• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duruş Bozukluğu

myimmortall

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
293
182
303
Günaydın hanımlar sabah sabah kafamı taktım bu konuya. Yardımınıza ihtiyacım var.
Benim duruş bozukluğum var. Kamburluk değil fakat sol tarafım daha düşük duruyor. Yürürken otururken devamlı böyle olduğunu söylüyor eşim. Bunun için ne yapabiliri ? Spor mu ? Sporsa hangisi daha iyi? Fizik tedavi mi ne önerirsiniz ?

Günaydın hanımlar sabah sabah kafamı taktım bu konuya. Yardımınıza ihtiyacım var.
Benim duruş bozukluğum var. Kamburluk değil fakat sol tarafım daha düşük duruyor. Yürürken otururken devamlı böyle olduğunu söylüyor eşim. Bunun için ne yapabiliri ? Spor mu ? Sporsa hangisi daha iyi? Fizik tedavi mi ne önerirsiniz ?
doktora gidin.. onlar gerekli şeyler söyler.. egzersizler verir en azından durumun ne olduğunu anlarsınız..
bilinçsizce hareket ve spordan kaçının, ters tepebilir :işsiz:

Doktora gitmeyi ihmal etmeyin.
Ayrıca eşiniz bunu sürekli dile getirip kendisi ne yapıyor mesela ?
Hani teşvik etmiyor mu sizi gitmeniz için
Ya da ne bileyim bir araştırma içerisine girmiyor mu ?

Bende de var. Yururken ve ayakta dururken basim one dogru açılı duruyor.

Benim de annem surekli elestirir. Boynum cikik duruyormu, karnim ice gocuyormus, kendimi selvi boylu mu saniyormusum kisaymisim iste.

Bende de var. Yururken ve ayakta dururken basim one dogru açılı duruyor.

Benim de annem surekli elestirir. Boynum cikik duruyormu, karnim ice gocuyormus, kendimi selvi boylu mu saniyormusum kisaymisim iste.
Ben de kendimin farkında değildim. Bende devamlı eleştiri ala ala araştırmaya başladım. Keşke daha güzel söyleseler değil mi bize.

Omuriliğinde skolyoz olabilir. Bence doktora git röntgende belli olur.
Çok sık karşılaşılan bir durumdur. Skolyoz dışında bir sürü omurilik eğriliği var.

Ben de kendimin farkında değildim. Bende devamlı eleştiri ala ala araştırmaya başladım. Keşke daha güzel söyleseler değil mi bize.

Kesinlikle. Ben yapici olmaya ozen gosterdikce insanlar kirici oluyor.

Boy meselesi sinirimi bozuyor bu aralar. 165'ten 1 cm fazla degilmisim. Bir de yalancisin demeye getiriyor. Oldugumdan kisa soyleyince noluyor ki? :(

Bu arada bir hekime muayene olun derim.

pilates ve yuzme

bence de acilen doktora gidin. içinizi karartmak değil amacım ama yakın bir arkadaşım bu sebepten doktora gitti ve çok ciddi bir ameliyat geçirdi. En azından sebebini öğrenmiş olursunuz aksatmamanızı tavsiye ederim

Iyi bir ortopedi doktoruna gidin.
Muhtemelen bir egzersiz verecektir. ancak bu egzersizleri uzman birisiyle calismanizi tavsiye ederim.
Ozellikle skolyoz gibi rahatsizliklarda yanlis spor kötü sonuclar doguruyor.

Eger skolyozsa bolca karin kasi yapilmasi gerekir bendede var 1 yildir fizik tedvideyim kilo vermek ve duzenli spor yapmak gerekiyor

Back