Düş Gücü..

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28
Düs gücü, bir insanin en yükseklere uçurabildigi bir uçurtmadir." Birkaç hafta önce basima çok degisik bir sey geldi. Yatak odamda bebeklerden birinin altini degistirirken, bes yasindaki kizim Alyssa yanima geldi ve kendisini yataga atti.

"Annecigim, büyüdügün zaman ne olmak istiyorsun?"dedi. Önce bir tür oyun oynadigini düsündüm ve oyunu sürdürmek için, "Himmm. sanirim büyüdügüm zaman anne olmak istiyorum" dedim. "O sayilmaz, çünkü zaten annesin. Ne olmak istiyorsun?" Peki, belki büyüdügüm zaman papaz olurum" dedim bu kez. "Annecigim, o da olmaz, zaten öyle sayilirsin!" Bagisla ama hayatim, "dedim" ne söylemem gerektigini anlamadim" Annecigim, sadece büyüdügün zaman ne olmak istedigini soruyorum sana. Ne olmak istiyorsan o olabilirsin!" O anda o kadar sasirmistim ki, hemen bir yanit bulamadim. Alyssa da bunaldi ve odadan çikti

O birkaç dakikada yasadigim deneyim beni çok derinden etkiledi. Çok etkilenmistim, çünkü kizimin gözünde ben hâlâ istedigim bir sey olabilirdim! Yasim, kariyerim, bes çocugum, kocam, üniversite diplomam, master derecem; hiçbirinin önemi yoktu. Onun gözünde ben hâlâ düsler kurabilir ve yildizlara uzanabilirdim. Onun gözünde benim hâlâ bir gelecegim vardi. Onun gözünde ben hâlâ astronot, piyanist, hatta opera sanatçisi bile olabilirdim. Onun gözünde ben hâlâ büyüyecek ve bir seyler olacaktim. Çok dürüst ve masum oldugunu anladigim zaman, yasadigim o olayin gerçekten çok güzel oldugunu fark ettim; ayni soruyu büyükannelerine ve büyükbabalarina da sorabilirdi. O kadar içtendi. Bir yerlerde okumustum:

"Yillar sonra olacagim yasli kadin, simdiki benden çok farkli olacak. Içimde bir baska benin varligini hissetmeye basladim"
Evet... siz büyüdügünüz zaman ne olacaksiniz?

Maria Santander

buketcim,
çok garip ama bugün sabah ben aynı şeyi yaşadım.7 yaşındaki oğlum yanıma geldi ve anne sen büyüyünce ne olacaksın dedi.o an kalakaldım nasıl yani dedim o sorusunu tekrarladı.gülümsedim.ben veteriner olucam ya sen dedi.ona verecek bir cevap bulamadım.çünki ben çalışmayan bir ev hanımıyım.ona yalan söylemek istemedim.bunu biraz düşünmeliyim dedim...
şimdi senin yazını okuyunca çok şaşırdım.
hatta o an biraz üzüldüm.çalışmadığım için benim hiç bir şey olamadığımı mı düşünmüştü...

buketcim,
çok garip ama bugün sabah ben aynı şeyi yaşadım.7 yaşındaki oğlum yanıma geldi ve anne sen büyüyünce ne olacaksın dedi.o an kalakaldım nasıl yani dedim o sorusunu tekrarladı.gülümsedim.ben veteriner olucam ya sen dedi.ona verecek bir cevap bulamadım.çünki ben çalışmayan bir ev hanımıyım.ona yalan söylemek istemedim.bunu biraz düşünmeliyim dedim...
şimdi senin yazını okuyunca çok şaşırdım.
hatta o an biraz üzüldüm.çalışmadığım için benim hiç bir şey olamadığımı mı düşünmüştü...

sanmıyorum lena...sen onun gözünde mükemmelsin ve herşeyi başarabilirsin bu yüzden seni daha iyi yerlerde görmek istiyor olabilir...bence diğer yeteneklerini düşünmelisin...mesela dikiş dikebiliyorsan ona cevabın' iyi bir terzi'olabilir yada bu tür kurslara gidebilirsin kendi yetiştirmeye deavm etmelisin çünkü çocuğun sana güveniyor

içinde bulunduğum zor günlerin yansımasıydı sanırım bu düşüncem.olaya duygusal yaklaştım biraz.
sağol buketim.söylediğin gibi kendim için birşeyler yapmak için çabalıyorum.şu ara bilgisayar kursuna gidiyorum.çalışmak için kendime zemin hazırlıyorum.
bu soruyu bana kendi fikrini (veteriner olmak istediğini)beyan etmek istediği
için söylediğinin de farkındayım.benden alacağı cevabı çok merak ediyordu.ben onaylayıncada gözlerinin içi güldü çünki.
sana çok teşekkür ederim.çok güzel anlatmışsın.sağol canım...

içinde bulunduğum zor günlerin yansımasıydı sanırım bu düşüncem.olaya duygusal yaklaştım biraz.
sağol buketim.söylediğin gibi kendim için birşeyler yapmak için çabalıyorum.şu ara bilgisayar kursuna gidiyorum.çalışmak için kendime zemin hazırlıyorum.
bu soruyu bana kendi fikrini (veteriner olmak istediğini)beyan etmek istediği
için söylediğinin de farkındayım.benden alacağı cevabı çok merak ediyordu.ben onaylayıncada gözlerinin içi güldü çünki.
sana çok teşekkür ederim.çok güzel anlatmışsın.sağol canım...

rica ederim:)kafandaki soru işaretlerinin kalkmasına sevindim düşünüp aslında ne demek istediğini anlamışsın...eminim iyi bir annesin sen:1yes2:

olmaya çalışıyorum.umarım bir gün başarılı olmanın hazzını yaşayabilirim.(oğlum büyüyüp kocaman bir erkek olduğunda)
sevgiyle kalın

X