Tuvalet Eğitimi Duru Okyanus'un Wc Eğitimi Güncesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

SAPHIRA

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
11.790
216
738
41
İzmir
Merhaba;
Daha önce 1 yaşında ve 1.5 yaşındaki denemelerimiz boşa çıkınca,2.5 yaşını doldurmasını ve havanın ısınmasını bekledik.3 haziranda başladık yani kızımın 31 ayını doldurmasına 3 gün kala.Günlerimiz çok zor geçiyor.Şimdilik pes etmedim,etmemeyi umuyorum! Herkese bu yolda kolaylıklar diliyorum.
sevgiler

Dün 3. günümüzdü.misafirlerim olmasına rağmen bezini çıkardım.Sabah kalkıp çiş ve kakayla doldurmuş olduğu bezi çıkardım,taa ki öğlen uykusuna kadar hiç altına yapmadı.öğlen uykusuna yatırırken altına bezini taktım yine.uyandığında çiş dolmuştu bez.uyandıktan 1-2 saat sonrasında o bezi çıkardım.Akşam 7 civarına kadar hiç yapmadı altına.En sonunda şarr diye işedi :) temziledim,giysileri değiştirdim.aradan biraz zaman geçti bu kez de kaka yaptı altına.Onu da hemen temziledim.aradan yine biraz daha zaman geçti ve tekrar işedi.Sonra yatana kadar hiç bir şey yapmadı.Babasının kucağında uyudu kaldı altında bezsiz bir şekilde.Yatağına yatırdım,uyandırmadan altına bez taktım.Yani dün tüm gün altına 2 kez çiş 1 kez kaka yapmış oldu.önceki günlere göre çok daha iyiydi.Tabi bunda,dün gelen misafir çocuklarıyla oynadığı için kafasının onlarla meşgul olması da etkili olmuş olabilir...Ben yine de ümitlendim,ümitlenmek istiyorum,buna ihtiyacım var çünkü şevkim çok kırılıyor.biraz beni sevindirse daha bir zevkle sarılıcağım bu işe,daha sabırlı olacağım.şimdi ortalığın batmasına mı yanayım,sürekli üst değiştirmeye mi yanayım,ne giydireceğimi şaşırdığıma mı yanayım vs vs vs

Bu sabah da açtım altını.Kahvaltısnı yedirdim,elinizi ağzını yıkama,diş fırçalama işlerini yaparken,banyıda duran lazımlığına kendi kendine gidip oturdu.ama küloduyla oturdu.çii çii dedi,tamam annecim hadi yap çişini dedim.külodu çıkarayım desem itiraz edecekti ondan hiç sesimi çıkarmadım.ama yapmadı,kalktı biraz sonra.Hala da altına bir şey yapmadı ama her an yapabilir diye bekliyorum,sık sık soruyorum,wc ye ya da lazımlığa oturmak istemiyor.bir şekilde ikna edip oturtmaya çalışıyorum.Çoğunda başarılı olamıyorum ama oturduğu zamanlarda da yapmıyor.
Bakalım gün için de daha neler yaşayacağız.

20 dk kadar lazımlığına oturdu,ben de karşısına.bir adet lolipop ve 1 bardak su içti bu süre içinde ama ne çiş ne kaka yaptı.sabırla beklemedeyim.Bugün hala altına yapmadı ve artık öğlen uykusu zamanı geldi.Bezini takıp uyutucam ya da önce uyutup ona belli etmeden bezini takmaya çalışıcam.Bir anaokulu öğretmeni arkadaşım öyle fikir verdi.bezi uyuduktan sonra tak,uyanmadan önce çıkar,o farketmesin dedi.Tabi tamamiyle uygulayamıyorum ama çalışıyorum

Öğlen uykusundan sonra yemeğini yedirdim.Dışarı çıkmamız lazımdı,tabi bezini değiştirip giydirdim.tam kapıdan çıkarken bir koku,temiz bez takılınca bayılır kaka yapmaya zaten.Neyse hemen tekrar değiştim.DIşarı çıktık.İşlerimizi hallettik.biraz dolaştık,parka gittik,sıcaktan bayıldık eve geldik.balkonda havuzunu doldurdum,orada biraz oynadı.bezsiz bir şekilde sadece külotla oynadı sonra külodunu da çıkarttırdı.Sonra sıkılınca banyo bitti dedi,kuruladım,giydirdim ve yine bezsiz olarak bıraktım tabi.sonra bana komşum geldi.pembe oje gördü komşumda tutturdu bu da.ben de eğer çişini kakanı lazımlığa yaparsan pembe oje sürerim.hemen koşa koşa gitti lazımlığına,çıtçıtlı badisi vardı,çıtçıtlarını açtım,oturdu.arkamı döndüm dolaptan asetonla pamuk alayım eski ojelerini sileyim diye,meğerse o arada başlamış işemeye ve ayağa kalkıverdi,hoop hemen oturttum tekrar lazımlığa,devamını oraya yaptı yine.başladı lazımlığın müziği çalmaya,çok mutlu oldu başladı oynamaya müzikle ama hala oturuyor bu arada.bir süre daha oturdu eğlendi müzkle.tabi bu arada alkışlar öpücükler filan ondan sonra kalktı temizliğini yaptık beraber,sonra da beraber lazımlığın kabını alıp çişi wc ye döktük birlikte.sifonu çekti,bay bay çiş dedik.ellerimizi yıkadık.tam mutlu olduk birazcık derken 5 dk sonra oturma odasında halıya işedi sevecen bir şekilde hani lazımlığa yapıyorduk annecim,bana söylemeyi unuttun mu,yanlışlıkla mı kaçtı çiş filan dedim.tekrar temizlenmeye gittik.bugün başka vukuatımız olmadı ama tabi dışarı çıktığımız için bezli olduğu süreler de oldu yani bugün.Yatana kadar yine bezsiz tutucam.bezini uyuduktan sonra takıcam,gerçi ne kadar faydası oluyor onu da bilmiyorum çünkü bezi baya şişmiş kalkıyor

45 dk kadar önce yine çişini altına yaptı.bugün 2. kez kaçırmış oldu.ilk 2 güne göre gelişme kaydediyoruz sanırım

en cok korktugum egıtımlerden bırı :)

sımdıden dusunmeye basladım ne zmana baslarım dıye öbür yaz 1,5 yasında oluyor dıger yaz 2,5
hesaplayıp duruyrum :)

bu zorlu yolda sıze sabır dılıyorum ınsallah en kısa zamanda gecer bu donem..

yatmadan önce yine bir 15-20 dk kadar lazımlıkta oturduk.bir şey yapmadı.sonra uyudu.yine uyuduktan sonra bağladım altını.
sevgili sumak güze dilekleriniz için teşekkürler.her çocuk bir değil.bazısı 1 günde öğreniyor,şimdiden bunları dert etmeyin,her anın keyfini sürün.
sevgiler

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki..benim kızım da 27 aylık 10 gün oldu başlayalı..ilk gün felaketti..altına yaptı durdu..ve dakika başı tuvalet dediği için tüm gün lazımlık tepesindeydik..ertesi gün yapmamaya başladı altına..4-5 saat tuttu..ben gecede bağlamadım aynı senin krkuların bende de vardı, uyanırsa bir daha asla uyumaz derdim..ama öyle bir sorun olmadı..çünkü yanına yattım bende..eğer uykusunda tuvaleti geldiyse yatakta deli gibi hareket ediyor ve ben anlıyorum ki çiş geldi hemen lazımlığa oturtuyrum odasında..kucağıma alarak..ve uyku sersemi anlamıyor bile yaptığını..rahatladığı için de rahat 3-4 saat uyuyor bu sefer..saat kuruyorum ve kontrol ediyorum çiş yapmış mı diye..bu gece mesela 2 kere üst değiştirdim kaçırmış çünkü..ama bizim asıl sorunumuz kaka..korkuyor yapmaktan ve zorla kabız yaptı kendini..4 gündür yapmamıştı ve dün o ağladı ben ondan çok ağladım acı çekiyor diye..denemediğim şey kalmadı fitille çokk az yaptı..altına bile yapmıyor yani acıyacak diye..az önce bakıcısı aradı ve kaka yaptığını söyleyince yaşadığım mutluluğu tarif etmem imkansız.. Bu kadar uzun yazdım kusura bakma ama bugünlerde seni en iyi anlayanlardan biriyim inan ki.. Bende senin gibi sayıyorum her çişten sonra alkış ve sakız ödülümüz.. Herkesi arıyoruz dedeleri filan onlarda aferin filan kızıma diyince hoşuna gidiyor..çok zor bir süreçmiş bu.. Birinin çiş veya kaka yaptığına bu kadar sevineceğim aklıma gelmemişti..annelik çok zor ama çok güzel..ben eminim duru kyanus bu işi başaracak senin yardımın ve hoş görün sayende..her gün takip edicem sayfanı gelişme var mı diye..

Desteğin için çok teşekkür ederim canım.senin kız gibiydi bir arkadaşın kızı.3 yaşındayken hala kaka yapacağı zaman bezimi tak kaka yapıcam diyordu.bezi takınca yapıyordu kakayı.sonra geçti tabi.büyüdüklerinde her şey geçiyor da,acaba acele mi ediyoruz diyorum.kendisi ister miydi bir gün wc ye yapmayı,bezi atmayı diyorum.Allah hepimize kolaylık versin

Ben bezde taktım sırf yapsın diye ama kendi istemedi bezi çıkarttırdı bana.. Bende kaldırdım tüm bezleri..eğer ben ona bıraksaydım bu tercihi eminim okula başlayana kadar yapmazdı çünkü halinden çok memnundu..bence tam zamanları..sakın başa dönme...

uyuduktan sonra bezi takmanın faydasını gördüm galiba.bu sabah kalktığında bezi şiş değildi.bezini hemen çıkartmadım.önce kavaltısını yedirdim.sonra bezini çıkardım,az çiş yapmış.belki de sabah uyandıktan sonra yaptı o çişi veya çişleri de bilmiyorum.Kalktığında bu yana çişini altına yapmadı hiç.Bir kaç kez lazımlığına oturtmaya çalıştım ama çok kısa süreli oturup kalktı,yine yapmadı maalesef.Tabi ben gel kakanı yapalım diyeısrar ettim çünkü biliyorum ki sabahları muhakkak en az 1 posta kaka yapıyor.neticede lazımlığa yapmayı istemedi ve daha fazla dayanamayıp biraz önce altına yaptı.çıtçıtlı badisi vardı üstünde,çıtçıtları açıktı ve balkondaydık.dolasıyla ne üstü kirlendi ne de koltuk halı vs.. buna da şükü dedim en azından balkondaydık.kakayı yerden alıp wc ye attık birlikte.sifonu çekti,bay bay kaka dedik.çişin de gelmiştir hadi oturalım lazımlığına dedim ama calliou yu izlemeyi tercih etti.
sonuç olarak ve özetle;evet ilk günlere göre altına yapma sayısı azaldı ama hala wc ye veya lazımlığa yapmıyor.tutuyor sanırım

öğle uykusundan tamamen kuru kalktı.uyuduktan sonra bezini takmıştım yine.12.30 da uyumuştu,15.30 gibi uyandı ve hiç çiş yapmamış bezine.hemen bezini çıkardım.lazımlığa gidelim dedim ama istemedi.Mutlaka çok çişi gelmiştir lazımlığa yaptırmam lazım,hazır çok sıkışmışken,lazımlığa yapıverir diye düşünüyordum ki maalesef hiç bir şekilde lazımlığa oturtamadım ve en sonunda dayanamayıp altına yaptı çişini.SOnra da dönüp bana baktı ne tepki vereceğim diye.Tamam annem bişey olmaz,önemli değil dedim.hemen ağlamaklı oldu.Gel banyoda temizleyelim seni dedim.gittik temizlendik.Yine oturtmaya çalıştım ama mümkün değil istemedi.ben de şu anda onu çok sıkmamak adına külodunu giydirdim.

Artık iyice anladım ki;kesinlikle altına yapmak istemiyor,çok rahatsız oluyor bu durumdan ama lazımlığa ya da wcye de yapmak istemiyor.Bu yüzden tutuyor sürekli.Artık tutamayacak bir hale gelince de salıyor.Altına yapmaması gerektiğini idrak etti de bir de wcye veya lazımlığa yakınlaşsa bu işi halledicez.Başka bir lazımlık alıp onu denemeyi düşünüyorum.Belki ona daha sıcak bakar

bu saate kada lazımlığa veya wcye oturmama durumunu hala devam ettiriyor.Biraz önce çiş kaka dedi,koşa koşa tuvalete gittik.adaptörle birlikte wce oturdu.ellerine ayaklarına pembe ojeler sürüldü,biraz sohbet edildi,sürülen ojeler üflendi ama çiş veya kaka yapılmadı

Oğlum ağustosta 3 yaşına girecek.öğretmen olduğum için tuvalet eğitimini temmuz ayına bıraktık. öğleye kadar babannemizde kalıyor.dönem dönem kabızlık problemimiz oldu.kakasını tutuyordu.ters tepecek inatlaşıp kakasını tutup yine kabız olacak diye endişeleniyorum. Bu yaz zor geçecek.

kabızlık çok zor Allah kolaylık versin.İnşallah zorlanmadan atlatırsınız bu dönemi

iki kez daha tuvalete oturdu,kendi isteğiyle,çiş kaka dedi,koşa koşa gittik yine ama oturdu oturdu kalktı,hiç bir şey yapmadı.ve yine daha fazla tutamayıp altına çişini yaptı.
sanki bir takım gelişmeler oluyormuş gibi görünüyor ama emin olamıyorum.çünkü bir seferinde istediğini diğerinde istemiyor.bi de altına yapmamak için çok tutuyor kendini.normalde günde 3-5 kez kaka yapardı.dün ve bugün 1 kez yaptı.çiş de aynı durumda,sayı olarak bilemicem ama çok yapardı,şimdi tuttuğu için az yapmış oluyor.bu durum sağlığını kötü yönde etkiler mi acaba diye endişelenmeye başladım.
bugün 2 çiş 1 kaka yaptı altına,lazımlığa veya wc ye hiç yapmadı

bu gece geç uyudu,12 gibi.yatmadan önce bir posta daha yaptı çişini altına.aslında kaçırdı desem daha doğru olur.çünkü altına yapmamak için çok uzun saatler tutuyor tuvaletini ve en sonunda dayanamayıp kaçırıyor.sonrada ağlamaklı oluyor.uyuduktan sonra bezini taktım yine,gerçi bence sabaha kuru kalkacak ama ne olur ne olmaz

Ben şunu fark ettim tuvalet eğitiminde çok abartmamak gerekdiğini ilk başlarda tamam alkış ödül falan ama sonraları durumu olagan kabul etmek daha iyi oldu çünkü inatlaşma dönemleri eğer bunun bizim için çok önemli olduğunu fark ederlerse onlar içinde çok önemli oluyor siz olağan kabul ettiğinizde çişini tuvalete yada lazımlığa yapmasını mesele daha kolay çözülüyor birde evde alıştırma kilotu çok işe yarıyor etraf kirlenmiyor

doğru haklı olabilirsiniz.Aslında bu eğitim olayına ben de alışıyorum kızımı alıştırmaya çalışırken,daha olağan ve daha az,daha sevecen tepki veriyorum.alıştırma külodunu giymek istemiyor kesinlikle.başka bir tane alıcam pembeli filan,belki onu kabul eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…