- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
- 198
bugün kendi ülkeninin insanına eleştiri hakkını tanımazsan, elin almanı böyle çatır çatır eleştirir işte. adam duygularıma düşüncelerime tercüman olmuş. o da bü türkler bu adama hala nasıl oy verebiliyor diyor, ben de.
ben altyazıda okuduğum kadarıyla hakaretvari bir şey görmedim.
bazı arkadaşların dediği gibi; gerçekler acıdır.
artık her şeye karşı o kadar katı olduk ki bir başka ülkeden birinin eleştirisini bile gurur meselesi yapar olduk. çok saçma çok. herkes bi alıngan bi hassas.
Milli değerlerimizle dalga geçilse bu başka bir şey. Ama eleştirilen iktidar yani bir siyasi görüş ve insanların buna tepkisizliği. Bunun milliyetçilikle çok alakalı veya çok bize has bir şey olduğunu düşünmüyorum.Valla ben alındım ne yalan söyleyim. Her ne kadar doğruları söylüyor olsa da zoruma gitti bir yabancıdan duymak. Ben de eleştiriyorum hatta daha ağır eleştiriyorum ama kendi milletimi eleştiriyorum başkasını değil. Ben milliyetçilik konusunda biraz fazla hassasım galiba.
40 ilde yaşanan kesintiye kedidir kedi diyip insanların zekasıyla dalga geçeni mi dersin
Makara bakara deyip inancıyla dalga geçeni mi
Oy pusulasına esma yazma diyip gerizekalı yerine koyanı
Küçük bir çocuğun ölümü üzerine üzüntùsünü dile getirenler için ölü sevici diyenler
Tapelerdeki kulaklarından tutar ...iker atarım güzellemeleri
Kabul etmek lazım bazı şeyleri elin adamını bırak dışardan bunun gibi lafları günde üç öğün yemezsek kendimize gelemiyormuşuz gibi bir intiba var
Milli değerlerimizle dalga geçilse bu başka bir şey. Ama eleştirilen iktidar yani bir siyasi görüş ve insanların buna tepkisizliği. Bunun milliyetçilikle çok alakalı veya çok bize has bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Bugün bizim eleştirimiz duyulsa başkaları bu kadar gündeme gelmez zaten. Bizim eleştirilerimiz konuşulur. Başkalarının eleştirisinin gündeme gelmesinin de bi anlamı var. Kötü bir mesaj bu ülkemizle ilgili.
Bunlara tepki verdik de Almanlar şöyle dursun
ortada bir suçlu arayacaksak bunun "alman sunucu" olmasını dilerdim
tabi akp liler bile alman sunucudan daha değersiz gözünüz de ki direk at çamuru akp liye
her şeyide bir tutmak olarak algılıyorsunuz ya valla helal olsun
kk dünyasına pelesenk oldu zaten siz onlarla bir mi tutuyorsunuz yani lafi
demek istediğim şu; " dinime küfreden müslüman olsa ey almanya "
kendilerin de malzeme çok yani onu demek isteyor var ben
Hersey ortada canim benim neyin sucunu atiyoruz biz koskoca almanya avrupa devletleri guluyor ve bende bu devlette yasamak zorundayim kii artik turk oldugumu kimsenin bilmesini istemiyorum herseyimizi biliyorlar barbarligimizi olup bitenleri hic hoslanmiyorlar burda bizden kurunun yaninda yas hesabi devlet olaylari gurbetcileri bile etkiliyor nasil goremiyosunuz ya nasil kor oldunuz bu kdr nasil farki anlayamassiniz yapmayin bunu yeter artik oy calan akp liden ne olacakdi zaten
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
valla geçmişten bu yana barbar olarak görüyorlar, barbar görmeleri yeni bişey değil tarih kitapları yazar zaten..
valla bunu yıkmak istiyorsan bu senin elinde,
avrupa devletleri karşısında üstün olmak istiyorsan kusura bakmada bilimle sanatla uğraşacaksın
yaratıcı olacaksın mucitler icatlar yapacaksın ,
ancak o zaman avrupa karşısında dik olursun
klavye başında yazmakla olmaz bu işler
Benim ne yaptigimi veya ne yapmadigimi ne biliyorsun be insan !! O halde sen akp yi bu sekilde savunduguna gore kesin sanat dalinda bilimle irfanla ugrasan birisin kiiiii bu sekilde konusma cesareti gosterebiliyorsun! Siz daha ahlakli bir sekilde gorus paylasmadan bile yoksunken ben resim yapsam danatla ugrassam ne cikar senin gb ler oldukca ben ihya da olsam goze gorunmez bu arada almanca ogretmeniyim :))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
burada meslek yarıştırmıyoruz hanfendi .
ayrıca KÖR , BE İNSAN bu kelimeler mi ahlaklı kelimeler
ben ahlak olgusunu bilmiyordum sağolun
valla bende ki ahlak olgusu ile sizdeki olgu örtüşmediği için bana cevap vermeyin
yazdığınız her ne olursa olsun alıntılayıpta cevap vermicem selametle
40 ilde yaşanan kesintiye kedidir kedi diyip insanların zekasıyla dalga geçeni mi dersin
Makara bakara deyip inancıyla dalga geçeni mi
Oy pusulasına esma yazma diyip gerizekalı yerine koyanı
Küçük bir çocuğun ölümü üzerine üzüntùsünü dile getirenler için ölü sevici diyenler
Tapelerdeki kulaklarından tutar ...iker atarım güzellemeleri
Kabul etmek lazım bazı şeyleri elin adamını bırak dışardan bunun gibi lafları günde üç öğün yemezsek kendimize gelemiyormuşuz gibi bir intiba var
Şimdi ben siyasi bir tartışmaya girmek istemiyorum, herhangi bir partiyi de desteklemiyorum fakat durum bu videoda dalga geçilenden çok çok daha vahim. Türkiye'deki medyanın durumu ortada, ben sürekli yabancı basını takip ediyorum ve de Amerika ve Avrupa'nın birçok ülkesinden arkadaşlarım var(bu kısmı şu yüzden söylüyorum, onlar da videodaki adam gibi dalga geçiyorlar istisnasız bir şekilde). Şimdiii.....
Her şeyden önce, öyle bizim insanımız söylediği gibi Erdoğan yırtdışında dünya lideri olarak falan görülmüyor, aksine yıllardır dalga geçilen, insanları dini ve tarihi kullanarak manipüle ettiği konuşulan birisi(bizzat yabancı arkadaşlarım da aynı şekilde düşünüyorlar).
Bizim insanımızı manipüle eden ve pohpohlayan bi medyamız var... Yakınlardan örnek verecek olursak mesela bir "one minute" olayı vardı. Erdoğan bunu söylediğinde medyada bir pohpohlama, Erdoğan'ı padişah, Avrupa lideri ilan etmeler..bu olayın ardından Erdoğan özür dileyince, medya kesinlikle bu konuya değinmedi :)
Ondan sonra... Erdoğan TV'de demişti ki Obama'yla Fethullah Gülen'in ülkeye gönderilmesi hakkında konuştum, gönderilecek, mesaj alındı falan dedi.. Yine medyamızda boy boy manşetler, Erdoğan'ı yücelten...Ardından Beyaz Saray ve Amerika dış işleri bakanı öyle bir şey olmadığını ve F. Gülen'i unutmaları gerektiğini söylemişti, fakat medya bu kısma yer vermedi.
Tape olayları ayrı bir dava.. "Amerika'ya onaylattık, bunlar montaj dediler" dediler, yine medyada boy boy manşet.. Amerika yine öyle bir şey olmadığını söyleyip Erdoğan'ı yalanladı fakat medya bu kısma yer verdi mi? Hayır. Şaşırdık mı? Hayır :)
Uzun lafın kısası, Türkiye'nin ve Erdoğan'ın yurtdışındaki imajı böyle, her yaptığıyla dalga geçiliyor ve bu kozu bunların eline veren Erdoğan'dan başkası değil. Bu video ilk değil, bunun gibi birçok video var farklı ülkelerden.. Bu videonun Türkiye'de bu kadar patlamasının nedeni bu programın Almanya'nın en çok izlenen programı olması, e malum, Almancılarımız da çok.. Videodaysa dalga geçtikleri yalnızca AKP seçmeni, tüm Türk insanları değil. Yani öyle Türklerle dalga geçiyorlar demek gereksiz, bizim insanlarımız tuttuğu partiye muhalif olan partinin mensuplarıyla dalga geçmiyor mu? Bir Türk diğer Türk ile parti yüzünden dalga geçerken, yabancılar neden geçmesin? (malesef takım tutar gibi parti tutmak Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde var) Bu video o kadar da vahim değil...
valla geçmişten bu yana barbar olarak görüyorlar, barbar görmeleri yeni bişey değil tarih kitapları yazar zaten..
valla bunu yıkmak istiyorsan bu senin elinde,
avrupa devletleri karşısında üstün olmak istiyorsan kusura bakmada bilimle sanatla uğraşacaksın
yaratıcı olacaksın mucitler icatlar yapacaksın ,
ancak o zaman avrupa karşısında dik olursun
klavye başında yazmakla olmaz bu işler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?