Şimdi ben siyasi bir tartışmaya girmek istemiyorum, herhangi bir partiyi de desteklemiyorum fakat durum bu videoda dalga geçilenden çok çok daha vahim. Türkiye'deki medyanın durumu ortada, ben sürekli yabancı basını takip ediyorum ve de Amerika ve Avrupa'nın birçok ülkesinden arkadaşlarım var(bu kısmı şu yüzden söylüyorum, onlar da videodaki adam gibi dalga geçiyorlar istisnasız bir şekilde). Şimdiii.....
Her şeyden önce, öyle bizim insanımız söylediği gibi Erdoğan yırtdışında dünya lideri olarak falan görülmüyor, aksine yıllardır dalga geçilen, insanları dini ve tarihi kullanarak manipüle ettiği konuşulan birisi(bizzat yabancı arkadaşlarım da aynı şekilde düşünüyorlar).
Bizim insanımızı manipüle eden ve pohpohlayan bi medyamız var... Yakınlardan örnek verecek olursak mesela bir "one minute" olayı vardı. Erdoğan bunu söylediğinde medyada bir pohpohlama, Erdoğan'ı padişah, Avrupa lideri ilan etmeler..bu olayın ardından Erdoğan özür dileyince, medya kesinlikle bu konuya değinmedi :)
Ondan sonra... Erdoğan TV'de demişti ki Obama'yla Fethullah Gülen'in ülkeye gönderilmesi hakkında konuştum, gönderilecek, mesaj alındı falan dedi.. Yine medyamızda boy boy manşetler, Erdoğan'ı yücelten...Ardından Beyaz Saray ve Amerika dış işleri bakanı öyle bir şey olmadığını ve F. Gülen'i unutmaları gerektiğini söylemişti, fakat medya bu kısma yer vermedi.
Tape olayları ayrı bir dava.. "Amerika'ya onaylattık, bunlar montaj dediler" dediler, yine medyada boy boy manşet.. Amerika yine öyle bir şey olmadığını söyleyip Erdoğan'ı yalanladı fakat medya bu kısma yer verdi mi? Hayır. Şaşırdık mı? Hayır :)
Uzun lafın kısası, Türkiye'nin ve Erdoğan'ın yurtdışındaki imajı böyle, her yaptığıyla dalga geçiliyor ve bu kozu bunların eline veren Erdoğan'dan başkası değil. Bu video ilk değil, bunun gibi birçok video var farklı ülkelerden.. Bu videonun Türkiye'de bu kadar patlamasının nedeni bu programın Almanya'nın en çok izlenen programı olması, e malum, Almancılarımız da çok.. Videodaysa dalga geçtikleri yalnızca AKP seçmeni, tüm Türk insanları değil. Yani öyle Türklerle dalga geçiyorlar demek gereksiz, bizim insanlarımız tuttuğu partiye muhalif olan partinin mensuplarıyla dalga geçmiyor mu? Bir Türk diğer Türk ile parti yüzünden dalga geçerken, yabancılar neden geçmesin? (malesef takım tutar gibi parti tutmak Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde var) Bu video o kadar da vahim değil...