Dürtüsel bozukluk

Psikolog çocuğa yapabileceğim birsey yok gayet normal dedi..Okulun istediği tek tip ogrenciymis..bizimkiside hiperaktif olunca uymadi
Bize de öyle demişti ama psikolog dan ziyade psikiyatra gitmenizi öneririm, siz bilirsiniz ama 5 yıl sonra durumunuz iyice ilerlediğnde ne demek istediğimi anlarsınuz, ben size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, artık gerisi sizin bileceğiniz iş, bu şekilde çocuğunuzda düzelme beklemeyin, en dopru teşhisi psikiyatrlar veriyor emin olun, vaka tecrübeleri çok fazla, psikologlar bizi 5 yıl oyaladı, yok oyun terapisi yok o yok bu, gittik gittik geldik. En iyisine de gittim sonuç alamadım.

Oğlum şu an 5 yaş 9 aylık. Yaklaşık 2 yıldır sürecin, 1 yıldır da ilacın içindeyim. Kreşte ne kaoslar yaşadık anlatamam. Belirtiler aslında bebeklikte dahi varmış biz anlamadık. 4 yaş civarında çoook memnunken servise ihtiyacımız var diye çok uzun süre gittiği bir kreşten ayrılıp başka kreşe başlayınca davranış bozuklukları akran zorbalığı başladı. Ama ne zorbalık terör estiriyordu istediği olmadığında yada reddettiği şeyi yapması istenince. Vurmak hiç kalır yanında. Masaları sandalyeleri mi fırlatmadı. Yemek dolu tabakları duvarlara mı atmadı. Öfke ağlama krizlerine girip okulu mu dağıtmadı. Kontrol altına alamadım. Kreştendir diyip eski kreşine aldım ama düzelmedi. Aşırı hareketlilik, dikkatini toplayamama, dürtüsellik hat safhaya çıktı. İlk başvurum psikiyatri oldu. İlaca karşı tutumum tamamen olumsuzdu. 4 ay daha direndim. Psikoloğa başvuru yaptım. Bir ay oyun terapisi aldık. Psikoloğumun yanıtı şu oldu. Aslında kendi dünyasında ılımlı bir çocuk. Ama diğer çocuklar bir kez hayır cevabını hemen kabul ederken sizin ki 3/5 defa da kabullenmekte zorlanabilir. O an dikkatini dağıtarak adapte etmek zorunda kalabilirsiniz. Evde biz bunu tabiki başarıyoruz ama okulda çok zor öğretmenlerin böyle bir zaman çokluğu yok.nBize caydırıcı birkaç taktik verdi ve bence şu an terapiye devam etmesine bile gerek yok. Kapalı bir çocuk değil dedi. Süreç olumlu olmayınca ilaca başladık. Çok memnun kaldım tekrar kreşe başladı. Ailevi sebeplerden ötürü kreşten almak durumunda kaldım. O sıra atakları tekrar başladı iş hayatımda da sorun yaşıyordum. Meğer dozu yetmiyormuş. Bu arada ilaç verilmeden önce çocuk gelişimci birkaç test yaptı ama bunun adı nedir hiç bilmiyorum moxoya dair bilgim yok. İlacı bi unutsak aksatsak aynı oluyor.

Psikoloğumuz şunuda ekledi. İlaca karşı değiliz. Tek başına ne terapi yada tek başına ne ilaç çözümdür. Çocuklar doğru yanlışı biliyor. Sadece dürtülerini kontrol edemiyorlar. İlaç alırken terapi dahi almasanızda ilaç dönemlerinde olumlu davranışları pekiştirici yönerge alan bir ortamda kalmalı çocuk dedi.

Bize de öyle demişti ama psikolog dan ziyade psikiyatra gitmenizi öneririm, siz bilirsiniz ama 5 yıl sonra durumunuz iyice ilerlediğnde ne demek istediğimi anlarsınuz, ben size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, artık gerisi sizin bileceğiniz iş, bu şekilde çocuğunuzda düzelme beklemeyin, en dopru teşhisi psikiyatrlar veriyor emin olun, vaka tecrübeleri çok fazla, psikologlar bizi 5 yıl oyaladı, yok oyun terapisi yok o yok bu, gittik gittik geldik. En iyisine de gittim sonuç alamadım.
Terapiler aşırı uzun zaman ve dört dörtlük ortamda büyüyen çocuklarla sonuç veriyor ama çocuğun beyninin hormonları düzgün çalışmayınca ne fayda. Eee psikologlarada müşteri lazım. Allah'tan bizim psikoloğumuz öyle bir insan değildi de işin onla çözülemeyeceğini bize belirtti.

Sizin çocuğun her girdiği ortamda vurma davranışı var miydi
Bizimki şöyle mesela öğretmeni boya yapmasını istiyor. Reddediyor diyelim. O an hırçınlaşıp sınıfı dağıtıyor. Arkadaşı istediği oyuncağı hemen vermezse vuruyor. Dil gelişimi geriden geliyor karşısındaki çocuk ne dediğini anlamadığında sinirleniyor. Bunlar hep dürtüsellikten

oğlumda dürtüsellik ve dehb var,süreci 5 yıl yaşamış biri olarak size tavsiyem ,psikolglarla uğraşmayın
direk psikiyatra gideceksiniz
çocupun ne sıkıntısı var o karar vercek,dehb ve dürtüsellik ilaçları zaten bir çok test sonrası veriliyor
çok titizler bu konuda ,çünkü ilaçlar kırmızı reçete ve iyice tanı alırsa veriliyor ,endişe etmeyin
çocukta sıkıntı varsa zaten ilaç kullanması da lazım çünkü faydası çok
ben kendi oğlumda ilacın faydasını çok gördüm
bizde de agresflik,vurma çok vardı,yüzde 70 azaldı maşallah diyeyim
ilacı bir gün unuttuk geçen ,hemen eski haline geri döndü,ilaç çok faydalı yani
dürtüsellik ilerde çocuğun başına çok iş açacak bir durum , o yüzden eğer varsa erken yaşta tanı ve tedavi çok önemli
çocuğun sorun yaşamasını istemiyorsanız erkenden götürün ,sıkıntısını çözün, ergenlikte çok sorunlar yaşıyor çünkü çocuklar
ilaç gerekiyorsa da bundan çekinmeyin,gocunmayın
dürtüsellik biyolojik ve genetik bir durum,çocuğun elinde değil yani
kalp,tansiyon hastalığı gibi düşünün
ilacını da uzun yıllar kullanması gerekebilir ,ama bu onun iyiliği için.
geçmiş olsun ,sormak istediğiniz birşey varsa ben seve seve yanıtlarım
bu arada sadece moxxo ile karar verilmez,moxxo da çoğu zaman dehb ve dürtüsellikte tek bir tanı yöntemi asla değil
Üye arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum. İlaca bu forumdaki bir annenin şu yorumu ile başladım. Çocuğum ilaç almayıp bu sürece sürekli kötü anılar biriktireceğimize, ve bu durumla beraber sürekli dışlanıp kötü arkadaş ortamına düşmesindense ilacı kullanmayı tercih ederim yazmıştı.

X