• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu ne gün sölenmişdir:)

Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu ne gün sölenmişdir:)

• Pazartesi

OY: 0 0,0%
  • Salı

OY: 4 8,0%
  • Çarşamba

OY: 6 12,0%
  • Perşembe

OY: 4 8,0%
  • Cuma

OY: 2 4,0%
  • Cumartesi

OY: 24 48,0%
  • Pazar

OY: 0 0,0%
  • Zıkkımın kökü , bu ne biçim soru :)

OY: 10 20,0%

• Ankete Katılan
    50
Bugün aslında dünden önceki günün evvelki gününün 3 gün sorası olsa 23 gün sonra hangi günde olunma ihtimali vardı????:rolleyes:

Yok salı olamaz..Günler geri gitmez, ileri gider..Orada bir kip kullanılıyor.."olsaydı, olurdu"..ileri gideceğiz..

Bu soruyu cumartesi günü aynanın karşısına geçip sorun kendinize dostlar..Bakın cevap ne çıkacak :70:

Dün = Pazartesi olsa
Bugün = Salı olur
Yarın = Çarşamba.
Dün yarın olsaydı, yani dün günlerden pazartesi yerine Çarşamba olsaydı bugün Perşembe olurdu. O zaman bunu salı günü söylemiştir.:KK45:
Bunda bir mantık hatası var gibi . Aklım da bulanmış olabilir tabii .
Dün Çarşamba olsaydı , bugün Perşembe olurdu o zaman bunu salı günü söylemiştir demişsiniz ya . Haftanın günleri tersine işliyor bu durumda .

Yok salı olamaz..Günler geri gitmez, ileri gider..Orada bir kip kullanılıyor.."olsaydı, olurdu"..ileri gideceğiz..

Bu soruyu cumartesi günü aynanın karşısına geçip sorun kendinize dostlar..Bakın cevap ne çıkacak :KK70:
Benden önce yazmışsınız , şimdi gördüm .

Sağlamasını yapalım, salıcıları çözmeye çalışıyorum ben de :KK70:

Salı gününde dün yarın olsaydı, yani yarın p.tesi olsaydı salı günü pazar olurdu : )
Cumartesi gününde dün yarın olsaydı, yani yarın cuma olsaydı cumartesi perşembe olurdu : )

Ne dedim ben :KK45:

Sağlamasını yapalım, salıcıları çözmeye çalışıyorum ben de :KK70:

Salı gününde dün yarın olsaydı, yani yarın p.tesi olsaydı salı günü pazar olurdu : )
Cumartesi gününde dün yarın olsaydı, yani yarın cuma olsaydı cumartesi perşembe olurdu : )

Ne dedim ben :KK45:

Süppersinnnn:rolleyes:

U_THIN~122.gif
anlam 1: "dün = pazartesi, bugün = salı, yarın = çarşamba" için:
dün yarın olsaydı (yani dün=çarşamba olacak), bugün perşembe olurdu (gerçekten sağlıyor!).
--> o halde yukarıdaki sıralamayı sağlıyor ve bugün "salı" imiş.

anlam 2: "dün = çarşamba, bugün = perşembe, yarın = cuma" için:
2.1. dün yarın olsaydı, dün = cuma olacaktı
2.2. artık dün=yarın olduğu için, benim de yarınım olacak şekilde düşünülebilir (çünkü dün artık yarın olmuş)! ve bugünün perşembe olma özelliğini de sağlar!
--> o halde yukarıdaki çizime göre bugün "perşembe" imiş

anlam 3: "dün = cuma, bugün = cumartesi, yarın = pazar" için;
3.1. dün (=cuma) arkadaşlarla sinemaya gitmiş olalım
3.2. eğer dün yaşadıklarımızı yarın yaşayacak olsaydık (dün yarın olsaydı!) bugün perşembe olurdu (sağlıyor!), çünkü dün = yarın = cuma
--> o halde yukarıdaki çizime göre bugün cumartesi

anlam 4: "seçim hiç farketmez"
--> dün hiçbir zaman yarın olamayacağına göre, arkadan gelen ifade her zaman doğru olur: 7 gün de olabilir!
ÖR 1: filler uçarsa, ben de uçarım: DOĞRU
ÖR 2: karınca beni kaldırabilirse, ben de uzaylıyım: DOĞRU
Bu önerileri/düşünce şekillerini buldum

Ben Cumartesi olduğu düşünmeye başladım:KK73:
Bugün Cumartesi
Dün yarın olsaydı
Yani dün cuma oluyor:KK73:
Bugün perşembe olur:KK30:

Gece kafam birmilyondu sağlam kafa ile düşününce böyle olduğunu karar verdim:63:
Ama alacağın olsun Elif Ablam tüm gece kabus gibi aklımdan çıkmadı:KK70::KK70:

Back