DUPHASTON

deniz0209

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2024
310
81
13
24
Kızlar benim adetlerim düzenli
yumurtlamayıda 3-4 ay düzenli sonra düzensiz çok kez yumurtlama testiyle takip ettim düzenli de yumurtluyorum ama döngümün 22. Günü yumurtlamadan sonra adete 10 kala Duphaston kullanmaya başladım bebek oluşursa tutunsun diyen oluşmazsa da adet getirsin diye bu mantıkla yani günde 1 tane alıyorum ben bu şekilde olumlu sonuç alan var mı

Merhabalar,
Adet döngünüzün 22.günü kullanmayı doktor mu yazdı size yoksa ?

Merhabalar,
Adet döngünüzün 22.günü kullanmayı doktor mu yazdı size yoksa ?
Hayır ben araştırmalarım sonucu çocuğun tutunması için yumurtlamadan sonraki günlerde başlayıp adet olunca veya gebe kalınca sonlandırılıyormuş diye okudum o sebeple böyle yaptım

Bana bu ay başlattı ama adetin 12.günü başlattı günde iki tane.
Benim de düzenlidir adetlerim ovülasyon testlerinde de çift çizgiyi görüyorum yani.
Ama 21.gün progesteron baktırdım 0.9 çıkmış değer baya düşük nasıl oldu anlamadım hep öi böyleydi

Hayır ben araştırmalarım sonucu çocuğun tutunması için yumurtlamadan sonraki günlerde başlayıp adet olunca veya gebe kalınca sonlandırılıyormuş diye okudum o sebeple böyle yaptım
Yanlış anlamayın lütfen ama bu gibi ciddi sağlık konularını araştırarak değil, doktorunuza danışarak yapın. Aynı sizin gibi ben de hamile kalmak için yani tutunması ve progesteron hormonun artması gibi sorunları hal etmek için doktorumun raporuyla adet döngümün 11 ila 25.günleri arası sabah akşam her gün aynı saatde içiyorum. Yani siz bence yanlış kullanıyorsunuz.

Bende de aynı durum. 7 aydır içiyorum sizin gibi ama değerim 0,45 hep

Yinede bu ay deneyeceğim zaten 6 gün kaldı bakalım nasip sonraki ay zaten kullanmayacağım napcağımı şaştım artık ya ortada bi sorun yok 1.5 yıldır olmuyor bir kere de doktorum vermişti Duphaston bir yıl önce şimdi notlardan baktım oda döngünün sonunda başlatmış benim yaptığım gibi yani ama bakacağız bu ay

İnşAllah istediğiniz gibi olur her şey. Bizim de sorunumuz yokken artık 1.3 yıldır olmuyor. Yaza kadar olmazsa artık tüp bebeğe geçicem

Bende öyle düşünüyorum yaza kadar olmazsa cidden yıprandık ya
Aşılama falan hikaye. Eşim de diyor yapalım da sen de artık üzülme. Ama insanın hep içinde umut oluyor belkii diye ondan uzatıyor. Bir taraftan da yaşımız, zamanımız gidiyor.

Aşılama falan hikaye. Eşim de diyor yapalım da sen de artık üzülme. Ama insanın hep içinde umut oluyor belkii diye ondan uzatıyor. Bir taraftan da yaşımız, zamanımız gidiyor.
Aynen öyle artık kafama takmayacağım dedikçe olmuyor atamıyorum kafamdan birde ben geçen ay çok saçma şeyler yaşadım testlerimin hepsi pozitif çıktı farklı marka iki gün üst üste hafta sonuydu pazartesi kan verir takip ederim dedim günüm geçiyordu pazartesi regl oldum

Eklentiler

• IMG_4529.webp
    122,2 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_4535.webp
    94,9 KB · Görüntüleme: 2
Belki üstüne görme diye bir şey yaşıyorsunuz ? Çünki testler bas baya pozitifff

Doktor me dedi peki ben ilk defa baktırdım bide bende aşırı derece de göğüs ucu hassasiyeti yaptı galiba ilaç uçları yara gibi sızlıyor
Dokorun kontrolünde içiyorum tabii. 1 ay sadece ara verdim sonra yeniden içmeye başladım. İç diyor doktorum zararı yok. Ama mart ortasına kadar dedi iç gebelik oluşmazsa artık başka yöntemler uygulucaz. Meme hassasiyeti bende de çok var ya ilacı içmeye başladıktan sonra. İlk içdiğim zamanlar ağrıdan dokunamıyordum bile. Meğer tek değilmişim bu durumu yaşayan)

Yani ilaç fayda etmiyorsa başka ilaca filan geçmeyi düşünmedi mi.
Demek ki ilaçtan kaynaklı göğüs hassasiyeti oluyor.
Peki bu progesteron düşüklüğü hamile kalmaya engel miymiş benim de çübkü gözle görülür bi sorun yok aöa kalamadım 15 aydır yoruldum artık

Tabii büyük engel. Zaten o ilaçı artsın diye içiyoruz. Doktoruma sorduğumda bende niye artmıyor o zaman diye ? Cevap olarak kişiden kişiye değişiyor demişti süreç. Bazılarında ayları bula bilir. Eğer artmıyorsa da ilaçla iğneyle deneriz dedi. Bu hormonu iğneyle arttırmak oluyormuş dedi. Önemli olan amh ve e2 değerleriymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…