• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu ne gün sölenmişdir:)

Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu ne gün sölenmişdir:)

• Pazartesi

OY: 0 0,0%
  • Salı

OY: 4 8,0%
  • Çarşamba

OY: 6 12,0%
  • Perşembe

OY: 4 8,0%
  • Cuma

OY: 2 4,0%
  • Cumartesi

OY: 24 48,0%
  • Pazar

OY: 0 0,0%
  • Zıkkımın kökü , bu ne biçim soru :)

OY: 10 20,0%

• Ankete Katılan
    50
Olurmu dün salıysa yarın çarşamba olmazki dün salıysa bugün çarşamba yarın perşembe

Ama salinin yarini carsamba olmaz mi? Sali günü geldiginde yarin carsamba deriz.
Ama işin icinden cikamadim. Türkçe cok farkli bir dil her anlama da çekebiliriz :KK66:

Konu sahibi olarak sizin kesin cevabı bilmeniz gerekmiyor mu, çünki her kafadan ayrı bi ses çıkıyor, herkes farklı yorumluyo, muallakta kalmasın yani aa:KK53:

Konu sahibi olarak sizin kesin cevabı bilmeniz gerekmiyor mu, çünki her kafadan ayrı bi ses çıkıyor, herkes farklı yorumluyo, muallakta kalmasın yani aa:KK53:
Evet Elifim derhal cevabı ver bize:KK67:Yoksa bana uyku haram bu gece:KK69:
:KK70::KK70:

Ama soruyu bulduğum yerlerde de burdaki gibi çeşitli fikirler var:)

Yahu şimdi google ye baktım´,salı diyende var hakkaten:KK53:
Salı olamaz gibi geliyor . Aklım fena karıştı .
Diyelim ki dün salı idi . ( bgün Çarşamba o zaman)
Yine diyelim ki yarın salı olsun
Bu durumda bugünün Pazartesi olması gerekir , perşembe değil .

Salıyı oturtamadım ben ya da beynim benle oynuyor
:p:KK53:o_O

"beşi beş kuruştan beş yumurta kaç kuruş eder?" misali bu soruda:confused::-)

Skandaaalllllll (o a harflerinin üzerlerinde inceltme işareti var hee)
Soru sahibi yanıtı bilmiyor:cool::KK70::KK70:

Eee oldu mu şimdi ? :KK61:
Kafam hallaç pamuğu gibi oldu . Dün , bugün , yarın diye diye :KK45:

Ama salinin yarini carsamba olmaz mi? Sali günü geldiginde yarin carsamba deriz.
Ama işin icinden cikamadim. Türkçe cok farkli bir dil her anlama da çekebiliriz :KK66:

Salı olmaz..Çünkü soruda di li geçmiş zaman kullanılıyor.."Dün yarın olsaydı, bugün perşembe olur-DU" bu cümlenin söylenildiği günü soruyor burada..Siz söylenildiği günü perşembe kabul edip salı diyorsunuz..

perşembeden geri gitmeyeceksiniz, ileri gideceksiniz..Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu..Yani yarın cuma..Bu cümlenin söylendiği gün ise, "dün" denildiği için cumartesi..

Son düzenleme:
Med aynen şekercim:KK9:

Benim çalışma da bu şekilde: Yanıt Cumartesi

Dün = Pazartesi olsa
Bugün = Salı olur
Yarın = Çarşamba.
Dün yarın olsaydı, yani dün günlerden pazartesi yerine Çarşamba olsaydı bugün Perşembe olurdu. O zaman bunu salı günü söylemiştir.:KK45:

Back