Dürtüsel bozukluk

Mavi-g

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
117
43
Oğlum 1. Sınıfa basladi 6 yaşında ve hareketli bir cocuk özel okula gidiyor...Sınıfta arkadaşlarına vuruyormus dersini erken bitirip arkadaşlarının yanına gidip konuşuyormuş ya da dolabına gidip oyun hamurlarini alıp oynuyormuş bu sebeplerden ötürü oğluma durtusel bozukluk teşhisi koymuş rehber öğretmeni herseyin farkında olup zarar vermek niyeti olmadan arkadaşlarına vuruyor dedi.bizi psikoloğa yönlendirdi MOXO testi yapıldı ve durtusellik ve dikkat yaşıtlarına göre normalin üstünde çıktı birazda hiperaktiflik çıktı..Rehber öğretmen bu sonucun yanılma payının olduğunu söyleyip hala oğlumda durtusel bozukluğun olduğunu söyleyip duruyor psikologun görüşleride pek tatmin etmemiş kendisini.Arkadaşlarına vurması dışında beni rahatsız eden birsey yok artık psikolojim bozuldu oğlumda dayak yiyor bu arada oğlum kendisine vurulunca karşılık verdiği için yine suçlu duruma düşüyor okulda mimlenmis durumda.Bu teste baktığımda %90 doğruluk payı var..bu test yanlış bilgi verir mi

Oğlum 1. Sınıfa basladi 6 yaşında ve hareketli bir cocuk özel okula gidiyor...Sınıfta arkadaşlarına vuruyormus dersini erken bitirip arkadaşlarının yanına gidip konuşuyormuş ya da dolabına gidip oyun hamurlarini alıp oynuyormuş bu sebeplerden ötürü oğluma durtusel bozukluk teşhisi koymuş rehber öğretmeni herseyin farkında olup zarar vermek niyeti olmadan arkadaşlarına vuruyor dedi.bizi psikoloğa yönlendirdi MOXO testi yapıldı ve durtusellik ve dikkat yaşıtlarına göre normalin üstünde çıktı birazda hiperaktiflik çıktı..Rehber öğretmen bu sonucun yanılma payının olduğunu söyleyip hala oğlumda durtusel bozukluğun olduğunu söyleyip duruyor psikologun görüşleride pek tatmin etmemiş kendisini.Arkadaşlarına vurması dışında beni rahatsız eden birsey yok artık psikolojim bozuldu oğlumda dayak yiyor bu arada oğlum kendisine vurulunca karşılık verdiği için yine suçlu duruma düşüyor okulda mimlenmis durumda.Bu teste baktığımda %90 doğruluk payı var..bu test yanlış bilgi verir mi
Öğretmenin istediği ne ilaç kullanması mı ?

İlk konuşmada ilaç kullanmasını istemiyoruz o yüzden psikiyatri değil pedagog a götürün dedi..MOXO testi istediği gibi çikmayinca başka bir uzmana götürmenizi isteyebiliriz dedi..Şu an rehber öğretmeni çalışmalar yapacak eğer devam ederse başka bir uzmana yonlendirecekmis

Rehber öğretmen hangi sıfatla teşhis koydu da psikoloğu beğenmedi?

Teşhis için psikiyatriste gitmelisiniz, kesin ilaç verecek diye bir şey yok.
PDR psikolojik eğitim alıyor zaten. Tek farkı eğitimci olabiliyorlar. Bence o sıfatla. Psikiyatri bu işe bakmaz nörolojik bir sorun yoksa. Onu da tespit edecek yine pedagogtur. Nörolojik bir sorun tespiti halinde yönlendirir zaten.

Beğenmediğini hem beden diliyle hemde cümleleriyle ifade etti..psikoloğ bir kere gordu kendisi hem dersine giriyor hemde olaylari biliyor o yüzden emin kendinden..psikolog piskiyatri arastirmaya basladigimda piskiyatriyi de aradim Moxo testini yaptırıp getirin dedi kendileri yapıyorlarmış o yüzden henüz gitmedik

Bir hafta once oğlunun ayağından botunu çıkartmışlar arkadaslari oğlumda cikartanlara vurmuş botuyla sonra öğretmen ne oldu demiş X(oglum) bize vurdu demişler çoğunluk X vurdu deyince oğlum suçlu oldu..2 gün önce yine botunu çıkartmış arkadaslari oğlumda nöbetçi öğretmene söylemiş kendi öğretmenine söylememiş ben olayın sabahı gittim konuşmaya haberim yok dedi kameraya bakın dedim 2 gün oldu hala cevap yok...okulda kamera var olay olunca kameraya bakmak yok nasıl olsa X yapar kafasindalar

PDR psikolojik eğitim alıyor zaten. Tek farkı eğitimci olabiliyorlar. Bence o sıfatla. Psikiyatri bu işe bakmaz nörolojik bir sorun yoksa. Onu da tespit edecek yine pedagogtur. Nörolojik bir sorun tespiti halinde yönlendirir zaten.
Rehber öğretmen tanı koyamaz, psikolog da tanı koyamaz, klinik psikolog koyabilir.
Psikiyatri nasıl bakmaz , düpedüz onun alanı.

Rehber öğretmen tanı koyamaz, psikolog da tanı koyamaz, klinik psikolog koyabilir.
Psikiyatri nasıl bakmaz , düpedüz onun alanı.
Bakmaz demiyorum yönlendirme olmadan direk bakmaz. Önce psikolojik bir durum mu diye pedagog bakar.

Test hakkında bilgi sahibi değilim, testlerin yanlışlık payı illaki var hiçbir test %100 sonuç vadetmiyor ama geçerlik güvenirlik araştırmaları yapılan testleri zaten analiz amacıyla kullanıyoruz, o yüzden test sonucunu bu kadar kurcuklamaya gerek yok rehber öğretmen için söylüyorum. Bir psikiyatriste de gidin isterseniz son olarak

Rehber öğretmen yine uzmana gönderecek yani psikoloğa..Aynı okulda suphelendigi başka bir öğrenciyi psikologa gondermis onda hepsi normalin altında çıkmış ona itiraz etmek yok ama...iyi çıkınca istediğimi alamadım diyor özel okul olmasa çoktan okul değişikliği yapmıştım psikolojimi bozdular

Rehber öğretmen psikiyatrininde sonucunu beğenmez bu kafayla..onlar bir kere goruyor ben hep görüyorum diye

Psikologlar tanı koymazlar öyle bir yetkileri yoktur. Onların bile koyamadığı tanıyı Rehber öğretmeni hangi bilgi ile koymuş merak ettim. Rehber öğretmeninie tavrınız net koyun ve çocuğunuzu mutlaka uzmana gitürün. Terapi ile başlar. Psikiyatriye gitmeye ihtiyacı var ise onu da psikolog belirler.
Rehber öğretmenin amacını söyleyeyim ben size. Psikiyatriye götürün ilaç versin. Bir çok okulda mantık bu şeklide ilerler.

Size psikoloğunuz ile ilgili yorum yapmasına izin vermeyin. Yapması gereken psikolog ile öğretmenini görüşmesi ve çocuk hakkında bilgi alış verişi yapılması.

Rehber öğretmen psikiyatrininde sonucunu beğenmez bu kafayla..onlar bir kere goruyor ben hep görüyorum diye
İşte o yüzden psikolog ile dirsek temasında olacak işbirliği yapacak. Eğer buna yanaşmıyorlarsa çözüm odaklı bir okul değildir. Öyle bir okulda devam ederseniz de çocuğunuzu kaybedersiniz

oğlumda dürtüsellik ve dehb var,süreci 5 yıl yaşamış biri olarak size tavsiyem ,psikolglarla uğraşmayın
direk psikiyatra gideceksiniz
çocupun ne sıkıntısı var o karar vercek,dehb ve dürtüsellik ilaçları zaten bir çok test sonrası veriliyor
çok titizler bu konuda ,çünkü ilaçlar kırmızı reçete ve iyice tanı alırsa veriliyor ,endişe etmeyin
çocukta sıkıntı varsa zaten ilaç kullanması da lazım çünkü faydası çok
ben kendi oğlumda ilacın faydasını çok gördüm
bizde de agresflik,vurma çok vardı,yüzde 70 azaldı maşallah diyeyim
ilacı bir gün unuttuk geçen ,hemen eski haline geri döndü,ilaç çok faydalı yani
dürtüsellik ilerde çocuğun başına çok iş açacak bir durum , o yüzden eğer varsa erken yaşta tanı ve tedavi çok önemli
çocuğun sorun yaşamasını istemiyorsanız erkenden götürün ,sıkıntısını çözün, ergenlikte çok sorunlar yaşıyor çünkü çocuklar
ilaç gerekiyorsa da bundan çekinmeyin,gocunmayın
dürtüsellik biyolojik ve genetik bir durum,çocuğun elinde değil yani
kalp,tansiyon hastalığı gibi düşünün
ilacını da uzun yıllar kullanması gerekebilir ,ama bu onun iyiliği için.
geçmiş olsun ,sormak istediğiniz birşey varsa ben seve seve yanıtlarım
bu arada sadece moxxo ile karar verilmez,moxxo da çoğu zaman dehb ve dürtüsellikte tek bir tanı yöntemi asla değil

Psikolog çocuğa yapabileceğim birsey yok gayet normal dedi..Okulun istediği tek tip ogrenciymis..bizimkiside hiperaktif olunca uymadi

Bizim tek sıkıntımız arkadaşlarına vurması..Arkadaslari da ona vuruyor..Bi olay oldu kameraya bakıp haber edecek 3 gün oldu hala cevap yok başkası olsa aynı gün bakılıyor..okulda neler oluyor bilmiyorum çok karmaşık oldu

MoXo testinde sari olarak çıktı biraz hiperaktif dedi evet çok hareketli bir cocuk bunu test olmadanda biliyorduk

X