• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul Erkek Bekar Bayan evliliği

erkeğin boşanmışından korkarım arkadas
ben bunu bilir bunu s öylerim

ben 2.evliliğimi bekar kocamla yaptım hiç pişman değilim

eski eşine aşık olarak evlenmiş ise hala aklında olabilir mi bunu araştırın önce.
Aklıma Fatma Girik ile Halil Ergün'ün bir filmi geldi.İkinci evliliğini yaptıktan sonra adam ilk karısının kıymetini anladı ve eski eşi ile zina halinde basılmıştı. (absürd bir örnek farkındayım)

S.a. , hayırlı akşamlar herkese , sizlere bir sorum var eğitim konum terbiye hassasiyet bakımından aynı iki insan arada çok yaş farkı yok ve önceki evliliğinden çocukta yok . Daha önce evlenip boşanmış sebebini bilmiyorum sormadımda. şuan 26 yaşında. Ben asla kınamıyorum kimse ayrılmak üzere birleştirmez hayatını bana göre ayıpta değil. Ama sizce ileride erkeğin daha tecrübeli kadının ise ilk deneyimi olmasından ötürü bir sıkıntı oluşur mu ? Nebileyim o bir kere yaşamış sonuçta belkide daha sönük olacak o heyecanları olmayacak vesaire kafamda deli düşünceler.. Böyle bir evlilik yapan varsa ve genel olarak fikirlerinden bahsederse memnun olurum . Teşekkürler.
Geçmişini mutlaka sorun. Neden boşanmış öğrenin. Geçmişi beni ilgilendirmez demeyin, geçmiş geleceğinin aynasıdır neden boşandığı çok önemli.. Benim annemde babamın 2. eşi, ablamda eniştemin 2. eşi.. İkisinin de evliliklerinden hayır gelmedi. Babam çok anacı olduğu için terkedilmiş ilk eşi tarafından, hala öyle.. Eniştem de çok dediğim dedik ve geçimsiz bir adam olduğu için terkedilmiş, hala öyle.. Genellemiyorum tabiki elbet 2. eş olup da mutlu olanlar da vardır. Dediğim gibi neden boşandığını öğrenmeden size mutlu olunur yada olunmaz diye birşey diyemem..

iyice deşmeden sakın evlenme..altından neler cıkıyor bazı adam sandıklarımızın..

Ben de boşanmış adamlardan korkarım açıkçası. İstisnai durumlar elbet vardır ama toplumun genel yapısına bakacak olursak bir kadın kolay kolay "dul" sıfatına sahip olmayı istemez. Kadın boşanma noktasına gelip her şeyi göze aldıysa o adamda vardır bir iş diye düşünüyorum.

S.a. , hayırlı akşamlar herkese , sizlere bir sorum var eğitim konum terbiye hassasiyet bakımından aynı iki insan arada çok yaş farkı yok ve önceki evliliğinden çocukta yok . Daha önce evlenip boşanmış sebebini bilmiyorum sormadımda. şuan 26 yaşında. Ben asla kınamıyorum kimse ayrılmak üzere birleştirmez hayatını bana göre ayıpta değil. Ama sizce ileride erkeğin daha tecrübeli kadının ise ilk deneyimi olmasından ötürü bir sıkıntı oluşur mu ? Nebileyim o bir kere yaşamış sonuçta belkide daha sönük olacak o heyecanları olmayacak vesaire kafamda deli düşünceler.. Böyle bir evlilik yapan varsa ve genel olarak fikirlerinden bahsederse memnun olurum . Teşekkürler.
Aslında sorun olmaz gibi ama yine de psikolojik etkileri olabilir. Kendi kafasında kıyas olabilir, eski hayatından etkilenmeler olabilir.

Hiçbir şey olmayabilir de bu tamamen kişinin yapısına bağlı. Hiç evlenmeyen insanlardan da evlenip birine aşık olan ve hayatı alt üst olan bir sürü insan var ya da eski sevgilisini yıllarca unutamayan, bunun faturasını karşısındaki insana ödeten… Yani evlenmiş olmak bir statü farkı yaratmaz gerçeğinde aklı başında bir insan için.

Karşındakini iyi tanı ve eski evliliği neden bitti bence bir konuş.

çok rahat gördüm sizi.boşanma sebeini bile öğrenmemişsiniz.tanımadan bir şey demek zor.tanıyın

Bir sıkıntı olmaz ama size de çok görev düşüyor. Burda bazı kadınlarda gördüğüm kıskançlıkları yapmamanız lazım. Onunla da sabahları kahvaltı yaptılar, mutfakta şakalaşıp televizyon karşısında cilveleştiler gibi düşünceleri hayatınızı zehir edecek kadar düşünmemeniz gerekiyor.

Bence önceden evliliği oldu diye sorun olmaz ama neden ayrıldığını iyice araştırın kadınlar ayrılık konusunda erkeklerden daha mücadeleci eski karısı niye ayrılmış önemli olan bu. Ama ciddi ciddi bir araştırmaya girin derim.Evet hiçkimse boşanmak için evlenmez ama genelde kadınlar savaşır evlilikleri için,nedeni bence sizin için çok önemli.

Bende sizinle ayni dusunuyorum ama mantikli dusununce diyorum ki,sonu evlilige gitmemis olsa da cogumuz hayatini paylasmak isteyecek kadar sevmis konusmus yada oyle yasamisizdir. Illa imzaya gerek yok yani konu duygularsa, sonu gelmesede ayni sevmisizdir. Bosuna kuruntu yapiyoruz sanirim :)

Ben yaşamadığım için böyle düşünüyorum sanırım. Kimseyi o kadar sevmedim. Kolay kolay evlilik konuşmam kimseyle. Evlilik çok özel bir şey bana kalırsa sevgililik gibi değil. Yani ben biriyle evlenmeye karar verdiysem eğer diğer herkesten farklı olmalı o kişi. Erkekler de bence bize göre daha zor karar veriyor evliliğe böyle düşününce cidden aklına yatmış biri olması gerekir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi olur da bir gün başıma gelirse ne tepki veririm bilemiyorum.

Neden boşandığı çok önemli.

temkinli davranmak en iyisi.

erkekler 2. eşlerini el üstünde tutarlar etrafımda gördüğüm kadarıyla 1. evliliklerindeki hataları 2. eşlerine asla yapmıyorlar.
benim de gözlemim bu şekilde. hatta bizzat içinde olduğum durum da bu şekilde :KK46: kadınları ikinci eş olmaya teşvik ediyoruz gibi algılanıp sabote edilmeyelim şimdi :KK53:

Ben de boşanmış adamlardan korkarım açıkçası. İstisnai durumlar elbet vardır ama toplumun genel yapısına bakacak olursak bir kadın kolay kolay "dul" sıfatına sahip olmayı istemez. Kadın boşanma noktasına gelip her şeyi göze aldıysa o adamda vardır bir iş diye düşünüyorum.
ama sizin de fikrinize katılıyorum. genelleme yapılacak olursa bir sorun vardır muhakkak diye düşünüyorum. şükür ki ben istisnalardan oldum. sorun eşimin ilk eşindeydi. :KK37:

Boşanmış bir kadın olarak boşanmış erkeklere karşı önyargılıyım.
Burada diğer bazı üyeler de bahsettiği gibi,kendime ve eski eşime,ben evliliğimi devam ettirebilmek için nasıl maddi manevi çabalarken hatta çırpınırken eski eşimin hiç umursamaması ve sonunda bitirmek zorunda kalmış olmam bunda etken.
Ve annemin boşanmış erkekten korkacaksın demesi. Kendim de boşanmış olmama rağmen dul erkeklerden - büyük konuşmaktan imtina etmekle beraber - uzak duruyorum.
Siz bence boşanmasının gerçek sebebini irdelemeden bu işe olur vermeyin.

Kendi açımdan düşünüyorum eğer bekar ve hiç evlenmemiş olsaydım evlenip boşanmış bir erkekle evlenmek istemezdim.
Eğer (Allah korusun) eşimden ayrılsam, boşanmış biri olarak da bekar bir erkekle evlenmek istemezdim.
Ben arada denklik olması gerektiğini düşünüyorum.
Bu tarz şeyler ilk etapta önemsizmiş gibi görünse de çevreden gördüğüm kadarıyla ilerde sorun yaratıyorlar.

bazısı bekar, boşanmış fark etmez der, bazısı yok ille de bekar der. kadın için de erkek için de...

boşanmış kadın boşanmış erkeklere ön yargılı olabilir, ya da boşanmış adam boşanmış kadınlara... bunlar basit ön yargılar ve aslında gereksiz de...

sebebini sorup sormamak da senin merakına kalmış. ama ille de bi kusur bulmak istersen bulunur, boşanmış olmasına gerek yok... eski evliliginde hatalıdır ya da kadın hatalıdır, bunu tam olarak bilemezsin. ya da ikisi de hatalı degildir de birbirlerine uygun degilmişlerdir.

yani boşanmış diye illa ki sorunlu olacak degil. bekar olunca da sorunsuz olacak degil, ne de olsa boşananlar da bekardı önceden. bana sanki boşanmış olanlar ikinci evliliklerinde daha düzgün olurlarmış gibi geliyor ama yine de bilemezsin. evlilik her haliyle tamamen şans işidir. çok kötü olacak zannettigin biriyle evliligin süper olabilir ya da çok iyi zannettiginle evlendiginde her şey tam tersi çıkabilir. kumar gibi bir şey ya bu.

ama sizin de fikrinize katılıyorum. genelleme yapılacak olursa bir sorun vardır muhakkak diye düşünüyorum. şükür ki ben istisnalardan oldum. sorun eşimin ilk eşindeydi. :KK37:
Elbet ki biz kadınlar dört dörtlük değiliz arızalarımız da çıkıyor arada. Sizin eşinizin karşısına da çıkmış zamanında ama şimdi sizi bulmuş mutluymuşsunız ne güzel, allah mutluluğunuzu daim etsin...

ilk mesajı okudum sadece direk yorumumu yazıyorum.

Ben varım benim ilk eşimin ikinci evliliği. İlk evliliğinden çocuğu yok. Biz 6,5 yıllık evliyiz toplamda 10 yıldır da beraberiz. Bu konu hiçbir sorun teşkil etmedi ne ailemizde ne bizim aramızda. İki tane şaphahene kızımız var. Hatta konuyu görünce hatırladım eşimin ilk evliliğini

Üstelik ilk evliliğide geçerli bir sebepten bitmedi. eften püften bahaneler ve karşılıklı inatlaşma ve belkide gençlik cehaletinin etkisiyle bitti. Çok net biliyorum çünkü eşimin ablası benim iş arkadaşımdı o zamanlar tüm boşanma sürecine hem eski eşinin gözünden hemde görümcem gözünden tarafsız bir şekilde şahit olmuştuk.
Bu arada yanlış anlaşılmasın ben o zamanlar eşimle arkadaş değildim boşandıktan 1,5 sene sonra arkadaş olduk.

Ben bir defa boşanan insanın tekrar evlenmeye karar vermesi için herşeyden %100 emin olmaya çalıştığını düşünüyorum. Kesinlikle daha çok tartmıştır ilk evliliğine göre daha zor karar verir ve birincide yaptığı hataları ikincide yapmaz diye düşünüyorum. Ama tabi bu insanın hamuruyla alakalı. Hamuru iyiyse böyledir. Ben şanslıyım benim eşim iyi bir eş.

Evliliğin bitirme nedeni aldatma yada büyük yalanlar vs değilse sorun olacağını sanmıyorum. Bazen insanlar anlaşamaz ve boşanır ne bileyim hazır olmadan bi hevesle evlenmiş olabilir evlenince uyumlu olmadıklarını görmüş olabilirler aileler anlaşamaz vs. Bu sebeplerle boşanmış bir sürü insan var ikincide de aynısı olacak demek değil.

Çocuk olmadıkça sıkıntı olmaz.
Ama ne olursa olsun, iyi tart ölç gözlemle. Neden ayrılmış tüm sebepleriyle öğren.
Şiddet varsa ki işin içinde ileri de sana da uygular Allah korusun bunları sakın ha sakın es geçme.

Çocuk yoksa eğer çok sorun olmaz bence.

Ama evliliği neden bitmiş kesinlikle öğrenmelisin..
Hatta oldukça sağlam yerden mümkünse..

Hiç geçmişe saygısızlık gibi düşünme.

Sonuçta yargılamıyorsun, sadece kendi geleceğin için sağlam bir adım atmak istiyorsun.
Sana ne kadar uygun? Belki boşanma gerekçesi senin için de sorun olabilecek bir huydur bilemezsin.

Aynı sebeple mutsuz bir evlilik daha kendisi de istemez aklı başında biriyse eğer emin ol.

Back
X