• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dunyanin en gereksiz insani benim

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Hatta en beceriksiz, en kotu en bencil en tembel ve en gerizekalisi da.

Niye mi boyle dusunuyorum?
18 Yasindayim ve annemle yillardir didisir dururuz, her ailede oldugu gibi. Fakat kucuklugumde anneme olan sevgimin biraz farkli oldugunu farketmistim, yani diger anne-kiz iliskilerindeki kadar cok sevmiyordum annemi( dunyanin en kotu insaniyim demistim ya hani belki ondandir) fakat asil nedenini nedenini bilmiyorum. Belki de beni kucukken( ilkokul 2-3. siniftayken) odami toplamadim / tokalarimi kaybettim / ustumu degismedim vs. icin oklavayla dovdugu icindir. Benim zaten bedenim cok guclu degildi (hala da degil) tansiyonum hemen duserdi o da birakirdi. Kac kere oklavayi sakladigimi bilirim. Kendimi acindirmak icin soylemiyorum boyle vakalar eminim her ailede oluyordur. Fakat bunlar kucukken benim kalbimi yaralamis demek ki. Hakli olan da o, ama ben dunyanin en igrenc insani oldugum icin demek ki boyle seyler yuzunden ona olan sevgimi azaltmisim. Diger ailelerdeki gibi saka icerikli konusmalar bizde olmaz cok ozenirdim annesiyle oyle iyi gecinenlere.

Ev islerini hic sevmem, eminim zaten kimse sevmiyordur ama benim ayri bir nefretim var. Yasadigim ortami sevmedigim icin belki de. Zorla yaparim, sirf annem kizmasin diye bir de pislik icinde yasamamak icin. O yuzden guzel olmuyor yaptigim is, annem de surekli bunun icin bagiriyor kiziyor. Hem de baya kotu sekilde, kucukken oklavayla terlikle falan doverdi simdi yapmiyor sadece kiziyor. Ama oyle seyler soyluyor ki olmek istiyorum. Belki basit seyler ama 2-3 yil once falan hep intihar etmek istiyordum ama gunah diye yapmiyordum. "Ben beceriksizin tekiymisim hic bir b*k olmazmis benden. Safin birine verip kurtulmak lazimmis, keske beni dogurmasaymis o kadar emeklerle beni bunun icin mi buyutmus ben onun imtihaniymisim yaziklar olsunmus" bunlar cok agir degil ama gercekten cok agir seyler soyluyor. Isyan etmek icin demiyorum ama keske ben dogmasaydim o zaman daha mutlu olurlardi. Evden kacmayi da dusundum cok kez ama yapmadim, zaten nereye gitsem kovarlar beni.

Babam deseniz zaten bana sevgisini hic gostermedi her seyi erkek kardeslerime alirdi onlarla gezerdi tozardi falan, zaten 12 yasindayken babamin annemi aldattigini ogrendim (o zamandan beri hala devam ediyor), annemi dovdugunu de ogrendim. Bunlar psikolojimi cok buyuk derecede etkiledi, zaten babam huysuz ve haksiz da olsa uste cikan biridir. Bu aldatma meselesinde annem ogrenmesine ragmen hala hakliymis gibi davraniyor mesela. Beni basini kapatmazsan okuldan alirim seni diye kac kere tehdit etti, arkadaslrina rezil oluyormus. Mezuniyet gunumde etegim azicik kisa diye bana bacak sov mu yapicaksin dedi. Aglatti. Annemden de arkadas cevresine rezil olmamak icin bosanmiyor ben kendimi bildim bileli her gun cok buyuk kavgalar ederler. Istedigimi giymeme (mesela kisakollu) ve arkadaslarimla disari cikmama izin vermiyorlar diye de cok tartismalar yasamistik. Evde hic huzurlu degilim/degiliz yani.

Kendime ozguvenim sifir, belki de annemin bana soyledigi laflar yuzunden. Kimsenin beni sevecegine de inanmiyorum. Psikologa gitmedim ama psikolojim kotu durumda biliyorum. Tam da anlatamadim derdimi ve cok uzun oldu farkindayim. Butun suc benim cok beceriksizim bencilim gereksizim keske dogmasaydim, keske olsem.

Her ailede olan şeyler falan değil canım... Normal bir ailede böyle şeyler olmaz. oklavayla dövmek nedir?
şehirdışında üni okumana izin verirler mi?

Canım o şekilde düşünme, anne babamızı seçme hakkına sahip değiliz biliyorsun.
Senin yapman gereken kendine daha güzel daha farklı bir hayat yaratmak.
Bunu da kendi ayakların üzerinde güçlü bir şşekilde durararak yapabilirsin.
Okul durumun ne şu an?
Okuyor musun? Çalışıyor musun?

Sen kendini işe yaramaz,gereksiz falan olarak görmekten vazgeç önce.Bu anlattıklarının hiç birisi senin suçun değil.Böyle ailelere öyle çok kızıyorum ki :47: öfkesini hıncını çocugundan alan, çocuguna insan muamelesi yapmaya aciz ailelerden.bunu beceremeyeceksin madem ne diye o çocugu dünyaya getiriyorsun.sen okumana bak.Ancak güzel bir mesleğin olursa,ekonomik özgürlüğnü eline alınca kurtulursun,güzel bir evlilik yaparsın ilerde inşallah.Allah yardımcın olsun.

Butun suc benim cok beceriksizim bencilim gereksizim keske dogmasaydim, keske olsem.
bu cümleyi bi daha asla söyleme sennki gbi şeyleri belkide daha kötülerini bizlerde yaşadık çocukken gençken belkide halen...
okumana bk sen var gücünle oku çalış öeslek sahibi ol kendi a,leni kur
herşey düzelecek inan

Allah yardımcın olsun cnm. Maalesef annemizi babamızı seçme hakkımız yok. Keşke bunlar başına gelmeseydi. İnş bir an önce bu durumdan kurtulursun. Pek düşünmememye çalış bu konuları. Üzme kendini daha fazla

canm benzer şeylerı bende yaşadım inan.lisede hiç çevrem olmadı çunku annem okul dışında dışarı çıkmama izin vermezdı en basıtınden benı kutuphaneye bıle göndermezdı.bu yuzden hç arkdşlarmla okul dşında bı yere oturup konştugumu hatrlamıyorum ben.ayrca dayak da vardı.babamla lıse sonda aynı evde olmamıza ragmen tek kelıme konşmazdk.çok şeyler yaşadım zamanında varlık içinde yokluk yaşattı babam bıze elıme aylık 30 lıra harçlık verıyodu ben o parayı okulda harcamz ustume bşyler alrdm.onun dışnda kıyafet için para verdgını htrlamıyorum.kı sınıfımda hocam bızım durumumuzun kötu olduugunu düşnmştu elıme bı keresnde 50 lıra para verdı hiç unutmuyorum.velhasıl bunun gbı çok olay yaşadm özguvenım sıfırdı kımsenn yuzne bakamazdm falan.

sonra üniversite sınavnı kazandm şehır dışşına çıktım.bu benıde aılemıde degştrdı.annem de babamda sankı 18 yıldr benm annem babam değildı sankı .daha rahat olmaya başladılr allha şükür bı zorluk yaşamadm unı hayatnda ne para ne rahatlık bakımndan.zamannda yapamadgm herşeyın acısını çıkardm tadını kaçırmadan.şu an 23 yaşndaym evmde annemle de babamla da gayet rahat konuşablıyoruz.sana demem o kı kendını uzme şehır dışına çkma ihtımln varsa olkumaya gıt.herlde dıplernde olmaynca özluyolr daha anlayşlı oluyolr cnm.

Bende farklı bir şey söyleyemeyeceğim.
Durumu iyileştirmenin tek yolu var. O da iyi bi bölümde okuyup iş sahibi olmak.

İstersen başarırsın... :34:

Varya okuyunca cok sasirdim!! Sanki benim hayatimi anlattin suan..
Benim actigim konularada bakabilirsin..
Bende beceriksizim diye dusunuyorum hep.. ama bil ki hic kimse senden fazla degerli dgl..
Cok zor cok iyi anliyorum.. bende temizlikten nefret ederim. Nedenmi? Yapsam bile hakaret aliyorum.temizligi bile beceremiyormusum..

insanin yasadgi yerde huzur almayinca psikolojisi bozuluyor..bazen napicami sasiriyorum. Hic kendime guvenim olmayinca bsy yolunada gitmiyor..

Canım benimde senin gibi hatta aynı aile sorunlarım var sebepler farklı olsada sonuç aynı.Sana tavsiyem güzelce derslerine çalışmaya çalış üniversteye git inan kafan dağılır.Bu sorunlarını paylaşacağın arkadaslarında mı yok onlarda dertleş.Ama haline yinede şükret.Tabi ki yaşadıkların unutulcak şeyler değil ama tek kurtuluşun bende üniversteye gitmek olmalı.Ben kazandım gittim evden uzaklaştım iyi oldum yakında inşallah iş sahibi olucağım kafamı bozarlarsa çıkar giderim sonuçta kimseye bağlı değilim artık kendi ayaklarımın üstünde durabilirim.Sen de kendini iyi yönde kurtarmaya çalış

Back