dünden beri canım sıkıldı :(

gul_koc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
856
21
118
İstanbul
Herkese merhabalar öncelikle.
Aslında cok buyuk bı dert dgl benimki ama canım cok sıkıldı ve isim icinden nasıl çıkacam bilemiyorum.
Ben simdi 6 aylık hamileyim. İnsallah Ekim sonu yani kurban bayramından sonra doğumum olacak.
Kayınvalideler başka sehirde, ve dogum icin kurban bayramında gelecekler ailecek. 1 kaynım,küçük gorumcem ve kv, kp.
Ben tabi bu duruma cok mutlu oldum en basta en teklif etmiştim zaten. Cok şükür onlarla hic bı sorunum yok zaten.
Gecen gün esim memleketine ailesine gitti. Esimin pek sevmediğim yengesi var, dayısının eşi. Esim ordayken demislerki bizde doguma geleceğiz. Esim diyorki annemlerle birlikte arabayla gelirler. Cok acik söylemese de belli ki böyle bı plan var ve dayilaida ailecek gelecek. Bi yetişkin oğlu ve küçük bı kızı var. Ve ben gelmelerini istemiyorum. 2 sene önce bu aile yüzünden biz esinle cok kotu kavga ettik. Yine bana gelmişlerdi ve asırı rahat bir kadın ve cocuklari var.
Ben doğumdan sonra ya da doğumdan hemen önce bu insanlarla uğraşmak istemiyorum gelip te uzun süre benim o halimde bende kalmalarını istemiyorum.
Esim de ben kimseye gelme diyemem diyo, hem onlar hep bizde kalmaz diyo.
Benim evim dubleks ve rahat o kadın gidip te baskasında sıkıntıya girmnez bende kalır
Offff napcam ben? Kayınvalideme mı söylesem acaba, ya da zaman yaklaşıp durum kesinleşince mı el koysam bilemedim

kayınvalidenle aran iyiyse gelmeleri kesinleşince kayınvalidene söyle o halletsin.
eşin birşey yapamayacak o belli.

Çok kalabalık olmayacakmısınız?Kayınpeder,kayınvalide,kayın görümce.Birde onlar çocuklarla

Kimseyi kırmak ta istemiyorum, kayınvalidem becerin te onların gelmemelerini sağlayabilir mı ona da cok emin değilim ama sanırım tek çarem o

ben olsam işi eşimde bitirirdim ona sölerdim gelmelerini istemiyorum diye ki siz bunu yapmışsınız

geriye kayınvalde faktörü kalıyor

madem aranız da iyiyimiş çıtlatıverin

bence bunu gelcekleri kesinleşmeden konuşun ki kayınvaldenizde ona göre karşı tarafla konuşsun yoksa kv de ara da kalır

canım öncelikle sen hamilesin stres yapma biliosun bebişte etkilenirmiş annesi :) sonra bence eşin haklı gelme diyemez.Madem kayınvaliden ve pederinle aran çok iyi ki allah bozmasın onlarla paylaşmalısın bence kayınpederler daha yapıcı oluyorlar dayı kaynananın kardeşi olduğu için bişey diyemez ama kayınpederin bi şekilde atlatır sen güzelce konuşursan ben sadece sizi istiyorum sizinle olmak istiyorum yabancı kmse olmasın baba falan de kayınpederler gelinlerini kırmaz genelde :)

İlk torun, ve malesef oncesinde 3 düşük olduğu icin biraz fazla kıymetli.
Ama eminim yenge sdc gezmek amaçlı geliyordur. Cok beni merak eden olsaydı hamileliğim boyunca bir kere de olsa arardi.
O kadar sıkıntılar yasadım kanamalar falan filan, bir kere bile aramayan kadın doğumum icin degil gezmeye geliyordur bence , ben de bu yüzden istemiyorum

Sanırım dediğiniz daha doğru olur, onlar bı plan falan yapmadan ben kv ile konuşup istemediğimi söyleyeyim. Aslında kv min de istemeyeceğini düşünüyorum ama gelen diyebilir mı açıkça onu bilmiyorum

gvn1907 , söyle bı sıkıntı var kp hic söyleyemez o cekingendir:)
Ya bnm ailemden jüri olsa ben gayet guzel bı dille söylerim aslında esimin söyleyip beni zora sokmamasi lazım. Ona kızıyorum. Ve 2 yıl ecel olan olayda bı daha bu kadın benm evime gelmeyecek gelmek isterse de izim vermeyeceksin demiştim, ama bizimki unutmuş gibi
O zaman kv me dert yanmıştım, tek umudum o ama ona da nasıl soyelnir bilmiyorum

Sırf bunun ıin acaba hastaneden sonra annemlere mı geçsem onların da gelmesini engellerim, bastan söylerim ben annemin evinde olcam diye.
Ama bu sefer de kv ve kp e ayıp olacak

Pardonda sizin evde parti kutlama birşeymi varda herkes geliyor.:))))),
kayınvalideniz yada anneniz gelsin yeterli. Ev dublekse dubleks ilk günlerde doğum psikolojisi insan bırakın misafiri kendini çekemiiyor. Hangi psikolojide olacağınız şu an belli değil belki eşinizden belki çocuğunuzdan nefret etceksiniz. Yalnız kalmak isteyeceksiniz. Agrasif olabilirsiniz. Lohusa psikolojisi hiç belli olmaz.Belki bebek problemli olcak zaten ilk günlerde gazıydı, emdi ememediydi birçok sorun. Uykusuz ve halsiz olacaksınız.
Ay ne düşüncesiz insanlar ya sanki tatile geliyorlar şu an bunu konuşmak için erken. Doğum yaklaşsın psikolojinizin çok bozulduğunu bu dönmi sessiz sakin geçirmek istediğinizi kayınvalidenize söylersiniz. Şimdiden sağlıklı doğumlar diliyorum.

öncelikle hayırlı dogumlar olsun inşllah

benım anlamdıgım hurraaa ne dıye doluşuyorlarkı sızee..ha tmm gelsınler o rası ayrı ama bence cok abartılı sayıda kısı gelıyorr..

bır kv olsa yetmezmıı sana yardımcı olurr..ama yok o yok u yok şu gelecek dıyınce benı burda afakanlar bastı vallahaa...

ne dıyım ALLAH YARDIMCIN OLSUN

ama alıştırma derım sonra hıc bıramazlar senı tadında ve özünde olsun hersey

Cok tesekkur ediyorum öncelikle.
İlk doğumum olacağı ıin ne yaşayacağımı nasıl olacağımı bilmiyorum haliyle, özellikle bu yüzden de istemiyorum. Esimin ailesinin tümüyle gelmesi beni rahatsız etmez gelsinler.
Ama eminim digerleri kendilerine tatil arıyor bence ben de buna sinir oluyorum.
İsin kotu yani ben kimseye pek bisey söyleyemeyiz biriyim kendi kendimi yerim, lohusalik psikolojiyle oyle bı sey yasamak istemiyorum.
Simdi siz söyleyince daha cok dank etti kafama, o kdr kalabalığı kaldiramayacgimi söyleyeyim ben

Kocana da kaynananada söyle zaten bir sürü eziyet çektim öncesinde bu doğum da stres yapmak istemiyorm çocuğa birşey olsun istemiyorum o kadının gelmesi beni strese sokuyor de ki ben senin yerinde olsam bizzat o kadını arayıp kendim söylerim. Söyleyin eşinize ve kaynananıza o kadın gelecekse ben stres çekemem hasta hasta annem de kalacağım lohusalıkda de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…