Öğretmenin istediği ne ilaç kullanması mı ?Oğlum 1. Sınıfa basladi 6 yaşında ve hareketli bir cocuk özel okula gidiyor...Sınıfta arkadaşlarına vuruyormus dersini erken bitirip arkadaşlarının yanına gidip konuşuyormuş ya da dolabına gidip oyun hamurlarini alıp oynuyormuş bu sebeplerden ötürü oğluma durtusel bozukluk teşhisi koymuş rehber öğretmeni herseyin farkında olup zarar vermek niyeti olmadan arkadaşlarına vuruyor dedi.bizi psikoloğa yönlendirdi MOXO testi yapıldı ve durtusellik ve dikkat yaşıtlarına göre normalin üstünde çıktı birazda hiperaktiflik çıktı..Rehber öğretmen bu sonucun yanılma payının olduğunu söyleyip hala oğlumda durtusel bozukluğun olduğunu söyleyip duruyor psikologun görüşleride pek tatmin etmemiş kendisini.Arkadaşlarına vurması dışında beni rahatsız eden birsey yok artık psikolojim bozuldu oğlumda dayak yiyor bu arada oğlum kendisine vurulunca karşılık verdiği için yine suçlu duruma düşüyor okulda mimlenmis durumda.Bu teste baktığımda %90 doğruluk payı var..bu test yanlış bilgi verir mi
PDR psikolojik eğitim alıyor zaten. Tek farkı eğitimci olabiliyorlar. Bence o sıfatla. Psikiyatri bu işe bakmaz nörolojik bir sorun yoksa. Onu da tespit edecek yine pedagogtur. Nörolojik bir sorun tespiti halinde yönlendirir zaten.Rehber öğretmen hangi sıfatla teşhis koydu da psikoloğu beğenmedi?
Teşhis için psikiyatriste gitmelisiniz, kesin ilaç verecek diye bir şey yok.
Rehber öğretmen tanı koyamaz, psikolog da tanı koyamaz, klinik psikolog koyabilir.PDR psikolojik eğitim alıyor zaten. Tek farkı eğitimci olabiliyorlar. Bence o sıfatla. Psikiyatri bu işe bakmaz nörolojik bir sorun yoksa. Onu da tespit edecek yine pedagogtur. Nörolojik bir sorun tespiti halinde yönlendirir zaten.
Bakmaz demiyorum yönlendirme olmadan direk bakmaz. Önce psikolojik bir durum mu diye pedagog bakar.Rehber öğretmen tanı koyamaz, psikolog da tanı koyamaz, klinik psikolog koyabilir.
Psikiyatri nasıl bakmaz , düpedüz onun alanı.
Klinik psikolog da tanı koyamaz, tanı yetkisi psikiyatristte var sadeceRehber öğretmen tanı koyamaz, psikolog da tanı koyamaz, klinik psikolog koyabilir.
Psikiyatri nasıl bakmaz , düpedüz onun alanı.
Test hakkında bilgi sahibi değilim, testlerin yanlışlık payı illaki var hiçbir test %100 sonuç vadetmiyor ama geçerlik güvenirlik araştırmaları yapılan testleri zaten analiz amacıyla kullanıyoruz, o yüzden test sonucunu bu kadar kurcuklamaya gerek yok rehber öğretmen için söylüyorum. Bir psikiyatriste de gidin isterseniz son olarakOğlum 1. Sınıfa basladi 6 yaşında ve hareketli bir cocuk özel okula gidiyor...Sınıfta arkadaşlarına vuruyormus dersini erken bitirip arkadaşlarının yanına gidip konuşuyormuş ya da dolabına gidip oyun hamurlarini alıp oynuyormuş bu sebeplerden ötürü oğluma durtusel bozukluk teşhisi koymuş rehber öğretmeni herseyin farkında olup zarar vermek niyeti olmadan arkadaşlarına vuruyor dedi.bizi psikoloğa yönlendirdi MOXO testi yapıldı ve durtusellik ve dikkat yaşıtlarına göre normalin üstünde çıktı birazda hiperaktiflik çıktı..Rehber öğretmen bu sonucun yanılma payının olduğunu söyleyip hala oğlumda durtusel bozukluğun olduğunu söyleyip duruyor psikologun görüşleride pek tatmin etmemiş kendisini.Arkadaşlarına vurması dışında beni rahatsız eden birsey yok artık psikolojim bozuldu oğlumda dayak yiyor bu arada oğlum kendisine vurulunca karşılık verdiği için yine suçlu duruma düşüyor okulda mimlenmis durumda.Bu teste baktığımda %90 doğruluk payı var..bu test yanlış bilgi verir mi
Psikologlar tanı koymazlar öyle bir yetkileri yoktur. Onların bile koyamadığı tanıyı Rehber öğretmeni hangi bilgi ile koymuş merak ettim. Rehber öğretmeninie tavrınız net koyun ve çocuğunuzu mutlaka uzmana gitürün. Terapi ile başlar. Psikiyatriye gitmeye ihtiyacı var ise onu da psikolog belirler.Oğlum 1. Sınıfa basladi 6 yaşında ve hareketli bir cocuk özel okula gidiyor...Sınıfta arkadaşlarına vuruyormus dersini erken bitirip arkadaşlarının yanına gidip konuşuyormuş ya da dolabına gidip oyun hamurlarini alıp oynuyormuş bu sebeplerden ötürü oğluma durtusel bozukluk teşhisi koymuş rehber öğretmeni herseyin farkında olup zarar vermek niyeti olmadan arkadaşlarına vuruyor dedi.bizi psikoloğa yönlendirdi MOXO testi yapıldı ve durtusellik ve dikkat yaşıtlarına göre normalin üstünde çıktı birazda hiperaktiflik çıktı..Rehber öğretmen bu sonucun yanılma payının olduğunu söyleyip hala oğlumda durtusel bozukluğun olduğunu söyleyip duruyor psikologun görüşleride pek tatmin etmemiş kendisini.Arkadaşlarına vurması dışında beni rahatsız eden birsey yok artık psikolojim bozuldu oğlumda dayak yiyor bu arada oğlum kendisine vurulunca karşılık verdiği için yine suçlu duruma düşüyor okulda mimlenmis durumda.Bu teste baktığımda %90 doğruluk payı var..bu test yanlış bilgi verir mi
İşte o yüzden psikolog ile dirsek temasında olacak işbirliği yapacak. Eğer buna yanaşmıyorlarsa çözüm odaklı bir okul değildir. Öyle bir okulda devam ederseniz de çocuğunuzu kaybedersinizRehber öğretmen psikiyatrininde sonucunu beğenmez bu kafayla..onlar bir kere goruyor ben hep görüyorum diye
Hiperaktif olduğunu psikolog mu söyledi ?Psikolog çocuğa yapabileceğim birsey yok gayet normal dedi..Okulun istediği tek tip ogrenciymis..bizimkiside hiperaktif olunca uymadi