel oluyor ama.İlk duştan itibaren en geç 4üncüde yine leş gibi.Temizlerim, üşenmem her gün temizlerim ama içerden silerken kireç sökücü vs ürünler (size de oluyor mu bilmem) boğazımı mahvediyor.Sanırsınız çamaşır suyu içiyorum.Dayanamıyorum ama yine temizliyorum :2::2::2::2::2:

Bildiğiniz başka bir yol var mı? Daha sağlıklı mesela ?:111:

bendede astım var bende yapamıyorum malesef.... kokusuz yönetimi bulsam şu temizliğin mutlu olacağım.

Duşakabininizi nasıl temizliyorsunuz ?

Camlarında oluşan lekeler beni deli ediyor. Bilindik bir markanın kireç ve kir sökücü ürünüyle temizlediğimde mükemmel oluyor ama.İlk duştan itibaren en geç 4üncüde yine leş gibi.Temizlerim, üşenmem her gün temizlerim ama içerden silerken kireç sökücü vs ürünler (size de oluyor mu bilmem) boğazımı mahvediyor.Sanırsınız çamaşır suyu içiyorum.Dayanamıyorum ama yine temizliyorum :2::2::2::2::2:

Bildiğiniz başka bir yol var mı? Daha sağlıklı mesela ?:111:

Biz her banyoya girdigimizde duşa kabini iyice temizleriz günlük giriliyor bizim evde:1: kireç sökücü kullanmıyoruz annem bronşit hastası zararı var eski oturdugumuz yerde komşumuz banyosuna tam 20 kg kireç sökücü dökmüş bende banyoya girmiştim resmen zehirleniyordum döken kadın da bize çıkmış gelmişti aynı gün ben anneme diyorum evin içini bi koku aldı kadın demesin mi o benden geliyordur ben döktüm diye biz banyoyu cifle temizliyoruz duşa kabinde lekemiz yok şükür.

Biz her banyoya girdigimizde duşa kabini iyice temizleriz günlük giriliyor bizim evde:1: kireç sökücü kullanmıyoruz annem bronşit hastası zararı var eski oturdugumuz yerde komşumuz banyosuna tam 20 kg kireç sökücü dökmüş bende banyoya girmiştim resmen zehirleniyordum döken kadın da bize çıkmış gelmişti aynı gün ben anneme diyorum evin içini bi koku aldı kadın demesin mi o benden geliyordur ben döktüm diye biz banyoyu cifle temizliyoruz duşa kabinde lekemiz yok şükür.

Onu da denerim, umarım olur, teşekkürler:42:

evet oda güzel ama oda bana dokunuyor:1:... kireçlerle gül gibi geçinip gidiyoruz. eve çağırdığım bayanda temizlemiyor duşakabini...

naznaznaznaz bende soru soruyorum, konu senin ama benimde sıkıntım var temizlik konusunda... kusura bakma olur mu...

kızlar burada önemli olan duşakabinin banyodan sonra camlarının kurulanması ıslak damla damla bırakılmaması bunun için ister birkuru bez isterseniz ben öyle yapıyorum küçük cam silecekleri varya yukarıdan tutun aşağıya kadar bir kere çekin ayda bir de kireççözücü cif krem ya da spreyli banyo temizleyicileri tamamdır benimki 15 senelik duşakabin bir damla su lekesi yok emin olabilirsiniz ama ne eşim ne ben hiç ıslak bırakmıyoruz dedeğim gibi o küçük çek çek duşun içindeki bataryanın üzerinde durur hep

Ay annem öyle bir övdü ki bana bunu utanıp soramadım kokusu var mı diye :1:

Şöyle iyi, böyle güzel, 1 kutusu ooooo aylarca gidiyor, yerler-tozlar aklına ne gelirse paklar, yeri sil beklet suyu dibe çöker balkonunu yıka...daha neler saydı neler :1:

ay iimiş. birde kokusu varmı yokmu öğrensek daha bi iyi... temizlik malzemeleri ne olursa olsun bir parfüm koyuyorlar içine... dokunurmu vs. düşünen yok:1:

kokulu birşey mi o dediğiniz marka?....

Kokusu yok bende alerji var mesela her deterjanı kullanamıyorum ciflerde güel temizliyor onuda kullanıyorum arada..

Benim annem de aynını söyledi ama yollamadı.Hemen arayıp diyeyeim bak ne analar var diye :1:

Tavsiye ederim gerçi her yerde bulunmuyor onu ancak stant açan yerlerde yada semt pazarlarında bulabilirsiniz..

Doğal temizlik ürünleri araştırırken bir yerde okumuştum ama tam emin değilim, linkide kaydetmemişim sanırım boraks ve limontuzunu sulandırıp derzleri temizliyorlardı. Derzi temizleyen duşakabin camınıda temizler.

kızlar burada önemli olan duşakabinin banyodan sonra camlarının kurulanması ıslak damla damla bırakılmaması bunun için ister birkuru bez isterseniz ben öyle yapıyorum küçük cam silecekleri varya yukarıdan tutun aşağıya kadar bir kere çekin ayda bir de kireççözücü cif krem ya da spreyli banyo temizleyicileri tamamdır benimki 15 senelik duşakabin bir damla su lekesi yok emin olabilirsiniz ama ne eşim ne ben hiç ıslak bırakmıyoruz dedeğim gibi o küçük çek çek duşun içindeki bataryanın üzerinde durur hep

eşim sabah akşma bende günde bir kere giriyoruz duşa.. hal böle olunca eşim hiç uğraşmaz kurutmayla felan.... zaten banyo hep ıslak:1:. bende eşim banyodan çıktığı zaman uğraşamam. tavanlar bile ıslanıyor:1:

Son düzenleme:
Doğal temizlik ürünleri araştırırken bir yerde okumuştum ama tam emin değilim, linkide kaydetmemişim sanırım boraks ve limontuzunu sulandırıp derzleri temizliyorlardı. Derzi temizleyen duşakabin camınıda temizler.

Boraksı nerden bulacaz,limontuzu zaten kireci çözerde,ikisi karışınca cama zarar vermez demi..

Boraksı nerden bulacaz,limontuzu zaten kireci çözerde,ikisi karışınca cama zarar vermez demi..

boraks eczanelerde satılıyormuş. ama çok sıcak suda çözülebiliyormuş. bulaşık makinası için formül vermişti tvde.. boraks ile kabonatı karıştırıyordunuz... ben öle not etmiştim...

O siteyi bulmaya çalışacağım buraya linkini veririm. Ben ve arkadaşım epey araştırdık.

Ana maddeler

Boraks,
Limontuzu
Çamaşır sodası
Karbonat

Bulaşık makinasında boraks, limontuzu, karbonat kullanılıyor
Çamaşır makinasında Boraks ve çamaşır sodası

Hatta malzemeleri aldık karışımı hazırladık bulaşık makinasında da kullandık. Yani boraks_limontuzu bardakları ve tabakları çizmedi dolayısıyla camıda çizmez diye düşünüyorum. Satın aldığımız yerin blogu vardı, süper faydalı şeyler yazmışlardı.

buldum

yeşil köpük diye arattırın google da

Son düzenleme:
Back