• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün gece yaşananlar

Ne kadar acımasız yorumunuz. Zaten sadece anneyi bilen memenin onun için güven, beslenme gibi anlamlar taşıyan bir meleği memede uyutmayın demek.. tüm anneler aşağı yukarı aynı şeyden yakınıyorsa niye normali bu diye bakılmıyor, niye anneler kendini düşünüyor, niye bebeğin de birey olduğu görmezden geliniyor ve ihtiyaçlarını karşılama şekline hep bir müdahale var. Sanki bizler hergün aynı rutinde uyuyoruz. Aynı mod da geziyoruz
Acımasızca bir yorum değil hanımefendicim. Siz bunları yasasanız anlarsınız. Yarım saatte bir uyanan bağımlı bir bebek asla uykusunu alamayan gündüz uykusuzluktan huzursuz bir bebek
Sonra da bu cocuk neden okulu sevmiyor deniyor.. her kelimene imzami atarim yine :)

Konu sahibi bebeginizi memede uyutmayin. Emzirin, suresi bitince yatagina yatirin.. ilk gunler biraz aglasa bile elinizi uzerine koyup pispiayarak sakinlestirebilirsiniz ama kesinlikle duygulariniza yenilip almayin, alisma surecini basa alirsiniz.. kendini yalniz hissetmemesi icin de yanina sevdigi bir oyuncagi koyun bir sure sonra kendi kendisine alisir..
Evet ben de artık bunda karar kıldım. Memede uyuyakaldığı zaman ne yapmalıyım uyandırayım mı peki buna hiç kıyamıyorum zaten zor uyuyan uyumayan bir bebeği tam uyumusken uyandırmak çok zor

Sonra da bu cocuk neden okulu sevmiyor deniyor.. her kelimene imzami atarim yine :)

Konu sahibi bebeginizi memede uyutmayin. Emzirin, suresi bitince yatagina yatirin.. ilk gunler biraz aglasa bile elinizi uzerine koyup pispiayarak sakinlestirebilirsiniz ama kesinlikle duygulariniza yenilip almayin, alisma surecini basa alirsiniz.. kendini yalniz hissetmemesi icin de yanina sevdigi bir oyuncagi koyun bir sure sonra kendi kendisine alisir..

Teşekkür ederim ofisim Hoppa

Meselenin okul sevmemek değil anneden ayrılamamak olduğunu anlamıyorlar malesef. Yoksa bir çocuk oyuncak ve arkadaşla dolu rengarenk bir ortamı neden sevmesin?

Çocuk emzik almıyormuş.
Almayana kadının yapacağı bisey yok ama.
tamam benm de onerim ayaginda sallayip biraz niniyle durabilir dedim bazen anne sicakligini istiyor bir sure yaninda uuyusun akli sarinaca tek yatar bende 3 taneyle bole basa ciktim. emzikli olmayan cocukla olan arasindaki farki benm kadar kimse bilemeZ birde. 9 aylik bebek artik cocuk anne sutuyle doymayabilir emzirsin ama biberonlu mamalar var malesef cocuk karni acsa yada alti islaksa huzursu olabilir 1 hafta boyle yapsin yoksa cok zor onun icinde uykusuzluk kotu esiylede arasi bole aciliyor babalari yardim eder ama ben baskasina alistrmam her zamn baba olmuyor ne yazikki annelik bole fedakarlik istiyor

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Biraz sakin olmayı deneyin. siz sakin , stressiz olursanız , bebekte anlıyor. kalp atışlarını dinliyor kuzucuklar. telefondan ninni filan açsanız, kolik müzikleri var onları bir dinletseniz, bir karmaşa, karışıklık olduğunda hemen anlıyorlar. beşiği yatağınızla duvar arasına sıkıştırsanız , beşiğinde yatsın, kalkarsada sizin yanınıza atlar, düşme ihtimali kalmaz, geceleri çok sık uyanıyor bazı yavrular belki atak dönemidir. Bir an önce atlatırsınız inşaallah, sabır diliyorum. eşinizle hiç ağız dalaşına girmeyin, birbirinizi kırdığınızla kalırsınız. Uyuturken esmaül hüsnalardan kulağına fısıldasanız. aklıma gelenler bunlar. Allah yardımcınız olsun.

Bu arada 2013 ten bu yana ARALIKSIZ çocuk emziriyorum. Uykusuzluğu bana sorun :)

Büyük kızım memede uyudu hep. Uyku düzeni memeye endeksliydi.
2,5 yaşında artık meme yok dedim, o gün bıraktı ağlamadan. Kesintisiz uyumaya başladı.
Bence memeye tamamen doyduğu için bırakırken zorlanmadı.
3 yaşındayken okul sevgisi başladı. Şimdi 5,5 yaşında 2 yıldır anaokuluna mutlulukla gidiyor.

2.5 yaş zaten konuşarak anlaşabilinecek bir yaş, anlamaması garip olurdu.. bununla birlikte memede uyutmak sağlıksız, konu sahibinden de gördüğümüz üzere anne başta olmak üzere yaşantıyı etkiliyor.. seninki "hayatı boyunca hiç aşı olmadı ama hastalık da kapmadı" demekle aynı şey grill, çocukların anneye "bağımlılık"larını memedeki kalış süresi bile etkiliyor..

Evet bazen ağlıyorlar ama öyle katılırcasına dakikalarca ağlatmaya gerek yok. Genelde mızıldanırlar, ama çok ağlarsa kucağa alıp sakinleştirip tekrar yerine yatırmak çözüm. Evet çok zor bir süreç uyku eğitimi, sabrı zorlayabiliyor zaman zaman. Ama bebekler uyumayı bilmiyor. Biz nasıl öğretirsek de uzun bir süre öyle devam ediyor. Bu acımasızlık ya da işkence değil, eğitim sadece.
Benim çocuğum yok ama ablamın bebeğine uyku eğitimini ben verdim. Tamamen düzene girmesi 16 gün sürdü. 8 aylıktı ve bütün ev halkı her gece onun hizmetindeydi. Ben ele alıyorum durumu, kimse müdahale etmesin dedim. Her gece saat sekizde mamasını yedirip, kısa bir banyo rutinine başladık. Banyodan sonra minik bir yağlı masaj, pijama giyme, ev halkına iyi geceler öpücüğü verme ve tomurcuk kitabı eşliğinde uykuya gitme şeklinde. Öyle deliler gibi ağlaması olmadı hiç. Gece uyanıp meme istemeleri bir müddet devam etti, onu da yanında durup pışpışlayarak, kimi zaman şarkılar söyleyerek aştık.
Şimdi 13 yaşında bir ergen hala yatmadan önce duşa girer ve kitap okur.
ne güzel ya ben de istiyorum artık bunu acımasızlık olarak düşünüyordum hep. Ben bakarım bakamıcaksam neden doğurdum diyordum ama kazın ayağı oyle değil. Ben kendimi önemsemiyorum ama bebek mahfoluyor uykusuz hep gece gündüz uyumuyor

Sizin bu durumla ikgili bir şikayetiniz yoksa sorun yok zaten. Ama konu sahibinin var.
Elbette ilk çocukta çok sorun ettim. Eşimle ilişkimize yansıdı. Pekçok şey okudum, araştırdım, denedim.
Sonunda her insanın -küçük, büyük farketmez- kendine özgü huyları, davranışları olduğu gerçeğini anlayınca daha sakin olmaya ve bebeği anlamaya odaklandım.
Memede uyuyacaksa uyusun demek ki uyku rutini bu dedim ve KABULLENDİM. Kabullenince sorun olmaktan çıktı benim için.

ne yaziikki esiniz hakli anneliginize bisey diyemem. sakin yanlis anlamayin mukkemel bir anne oldugunuzu dusunuyorum 3 tane evladim var ilk kizim meme tutmadigi icin memede uyup kaliyordu ben cok yiprandim ole bole sutten kesmeside zor oldu. ama simdi iki cocugumada emzik verdim sanki ikinci anne gibi cok rahattim ayaginda sallah ninni soyle turku soyle
Canım almayan bebeğe nasıl versin.Benimde üç kızım var ,ikisi asla memeyi almadı ama ortanca aldı.Bebekten bebeğe fark var

Acımasızca bir yorum değil hanımefendicim. Siz bunları yasasanız anlarsınız. Yarım saatte bir uyanan bağımlı bir bebek asla uykusunu alamayan gündüz uykusuzluktan huzursuz bir bebek

Evet ben de artık bunda karar kıldım. Memede uyuyakaldığı zaman ne yapmalıyım uyandırayım mı peki buna hiç kıyamıyorum zaten zor uyuyan uyumayan bir bebeği tam uyumusken uyandırmak çok zor

usulca çekip emzik verebilirsin ya da bir battaniye içinde emzirip kalıp gibi yatağına koyabilirsin, ben öyle yapardım :)

2.5 yaş zaten konuşarak anlaşabilinecek bir yaş, anlamaması garip olurdu.. bununla birlikte memede uyutmak sağlıksız, konu sahibinden de gördüğümüz üzere anne başta olmak üzere yaşantıyı etkiliyor.. seninki "hayatı boyunca hiç aşı olmadı ama hastalık da kapmadı" demekle aynı şey grill, çocukların anneye "bağımlılık"larını memedeki kalış süresi bile etkiliyor..
Ben memede uyutma konusunda kızımı zorlamadım. Ancak bunun dışında pimpirikli anne olmadım. Kendi kendine yetmesi için çoğu şeye müdahil olmadım. Yani hem benim için hem kızım için sınırlar, kurallar hep vardı. Memede uyutma konusu istisnai bir durum oldu kızım için.

Ben de emziği denedim aşışmayınca eline de verdim ama oynuyo benimki sapını ısırıyo memesini ıaırıyo 2 çork çork yapıp tükürüyo. Pekmezle de denedi babası almadı almıyor. Napabiliriz almayan bebeğe ağzına mı yapıştırayım
Konu sahibi gerginsin biliyorum ama güldüm yorumuna .Çok tatliş bir annesin eminim.Canim her çocuk bir değil inan bana.Sen sadece daha rahat ol.Bebegini yor biraz.Bunun emzikle falan ilgisi yok.Benim küçükte bu ay bir yaşına girecek insAllah.Gece hiç uyumuyordu.Memede emmiyor.Yedi sekiz aylıkken bıraktı,emmedi.Ben yoruyorum,yatmadan bir saat önce mama yediriyor un.Bir saat boyunca ellerini ,kollarını sürekli hareket ettiriyoruz.,yürütüyorum.Artik yoruluyor on kez uyanan çocuk iki kez anca uyanıyor.Bide bunu dene.Haaaa unutmadan kocanın lafinida takma sakin.He he çok biliyorsun de geç.Benimkide der,ben sen büyüttü n demi üçünüde derim susar:deli:

Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış. Ben her geçen gün daha çok tükeniyorum. Bir de tüm bunların suçlusu benmişim gibi davranılınca resmen yok oldum. Kendimi toparlayamıyorum.
Siz ek gudayı ne şekilde kaç öğün veriyprsunuz. Emerek mi uyuttunuz. Yanlışsa eğer benim yanlışlarım bunlar
Evet önce emerek uyutuyordum baktım zor oluyor agzından memeyi cıkarıp yatağıne koyunca bir kaç 5k içinde uyanıyordu. Uyku eğitmenleri var onların videoların izleyip uyku eğitimi vermeye çalıştım biraz faydası oldu ama tam olarak değil cünkü bu işi yapanlan bilgilerini para karşılığı paylaştıgğ için önemli püf noktaları videolerda vermiyorlar. Uyku eğitimi vermek çok zor sabır ve kararlılık gereken bir süreç ama kesinlikle işe yarıyor bir araştırın derim

Canım almayan bebeğe nasıl versin.Benimde üç kızım var ,ikisi asla memeyi almadı ama ortanca aldı.Bebekten bebeğe fark var
Çok doğru.
3 kızım da ne biberon ne emzik almadılar.
Sürdüğüm balı, çikolatayı, pekmezi yalayıp geri tükürdüler.
Memem emzikleri oldu 2,5 sene :)

Merhaba hanımlar şu an hem ağlıyorum hem size yazıyorum. Dün gece olanlar beni çok üzdü. Resmen yıprandım elim ayağım hiçbir seye varmıyor. Depresyondayım sanki. Neyse sadede geleyim. Benim Allah bağışlasın 9 aylık bir yavrum var. Gece saat bası yarım saatte bir uyanıyor ve sadece emerek uyuyor. Bir kaç gündür esim de evdeyken (1 hafta raporlu) bunu çözmeye karar verdim sallayarak uyutmayı deniyorum çünkü uyanıyo emiyo tekrar uyanıyo emiyo artık doyuyo ama emmeden uyuyamadığı için deli gibi ağlıyo. Ağlamaktan kaç gündür sesi kısık kuzumun. Dün gece meme meme vermedim beşiğinde uyutmayı denedim tabi çok ağladı. Pışğışladım sakinleştirmeye çalıstım. Ama resmen savaş veriyorum sıkıntıdan terliyorum. O sırada Eşimde yattığı yerden bana bağırdı bu çocugun bu halinin sorumlusu sensin biliyon dimi dedi.
Artık isyan edecem ben ne kötü bir anneymişim neler yapmısım bebeğime. Emzik vermediğim için uyanıp duruyormuş çocuk eşime göre. Emzik vermediğim için suçluyum.
Size sorum gerçekten de bu çocuk emzik emmediği için mi yarım saatte saat başında uyanıyor?
Eşinizin söylediğini kafaya takıp anneliğinizi mi sorguladınız :)) ve burdan kötü bir anne olduğunuz kanaatine mi vardınız. İlahi siz

ne güzel ya ben de istiyorum artık bunu acımasızlık olarak düşünüyordum hep. Ben bakarım bakamıcaksam neden doğurdum diyordum ama kazın ayağı oyle değil. Ben kendimi önemsemiyorum ama bebek mahfoluyor uykusuz hep gece gündüz uyumuyor

Siz yorgun, mutsuz ve huzursuz oldukça bebek de huzursuz olacak zaten. Kendi rutininizi bulmaya çalışın. Çok ağlatmayın tabi ama gece beslemelerini yavaş yavaş kesin mesela ilk adımda. Ilık bir banyo çok iyi geliyor. Sabuna şampuana gerek yok, ılık suyun altında dursa yeter. Benim yeğen prematüreydi, minik bir bebek olduğu için lavaboyu küvet olarak kullanıyorduk biz mesela. Kolayca uygulayabileceğiniz, yarım saat kadar sürecek, sizi de bebeği de zorlamayacak, sıkmayacak ve her gün yapabileceğiniz bir rutin oluşturun.

Back